View Full Version : !!!vazno za seagate korisnike!!!
Svi SEAGATE HD koji imaju firmware 7200.11 crkavaju bez upozorenja i to posle gasenja kompjutera, pre ili kasnije. Radi se o fabrickoj gresci, bug se jednostavno ispravlja novim firmware-om koji se moze skinuti sa SEAGATE sajta, recne sa bootable, dalje znate. Firmware pise na samom disku... Nude i dzaba recovery, ali ne znam bas koliko respektuju nas iz problematicnih krajeva...
diviner
31-03-2009, 03:40 PM
7200.11 je oznaka jedne kompletne generacije hddova, a ne oznaka firmwarea... Tacno je da su neke serije sa odredjenim firmwareima imali problema, ali je netacno da disk crkava na pomenuti nacin, kao i da je ne moguce sa 100% procentom tvrditi da ce doticni uopste crkavati (mi smo naisli na 2 diska sa problematicnim firmwareom, pa evo rade vec nekoliko mjeseci bez ikakvih znakova slabosti). Drugim rjecima cak i da naidjete na diskove sa problematicnim firmwareima, to ne znaci da su diskovi neispravni i da ce crknuti (a pride treba i dodati to da trenutno da trzistu takvih diskova vise nema)
OK, nisam hteo da sejem paniku, to je seagate vec uradio, http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=207931
broj diskova iz ove serije koji se brisu, bar po recima mog hardware coveka, prilicno je veliki, a lako je proveriti i srediti pre nego sto odu projekti... A crkavaju tj. brisu se upravo tako, bio, video...
korenjak
31-03-2009, 07:01 PM
khan ti sviras Ut ??
izvinte za of topik
da, to je jedan deo moje mozicke sizofrenije i ja se izvinjavam za off topic...
diviner
01-04-2009, 08:59 AM
OK, nisam hteo da sejem paniku, to je seagate vec uradio, http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=207931
broj diskova iz ove serije koji se brisu, bar po recima mog hardware coveka, prilicno je veliki, a lako je proveriti i srediti pre nego sto odu projekti... A crkavaju tj. brisu se upravo tako, bio, video...
Mi smo ugradili preko 15ak seagate diskova u ruDAWe, i nijedan nije i ne pravi problem, iz razloga sto diskova koji su i imali ovaj problem, vise nema na trzistu (ili su vec sredjeni novim firmwareima, ili su povuceni sa trzista). Zato kazem da nema mjesta strahu. Naravno, to ne znaci da ne postoji sansa da se naleti u startu na neispravan disk (nama se desilo 3 puta...jedan 750GB disk i 3 1.5TB diska).
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.