Log in

View Full Version : MIDI konekcija pomoc...!!

stacato
31-03-2009, 12:08 AM
Drugari imam jedan problem...
Hteo bih da povezem Pa1x na cubase da snimam midi sa nekim od instrumenata koje nudi ovaj sint...
pokusao sam preko sekvencera u sint i sve je ok...ali kad pustim da slusam onda se cuje samo na zvucnike od sintisajzera a ne na moje studiske monitore...sta da radim..neki mi kazu da obavezno moram da kupim mikser za takve stvari...
ima li neko ideju i iskustva sa ovim...dajte malo pomozite mi..
hvala unapred...

Arthur
31-03-2009, 08:52 AM
samo malo bolje razmisli šta tačno želiš da uradiš. Ako šalješ samo midi signal okolo, naravno da će i dalje samo klavijatura snimati. Da bi ti klavijatura svirala preko monitora, moraš je nekim audio kablom i putanjom vezati za iste, zar ne?

Perfect-Harmony
06-04-2009, 07:25 PM
samo malo bolje razmisli ?ta tačno ?eli? da uradi?. Ako ?alje? samo midi signal okolo, naravno da će i dalje samo klavijatura snimati. Da bi ti klavijatura svirala preko monitora, mora? je nekim audio kablom i putanjom vezati za iste, zar ne?

Bojim se da neces moci nikako da imas direct monitoring bez mixera ... Znaci u redu je sto je midi signal rutiran iz sequencera ali da bi koristio " boje " sa njega i u krajnjem aranzmamu izmiksovao iste moras imati externi mixer ili neki vid sabirnice ....

Drugi metod je ako imas audio interface koji ima vise od 2 audio IN-a vezi izlaze klavijatura na ulaze karte i usnimi to sto zelis direktno u audio ( po meni je to apsurdno , bolje izdvoji 100 e za neki mali mixecic )