Log in

View Full Version : Pro tools 8le problem

symbiont
30-03-2009, 02:20 AM
Instalirao sam osmicu na kucni racunar ne na studijski jer na njemu sljaka ok i imam odredjeni problem.Sve super radi medjutim kada treba da uradim export(Bounce) javi mi gresku da ''Local disc is not an audio playback volume''.Pokusao sam da brisem stare preference,u workspaceu mu zadam da mi je d: drive za playback,reinstalirao,i svasta nesto sam pokusao medjutim nista.Mislio sam da je mozda do hard diska ali ima 7200rpm znaci nije ni to.Provalio sam jedino da bi jos mozda moglo biti do toga sto je na ovom kompu Filesystem FAT32 a nije NTFS,ako netko zna o cemu se radi,ili mi moze potvrditi da je do toga bio bih zahvalan da mi kaze.:confused:

dvuckovic
30-03-2009, 02:24 AM
Poslije ver 7.3 FAT 32 nije podrzan za recording, samo za transfer i playback.

DaBear
30-03-2009, 07:36 PM
Poslije ver 7.3 FAT 32 nije podrzan za recording, samo za transfer i playback.

juce sam bas pricao sa trojicom likova koji su svi u post-produkciji (audio za filmove itd..) NIKO se nije prebacio na PT8 i nece bar jos 6 meseci..

kravadinka
30-03-2009, 07:38 PM
Zasto?!

DaBear
30-03-2009, 07:47 PM
Zasto?!

niko nece da prebacuje zapocete i nezvrsene projekte u strahu da nece sve raditi kako treba. Ovde su ljudi jako oprezni zbog toga!

kravadinka
30-03-2009, 08:05 PM
Razumljivo... Mislio sam da je razlog tehnicke prirode vezan za sam software pa me je to interesovalo, ali vidim stvar je licne postavke...

dvuckovic
30-03-2009, 09:08 PM
juce sam bas pricao sa trojicom likova koji su svi u post-produkciji (audio za filmove itd..) NIKO se nije prebacio na PT8 i nece bar jos 6 meseci..

Ja sam jos na 10.4.9 i 7.3.1 :)

Bitch
30-03-2009, 10:23 PM

fenseru, ja sam na 7.2 :D

Rasta
31-03-2009, 12:45 AM

I ja sam na 7.3.1 TDM, doduse na win xp... Na LE sam na 7.4 i mogu reci da Elastic Audio je ZAKON, ako imas potrebu ravnati bubanj na grid... Na 8 isto nemam namjeru preci barem do 8.1.

dvuckovic
31-03-2009, 12:55 AM
7.3.1 je najstabilniji do sad.

mildan
31-03-2009, 08:20 AM

Filmska industrija je mnogo inertnija od muzicke zbog uzajamne kompatibilnosti vise (ili mnogo) ljudi koji rade na istom projektu. Sa obzirom da su sale za mix najsporije sa usvajanjem novih tehnologija (jer kod njih ne sme nista da zabaguje, zbog cene koju naplacuju klijentima), tako ni montazeri zvuka ne mogu da idu na nove verzije, jer oni svoje projekte moraju da nose negde na mix. Ja sad zato moram da imam 7.4 instaliran na odvojenoj particiji, a u osmici sljakam kad radim sam..... To je ujedno i razlog zasto je PT toliko 'popularan' za post-produkciju i zasto se Nuendo samo provlaci tu i tamo.

symbiont
06-04-2009, 02:09 AM
ja ga ne koristim dugo mozda mjesec dana tek ali do sad nista.Radi kao tetkica.Sto se tice problema,convertovao sam disk na kucnom kompu u ntfs i sljaka bez problema.PT8 je po meni dopustio da radis muziku da ne moras razmisljati i trositi vrijeme i energiju na neke banalne tehnicke stvari,radim vec 10 godina,ali do sada mi je ovo definitivno plafon,iako mi je jos uvijek rano da ocijenim ali javim se za pola godine sam potpunim utiscima :)i daaa ako nekom treba osmica neka mi se javi na pp