PDA

View Full Version : Cubase 5

Dexxy
30-03-2009, 01:29 AM
Skoro sam dobio Cubase 5 i instalirao sam ga na drugom kompu dok malo ne vidim kako radi. Instalirao sam Vistu 64 bit, instalacija Viste i Cubase 5 je prosla ok. E sada ... Kada ucitam neki projekat koji ima par vst-a i par audio kanala desava mi se da prilikom skrolovanja dolazi do pucketanja, seckanja...Grafika mi je dosta dobra, memorija 4 gb, Intel core duo....Rme 9652 najnoviji drajveri za Vistu...

Probao sam da uradim neku slicnu optimizaciju kao na xp, mada je sve drugacije. Win Xp 64 bita ne radi nikako.

Ima li neko slican problem?

Pozdrav...

zlobisha
30-03-2009, 06:07 AM
Pa, da sam na tvom mestu, ne bih se baktao sa Vistom. To verovatno nije re?enje za problem, ali htedoh samo da dodam. Javi kako radi 5-ica. :)

Dexxy
31-03-2009, 01:00 AM
Hocu da napokon predjem na 64 bita. Ali na Visti ne radi dobro. Na prvu loptu Cubase je ok. Nemam vremena ovih dana da ga testiram. Evo instalirao sam Win 7, tu mi radi bolje nego na Visti....

Btw reverb je super.

POzz

DeMa
05-04-2009, 03:23 PM
Hallo Cubase 5 Radi isvrsno.
Momentalno radim jos na Xp64 tako da sam moro instalirati Cubase 5 32.
meni program nije pravio nikakve poteskoce.
Za vistu sa taman raspitujem jer je u medju vremenu dosta stabilna i ima svoje neke audio presete. Tako da se valjda mora pdredjenu uzeti.
Ali tu jos neznam nista tocnije. cim pronadjem bit cete obavjesteni.

Sto se tice novi pluginova sve je na nivou. i Radi do sada fenomenalno bolje nego sto sam ocekivo.
Eq su jako dobar alat ali to je vec od 4 tako.
Znaci mogu se koristi bez glavobolje. ja ih koristim za tehnicko miksanje. Znaci cut i reznancije.
Sve u sve veliki korak naprjed i nekajem se niti malo da sam kupio update.

Pozz
Denis

Moritz
05-04-2009, 06:12 PM
Hallo Cubase 5 Radi isvrsno.
Momentalno radim jos na Xp64 tako da sam moro instalirati Cubase 5 32.
meni program nije pravio nikakve poteskoce.
Za vistu sa taman raspitujem jer je u medju vremenu dosta stabilna i ima svoje neke audio presete. Tako da se valjda mora pdredjenu uzeti.
Ali tu jos neznam nista tocnije. cim pronadjem bit cete obavjesteni.

Sto se tice novi pluginova sve je na nivou. i Radi do sada fenomenalno bolje nego sto sam ocekivo.
Eq su jako dobar alat ali to je vec od 4 tako.
Znaci mogu se koristi bez glavobolje. ja ih koristim za tehnicko miksanje. Znaci cut i reznancije.
Sve u sve veliki korak naprjed i nekajem se niti malo da sam kupio update.

Pozz
Denis
+1 ....kvantni skok u poredjenju sa starim SX3, isto vazi i za Nuendo. Od 2006 kada je Yamaha zvanicno kupila Steinberg stvari su postale mnogo drugacije :)

nESbo
09-04-2009, 03:37 PM
+1 ....kvantni skok u poredjenju sa starim SX3, isto vazi i za Nuendo. Od 2006 kada je Yamaha zvanicno kupila Steinberg stvari su postale mnogo drugacije :)

opaa!

d3houseworks
12-04-2009, 11:15 PM
Radim na XP-u i sad sam primjenio patch na 5.0.1 i sve pjeva,,, 5.0.1. je riješio neke probleme sa ASIO load-om

Inače imam i Vistu, ali ta stoji na polici,,, mislim da ću čekati Win7

OFF
12-04-2009, 11:34 PM
A kada bih pitao ono sto nije lepo na forumu da se pita, kakav je odgovor? 8-):wink:

Moritz
12-04-2009, 11:39 PM
A kada bih pitao ono sto nije lepo na forumu da se pita, kakav je odgovor? 8-):wink:

Mislis na verziju sa drugaciji agregatnim stanjem?
Mrka kapa, nema a nece ni biti kao sto ni C4 ne postoji u tom stanju :)

OFF
12-04-2009, 11:42 PM
A sta je problem? I 3ojka se cekala dugo, ali smo docekali

alavuk
12-04-2009, 11:56 PM
trojka se nije dugo cekala ... mislim da je "problem" sto syncrosoft2 zeznutiji , tj moras da ga aktiviras aktivacionim kodom i slicnim + stalna online veza i da ne pricam o totalno drugom kodu same zastite i onaj najbitniji faktor jeste sto je h20 postao zaposlen u syncrosoft :]]]

Moritz
13-04-2009, 12:17 AM
Osim toga Steinberg je kupio pocetkom godine Syncrosoft tako da je vrag odneo salu.
Iskreno receno mislim da je vreme da se ovako mocni programi, koji nam u startu daju toliko toga da mozemo da zavrsimo bilo koji posao u max kvalitetu, pocnu placati a povod vise za to je i realno smesna cena u poredjenju sta daju ( ovde mislim i na Logic).

Toliko toga vrednog ima u C5 da stvarno treba prelomiti i kupiti ga, necete zazaliti ...ja nisam :)

Hollywood
13-04-2009, 01:26 AM
osim toga steinberg je kupio pocetkom godine syncrosoft tako da je vrag odneo salu.
Iskreno receno mislim da je vreme da se ovako mocni programi, koji nam u startu daju toliko toga da mozemo da zavrsimo bilo koji posao u max kvalitetu, pocnu placati a povod vise za to je i realno smesna cena u poredjenju sta daju ( ovde mislim i na logic).

Toliko toga vrednog ima u c5 da stvarno treba prelomiti i kupiti ga, necete zazaliti ...ja nisam :)

+1

alavuk
13-04-2009, 01:33 AM
+1

+1

balthazaar
13-04-2009, 04:25 AM
Zanimljivo je uočiti da mnoge od ovih novih i zanimljivih alata i stvarčica koje je dobio novi Cubase, jedan program kao FL studio već odavno ima!:D:wink:

U svakom slučaju - novi Cubase izgleda više nego zanmiljivo...šteta što ga još nema u ovim prodavnicama u kojima bih ja da ga nabavim ;):)

balthazaar
13-04-2009, 04:49 AM
Osim toga Steinberg je kupio pocetkom godine Syncrosoft tako da je vrag odneo salu.
Iskreno receno mislim da je vreme da se ovako mocni programi, koji nam u startu daju toliko toga da mozemo da zavrsimo bilo koji posao u max kvalitetu, pocnu placati a povod vise za to je i realno smesna cena u poredjenju sta daju ( ovde mislim i na Logic).

Toliko toga vrednog ima u C5 da stvarno treba prelomiti i kupiti ga, necete zazaliti ...ja nisam :)

izvinjvam se za ot

Sve je to lepo...ali iskreno...kad ja budem imao platu kao ovi iz Steinberga - tada ću ga sigurno kupiti! Kada budem htio da odem negdje na zapad, a ne budem se osćao kao građanin trećega reda koji čeka na neki komad papira dok mi "o sudbini" odlučuje neki njihov birokrata - tada ću kupiti i regularni softver! Kada "oni" prestanu da kupuju naše fabrike za smiješno male pare - jer nas prvo ubijede da to "ništa ne valja" - tada ću ja kupiti softver!

Sa druge strane - Kada bih znao da ta lova koju ja dam ide dirketno tim ljudima koji nam prave ove divne programe koje mi koristimo, a ne nekoj bolumenti menadžera, pi-arova, trgovaca i slično - e , tada bih mimo svih gore navedenih uslova nekako skrpio lovu da kupim svoj omiljeni program! Međutim, znajući da ti ljudi dobiju ko zna koliki dio pored svega toga što ode istim tim birokratama što i mene $%"$Z& u zdrav mozak - Stvarno mi nije žao da se poslužim nekim drugim metodama da dođem do toga što hoću, jer hvala bogu, ni trgovci ne biraju metode kako da meni da uzmu pare -tj. dođu do toga šta oni hoće...Zašto bih ja birao?

OFF
13-04-2009, 09:27 AM

Ja sam dugo ubedjivao sebe da nista ne treba kupovati, da je UAd bacanje para, kad sve ima dzabe..... medjutim, zazalio sam sto ga nisam (kao i PoCo) kupio ranije. Slazem se da to treba kupiti, i verujem da cu tako i uraditi, samo da prezivim majstore po studiju:banghead:

Btw

C5, UAD 2 i npr Vss3, i moze bez problema legalno da se radi bez drugih alata. (nedostajao bi mi samo waves API i poneki sonnox)

Moritz
13-04-2009, 09:29 AM
izvinjvam se za ot

Sve je to lepo...ali iskreno...kad ja budem imao platu kao ovi iz Steinberga - tada ću ga sigurno kupiti! Kada budem htio da odem negdje na zapad, a ne budem se osćao kao građanin trećega reda koji čeka na neki komad papira dok mi "o sudbini" odlučuje neki njihov birokrata - tada ću kupiti i regularni softver! Kada "oni" prestanu da kupuju na?e fabrike za smije?no male pare - jer nas prvo ubijede da to "ni?ta ne valja" - tada ću ja kupiti softver!

Sa druge strane - Kada bih znao da ta lova koju ja dam ide dirketno tim ljudima koji nam prave ove divne programe koje mi koristimo, a ne nekoj bolumenti menad?era, pi-arova, trgovaca i slično - e , tada bih mimo svih gore navedenih uslova nekako skrpio lovu da kupim svoj omiljeni program! Međutim, znajući da ti ljudi dobiju ko zna koliki dio pored svega toga ?to ode istim tim birokratama ?to i mene $%"$Z& u zdrav mozak - Stvarno mi nije ?ao da se poslu?im nekim drugim metodama da dođem do toga ?to hoću, jer hvala bogu, ni trgovci ne biraju metode kako da meni da uzmu pare -tj. dođu do toga ?ta oni hoće...Za?to bih ja birao?

Nemoj da me shvatis ppogresno ali razlozi za ne kupovinu su ti stvarno krajnje glupi.
Ako cemo po tvoji merilima onda bi trebalo da bojkotujemo 95% proizvoda ukljucujuci i namirnice od kojih zivimo.

I po cemu si ti jedini koji se oseca gradjaninom treceg reda, meni se licno barem jednom dnevno desi da se osetim tako ali imam izbor, radim sve sto je u mojoj moci da se ne osecam tako sto ukljucuje i kupovinu legalnog softvera, iako mi je plata jedno 10 do 15 puta manja od onih u Steinbergu npr.
Odavno sam prestao da zaradjujem pristojne pare od muzike , a to nije zbog razloga koje si ti naveo nego zbog samih ljudi koji razmisljaju slicno kao ti.

Ako ne postujes tudj rad (koji ukljucuje i pravljenje softvera) kako onda mozes da ocekujes da neko postuje i ceni ( i PLATI !! ) tvoj rad?

A ako ti je muzika samo hobi onda se ne zali, jer svet profesionalaca kosta, u tom slucaju imas izbor da promenis hobi :wink:

Razmisli jos koji put i verujem da ces naci dovoljno razloga da ga ipak kupis na kraju :).

Moritz
13-04-2009, 09:36 AM
J
C5, UAD 2 i npr Vss3, i moze bez problema legalno da se radi bez drugih alata. (nedostajao bi mi samo waves API i poneki sonnox)

Upravo tako
:)
Da koji slucajem ne postoje crackovi nikada ne bi saznali da nam fali Waves ili Sonnox bundle, nego bi lepo zasukalil rukave i pokazali sta znamo sa onim sto nam je pri ruci. Od kada sam kupio NI Komplete 5 i Cubase 5 ni jedan drugi VST instrument ili plug in ne koristim, radim sa onim sto imam...a tek kada sam ozbiljno zasukao rukave sam shvatio koliko mocne softvere imam pod svojim rukama.
U tvom slucaju UAD i POCO sa C5 je plafon koji ce ti ikada trebati po pitanju softvera, videces i sam :)

OFF
13-04-2009, 09:44 AM
Verujem..... Od kada imam Line6 nisam ukljucio ni guitar rig ni amplitube ni nusta..... ne znaci da oni nisu bolji, ali posvetis se tome sto imas i izvlacis max.

lesha
13-04-2009, 09:52 AM
nemoj da me shvatis ppogresno ali razlozi za ne kupovinu su ti stvarno krajnje glupi.
Ako cemo po tvoji merilima onda bi trebalo da bojkotujemo 95% proizvoda ukljucujuci i namirnice od kojih zivimo.

I po cemu si ti jedini koji se oseca gradjaninom treceg reda, meni se licno barem jednom dnevno desi da se osetim tako ali imam izbor, radim sve sto je u mojoj moci da se ne osecam tako sto ukljucuje i kupovinu legalnog softvera, iako mi je plata jedno 10 do 15 puta manja od onih u steinbergu npr.
Odavno sam prestao da zaradjujem pristojne pare od muzike , a to nije zbog razloga koje si ti naveo nego zbog samih ljudi koji razmisljaju slicno kao ti.

Ako ne postujes tudj rad (koji ukljucuje i pravljenje softvera) kako onda mozes da ocekujes da neko postuje i ceni ( i plati !! ) tvoj rad?

A ako ti je muzika samo hobi onda se ne zali, jer svet profesionalaca kosta, u tom slucaju imas izbor da promenis hobi :wink:

Razmisli jos koji put i verujem da ces naci dovoljno razloga da ga ipak kupis na kraju :).
+1

d3houseworks
13-04-2009, 11:15 AM
Upravo tako
:)
Da koji slucajem ne postoje crackovi nikada ne bi saznali da nam fali Waves ili Sonnox bundle, nego bi lepo zasukalil rukave i pokazali sta znamo sa onim sto nam je pri ruci. Od kada sam kupio NI Komplete 5 i Cubase 5 ni jedan drugi VST instrument ili plug in ne koristim, radim sa onim sto imam...a tek kada sam ozbiljno zasukao rukave sam shvatio koliko mocne softvere imam pod svojim rukama.
U tvom slucaju UAD i POCO sa C5 je plafon koji ce ti ikada trebati po pitanju softvera, videces i sam :)

Cubase 5.0.1. je jo? fenomenalan radi REVerence reverba sa implulsnom tehnologijom ili kako se već zove. Dakle u paketu si dobio i Altiverb koji ko?ta otprilike kao Cubase sam. Napominjem 5.0.1 jer je su na verziji 5 REVerence i Groove Agent One radili dar mar po ASIO bufferu i nisi mogao potjerati zajedno jedan i drugi. Sad mo?e? ganjati 3 i vi?e REVerenca bez problema. Kvaliteta je na nivou PoCo kartica koju koristim samo za reverbe i Character.

Da... legalni software... moram priznat da sam počeo sa hrpom ilegalnog, ali sada UAD i Cubase 5 poma?u totalnoj legalizaciji. Recimo, za primjer, de-esser u Cubaseu je bolji od svih wavesovih :)

Tiki the Boyler
13-04-2009, 11:18 AM
trojka se nije dugo cekala ... mislim da je "problem" sto syncrosoft2 zeznutiji , tj moras da ga aktiviras aktivacionim kodom i slicnim + stalna online veza i da ne pricam o totalno drugom kodu same zastite i onaj najbitniji faktor jeste sto je h20 postao zaposlen u syncrosoft :]]]

Ako sam dobro razumio, računar sa Cubase 5 mora biti online?!?

Moja mašina za života nije vidjela mrežu... eto problema!

VladaNS
13-04-2009, 11:24 AM
Hm... Bio sam kod drugara koji ima Cubase 5 i skoro sam siguran da njegov racunar nije povezan sa internetom :confused:

d3houseworks
13-04-2009, 11:28 AM
ma kakvi... Cubase svoju zaštitu ostvaruje preko USB dongla koji je na 4-5 puni zeznutije riješen nego na famoznom.3.1.1.944

alavuk
13-04-2009, 11:48 AM
ja sam registraciju morao da zavrsim online , i pise na syncrosoftovom sajtu da mora biti barem tad kompjuter online kad se instalira prvi put program i kljuc ... sad syncrosofrt 2 ima vise fora tj nacina "zastite" usb dongle key je samo jedan nacin koji moze da se preskoci

balthazaar
13-04-2009, 12:06 PM
Nemoj da me shvatis ppogresno ali razlozi za ne kupovinu su ti stvarno krajnje glupi.

Neću se uvrijediti! Ti imaš pravo da misliš da su glupi! Ja sam ukratko iznio neke površne razloge...Da sad ne bih širio ideološku priču , jer nije ni vrijeme ni mjesto za to, reći ću ti samo da upravo i mislim da bi trebali da bojkotujemo 95% proizvoda, al eto bez nekih se ne može, pa moramo da ih kupujemo!

I po cemu si ti jedini koji se oseca gradjaninom treceg reda, meni se licno barem jednom dnevno desi da se osetim tako ali imam izbor, radim sve sto je u mojoj moci da se ne osecam tako sto ukljucuje i kupovinu legalnog softvera, iako mi je plata jedno 10 do 15 puta manja od onih u Steinbergu npr.

Nisam ja rekao da se samo ja kao pojedinac osjećam tako! Ne bih da zvučim kao neki političar, ali, vjeruj mi - nisi dobro ocjenio - da je do ljudi koji razmišljaju kao ja - sve bi bilo kako treba - poštovali bi se zakoni, plaćao bi se softver i sve bi bilo kako treba. Međutim, ja ne mogu da promjenim to što živim u takvom društvu i u takvim uslovima u kakvim živim i da se tome prilagođavam!

Ako ne postujes tudj rad (koji ukljucuje i pravljenje softvera) kako onda mozes da ocekujes da neko postuje i ceni ( i PLATI !! ) tvoj rad?

Vjeruj mi da ja i te kako poštujem tuđi rad, samo nažalost živimo u bivšoj državi u kojoj se malo koji ljudski i pošten rad adekvatno cijeni i vrednuje, tako da čovjek i sam malo ogrubi na sve to, zar ne? Takođe, u ovom slučaju, se ne radi o nečemu što ću ja pojesti ili , da prostiš, metnuti pod dupe :) Već možda napravim nešto lijepo što će nekome nešto da znači - Da sam ja jedan od ljudi koji učestvuje u pravljenju softvera - oprostio bih grijehe tom muzikantu koji je uz pomoć mog programa (koji nije platio) napravio nešto lijepo! Da li bi ti?

Razmisli jos koji put i verujem da ces naci dovoljno razloga da ga ipak kupis na kraju :).[/QUOTE]

Kosta danas i svijet neprofesionalaca i profesionalaca ;) Nisam uopšte na to mislio - ne vezano za muziku - govorio sam o životnom standardu uopšte! Da ja radim neku šljaku sa zapadnom platom i da od jedne plate mogu komotno da kupim to što mi treba od softvera - u tom slučaju i ne bi bilo ok da ga ne platim, ali ja nažalost (kao i većina ljudi koje ja znam) nemam baš takve uslove da mogu opušteno da pazarim plagove i soft! Rado bih ja to sve kupovao ,vjeruj mi, ali tako je kako je da moram da se snalazim ( kao i većina)

Još nešto...ne bih nikog lično da uvrijedim , niti da prozovem, ali mislim da je pomalo licemjerno zastupati neke oštre anti-warez stavove, a imati u svom kompjuteru iste! Takođe je pomalo licemjerno brinuti se za (doduše, zasluženu) platu nekog zapadnog programera ili firme (koji neće propasti), a nemati razumjevanja za ono što je oko svih nas na ovim našim nesrećnim prostorima i što čini da se ljudi snalaze tako kako se snalaze. Taj koji pokaže i dokaže da nikad nije u svoj kompjuter instalirao piratsku verziju programa - može i da osuđuje i da se zalaže protiv wareza, a ovako ta priča ne pije vodu nego ispada krajnje nekorektna! Nemojmo se praviti Englezi ;)

balthazaar
13-04-2009, 12:12 PM
+1

-1

Očigledno nisi baš dobro pojmio poentu onoga filma kojeg onomad pominjasmo na chatu i čije smo facebook grupe, ja mislim, i ja i ti članovi! :wink::

lesha
13-04-2009, 09:02 PM
-1

Očigledno nisi baš dobro pojmio poentu onoga filma kojeg onomad pominjasmo na chatu i čije smo facebook grupe, ja mislim, i ja i ti članovi! :wink::

da ne sirimo off topic dalje, ono sa cime se najvise slazem sa moritzom je
razumem i tebe, jer svi smo u slicnoj situaciji, ali pljuvati po softveru koji koristis za dz je malo bzvz. neko je ulozio godine rada i truda da bi ljudima pruzio mogucnost da uzivaju i/ili zarade.

ukoliko ne zaradjujes od softvera koji koristis, onda ti je oprosteno.
nek se ljute svi koji to rade, ali koristiti krekovani softver i zaradjivati na tome je u najmanju ruku bezobrazno.

Hollywood
13-04-2009, 10:19 PM
ono sto me uvek zanimalo oko tih dongl zastita je sledece:

da li ja mogu da imam instaliran cubase 5 na 3kompa i da taj dongl nosim sa sobom? Tj. da ne koristim sva tri u usto vreme vec samo onaj na kome je dongl.

alavuk
13-04-2009, 10:28 PM
da naravno

redroom
13-04-2009, 10:47 PM
ono sto me uvek zanimalo oko tih dongl zastita je sledece:

da li ja mogu da imam instaliran cubase 5 na 3kompa i da taj dongl nosim sa sobom? Tj. da ne koristim sva tri u usto vreme vec samo onaj na kome je dongl.

naravno, bez frke
to i je funkcija donglea
mozes imat instaliran cubase na 100 racunala, ali istovremeno mozes koristit samo onaj u kojem ti je ustekan usb dongle

Moritz
13-04-2009, 10:54 PM
Vidim da su se pojavile neke nejasnoce oko registracije Cubase ( ili Nuenda ). Kompjuter ne mora biti on line da bi se obavilo flashovanje broja licence na USB Donglu.
Kompjuter na kojem se radi registracija mora imati instaliran Syncrosoft aplikaciju koja sluzi za on line registraciju. Licenca se moze kopirati na drugu donglu ali samo preko te iste aplikacije, pri cemu se trajno brise sa prethodne dongle na kojoj je bio licence key, sto znaci da se ne moze multiplicirati licenca placenog Cubase ili Nuendo ne vise dongli cak ni kao backup. Dakle ako je kojim slucajem izgubite, neko vam je ukrade ili je nekako unistite mozete se oprostiti od vasih licenci na toj dongli, surovo ali tako je. Moze se instalirati na vise racunara ali ce samo na jednom moci da radi, tacnije na onom racunaru u koji je ubodena dongla ( i ona sama ima svoji serial ID )

redroom
13-04-2009, 11:01 PM
izvinjvam se za ot

Sve je to lepo...ali iskreno...kad ja budem imao platu kao ovi iz Steinberga - tada ću ga sigurno kupiti! Kada budem htio da odem negdje na zapad, a ne budem se osćao kao građanin trećega reda koji čeka na neki komad papira dok mi "o sudbini" odlučuje neki njihov birokrata - tada ću kupiti i regularni softver! Kada "oni" prestanu da kupuju naše fabrike za smiješno male pare - jer nas prvo ubijede da to "ništa ne valja" - tada ću ja kupiti softver!

Sa druge strane - Kada bih znao da ta lova koju ja dam ide dirketno tim ljudima koji nam prave ove divne programe koje mi koristimo, a ne nekoj bolumenti menadžera, pi-arova, trgovaca i slično - e , tada bih mimo svih gore navedenih uslova nekako skrpio lovu da kupim svoj omiljeni program! Međutim, znajući da ti ljudi dobiju ko zna koliki dio pored svega toga što ode istim tim birokratama što i mene $%"$Z& u zdrav mozak - Stvarno mi nije žao da se poslužim nekim drugim metodama da dođem do toga što hoću, jer hvala bogu, ni trgovci ne biraju metode kako da meni da uzmu pare -tj. dođu do toga šta oni hoće...Zašto bih ja birao?

mi u kupe, ti u špade, polupa si lončiće totalno :rotfl:
softver ne kupuješ iz miljun drugih razloga, a ne zbog toga da ne bi nekome ko ima više para od tebe dao još para. sorry, ali to su bajke za tinejdžere. koristiš piratski softver jer ti je kao i svima nama besplatan i dostupan i umatat to u neke socijalne kerefeke o otporu prema kapitalizmu i svjetskim korporacijama je isto tako smiješno i licemjerno kao ljudi koji lažu da ne koriste piratski softver, a koriste ga.

redroom
13-04-2009, 11:05 PM
Vidim da su se pojavile neke nejasnoce oko registracije Cubase ( ili Nuenda ). Kompjuter ne mora biti on line da bi se obavilo flashovanje broja licence na USB Donglu.
Kompjuter na kojem se radi registracija mora imati instaliran Syncrosoft aplikaciju koja sluzi za on line registraciju. Licenca se moze kopirati na drugu donglu ali samo preko te iste aplikacije, pri cemu se trajno brise sa prethodne dongle na kojoj je bio licence key, sto znaci da se ne moze multiplicirati licenca placenog Cubase ili Nuendo ne vise dongli cak ni kao backup. Dakle ako je kojim slucajem izgubite, neko vam je ukrade ili je nekako unistite mozete se oprostiti od vasih licenci na toj dongli, surovo ali tako je. Moze se instalirati na vise racunara ali ce samo na jednom moci da radi, tacnije na onom racunaru u koji je ubodena dongla ( i ona sama ima svoji serial ID )

točno tako kako Moritz ka?e, a evo nadugo i na?iroko (http://knowledgebase.steinberg.de/96_1.html) na tu temu

Moritz
13-04-2009, 11:31 PM
Samo da naglasim , da ne bude zabune da nikada nisam koristio piratske softvere JESAM i zaradio sam novca na njima, samo sa tom razlikom kada sam sakupio dovoljno novca otisap i kupio legalan soft.
Jos jedan ralzog vise je i to sto vise vremena posvetim onome sto sam platio i potrudim se mnoooooogo vise da to i naucim da koristim i izvucem maximum :).

Elem, da li neko od vas koristi C5 na Macu?

Hollywood
14-04-2009, 01:29 AM
tnx za pojasnjenje

nego, jel neko ima iskustva kako taj sinkrosoft reaguje na nuendo3 koji nije legalan?

jer bi ostavio nuendo dok skroz ne predjem na C5

redroom
14-04-2009, 07:52 AM
Samo da naglasim , da ne bude zabune da nikada nisam koristio piratske softvere JESAM i zaradio sam novca na njima, samo sa tom razlikom kada sam sakupio dovoljno novca otisap i kupio legalan soft.
Jos jedan ralzog vise je i to sto vise vremena posvetim onome sto sam platio i potrudim se mnoooooogo vise da to i naucim da koristim i izvucem maximum :).

Elem, da li neko od vas koristi C5 na Macu?

ne tresi se Moritz, komentar nije bio upucen tebi, a ispod ove tvoje dvije recenice, potpisujem se ispod njih :)

sta se tice maca, frend od nedavno vrti c5 i na macu i na pc-u, mogu ga pitat kako se c5 ponasa na macu

Moritz
14-04-2009, 09:59 AM
tnx za pojasnjenje

nego, jel neko ima iskustva kako taj sinkrosoft reaguje na nuendo3 koji nije legalan?

jer bi ostavio nuendo dok skroz ne predjem na C5

Moze se desiti ( meni se desilo sa original N3 i crackom) da je virtuelni dongle uleteo na mesto hardverskog i da posle toga nisam mogao da startujem originalnu verziju pa sam morao da formatiram ceo komp.

@Redroom
opustencija, i da jeste i da nije upuceno meni nije me sramota da to kazem javno i nije nikakava tajna :)

balthazaar
14-04-2009, 11:29 AM
mi u kupe, ti u špade, polupa si lončiće totalno :rotfl:
softver ne kupuješ iz miljun drugih razloga, a ne zbog toga da ne bi nekome ko ima više para od tebe dao još para. sorry, ali to su bajke za tinejdžere. koristiš piratski softver jer ti je kao i svima nama besplatan i dostupan i umatat to u neke socijalne kerefeke o otporu prema kapitalizmu i svjetskim korporacijama je isto tako smiješno i licemjerno kao ljudi koji lažu da ne koriste piratski softver, a koriste ga.

Slažem se! Ja jesam iznio najpovršnije i najnaivnije razloge, ali namjerno da ne bih širio neku dublju ideološku priču....ima tu puno kompleksnije pozadine za takav stav koji zauzimam!

@Mortiz - svaka čast! Cijenim šta si napisao i kako si postupio! +5 :wink:

LfmC
14-04-2009, 01:59 PM
Lagani OT:
Ima li netko informaciju gdje u Hrvatskoj nabaviti Q-base 5 na neku normalniju cijenu?
U audio pro-u u Zagrebu je 750 eura, sto mi se cini zaista nenormalno obzirom da je vani cca 500$, a u Srbiji oko 550 eura. Mogu ga teoretski naruciti izvana, ali ne bi da me odvale sa porezima i PDV-om pa da na kraju platim i vise.
Ako netko ima koju informaciju, bio bih zahvalan.. :)

silicon science
14-04-2009, 02:00 PM
Slažem se! Ja jesam iznio najpovršnije i najnaivnije razloge, ali namjerno da ne bih širio neku dublju ideološku priču....ima tu puno kompleksnije pozadine za takav stav koji zauzimam!
:

Ne beri brigu Balti, zivimo na prostorima gde su podzemne vode davno uzavrele, i so je iz iste vode davno isparila...

Moritz
14-04-2009, 09:51 PM
Lagani OT:
Ima li netko informaciju gdje u Hrvatskoj nabaviti Q-base 5 na neku normalniju cijenu?
U audio pro-u u Zagrebu je 750 eura, sto mi se cini zaista nenormalno obzirom da je vani cca 500$, a u Srbiji oko 550 eura. Mogu ga teoretski naruciti izvana, ali ne bi da me odvale sa porezima i PDV-om pa da na kraju platim i vise.

Jednostavno resenje, dodjes u NS Artist pokupis C5 koji stoji na polici i ceka tebe , i sa sve placenim putem tamo nazad i popijenim pivom ce te kostati mnogo manje :)

P.S. a kutiju negde bacis a sadrzinu u dzepove i nema carine ;)

redroom
14-04-2009, 10:00 PM
Jednostavno resenje, dodjes u NS Artist pokupis C5 koji stoji na polici i ceka tebe , i sa sve placenim putem tamo nazad i popijenim pivom ce te kostati mnogo manje :)

a di ce sa onim manualom od 672 stranice i dva kila? napisat na nju "Rat i mir" pa se pravit da cita lektiru? :rotfl:

darkstar
14-04-2009, 10:16 PM
Uh ...

Iskreno,ja bih voleo da kompletan softver bude legalan ... jer mislim da bi onda ohoho vise radili na sebi sa onim sto IMAMO a ne sa onim sto nemamo ...

Priznajte sebi (zajedno sa mnom) - imate bre desetina hiljada evra u kompjuteru,i retki se uhvate da provale do granica jedan...sto je normalno kad ti je sve dostupno ... cackas jedan,predjes na drugi,odes na treci...

hardver se vec ne moze downloadovati ... pa samim tim o njemu debelo razmisljas svaki put,da li ti treba zaista neko parce opreme ili ne (sem onih koji imaju srecu da imaju dosta novca,pa se ne brinu o tome da li su pogresili u izboru).A onda se ozbiljno udubis u to cudo,pa izvlacis stvari koje nisi ni sanjao da mozes...

svidja mi se trenutni poredak u kome moze try before you buy ... ali ne najnovije verzije...i mene to dotice,pa opet...

Iskreno,bas sam pre neki dan pricao sa prijateljem o tome,najbolje rezultate sam postizao kad sam imao najmanje softvera...instaliraj cubase/nuendo/logic/pro tools/reason/fruity ili sta god da te lozi...i probaj da uradis neki rad samo u njemu,koristeci samo ono sto ti on nudi ...

I mislim da je to vredno tog novca.

Moritz
14-04-2009, 10:25 PM
Uh ...

Iskreno,ja bih voleo da kompletan softver bude legalan ... jer mislim da bi onda ohoho vise radili na sebi sa onim sto IMAMO a ne sa onim sto nemamo ...

Priznajte sebi (zajedno sa mnom) - imate bre desetina hiljada evra u kompjuteru,i retki se uhvate da provale do granica jedan...sto je normalno kad ti je sve dostupno ... cackas jedan,predjes na drugi,odes na treci...

hardver se vec ne moze downloadovati ... pa samim tim o njemu debelo razmisljas svaki put,da li ti treba zaista neko parce opreme ili ne (sem onih koji imaju srecu da imaju dosta novca,pa se ne brinu o tome da li su pogresili u izboru).A onda se ozbiljno udubis u to cudo,pa izvlacis stvari koje nisi ni sanjao da mozes...

svidja mi se trenutni poredak u kome moze try before you buy ... ali ne najnovije verzije...i mene to dotice,pa opet...

Iskreno,bas sam pre neki dan pricao sa prijateljem o tome,najbolje rezultate sam postizao kad sam imao najmanje softvera...instaliraj cubase/nuendo/logic/pro tools/reason/fruity ili sta god da te lozi...i probaj da uradis neki rad samo u njemu,koristeci samo ono sto ti on nudi ...

+1...nisam jedini :)

Moritz
14-04-2009, 10:26 PM
a di ce sa onim manualom od 672 stranice i dva kila? napisat na nju "Rat i mir" pa se pravit da cita lektiru? :rotfl:

Pa nek uvije u sareni papir kao sveske u osnovnoj skoli da mu se ne habaju stranice, i nek bude udubljen u citanje i eto paravana :rotfl:... Ne salim se ni malo, mada je komicno :)

redroom
14-04-2009, 10:35 PM
Lagani OT:

750 eura je bezobrazna cijena. Potrazi na www.cs.hr (http://www.cs.hr/steinberg.asp) (generalni Steinberg zastupnik za HR) ko su im partneri u HR, nema sanse da Cubase 5 u HR kosta vise od 4700kn (635 eura), to mu je full cijena. Mene je npr. C5 s popustom kostao 540 eura, jeftinije nego u Thomanna :)

redroom
14-04-2009, 10:40 PM
Uh ...

+1 :wink:

darkstar
14-04-2009, 10:46 PM

moritz,a koliko je cubase u ns artistu?Da li se razlikuje od bga?

Moritz
14-04-2009, 10:51 PM
moritz,a koliko je cubase u ns artistu?Da li se razlikuje od bga?

Jbm li ga ne znam. Mislim da je 51.016 dinara pa sad koliko mu to dodje.

darkstar
14-04-2009, 10:54 PM
to je to,oko 500ak evra,malo vise.

OFF
14-04-2009, 10:58 PM
A kakva je logika, npr, kupiti neki jeftiniji C5, koji moze da odradi posao, pa onda dokupiti full?

Koliko bi bili osakaceni u bitnim funkcijama?

Moritz
14-04-2009, 11:01 PM
A kakva je logika, npr, kupiti neki jeftiniji C5, koji moze da odradi posao, pa onda dokupiti full?

http://www.steinberg.net/en/products/musicproduction/cubase5_product/cubase5_featuredetails100.html evo odgovora
razlika u ceni je mala da bi se razbacivali sa slabijim verzijama. ima jos dosta sitnijih stvari koje ostale verzije nemaju

"7"
14-04-2009, 11:02 PM
Eee cudna je ta ljudska osobina da se mesa i u ono u sta ne mora da se mesa... imho... sta mene boli uvo da li neko nesto kupuje ili prodaje, ili je kupio za manje ili vise para, da li je ozbiljan ili neozbiljan itd. ja mogu da dam savet nekome ko ce poslusati ili ne, mogu da ga upozorim na nesto pa je na njemu da razmisli...isto i u obrnutom smeru... ali voditi ovakve bespredmetne rasprave o tome da li treba kupovati softver ili ne je po meni totalno suluda... ok je jednom reci svoje misljenje ali razglabati o tome iz svih mogucih uglova i jos se raspravljati ili posvadjati sa nekim... mislim... :shock::confused:... ako je neko dao 500e ili 1000e za softver - svaka cast, ali i ako nije i koristi krekovan - pa sta... koga to boli uvo... kad pocne da zaradjuje kupice i on... pritom mislim da je super sto postoji mogucnost da se na duze vreme (kako za koga... mesec ili godina nije bitno) proba neki sekvencer ili plug i tako se spreci bacanje love... niko se nije naucen rodio, tako da mislim da ne pricaju sa iste pozicije neko ko vec poseduje komercijalni studio i neko ko tek pocinje da se bavi muzikom ili se bavi u slobodno vreme iz hobija... "Try before Buy" i "Don't make money with warez" je sustina, sve ostalo je :banghead:...
svako radi po svojoj volji dok ne ugrozava drugog... konkretno na ovom sajtu se ne prica i ne ostavljaju vodeni linkovi jer se ugrozava sajt, da nije toga svi bi pricali o tome... znaci sve dok nesto ne ugrozava nekog drugog, sve je ok... a firme koje prave softver se ne ugrozavaju jer one same u odredjenoj meri to podrzavaju jer nema bolje reklame...
naravno svako ko misli drugacije nije nenormalan vec samo ima drugacije misljenje sto nema ama bas nikakve veze samnom niti sa onim sto ja radim ili cu uraditi... niti mene dotice sta ce neko drugi uraditi...
Peace

Pozz

OFF
14-04-2009, 11:10 PM
http://www.steinberg.net/en/products/musicproduction/cubase5_product/cubase5_featuredetails100.html evo odgovora
razlika u ceni je mala da bi se razbacivali sa slabijim verzijama. ima jos dosta sitnijih stvari koje ostale verzije nemaju

Jos ces me ubediti da potrosim novce koje nemam:D:wink:

redroom
14-04-2009, 11:20 PM

to rade banke :D

Moritz
14-04-2009, 11:38 PM
Eee cudna je ta ljudska osobina da se mesa i u ono u sta ne mora da se mesa... imho... sta mene boli uvo da li neko nesto kupuje ili prodaje, ili je kupio za manje ili vise para, da li je ozbiljan ili neozbiljan itd. ja mogu da dam savet nekome ko ce poslusati ili ne, mogu da ga upozorim na nesto pa je na njemu da razmisli...isto i u obrnutom smeru... ali voditi ovakve bespredmetne rasprave o tome da li treba kupovati softver ili ne je po meni totalno suluda... ok je jednom reci svoje misljenje ali razglabati o tome iz svih mogucih uglova i jos se raspravljati ili posvadjati sa nekim... mislim... :shock::confused:... ako je neko dao 500e ili 1000e za softver - svaka cast, ali i ako nije i koristi krekovan - pa sta... koga to boli uvo... kad pocne da zaradjuje kupice i on... pritom mislim da je super sto postoji mogucnost da se na duze vreme (kako za koga... mesec ili godina nije bitno) proba neki sekvencer ili plug i tako se spreci bacanje love... niko se nije naucen rodio, tako da mislim da ne pricaju sa iste pozicije neko ko vec poseduje komercijalni studio i neko ko tek pocinje da se bavi muzikom ili se bavi u slobodno vreme iz hobija... "Try before Buy" i "Don't make money with warez" je sustina, sve ostalo je :banghead:...
svako radi po svojoj volji dok ne ugrozava drugog... konkretno na ovom sajtu se ne prica i ne ostavljaju vodeni linkovi jer se ugrozava sajt, da nije toga svi bi pricali o tome... znaci sve dok nesto ne ugrozava nekog drugog, sve je ok... a firme koje prave softver se ne ugrozavaju jer one same u odredjenoj meri to podrzavaju jer nema bolje reklame...
naravno svako ko misli drugacije nije nenormalan vec samo ima drugacije misljenje sto nema ama bas nikakve veze samnom niti sa onim sto ja radim ili cu uraditi... niti mene dotice sta ce neko drugi uraditi...
Peace

Pozz

Da si pazljivije citao ceo thread onda bi znao zbog cega smo otisli na tu stranu o kupovini softvera. Ne znam kako si dosao do zakljucka da se ovde neko raspravlja ili jos gore svadja, ovo je samo jedan konstruktivni dijalog koji tebi ocigledno jako smeta.
I ako te ne dotice sta drugi rade zasto se onda javljas? imas opciju da ne citas ono sto ti se ne dopada i to je to :)

Moritz
14-04-2009, 11:39 PM

Ne mogu da te ubedim ali mogu da ti pomognem da se odlucis :D

darkstar
15-04-2009, 12:04 AM
Ne mogu da te ubedim ali mogu da ti pomognem da se odlucis :D

Moritz,pod hitno u banci nekoj da se zaposlis,doguraces daleko !!!!!!!! :rotfl::rotfl::rotfl:

Moritz
15-04-2009, 12:11 AM
Moritz,pod hitno u banci nekoj da se zaposlis,doguraces daleko !!!!!!!! :rotfl::rotfl::rotfl:

:rotfl::rotfl::rotfl:...nisi prvi koji mi to kaze :D ( zovu me i trovac :grin: )

OFF
15-04-2009, 12:13 AM
Ko zna za koga on radi:D

Kontraobavestajac iz Digidesign-a:D

Moritz
15-04-2009, 12:28 AM
Ko zna za koga on radi:D

Kontraobavestajac iz Digidesign-a:D

:rotfl: od svega moguce izabra bash ono sto najvise ne volem :rotfl:.
Radim za zdrav razum i plici dzep :grin:
Jedan od vecih uspeha trovanja je i to da sam uspeo drugara da ubedim da odvoji 2000 eura za Virus TI bez da ga je ikada cuo a kamoli svirao :da:

Jel neko probao update 5.1, meni se cini da optimizacija Reverence reverba i nije nesto narocita kako su oni najavili , jel i kod vas tako ?

"7"
15-04-2009, 10:02 AM
Da si pazljivije citao ceo thread onda bi znao zbog cega smo otisli na tu stranu o kupovini softvera. Ne znam kako si dosao do zakljucka da se ovde neko raspravlja ili jos gore svadja, ovo je samo jedan konstruktivni dijalog koji tebi ocigledno jako smeta.
I ako te ne dotice sta drugi rade zasto se onda javljas? imas opciju da ne citas ono sto ti se ne dopada i to je to :)

pa vidis, bas o tome sam i pricao... prvo, nisam se obratio licno tebi uopste a ti imas potrebu da mi odgovaras... thread sam procitao i uopste nisam govorio o tome da li treba ili ne kupovati softver vec uporno potenciranje mnogih (obicno onih koji su ga kupili) da je sve drugo greh protiv covecnosti.
Drugo, u vezi rasprave i svadje, ovo nije prvi thread u kome se prica o tome (vodeni vs platiti), pricao sam generalno...
Trece, ne znam odakle tebi da meni neki, bilo ciji, dijalog smeta... kako si ti dosao na ideju da ako ja hocu da uradim onako kako ja hocu i pustam druge da urade onako kako oni hoce, da to znaci da meni smeta sta se prica na forumu?
Cetvrto, opet nejasno, kakve ima veze sa tobom to sto sam napisao 1 post u kojem sam izneo svoje misljenje.
I za kraj, mogao bi da razmislis malo pre nego sto pocnes da izvrces tudje reci... kakve veze ima to sto mene ne dotice sta drugi rade (ovo je bitno - sta drugi rade za sebe) sa tim da li ja citam thread ili ne? ili postujem? svi mi citamo forum, imamo dijaloge, rasprave, iznosimo misljenja i na kraju svako uradi onako kako on smatra da je najbolje. Zasto mora svako ko misli drugacije da se savetuje da ne postuje... mislis li da je tvoje razmisljanje jedino ispravno i validno pa je svako drugo nepozeljno...
... da si malo bolje procitao moj prvi post bilo bi ti jasno da nikog nisam uvredio niti omalovazio njegovo misljenje nego sam samo izneo svoje...
... za razliku od mene ti si se obratio meni licno sa komentarima koji nemaju veze ni sa temom a ni sa onim sto sam ja pricao... sto si se ti javljao kad moj post nema veze sa tobom?
I samo da naglasim da je ovaj post o.t. i upucen licno Moritz-u i izvinjavam se sto je doslo do bezrazloznog trovanja... Moritz, ja nemam nista protiv tebe i ne znam zasto si se nicim izazvan obratio licno meni onakvim tonom, mozda si u tom fazonu ili si samo bio trenutno nadrndan... sta god da je, nije u redu...

alavuk
15-04-2009, 10:47 AM
:rotfl::rotfl::rotfl:...nisi prvi koji mi to kaze :D ( zovu me i trovac :grin: )

http://static.guim.co.uk/sys-images/Film/Pix/pictures/2009/01/30/YOU131AA4560.jpg

DeMa
15-04-2009, 12:35 PM
:rotfl: od svega moguce izabra bash ono sto najvise ne volem :rotfl:.
Radim za zdrav razum i plici dzep :grin:
Jedan od vecih uspeha trovanja je i to da sam uspeo drugara da ubedim da odvoji 2000 eura za Virus TI bez da ga je ikada cuo a kamoli svirao :da:

Jel neko probao update 5.1, meni se cini da optimizacija Reverence reverba i nije nesto narocita kako su oni najavili , jel i kod vas tako ?

Ja jesam, isto!!! Sve radi kako treba ( ne ureklo se:):))

barem meni ali su napisali sta su popravili.

Pozz
Denis:):)

DeMa
15-04-2009, 12:40 PM

Nema nekoliko funkcija koje nis dokumentirani,
Naprimjer sitnice ali fale. Nemozes mejnjati fazu direkno na kanalu!!!
U mixeti nemas ulazni kanala.
To je ono sto mi je naj vise smetalo.

A razlog da kupus manju verziju. Kako prvo imas orginal!! koji ti znaci radi kako treba i prati stanje tehnike. Moje misljene.
A ako imas para za vise kupis update :wink::wink:

Pozz
Denis

d3houseworks
15-04-2009, 11:47 PM
Ja sam radio godinu dana na Cubaseu 4.1 Studio i nije mi ni?ta falilo. Kupio sam ga za 250 EUR. Kad se pojavio Cubase 5, "raspi?toljio" sam se i kupio puni. Nadoplatio sam jo? 220 eura.

E, da. I u vezi upgradea 5.0 - >> 5.0.1.

REVerence i Groove Agent rade puno, puno bolje. Prije nisam mogao upogoniti ni Groove Agent ni REVerence a da ga ne zakuca u crveno. Sad sam napravio mix sa 1XGA i 3X REV. i ASIO load se nije maknuo od 25%!

Moritz
16-04-2009, 01:56 AM
pa vidis, bas o tome sam i pricao... prvo, nisam se obratio licno tebi uopste a ti imas potrebu da mi odgovaras... thread sam procitao i uopste nisam govorio o tome da li treba ili ne kupovati softver vec uporno potenciranje mnogih (obicno onih koji su ga kupili) da je sve drugo greh protiv covecnosti.
Drugo, u vezi rasprave i svadje, ovo nije prvi thread u kome se prica o tome (vodeni vs platiti), pricao sam generalno...
Trece, ne znam odakle tebi da meni neki, bilo ciji, dijalog smeta... kako si ti dosao na ideju da ako ja hocu da uradim onako kako ja hocu i pustam druge da urade onako kako oni hoce, da to znaci da meni smeta sta se prica na forumu?
Cetvrto, opet nejasno, kakve ima veze sa tobom to sto sam napisao 1 post u kojem sam izneo svoje misljenje.
I za kraj, mogao bi da razmislis malo pre nego sto pocnes da izvrces tudje reci... kakve veze ima to sto mene ne dotice sta drugi rade (ovo je bitno - sta drugi rade za sebe) sa tim da li ja citam thread ili ne? ili postujem? svi mi citamo forum, imamo dijaloge, rasprave, iznosimo misljenja i na kraju svako uradi onako kako on smatra da je najbolje. Zasto mora svako ko misli drugacije da se savetuje da ne postuje... mislis li da je tvoje razmisljanje jedino ispravno i validno pa je svako drugo nepozeljno...
... da si malo bolje procitao moj prvi post bilo bi ti jasno da nikog nisam uvredio niti omalovazio njegovo misljenje nego sam samo izneo svoje...
... za razliku od mene ti si se obratio meni licno sa komentarima koji nemaju veze ni sa temom a ni sa onim sto sam ja pricao... sto si se ti javljao kad moj post nema veze sa tobom?
I samo da naglasim da je ovaj post o.t. i upucen licno Moritz-u i izvinjavam se sto je doslo do bezrazloznog trovanja... Moritz, ja nemam nista protiv tebe i ne znam zasto si se nicim izazvan obratio licno meni onakvim tonom, mozda si u tom fazonu ili si samo bio trenutno nadrndan... sta god da je, nije u redu...

Interesantno, ispadne da sam citao pogresan post u pogresnom threadu i da sam se obratio pogresnom coveku i da sam sve pogresno shvatio i pogresno procitao, i pogresno pogresio....ok kako god.

Samo mi jedna stvar nije jasna kakvim sam se to tonom obratio tebi?

Obrati paznju na boldovani deo texta, citiracu deo tvog prethodnog posta...zatim uporedi sa tonom kojim si se ti meni obratio, usput obrati paznju na odgovore na tvoja pitanja da li i ko ti izvrce reci?

" Eee cudna je ta ljudska osobina da se mesa i u ono u sta ne mora da se mesa... imho... sta mene boli uvo da li neko nesto kupuje ili prodaje, ili je kupio za manje ili vise para, da li je ozbiljan ili neozbiljan itd. ja mogu da dam savet nekome ko ce poslusati ili ne, mogu da ga upozorim na nesto pa je na njemu da razmisli...isto i u obrnutom smeru... ali voditi ovakve bespredmetne rasprave o tome da li treba kupovati softver ili ne je po meni totalno suluda... ok je jednom reci svoje misljenje ali razglabati o tome iz svih mogucih uglova i jos se raspravljati ili posvadjati sa nekim... mislim... ..."

Moritz
16-04-2009, 01:59 AM
Ja sam radio godinu dana na Cubaseu 4.1 Studio i nije mi ni?ta falilo. Kupio sam ga za 250 EUR. Kad se pojavio Cubase 5, "raspi?toljio" sam se i kupio puni. Nadoplatio sam jo? 220 eura.

E, da. I u vezi upgradea 5.0 - >> 5.0.1.

REVerence i Groove Agent rade puno, puno bolje. Prije nisam mogao upogoniti ni Groove Agent ni REVerence a da ga ne zakuca u crveno. Sad sam napravio mix sa 1XGA i 3X REV. i ASIO load se nije maknuo od 25%!

Radis na PC ili Mac? Ja na Macu imam problema, posto mi jede jako puno resursa kada radim najjednostavniji posao, cini mi se da optimizacija za OSX nije bas najbolje resena....ili je to samo kod mene slucaj :cry:

Moritz
16-04-2009, 02:01 AM
http://static.guim.co.uk/sys-images/Film/Pix/pictures/2009/01/30/YOU131AA4560.jpg

:rotfl::rotfl::rotfl:....vrh

LACKY
16-04-2009, 06:48 AM
Jeste, sram vas bilo!
U ovoj krizi, kada nam ekonomisti preporucuju stednju i stezanje kaisa, vi propagirate kupovinu softvera!
Umesto da dignete kod Miskovica nepovoljni kredit, kupite novog Zunta i podpomognete (u suradnji sa H2O) posrnulu domacu privredu!

OFF
16-04-2009, 09:07 AM
Ma, dobra je fora to sa light verzijama.... Taj C5 studio je oko 300e... sto je super navlakusa za nekoga kome 500e deluje puno, odnosno omogucava ti da kupis sowt u 2 rate

Punpogodak
16-04-2009, 09:25 AM
Lagani OT:

STE petica je 3816 kuna za gotovinu u Audiopro.:rotfl:

LfmC
16-04-2009, 02:00 PM
STE petica je 3816 kuna za gotovinu u Audiopro.:rotfl:

Audio pro u Zagrebu?
Jel to provjereno? Ako je, odlicno, otici cu danas po njega.
Ali inace na netu im je bila cijena od 5600kn. Danas gledam i pishe 4500kn.
http://www.audiopro-croatia.com/mex/artikal.php?art=6515

quake
16-04-2009, 05:39 PM
Ma sta vam je ljudi,necete valjda stvarno da kupujete ono sto vas niko ne tera:confused:...jel ste vi zaboravili da zivite na izmuzenom,bombardovanom,zatrovanom i zavadjenom balkanu.....nije ovo New York :banghead:.Moda je moda,kurcenje je kurcenje a 500e su dva meseca teskog rada za mnoge....

silicon science
16-04-2009, 05:47 PM
Jeste, sram vas bilo!
U ovoj krizi, kada nam ekonomisti preporucuju stednju i stezanje kaisa, vi propagirate kupovinu softvera!
Umesto da dignete kod Miskovica nepovoljni kredit, kupite novog Zunta i podpomognete (u suradnji sa H2O) posrnulu domacu privredu!

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Moritz
16-04-2009, 06:48 PM
Ma sta vam je ljudi,necete valjda stvarno da kupujete ono sto vas niko ne tera:confused:...jel ste vi zaboravili da zivite na izmuzenom,bombardovanom,zatrovanom i zavadjenom balkanu.....nije ovo New York :banghead:.Moda je moda,kurcenje je kurcenje a 500e su dva meseca teskog rada za mnoge....

Zato sto je to dva meseca teskog rada za mnoge onda svi treba se stidimo sto svoj posao shvatamo ozbiljno.
Kome je puno para neka radi na onome sto ima a ne da kuka kada ce "vazdusna, zemljana, vatrena...itd." verzija , dosta su se kvazi muzicari i producenti slepali uz crackove, koliko para toliko muzike, koliko muzike (znanja) toliko para. Mozda sam i ja od tih sto tesko zaradjuje 500 eura za dva meseca, moj je izbor sta i kako. Svako ima svoje prioritete, i bio bi red da se konacno ljudi osveste i da znaju gde im je mesto NE MOZE SVAKO DA BUDE MUZICAR I PRODUCENT..to mnogima ovde jako tesko pada da se pomire sa tim, sve to kosta a ko nece ili ne moze da plati neka se ne zali. Ni meni kao ni mnogima ovde pare ne padaju sa neba pa ne kukamo. Hocete u F1 onda se zna koliko sta kosta.
I dosta vise sa tim kuknjavama kako je ceo svet protiv nas i kako su nas opljackali i sta sve ne, sami smo krivi za gomilu stvari i kada bi svako radio na sebi da prevazidje sve te stvari i da gleda kako sebi da popravi zivot manje bi bili zatrovani u mozgovima i vise bi se bavili kreativnim poslovima.

Izvinjavam se svima na ovom velikom OT , stvarno je pocelo da me nervira kukanje i osude tipa "vi koji imate para" .

Mogli
16-04-2009, 07:19 PM
To Moritz! :grin:

lesha
16-04-2009, 07:25 PM
Zato sto je to dva meseca teskog rada za mnoge onda svi treba se stidimo sto svoj posao shvatamo ozbiljno.
Kome je puno para neka radi na onome sto ima a ne da kuka kada ce "vazdusna, zemljana, vatrena...itd." verzija , dosta su se kvazi muzicari i producenti slepali uz crackove, koliko para toliko muzike, koliko muzike (znanja) toliko para. Mozda sam i ja od tih sto tesko zaradjuje 500 eura za dva meseca, moj je izbor sta i kako. Svako ima svoje prioritete, i bio bi red da se konacno ljudi osveste i da znaju gde im je mesto NE MOZE SVAKO DA BUDE MUZICAR I PRODUCENT..to mnogima ovde jako tesko pada da se pomire sa tim, sve to kosta a ko nece ili ne moze da plati neka se ne zali. Ni meni kao ni mnogima ovde pare ne padaju sa neba pa ne kukamo. Hocete u F1 onda se zna koliko sta kosta.
I dosta vise sa tim kuknjavama kako je ceo svet protiv nas i kako su nas opljackali i sta sve ne, sami smo krivi za gomilu stvari i kada bi svako radio na sebi da prevazidje sve te stvari i da gleda kako sebi da popravi zivot manje bi bili zatrovani u mozgovima i vise bi se bavili kreativnim poslovima.

Izvinjavam se svima na ovom velikom OT , stvarno je pocelo da me nervira kukanje i osude tipa "vi koji imate para" .
jos jednom +1 :)

balthazaar
16-04-2009, 07:57 PM
Kome je puno para neka radi na onome sto ima a ne da kuka kada ce "vazdusna, zemljana, vatrena...itd." verzija , dosta su se kvazi muzicari i producenti slepali uz crackove, koliko para toliko muzike, koliko muzike (znanja) toliko para. Mozda sam i ja od tih sto tesko zaradjuje 500 eura za dva meseca, moj je izbor sta i kako. Svako ima svoje prioritete, i bio bi red da se konacno ljudi osveste i da znaju gde im je mesto NE MOZE SVAKO DA BUDE MUZICAR I PRODUCENT. .

-1000

To je jedna od vecih besmislilca u moru besmilica koje svakodnevno slušam!!! OO...bože....ispade li to po tvome da legalni softver i "fensi tambure" čine dobrog muzičara!? Ispade li to da je onaj ko ima više love boljiproducent i muzičar!? Može li prosto biti da je neko vrstan muzičar, ali da je prosto budala pa sve što zaradi proćerda na nešto drugo, pa na kraju nema ni hlače, a ne fesni tamburu!? Mislim, gotovo sve što si ti rekao manje-više stoji, ali je totalna besmislica to što je ispalo da je bolji ili lošiji muzičar onaj koji bolje ili lošije barata novcem ili ima manje ili više smisla da zaradi novac. Ima ih što nemaju ujutru za burek, a ko muzičari bi umjesto tog bureka pojeli pola nas sa foruma i to je istina , a baš me briga što će nečije sujete biti povrijeđene, jer je to tako.

balthazaar
16-04-2009, 08:05 PM
Nemaju ni za burek, ni kompjuter sa internetom da na forumima glume velike muzičare...nemaju ni cubase , ni fruti lups, niti mozda znaju sta je to....ali samo mu daj instrument sto stimuje (i nahrani ga burekom:) pa ces cuti sta je muzicar i muzikalnost...

balthazaar
16-04-2009, 08:18 PM
Ovo su npr. nemuzikalni foliranti, jer nemaju love , pa moraju da sviraju po podzemnoj zeljeznici

http://www.youtube.com/watch?v=CJ_0nEpg_yo

ovaj klinac je isto krajnje nemuzikalni folirant

http://www.youtube.com/watch?v=cA6XCnTPZuQ&feature=related

ovo su isto neki foliranti

http://www.youtube.com/watch?v=X68eo8M2pVg&feature=related

jos foliranata

http://www.youtube.com/watch?v=9mKfMktBXkE&feature=related

ovaj isto glumi muzikalnost....baraba bez para

http://www.youtube.com/watch?v=rRg1Z_H0iks&feature=related

i ovaj

http://www.youtube.com/watch?v=vSnBa4xU_bc&feature=related

a, tek ova bitanga...

http://www.youtube.com/watch?v=4cti6iAX7yU&feature=related

ova baraba - beskucnik - spava u kanti, a misli da ima smisla za muziku...

http://www.youtube.com/watch?v=vWz-x7YMVCk

quake
16-04-2009, 08:50 PM

Imam sigurno duplo vise legalnog softvera od tebe,za koji na zalost nema kljuca,kazem na zalost jer bih voleo da ga SVI imaju pa kako se ko s njim snadje...a ti si kupio taj pisljivi C5 i raspisao se ovde kako si ti sad ozbiljan i kako si producent i bla,bla.....a u sustini te niko nista nije pitao.

lesha
16-04-2009, 09:18 PM
izvinite, o cemu se prica ovde?

niste shvatili poentu moritzovog posta, a to je da kukanje ne moze da pomogne, imali para ili ne, imali vi nadrkane softvere ili ne, za dz ili placene, takav stav u zivotu sigurno ne moze da pomogne, a ne vidim da se razlikuje od vaseg stava prema moritzu.

ajd prijatno.

quake
16-04-2009, 09:39 PM

niste shvatili poentu moritzovog posta, a to je da kukanje ne moze da pomogne, imali para ili ne, imali vi nadrkane softvere ili ne, za dz ili placene, takav stav u zivotu sigurno ne moze da pomogne, a ne vidim da se razlikuje od vaseg stava prema moritzu.

ajd prijatno.

Ko kuka? Ja samo pokusavam da momcima koji mozda jos nemaju posten preamp ili mikrofon,konvertore itd...kazem da ne srljaju odmah u prodavnicu i kupuju bagoviti C5 da bi navodno bili ozbiljni i posteni,to neka kupe na kraju ako bas hoce,moj stav,nista vise.A Moritz...njega,ali bukvalno, stvarno nisam bas nista pitao da bi mi on tu nesto pisao na pola strane.No frks,prijatno.

alavuk
16-04-2009, 10:57 PM
ja bi voleo da se ovaj forum jednom za svagda izbrise na jedno mesec dva , postao je ko kafana ... i to ona najgora ...

sad ce te mi reci da iskooliram , ja kooliram citam podosta iz senke , negde se ubacim ali sad raspravljate o glupom softveru dal je legalan ili ne pocece te ko moj ortak iz kraja kad mu se nesto ne svidja da kaze da nije original ... tako cete uskoro uci u analizu plastike dongle-a dal je mogao ovaj ili onaj materijal i dal je skroz savrsen ...

ovde se najmanje prica o muzici ...

balthazaar
16-04-2009, 11:08 PM

ajd prijatno.

Brate, ja umijem da čitam, a to što sam pročitao nije samo to što ti kažeš da je on rekao, već su se tu provukle i neke druge "teze" mimo te poente koju nam ti objašnjavaš...

balthazaar
16-04-2009, 11:10 PM
[QUOTE=alavuk;242889]ja bi voleo da se ovaj forum jednom za svagda izbrise na jedno mesec dva , postao je ko kafana ... i to ona najgora ...

šta fali najgorim kafanama? :D Kafane mi diraš...Sad ću ti ja reći...:wink::wink::wink::wink::D

alavuk
16-04-2009, 11:14 PM
reci jasni , nemoj meni ...

balthazaar
16-04-2009, 11:26 PM
reci jasni , nemoj meni ...

ne smijem :wink:

kejkz
17-04-2009, 12:19 AM
ne smijem :wink:

siso, ovde se ?iri?, a kući si manji od makovog zrna

balthazaar
17-04-2009, 12:20 AM
:ups:

Ja bih predložio da se ovaj OT izbriše :P pogotovo kad su razotkrivene moje slabosti :P....

Moritz
17-04-2009, 01:25 AM
Imam sigurno duplo vise legalnog softvera od tebe,za koji na zalost nema kljuca,kazem na zalost jer bih voleo da ga SVI imaju pa kako se ko s njim snadje...a ti si kupio taj pisljivi C5 i raspisao se ovde kako si ti sad ozbiljan i kako si producent i bla,bla.....a u sustini te niko nista nije pitao.

Ocigledno je osim mlacenja prazne slame nema st apametno da kazes pa se sad hvatas za moj stav o softveru. A to da li sam ozbiljan ili ne i da li sam producent ili ne nema nikakve veze sa ovim sto pisem. Evidentno si se pronasao u mom prozivanju kvazi muzicara i producenata pa te sad to jako boli :wink:. Uzivaj u u silnom "legalnom" softveru bez kljuca :rotfl::rotfl::rotfl:

Moritz
17-04-2009, 01:31 AM
-1000

To je jedna od vecih besmislilca u moru besmilica koje svakodnevno slu?am!!! OO...bo?e....ispade li to po tvome da legalni softver i "fensi tambure" čine dobrog muzičara!? Ispade li to da je onaj ko ima vi?e love boljiproducent i muzičar!? Mo?e li prosto biti da je neko vrstan muzičar, ali da je prosto budala pa sve ?to zaradi proćerda na ne?to drugo, pa na kraju nema ni hlače, a ne fesni tamburu!? Mislim, gotovo sve ?to si ti rekao manje-vi?e stoji, ali je totalna besmislica to ?to je ispalo da je bolji ili lo?iji muzičar onaj koji bolje ili lo?ije barata novcem ili ima manje ili vi?e smisla da zaradi novac. Ima ih ?to nemaju ujutru za burek, a ko muzičari bi umjesto tog bureka pojeli pola nas sa foruma i to je istina , a ba? me briga ?to će nečije sujete biti povrijeđene, jer je to tako.

Pogresno si me razumeo, u potpunosti se slazem sa tobom da muzicara ne cini instrument i nigde nisam ni rekao da je drugacije.

Moj komentar se odnosio na gomilu kojekakvih likova koji se kuju u zvezde a u zivotu nisu seli za neku spravu sem PCja sa gomilom crackova u njemu i sad mi tu palamude i pametuju.

Ono sto me je izvelo iz takta sam vec naveo, nemam ja nista protiv cracka samo mi nemoj ( ne odnosi se na tebe :wink: ) kenjati kako je soft sranje a nisi ni dinara dao za njega, a ovde se prica o C5 koji nece postati crack nikada ( barem se iskreno nadam) i onda mi pocinju sa pricama gde ima da se nabavi "vadusna" verzija!!!!! :banghead:

Oggy
17-04-2009, 01:36 AM
Baltazare...
One linkove sto si poslao sam preslusao, tj. pogledao u sred jutarnjeg snimanja gitara, jer sam naslutio da nisu bas mnogo merodavni i bio sam u pravu.
Na osnovu cega si ti te ljude okarakterisao za "beskucnike, sirotinju ili sta vec" sto potkrepljuje tvoju tezu o liberalizaciji piraterije?
Evo, ako ti nisi upoznat, tu ti je Vrach, pa ga pitaj za ovo sto cu ti sada reci, posto on zivi u Londonu godinama... Ne znam sigurno da li je u Parizu to isto regulisano, ali ako te bas zanima i to mogu da proverim...
U Londonu postoje razna radna mesta : "zubar", "moler", "fudbaler", "cistacica", "ULICNI SVIRAC".
Dakle...
Ulicni sviraci uredno IZNAJMLJUJU ZA NOVAC prostor na kome ce svirati, tj. placaju odredjenu nadoknadu drzavi za novac koji zaradjuju svirajuci na ulici.
I veruj mi, nisu nikakva sirotinja, posto poznajem konkretno jednog od njih i mogu ti reci da mesecno zaradjuje vise nego profesor u drzavnoj skoli tamo.
Odlicno covek svira, odlicno covek peva, gitara, usna harmonika, UBIJA ali ideja o autorskoj muzici "0". Ima ambiciju, ali bezuspesnu, pa svestan toga i dalje zivi od svoga talenta za interpretaciju, kao i vecina ulicnih muzicara.
Svako ko vredi, u medjuvremenu se probije i zaradi veliki novac, jer talenat i umece tamo ne prolaze nezapazeno, tacno da si u najcrnjoj rupi predgradja.

Sto se Vladine price oko legalnog softvera tice, potpuno se slazem u nacelu, osim sto postoji jedna stvar bez koje svi mozemo samo da izigravamo budale i razbacujemo novac dok drugi rade sa piraterijom.
Mora se doneti zakon kojim ce se za svaki snimljeni materijal traziti licenca studija u kome je sniman. Tada ce svi moci da se igraju kod kuce, a NIKO nece moci da uradi nista sa ukradenim softverom, vec ce morati da ili registruje studio, pa kupuje sve legalno ili da ode u pravi studio i snimi muziku.
Takodje se niko ne bi igrao sa izdavanjem laznih licenci, kada bi znao da ako se to otkrije, moze da zauvek izguni dozvolu za rad, a takodje, ne bi nikome izdavao licencu, jer na taj nacin sam sebi izbija novac iz ruku.
I samo neka neko kaze da to nije u redu, pa cu da ga banujem javno, jer ako to nije u redu, zasto je u redu da stomatoloske ordinacije MORAJU da budu registrovane i da zubar NE SME DA RADI NA CRNO jer NE SME ili lekari ili bilo koja struka "iz normalnog zivota". I svi oni moraju da PLATE za svoje skolovanje visegodisnje i svi oni moraju da plate PROPISANU OPREMU i niko ne moze da ti izda recept, a da NEMA LICENCU, tj. nije ovlasten za tu delatnost.
Mi koji samo od ovoga zivimo, nemamo drugi nacin da radimo kako treba, ako ne postoji zakonska regulativa kojom ce biti propisano tacno ko moze, a ko ne da se bavi i na koji nacin, tj. pod kojim uslovima.
I samo neka niko ne pokrece pricu o sirotinji, nemastini, pravima za sve, jer svi mi ovde, barem koje ja poznajem, a itekako rade i zive od ovoga, poceli smo od apsolutne nule, pa smo vremenom stigli gde sada svako jeste. To sto neko zeli da preko noci postane "ne znam ti ja sta", neka izvine malo, vec neka zasuce rukave, pa na rintanje. Kad dovoljno nazulja bulju i prste od sviranja i sedenja radeci, i taj "neko" ce malo drugacije da posmatra na stvari.
Odo da radim, izvin'te me :wink:

Moritz
17-04-2009, 01:36 AM
Ko kuka? Ja samo pokusavam da momcima koji mozda jos nemaju posten preamp ili mikrofon,konvertore itd...kazem da ne srljaju odmah u prodavnicu i kupuju bagoviti C5 da bi navodno bili ozbiljni i posteni,to neka kupe na kraju ako bas hoce,moj stav,nista vise.A Moritz...njega,ali bukvalno, stvarno nisam bas nista pitao da bi mi on tu nesto pisao na pola strane.No frks,prijatno.

A ko je tebe sta pitao? Imas li ti C5 pa znas da je bagovit ili samo lupetas da bi nesto napisao? :confused:

Moritz
17-04-2009, 01:39 AM
@ Oggy

+ 100

quake
17-04-2009, 01:51 AM
A to da li sam ozbiljan ili ne i da li sam producent ili ne nema nikakve veze sa ovim sto pisem. Evidentno si se pronasao u mom prozivanju kvazi muzicara i producenata pa te sad to jako boli

Drugar,evidentno je samo da si ti do jaja iskompleksiran a za tvoje prozivanje kojekoga me bas zabole Paja..

LfmC
17-04-2009, 02:33 AM
Hvala na informacijama. Kupih Cubase 5 danas. Instaliran i radi fantasticno. Ispao me 550 eura, ali isplatilo se.
Sto se tice teme financija i sl... U pravilu se slazem s Moritz (http://www.rumski.com/forum/member.php?u=1672)-om; ljudi koji se profesionalno bave produkcijom imaju (i moraju imati) originalan softver. Mozda ne od pocetka, ali s vremenom se mora nabaviti. To sto je takvih malo, je druga prica...
Osobno u opremu i softver ulazem iskljucivo ono sto zaradim od same produkcije. Na taj nacin sam i opremio studio do sad. Ako nema zarade, tj. ako se radi isljucivo o hobiju, onda je normalno (jbga barem na balkanu) da se ne ulaze u softver. No i tad, ako se radi o cubase-u, pricaj nije tako jednostavna. Netko tko je navikao raditi u cubase-u, cesto ne zeli prelaziti na drugi sequencer. A cubase je, nazalost, neprobijen i takav ce i ostati. Znaci ostaje opcija kupiti ga ili radini u prastaroj verziji programa cija podrska vise ne postoji i koji sve vise pocinje liciti na PC verziju logic-a...

Pozz

quake
17-04-2009, 02:56 AM
Hvala na informacijama. Kupih Cubase 5 danas. Instaliran i radi fantasticno. Ispao me 550 eura, ali isplatilo se.
Sto se tice teme financija i sl... U pravilu se slazem s Moritz (http://www.rumski.com/forum/member.php?u=1672)-om; ljudi koji se profesionalno bave produkcijom imaju (i moraju imati) originalan softver. Mozda ne od pocetka, ali s vremenom se mora nabaviti. To sto je takvih malo, je druga prica...
Osobno u opremu i softver ulazem iskljucivo ono sto zaradim od same produkcije. Na taj nacin sam i opremio studio do sad. Ako nema zarade, tj. ako se radi isljucivo o hobiju, onda je normalno (jbga barem na balkanu) da se ne ulaze u softver. No i tad, ako se radi o cubase-u, pricaj nije tako jednostavna. Netko tko je navikao raditi u cubase-u, cesto ne zeli prelaziti na drugi sequencer. A cubase je, nazalost, neprobijen i takav ce i ostati. Znaci ostaje opcija kupiti ga ili radini u prastaroj verziji programa cija podrska vise ne postoji i koji sve vise pocinje liciti na PC verziju logic-a...

Pozz
...ma rade ljudi jos i na Logicu 5.5.1.nije se tu nista revolucionarno promenilo.Cestitam ja tebi na kupovini i drago mi je ako si zadovoljan,i kod mene je 90% legalnog softvera ....ali nikada ne bih osudio nekoga (ne mislim na tebe,vec uopsteno govorim) ako radi naprimer totalno nekomercijalnu muziku ili se nikome nije uvukao u dupe za neke poslove pa softver NE MOZE da kupi a i ako iz nekih principa nece,opet je to njegova stvar i nema veze sa muzikom,ozbiljnoscu,produkcijom,niti sa mnom... Neka svako radi kako mu prija i to je to.Upucaj update ako vec nisi i uzivaj,uskoro ce novi,pozdrav.

Moritz
17-04-2009, 10:01 AM
Drugar,evidentno je samo da si ti do jaja iskompleksiran a za tvoje prozivanje kojekoga me bas zabole Paja..

:rotfl::rotfl::rotfl: :beer: Ziv i drav bio

balthazaar
17-04-2009, 10:41 AM
Baltazare...
Na osnovu cega si ti te ljude okarakterisao za "beskucnike, sirotinju ili sta vec" sto potkrepljuje tvoju tezu o liberalizaciji piraterije?

Pa, nije to trebalo da potkrijepi tezu o liberalizaciji softvera, vež tezu da ne znači da ne znači da ako nemaju lovu - nisu dobri muzičari...to se meni učinilo besmisleno....Međutim, iz toga što si rekao o njima ispada da i nisam u pravu u vezi tih uličnih svirača - i nije njima tako loše:D

Inače, to što ja malo filozofiram o pirateriji i pravdi i nepravdi ne znači da sam za to da se zarađuje lova od ukradenih stvari!

Prije jedno desetak godina sam imao situaciju da jedan čovjek iz Njemačke (neću reći milioner, ali blizu je) Dođe kod mne i vidi tada na mom kompjuteru instaliran Windows ME (ono smeće) :P i kralj se začudi :P Vjerovatno nije ni slutio da će ovamo zateći kompjutere:wink:, a kamo li tada najnoviji Windows! On je kući koristio 95-icu još uvijek! Tako ti ja njemu finio naražem taj ME i on sa zadovoljstvom uzme :P Nije mi se naljutio :P Naprotiv! Nije skrivao zadovoljstvo zbog toga što je dobio nešto besplatno, a ima love da kupi i meni i njemu po PC sa instaliranim BMW-om ispred kuće , a bez da se puno oznoji...:P No, isto odnese on taj ME...:wink:

balthazaar
17-04-2009, 10:44 AM
Pogresno si me razumeo, u potpunosti se slazem sa tobom da muzicara ne cini instrument i nigde nisam ni rekao da je drugacije.

Moj komentar se odnosio na gomilu kojekakvih likova koji se kuju u zvezde a u zivotu nisu seli za neku spravu sem PCja sa gomilom crackova u njemu i sad mi tu palamude i pametuju.

Ono sto me je izvelo iz takta sam vec naveo, nemam ja nista protiv cracka samo mi nemoj ( ne odnosi se na tebe :wink: ) kenjati kako je soft sranje a nisi ni dinara dao za njega, a ovde se prica o C5 koji nece postati crack nikada ( barem se iskreno nadam) i onda mi pocinju sa pricama gde ima da se nabavi "vadusna" verzija!!!!! :banghead:

ma kul bre....:grin: Moguće da te nisam dobro skontao :P

Oggy
17-04-2009, 01:45 PM
Pa, nije to trebalo da potkrijepi tezu o liberalizaciji softvera, ve? tezu da ne znači da ne znači da ako nemaju lovu - nisu dobri muzičari...to se meni učinilo besmisleno....Međutim, iz toga ?to si rekao o njima ispada da i nisam u pravu u vezi tih uličnih svirača - i nije njima tako lo?e:D
:wink:

Pa ako si primetio, ni jedan od njih nije lose obucen, cak mi lici da imaju svi noviju garderobu od mene, jedino malom cigi prljavi nokti, ali to tek ne mora da znaci nista.... :D
Onaj decko sto svira gitaru, vidi se iz aviona da je i studira, nacin na koji drzi ruke, kako svira, a svira u podzemnoj da bi verovatno uzeo na brzinu neku kintu. Ciga svira koncertino za violinu koji se svira u drugom razredu nize muzicke skole, sto opet znaci da nije "ulicar", ovi ljudi sviraju neke jazz standarde, svi imaju pristojne instrumente...
Sta god da jesu, nisu "sirotinja", barem ne onakva, kakvu ta rec ovde ima znacenje :wink:

darkstar
19-04-2009, 11:38 PM
Moritz,pitao si ranije oko cubasea i maca...ja sam instalirao verziju 4(ai) na maca,i radi sve besprekorno ... doduse,cudno je sto sam na pcu morao da idem na net da nesto tamo registrujem,dok na macu to nije trazio ...

Patalo
20-04-2009, 01:54 AM
Koliko je "meseci rada" Update sa cubase sx3 na c5 ? Hvala.

quake
20-04-2009, 01:59 AM
Ma samo kupuj,ne pitaj za cenu....

Moritz
20-04-2009, 09:44 AM

Ni mesec dana rada ;)
https://shop.steinberg.net/cgi-bin/pp?lst=L101008

Patalo
20-04-2009, 02:49 PM
Ni mesec dana rada ;)
https://shop.steinberg.net/cgi-bin/pp?lst=L101008

A koja je fora sa time? Gde ? Kako ? Kada ? Izvini ako zvucim glupo, al me to do sada nije zanimalo. Hvala.

Moritz
20-04-2009, 06:04 PM
A koja je fora sa time? Gde ? Kako ? Kada ? Izvini ako zvucim glupo, al me to do sada nije zanimalo. Hvala.

Ako mislis na update onda to ide ovako. Kupis update koji mora biti instaliran na istoj dongli na kojoj ti je i SX3 koji vec imash i to je to. Imaces oba programa tako da ih mozes koristiti po zelji kada ti koji zatreba.

Naravno , ne mozes C5 koristiti na jednom a SX3 na drugom racunaru jer su vezani istom donglom, ako razdvojis licence na dve razlicite dongle C5 ti nece raditi jer zahteva stariju verziju da bi radio.

Mislim da kupovinu mozes obaviti preko Artista, isto kao i full verziju samo naglasis tacno sta ti treba i na kom jeziku da bude.

branoy
20-04-2009, 11:39 PM
Zakon je imati orginal windows ( nadam se 7 da ce biti ok naravno 64bit ), i cubase 5... to su 2 sistema za koje vredi dati pare bez razmisljanja!

"7"
23-04-2009, 10:56 AM
( nadam se 7 da ce biti ok naravno 64bit )

:confused:

djasek
03-06-2009, 05:15 PM
:confused:
Mislim da nije fer opravdavati pirateriju mada i sam pripadam onoj skupini koja prete?nno( da ne ka?em u najvećoj mogućoj mjeri) od opcije Try before by korosti: Try.Koristiti iliegalni softver znači povrediti ( ukrast )nečije intelktualno vlasni?tvo, isto kao ?to mnogi i na?e pjesme neovla?teno koriste ?to vjerujem da niko od nas ne odobrava.Mi mo?emo sami sebe lagati i uveravati da ima stotinu razloga zbog kojih nije neetično upotrebljavati pirate, a u dubini du?e smo svjesni a to nije u redu i ZNAM da bi svi voljeli i ?eljeli raditi sa legalnim softverima.
Ja sam odlučio od ponedjeljka po?teno te Vas molim da mi neko ka?e:
da li da kupim legalni soft c5 ili legalni soft Sonar 8 PE ili neki drugi( i koji ) i koji od njih zahtjeva najmanju softversku podr?ku u smislu vsti illi vstfx, odnosno koji nudi veću količinu pratećih softvera.
Da li da uz sekvencer kupim i UAD, da li ne?to za mastering i td itd.
Bio bih Vam zahvalan.

lesha
03-06-2009, 08:02 PM
Mislim da nije fer opravdavati pirateriju mada i sam pripadam onoj skupini koja pretežnno( da ne kažem u najvećoj mogućoj mjeri) od opcije Try before by korosti: Try.Koristiti iliegalni softver znači povrediti ( ukrast )nečije intelktualno vlasništvo, isto kao što mnogi i naše pjesme neovlašteno koriste što vjerujem da niko od nas ne odobrava.Mi možemo sami sebe lagati i uveravati da ima stotinu razloga zbog kojih nije neetično upotrebljavati pirate, a u dubini duše smo svjesni a to nije u redu i ZNAM da bi svi voljeli i željeli raditi sa legalnim softverima.
Ja sam odlučio od ponedjeljka pošteno te Vas molim da mi neko kaže:
da li da kupim legalni soft c5 ili legalni soft Sonar 8 PE ili neki drugi( i koji ) i koji od njih zahtjeva najmanju softversku podršku u smislu vsti illi vstfx, odnosno koji nudi veću količinu pratećih softvera.
Da li da uz sekvencer kupim i UAD, da li nešto za mastering i td itd.
Bio bih Vam zahvalan.
to zavisi samo od tebe i tvojih preferenci.
isprobaj oba i vidi sta ti vise odgovara, svi major sekvenceri rade isti posao ali na razlicite nacine.

silicon science
03-06-2009, 08:19 PM
Ne znam, zajebi Sonar (nista protiv njega ali...), posle mog susreta sa Cubase 5 ostao sam bez texta... Vrlo se priblizio Logicu ako nije i bolji... Uz njega ti ne treba bukvalno niti jedan jedini VST, mozda neki sint ako sviras... Sto se tiche efekata tipa kompresije eq i reverba, o tome ne razmisljaj, sve je to odradjeno vrhunski, all in one. I to dobijes po vrlo korektnoj ceni i vredi svaki dinar koji das...:)

djasek
04-06-2009, 08:39 AM
Ne znam, zajebi Sonar (nista protiv njega ali...), posle mog susreta sa Cubase 5 ostao sam bez texta... Vrlo se priblizio Logicu ako nije i bolji... Uz njega ti ne treba bukvalno niti jedan jedini VST, mozda neki sint ako sviras... Sto se tiche efekata tipa kompresije eq i reverba, o tome ne razmisljaj, sve je to odradjeno vrhunski, all in one. I to dobijes po vrlo korektnoj ceni i vredi svaki dinar koji das...:)

Godinama radim na Nuendu i Cubaseu pa sam se malo zasitio.Htio sam probati nešto drugo ali sve sam bliže odluci, a i vi ste mi pomogli, da se manim eksperimentiranja.U pro artistu trnutno nema C5 , očekuju ga idući tjedan, a cijena mu je za gotovinu oko 3.800 kuna.( oko 500 eura)Rezervirao sam .