View Full Version : pitanje oko snimanja-usnimavanja
supersonic
29-03-2009, 11:24 PM
Po?tovani foruma?i,
s obzirom da je moj bend odlučio da snima album, počeli smo se zanimati sa tim.
Nabavismo minidisk rekorder, i čisto onako, na probi se snimali da čujemo kako sirov zvuk izlazi, i mogu vam reći da sam se i vi?e nego prijatno iznenadio.
E sada, odlučismo sve da snimimo po kanalima, sami, i da mastering odradi neko stručniji od nas.
E razmi?ljali smo se da li da uzimamo miksetu studijsku ili karticu da snimamo, pa je kartica prevagnula, s obzirom na bud?et.
Razmi?ljamo se da uzmemo ovo.
http://www.m-audio.com/products/en_us/ProFire2626.html
Imate li vi kakvu preporuku ili mo?da neki review iste kartice.
Unaprijed hvala svima na odvojenom vremenu i ispisanom konstruktivnom komentaru.
Izgleda zanimljivo . a koliko to ko?ta:)
Po?tovani foruma?i,
Nabavismo minidisk rekorder, i čisto onako, na probi se snimali da čujemo kako sirov zvuk izlazi, i mogu vam reći da sam se i vi?e nego prijatno iznenadio.
E sada, odlučismo sve da snimimo po kanalima, sami, i da mastering odradi neko stručniji od nas.
E razmi?ljali smo se da li da uzimamo miksetu studijsku ili karticu da snimamo, pa je kartica prevagnula, s obzirom na bud?et.
Razmi?ljamo se da uzmemo ovo.
http://www.m-audio.com/products/en_us/ProFire2626.html
Imate li vi kakvu preporuku ili mo?da neki review iste kartice.
Unaprijed hvala svima na odvojenom vremenu i ispisanom konstruktivnom komentaru.
radice super.. nabudzi pro tools na nju i voziiiiiii ;)
Ako ste resili STVARNO da snimite album, navezbajte dobro pesme i idite za te pare u pravi studio i snimite slbum, na brzaka, ali ipak.
Ovako, niti ce biti brzo, niti ce da budete zadovoljni, osim ako vam nije namera da se igrate. U tom slucaju vam je svaka kartica super, pa i ova koju si naveo.
Ali licno bih, da imam bend, a da mi je glavna dilema "da li mixer ili kartica", dobro navezbao pesme i za par dana, koliko mi sredstva dozvoljavaju, otisao kod nekoga ko to provereno zna i snimio te pesme. U svakom slucaju bi bilo neuporedivo bolje, nego da sami na sebi ucite zanat.
To kad snimite sve, e onda lepo kupite sebi sta god, pa experimentisite do sledece ploce...
supersonic
31-03-2009, 12:18 PM
E pa sad, razlika je velika. Ova kartica je oko 500 € a mikser koji hoćemo je negdje oko 2-3 hiljade, jbg, nije mala razlika.
A imamo vremena da se igraemo i da eksperimentišemo.
A što se tiče da idemo u pravi studijo, tek su tu pare u pitanju ... A mi smo studenti, znate kako to ide :P
Za studijo nam treba 5 hiljada otprilike ...
awacs
31-03-2009, 12:48 PM
A imamo vremena da se igraemo i da eksperimenti?emo. A ?to se tiče da idemo u pravi studijo, tek su tu pare u pitanju ... A mi smo studenti, znate kako to ide :P
Ako vam je do igre i eksperimenta onda tako kako ste odlučili. Sa druge strane, Oggy je potpuno u pravu. Između ostalog, učenje na vlastitom materijalu skoro sigurno vodi ka tome da vam se vlastite pesme smuče, a to vam valjda nije cilj.
Posle par hiljada sati provedenih sa obe strane stakla u studiju, i danas kada bih poludeo pa re?io da snimam neku svoju oti?ao bih u studio i tra?io producenta i snimatelja. Jako je va?no imati dodatne parove u?iju na raspolaganju.
Ne znam kako si izračunao da bi te studio ko?tao oko 5k? Ako ste zaista uve?bani, ako ne nameravate da komponujete u studiju i ako producent pre snimanja dođe na par proba, upozna se sa materijalom i ispravi aran?mane (gde treba i koliko je moguće) sve mo?e da se snimi prilično brzo.
Pozdrav
Naravno da ne treba.
Ako ste navezbani kako treba, dva dana bend, jedan dan vokali, dva dana mix (kod nekog ko zna i to radi svaki dan), to ti je recimo hiljadarka. A mozda i manje. Cak verujem da bi ste mogli sa nekim da se dogovorite da za 1000 dobijete nedelju dana studija i to pristojnog.
E sad, ako bi da se bahatis, mozes ti da potrosis i 50.000 eura, ali ako znas sta radis i hiljadarka je dovoljna ;)
Snimite live bubanj u nekom studiu a ostalo kako znate i umete po kućama na karticama. to sad radi pola Srbije.Usput nije autorski rock ili pop toliko profitabilan sem ako niste ćlan nekog klana ovde tako da vas potpuno razumem.?to se tiće vrhunske produkcije i slu?anja muzike na ovom podneblju ja od svojih desetine poznanika i prijatelja znam samo dvoje koji imaju pristojan hi-fi uređaj ne raćunajući mene .svi ostali slu?aju krljavi MP3 po kolima i mobilnim telefonima. puno sreće i slu?ajte svoj instinkt.ja imam debela iskustva sa kojekakvim kvazi producentima.:D
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.