View Full Version : BRAVO Vladoooo!!!!! Pesma je vrhhhh
Geronimo
29-03-2009, 07:22 PM
Ljudi pesma je vrhhhh !!!!
Obavezno aktivirajte HQ dugme!!
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/j-JVjWw85Bo&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/j-JVjWw85Bo&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
MUzzY
29-03-2009, 07:50 PM
Dokleeeeee....
mislim vrhunski tehnicki al... ne znam.
Geronimo
29-03-2009, 08:02 PM
Dokleeeeee....
mislim vrhunski tehnicki al... ne znam.
Stil jel?
LACKY
29-03-2009, 08:44 PM
Pa, oni koji znaju, snime ovako nesto!
idekius
29-03-2009, 09:18 PM
Ostareo je... čim koristi automatski menjač!
Pesmica je o.k., produkcija baš dobra... samo... taj automatski menjač... to je BRE za devojčice i i matore ljude... :)
Pravi muškarci koriste isključivo manuelni! :)
Što se zvuka tiče, jedina mi je zamerka zvuk koji nastaje prilikom "turiranja" tečovanskog Audija :)
quake
29-03-2009, 09:21 PM
Cestitam za produkciju,spot i ribe.
nenad
29-03-2009, 09:34 PM
Ufffffffff...........Vlado ne mrda ni milimetar........... ili nema smisla za nesto drugacije. Ocigledno je da je TELECOM "izleteo" sa ohohohohoooooo love za sve ovo.
IMA SE MOZE SE...... Vazda je neko imao i mogao.......
zeleni
29-03-2009, 09:42 PM
samo... taj automatski menjač... to je BRE za devojčice i i matore ljude... :)
Pravi muškarci koriste isključivo manuelni! :)
hahaha u pravu si! :D
LACKY
29-03-2009, 09:44 PM
Ufffffffff...........Vlado ne mrda ni milimetar........... ili nema smisla za nesto drugacije. Ocigledno je da je TELECOM "izleteo" sa ohohohohoooooo love za sve ovo.
IMA SE MOZE SE...... Vazda je neko imao i mogao.......
Eto dobre prilikie.
Mislim da ga zajebete!
nenad
29-03-2009, 09:48 PM
Eto dobre prilikie.
Mislim da ga zajebete!
To je nemoguce.... Vlado je jedan........ i LACKY... nema zajebavanja sa Vladom....
dvuckovic
29-03-2009, 10:56 PM
To je nemoguce.... Vlado je jedan........ i LACKY... nema zajebavanja sa Vladom....
Nije, ima i Vlado Kalember.
fosnex
29-03-2009, 11:02 PM
Nije, ima i Vlado Kalember.
ima Vlada i Bajka:D
dvuckovic
29-03-2009, 11:04 PM
ima Vlada i Bajka:D
A Vlada Srbije?
fosnex
29-03-2009, 11:07 PM
A Vlada Srbije?
a Vlada Vuckovic -paja?:rotfl:
LACKY
29-03-2009, 11:10 PM
A Djura i GMornari!
LACKY
29-03-2009, 11:11 PM
Pa featuring Misko plavi!
Ima i Vlado Georgijev:grin:
LACKY
29-03-2009, 11:12 PM
A Vlada Divljan!
LACKY
29-03-2009, 11:13 PM
I Margaret Tacher, Ipak je zena bila predsednik Vlade, doduse britanske!
LACKY
29-03-2009, 11:14 PM
I na kraju Vlada-n Popovic!
Vladu Dzeta neracunamo, on ima bradu!
A Cukic svira bas.
quake
29-03-2009, 11:19 PM
Ni Vlada Putin nije za zaboraviti:cool4:.
silicon science
29-03-2009, 11:32 PM
Eeee, a Vlada Moritz :wink::wink:
awacs
29-03-2009, 11:53 PM
Ja sam čuo da je David Bowie velika faca zato ?to mu svako izdanje zvuči drugačije, al' jbg, jedan je David... ups... nije - postoji i onaj David Beckham.
@idekius:
Manuelno rade samo pubertetlije, dok ve?baju desnu ruku... Pravi kraljevi arče automate.
quake
29-03-2009, 11:58 PM
http://en.wikipedia.org/wiki/Automat
najbolje je ova namenska umetnost.pa jo? kad se ima para a mogli su da dođu i oliver i gibone pa da svi skupa zapevaju jedno te isto već 30 godina.
najbolji je deo kad ka?u da su oni stari rokeri.:rotfl:
cestitam za ribu i crno belo okruzenje
ostalo mi se ich ne svidja, kao da slusam update ili mix nekih starih stvari... sve predvidivo i super komerc... cak mi je i zvuk plastika, bar na snimku i mnogo se bre dere. nikad kraja... :)
al dobro, misim sta sad... :)
i tiptronic keva! :P
pozdrav
LACKY
30-03-2009, 02:27 AM
Muzika uopste nije vazna!
Najbitnije su pare, one inace rastu na drvetu!
A beru ih oni koji gledaju gore, a neriskaju po blatu!
Pesma, jebes pesmu pa to svi imaju!
SumAnuT
30-03-2009, 03:20 AM
Mogli su audi i telenor i bolju reklamu da napravi od ove ...
Izgleda da ciljna grupa ove "drugacije" muzike, i one koju mozemo cuti na omiljenim nam televizijama i nije mnogo razlicita ...
Kes, kolica, smekerica? :)
LACKY
30-03-2009, 03:50 AM
Pa te druge imas na Adria MTV!
a jel moze neka sredina? :)
LACKY
30-03-2009, 04:15 AM
Nezni Dalibor!
zlobisha
30-03-2009, 07:52 AM
Suupeeer! Spot me podseća na mladost i staru dobru Brenu... :p
MUzzY
30-03-2009, 09:46 AM
Stil jel?
Da.
E, ima i moj drug Vlada. On vozi manuelni!
vasko
30-03-2009, 11:22 AM
on je krenuo da napravi milion istih pesama
jebiga moram i ja malo da opljunem ponekad
Color
30-03-2009, 11:30 AM
on je krenuo da napravi milion istih pesama
Tako se prave milioni ;-)
ProkDu
30-03-2009, 12:15 PM
Iskreno, kako je počeo spot, očekivao sam ne?to slično ovome ...
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/2zHNcSwx71w&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/2zHNcSwx71w&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
dvuckovic
30-03-2009, 12:21 PM
Nezni Dalibor!
Gru?
balthazaar
30-03-2009, 01:26 PM
Vlado tehnicki zvuci besprekorno...al nekako muzicki ostaje stalno u slicnom filmu...reprizira cesto neke stvari , kao i nacin interpretacije...našao je čovjek taj jedan njegov izraz koji je mu je više nego dobro prošao u publici i čvrsto se drži njega bez puno odstupanja...to je sa jedne strane ok, ali sa druge stoji to da vrhunski autor kao on u jednom momentu prosto mora da ponudi nešto drugačije..stvorilo se nekoliko klonova Vlada Georgijeva koji to prilično dobro rade, a vremenom i sam Vlado počinje teško da se razlikuje od svojih dublera...jedan fazon može upaliti više puta, ali u jednom momentu prosto dođe ura da daš ili ne daš nešto novo...
zlobisha
30-03-2009, 02:32 PM
Iskreno, kako je počeo spot, očekivao sam nešto slično ovome ...
Hell Yeah!!! :growl:
zlobisha
30-03-2009, 02:36 PM
stvorilo se nekoliko klonova Vlada Georgijeva koji to prilično dobro rade, a vremenom i sam Vlado počinje te?ko da se razlikuje od svojih dublera...jedan fazon mo?e upaliti vi?e puta, ali u jednom momentu prosto dođe ura da da? ili ne da? ne?to novo...
Pa ?ta će mučenik, izgubio se. Ne zna vi?e ?ta da snimi, a da bude Vlado Georgijev, a ne Kovačević i kompanija...
Ali ne zaboravite da je on započeo celu tu priču...
I Vlado nam je sada "Vlado-wanna be" ... Mislim da je ovim uneo totalnu pometnju medju ostalim klonovima, sad se ne zna ko je ko:rotfl:
Ja mislim da je onaj stari Vlado, sto je napravio "Naviku" negde otplovio nakon sto je zavrsio nekoliko pesama sa "Zena bez imena" i ostavio Deju melodyne i stare pesme, a ovaj sad od starih pravi nove i lazno se predstavlja:rotfl: sve sam vas provalio!!!:D
Dule A
30-03-2009, 03:33 PM
cini mi se da je na polju Georgieva, posle ove hit pesme, opet Vlado najbolji......
nastavlja se utrka za kostruktore i pevace...... ko ce biti naj-Georgiev u godinama koje dolaze....
DADDY Z
30-03-2009, 03:50 PM
Zicer !!!
serbianzoro
30-03-2009, 11:51 PM
Tehnicki sve savrseno,ali nekako imam utisak da mi se vrti u glavi od pesme,ne znam sta je strofa,sta refren nekako sve u krug.I cini mi se,sto niko nije pomenuo,malo je bedak,tekstovi pocinju uzasno da mu zaostaju za svim ostalim sto radi,mnogo su jeftini u odnosu na sve ostalo sto cujem,krajnje je vreme da se malo bar osloni na nekog da mu pomogne,poceo je da se gubi.Ja ga iskreno obozaam,ali mislim i da sam realan!!!
fosnex
31-03-2009, 12:09 AM
cini mi se da je na polju Georgieva, posle ove hit pesme, opet Vlado najbolji......
nastavlja se utrka za kostruktore i pevace...... ko ce biti naj-Georgiev u godinama koje dolaze....
ma jok to je samo ova pjesma u ovom fazonu,ove ostale su sve u hard rock fazonu 80'te:D
cuo sam i da sasa kovacevic snima duet sa goblenima!:rotfl:
serbianzoro
31-03-2009, 12:12 AM
Hej ti R'CI ko smo mi sada,dal nismo mi ,da nisi valjda,srela si sebe kraj mene a da to nisam ja ti nisi ta a ko je u ovoj pesmi bre koooooo??????
p.s.Samo mi reci da znam....
serbianzoro
31-03-2009, 12:22 AM
E,a da li je iko znao da je Vlado izdavao nesto za grcko trziste,snimite ovo!!!:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/zUsjBlXZ10Q&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/zUsjBlXZ10Q&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object> :rotfl:
phil.milmax
31-03-2009, 12:33 AM
Sve isto ko Vlado Georgijev samo drugi i potpuno orginalni tekst.Izgleda kao da je pokusao sam sebe da iskopira i uspelo mu je.:)
Salu na stranu ja ga stvarno cenim kao nekoga ko je ipak napravio neki po meni zasluzeni uspeh na ovim prostorima.Iskreno se nadam da mu i ostale pesme sa tog novog albuma nisu u ovom "proverenom" fazonu.Valjda cemo cuti tog Vinija kako prasi:)
E,a da li je iko znao da je Vlado izdavao nesto za grcko trziste,snimite ovo!!!:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
<object height="344" width="425">
<embed src="http://www.youtube.com/v/zUsjBlXZ10Q&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="344" width="425"></object> :rotfl:
:shock::shock::shock:
da nema zvuka nikad ne bih provalio
Mogli
31-03-2009, 02:00 AM
Neverovatno, cak je i spot identican!!!:shock::shock::shock:
zlobisha
31-03-2009, 02:05 AM
<object width="425" height="344">
<embed src="http://www.youtube.com/v/zUsjBlXZ10Q&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></object> :rotfl:
:shock::shock::shock::shock::shock:
:confused:
Dexxy
31-03-2009, 02:26 AM
Ljudi preteraste sa zajebancijom bre ....:shock:
STUDIOTON
31-03-2009, 10:33 AM
jedna od najlepsih dueta i vladovih pesama .. cisto da se podsetite :)
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/yTbdV3Su7gE&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/yTbdV3Su7gE&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
p.s. odlicna je ova nova
Mogli
31-03-2009, 02:01 PM
Ljudi preteraste sa zajebancijom bre ....:shock:
Nije problem u zajebanciji, vec to sto neki ovde ne shvataju razliku izmedju komercijalne, namenske pilot pesme, namenjene za djuskanje po diskotekama i balada sa albuma "Navika" koje su revolucionarne za nasu muziku. Ova nova pesma, je odlicna, uradjena u njegovom maniru (nece valjda biti u fazonu Azre) i ja odmah cujem razliku izmedju njega i ostalih ucenika (Sergeja, Sasa, Dada, etc...) Vlada je jako velik igrac i ruzno je uopste da se ovakva glupava razmisljanja iznose ovde od ljudi kojima je upravo on odavao neke svoje tajne audio produkcije.
Inovative_kg
31-03-2009, 02:16 PM
Nije problem u zajebanciji, vec to sto neki ovde ne shvataju razliku izmedju komercijalne, namenske pilot pesme, namenjene za djuskanje po diskotekama i balada sa albuma "Navika" koje su revolucionarne za nasu muziku. Ova nova pesma, je odlicna, uradjena u njegovom maniru (nece valjda biti u fazonu Azre) i ja odmah cujem razliku izmedju njega i ostalih ucenika (Sergeja, Sasa, Dada, etc...) Vlada je jako velik igrac i ruzno je uopste da se ovakva glupava razmisljanja iznose ovde od ljudi kojima je upravo on odavao neke svoje tajne audio produkcije.
Potpisujem ovo :)
vasko
31-03-2009, 02:29 PM
a kako onaj lik onoliko lici na njega?
el ono genetski inzinjering il sta?
Ajde, ajde... sta ste se zapalili... covek kad procita ovo iznad da pomisli da je neko psovao Vlada, a vi brze bolje pritrcali u pomoc... Niko nista ruzno nije reako ni za njega ni za pesmu... i niko ne osporava njegov kvalitet i produkcijsko znanje, koga ima verovatno vise od nas 2/3 zajedno ovde, ovde se radi o licnim ukusima i shvatanjima. Meni licno vise pase ona Navika, nego ovo... i koliko mi je ono kvalitetno (posmatrajuci pesmu kao pesmu) toliko mi je ovo prazno... pa dzaba i svi crnci ovoga sveta da pevaju i tri ameka. E, sad... ne ulazim u to da li je komercijalno ili nije... pa sigurno je da jeste i to je dobro, nikako lose... peva se pod tusem, ono hej ti ti ostaje u malom mozgu...znaci radi, ali cini mi se da je ovaj put to prevagnulo na ustrb same pesme...
balthazaar
31-03-2009, 03:20 PM
Sergeja baš i ne bih svrstavao u koš učenika, a ni klonova Vlada Georgijeva...Ja lično smatram da je Vlado napravio pomak u našoj pop muzici, tj pokrenuo čitav jedan stil...kao poštovalac Vlada Georgijeva bih prosto volio da ga čujem u nekoj malo drugačijoj formi (ne mislim na na HC, ni hevi metal formi) već nekoj , ipak njegovom stilu bliskoj, ali sa malo drugačijim aranžmanskim i interpretacijskim rešenjima...
Još nešto, prijatelju, ja se lično ne pronalazim u tvom komentaru o "glupim razmišljanjima", ali ti moram sugerisati da je to jako ružno što si rekao...svako ovdje iznosti svoje mišljenje (ovo je forum otvorenog tipa) i prosto je ružno nečije razmišljanje prozivati kao glupo, pa makar ono i takvo bilo, jer ništa, dragi gospodine Mogli, ovdje ne garantuje da je tvoje razmišljnanje "pametno" osim tvog djelimično drskog posta - što i nije baš neka garancija!
balthazaar
31-03-2009, 03:30 PM
Sergeja baš i ne bih svrstavao u koš učenika, a ni klonova Vlada Georgijeva...Ja lično smatram da je Vlado napravio pomak u našoj pop muzici, tj pokrenuo čitav jedan stil...kao poštovalac Vlada Georgijeva bih prosto volio da ga čujem u nekoj malo drugačijoj formi (ne mislim na na HC, ni hevi metal formi) već nekoj , ipak njegovom stilu bliskoj, ali sa malo drugačijim aranžmanskim i interpretacijskim rešenjima...
Još nešto, prijatelju, ja se lično ne pronalazim u tvom komentaru o "glupim razmišljanjima", ali ti moram sugerisati da je to jako ružno što si rekao...svako ovdje iznosti svoje mišljenje (ovo je forum otvorenog tipa) i prosto je ružno nečije razmišljanje prozivati kao glupo, pa makar ono i takvo bilo, jer ništa, dragi gospodine Mogli, ovdje ne garantuje da je tvoje razmišljnanje "pametno" osim tvog djelimično drskog posta - što i nije baš neka garancija!
p.s.
Da je neko uzeo stvarno da pljuje po Vladu, ja bih , eto prvi stao da ga branim ( heheheeh, ako Vlado ovo pročita - stvarno će moći mirno da spava :D:wink: znajući da ću ga JA uvijek braniti :D) Niko nije popljuvao pjesmu! Tako da ne vidim u čemu je problem...ovo je sajt o muzici i audio produkciji, a ne sajt Vladovih fanova , tako da je logično da bude i po koja zamjerka,,,,
Everbeatz
31-03-2009, 04:07 PM
Vlado je nasao svoj fazon vremenom i manje-vise prepoznatljiv stil..problem je jedino sto kad krenes da pravis varijacije na temu muzika postane nezanimljiva i predvidljiva
balthazaar
31-03-2009, 05:15 PM
e. da valja dodati da se neki fazon koji je Vlado kasnije razvio i može čuti u nekom obliku i ranije...u nekim pjesmam Srdjana Marjanovica i Olivera Mandica
alfom
31-03-2009, 05:31 PM
Vlado je nasao svoj fazon vremenom i manje-vise prepoznatljiv stil..problem je jedino sto kad krenes da pravis varijacije na temu muzika postane nezanimljiva i predvidljiva
Ako se prodaje i mo?e se zaraditi / ?ivjeti od takve muzike - koga briga. I onako je nazovi popularna muzika, bilo kojeg ?anra, postala predmetom trgovine potro?ačkog dru?tva. Guraj fazon dok prolazi. Kad počne opadati korist, čovjek ima svoj studio i mo?e za neznatno ulo?ene pare promjeniti fazon.
Valjda zna promjeniti :confused::ups:
balthazaar
31-03-2009, 06:25 PM
http://www.youtube.com/watch?v=GuEyPhS-fyU
http://www.youtube.com/watch?v=IPHH7vOnVGo
zlobisha
31-03-2009, 08:12 PM
Sergeja ba? i ne bih svrstavao u ko? učenika, a ni klonova Vlada Georgijeva...Ja lično smatram da je Vlado napravio pomak u na?oj pop muzici, tj pokrenuo čitav jedan stil...kao po?tovalac Vlada Georgijeva bih prosto volio da ga čujem u nekoj malo drugačijoj formi (ne mislim na na HC, ni hevi metal formi) već nekoj , ipak njegovom stilu bliskoj, ali sa malo drugačijim aran?manskim i interpretacijskim re?enjima...
Podr?avam! :)
Danny Lou
31-03-2009, 09:33 PM
Muzika uopste nije vazna!
Najbitnije su pare, one inace rastu na drvetu!
A beru ih oni koji gledaju gore, a neriskaju po blatu!
Pesma, jebes pesmu pa to svi imaju!
daj mi koju sadnicu sredjujem sad dvoriste... :D
btw. pjesma je pogodak 1/1. alo bre! odvuce sve zene! :grin::grin::grin:
slowstar
01-04-2009, 02:19 AM
Ljudi, ne pljujte nesto sto nikako nije za pljuvanje. To sto ima svoj stil, to je pre vrlina, a ne mana. produkcija je (objektivno) cak i na ovom komprimovanom i upropastenom audiju ODLICNA!!! To sto je po meni malo "praznjikav" aranzman, i nemam mnogo mojih omiljenih "kontra linija" to je moja licna stvar, ali je pesma formalnio, melodijski i harmonski BEZ ZAMERKE, cak je i u bridge-u lepo legao onaj tercni bas (bolje bi bilo da gitara ne svira tu tercu tonike nego neki drugi interval) a pesma je moderno koncipirana, sa versom, bridge-om i chorusom, pa pred kraj ima cak i tzv "vamp"deo. Ne znam zasto vam smeta njegova karakteristicna boja, produkcija i uopste zvuk?? Po cemu neki autor mora sa svakim sledecim CD-om da se drasticno menja ili "evoluira" to je jednostavno njegov stil, nacin "poetika" sto kaze moja zena, - inace likovni kriticar, i zasto bi on menjao nesto sto je dobro. Retko koga hvalim, malo sam mator i mrzovoljan, a i pomalo depresivan, ali Vlado je zaista kantautor od ukusa, iskustva, a bogami i sasvim pristojnog znanja muzike, sto je u ovim krajevima evidentno Veeeelika retkost. Malo su mi se smucili tzv. mladi puvanderi sa njihovim: Ja sam mlad, i nov, sa svezim idejama (kojim?) a matorci neka j..u g..na, - a ustvari velikom vecinom su to priglupi i neobrazovani foliranti, koji misle uglavnom da je muzika bleferski nacin da se lako uzme lova, a kada shvate da nije tako, i koliko ne znaju o muzici, obicno im je kasno. Sam se sebi cudim kako nahvalih Georgijeva, ali sto kazu njegovi zemljaci: "Sto jes' jes!!!"
Bravo Vlado, keep up the good work!!!
idekius
01-04-2009, 07:11 AM
Ne hvalim Vlada, ali nisam baš ni tako "kritičan".
O.K., radi čovek.. kome se to što radi dopada, o.k., kome ne, opet o.k.
Samo jedna stvar mi nije jasna. Zašto se ovde baš svaki rad V.G. posmatra tako "kritički"? I to baš taj čovek i niko drugi? Snimaju i drugi ljudi pesme po kojima može da se oplete, tj. ko želi da kritikuje, može da kritikuje bilo šta (to je najlakše, teško je uraditi nešto)...
Pa nije valjda da niko nije čuo ništa "gore", pa mora da se raspali na xxx stranica :)
Sve ovo mi deluje malo maliciozno, a posebno zato što se radi o čoveku koji je medju prvima podržao ovaj forum, bio prvi "gost producent" na njemu i značajno doprineo jačanju foruma. Trebalo bi barem to ceniti, ako ništa drugo.
Kamo sreće da brinemo toliko o svojim radovima, koliko o tudjim... :confused:
Arthur
01-04-2009, 08:33 AM
kako zašto? svašta. Pa jedina stvar koja se u Srbiji već vekovima nikako ne prašta, je uspeh.
diviner
01-04-2009, 08:50 AM
Zadnja 3 posta mislim da sve govore...
Ja licno nisam vjerovao da Vlado moze bolje od Navike (da uopste moze bilo sta da se napravi bolje i zaokruzenije od Navike), pa sam bio prijatno iznenadjen Zenom bez imena. Imao sam i imam par zamjerki za njegovo stvaralastvo, ali su one sve u domenu "subjektivnog" poimanja koncepta tonaliteta i produkcije uopste, a o ukusima ne vrijedi raspravljati, sem mozda uz neko ladno pivo :) , tako da...
Treba sacekati i ostale pjesme koje, kao sto vidite, Vlado ne izbacuje po svaku cijenu (drugi izvodjaci izbacuju nedoradjene produkte, i to u ciklusima od po godinu dana) dok to zaista, po njegovim kriterijumima, ne bude TO i ne zasluzi da se nadje u eteru, pred nasim usima i ocima.
zlobisha
01-04-2009, 09:15 AM
najbolje je ova namenska umetnost.pa jo? kad se ima para a mogli su da dođu i oliver i gibone pa da svi skupa zapevaju jedno te isto već 30 godina.
najbolji je deo kad ka?u da su oni stari rokeri.:rotfl:
Ja ovom komentaru stvarno ne vidim mesto.
Kako bi Vlado zvučao, ako ne kao Vlado, ili Gibonni kao Gibonni, a Oliver kao Oliver.
Ljudi dobro rade to ?to rade.
A ovo za stare rokere tek ne razumem... :confused:
Pozdrav!
Mogli
01-04-2009, 11:57 AM
Jo? ne?to, prijatelju, ja se lično ne pronalazim u tvom komentaru o "glupim razmi?ljanjima", ali ti moram sugerisati da je to jako ru?no ?to si rekao...svako ovdje iznosti svoje mi?ljenje (ovo je forum otvorenog tipa) i prosto je ru?no nečije razmi?ljanje prozivati kao glupo, pa makar ono i takvo bilo, jer ni?ta, dragi gospodine Mogli, ovdje ne garantuje da je tvoje razmi?ljnanje "pametno" osim tvog djelimično drskog posta - ?to i nije ba? neka garancija!
Da li je moje "razmisljnanje" pametno ili nije, ne bi bas ostavljao da ti o tome sudis, jer ako ti sam ne primecujes koliko je ovaj dole post apsolutno glupav i neumesan, onda si ti prijatelju u gadnom problemu...
http://rumski.com/forum/showpost.php?p=240348&postcount=47
balthazaar
01-04-2009, 12:33 PM
. Malo su mi se smucili tzv. mladi puvanderi sa njihovim: Ja sam mlad, i nov, sa svezim idejama (kojim?) a matorci neka j..u g..na, - a ustvari velikom vecinom su to priglupi i neobrazovani foliranti, koji misle uglavnom da je muzika bleferski nacin da se lako uzme lova, a kada shvate da nije tako, i koliko ne znaju o muzici, obicno im je kasno. Sam se sebi cudim kako nahvalih Georgijeva, ali sto kazu njegovi zemljaci: "Sto jes' jes!!!"
Bravo Vlado, keep up the good work!!!
hmm....o, bože....hiljadu puta sam upao u raspavu sa mlađma , ili svojim vršnjacima tvrdeći da treba više više respekta da pokazuju prema staroj ekipi i onome što su uradili. Ima pjesama, na kojima mislim ,da si lično ti učestvovao za koje smatram da su neprevaziđenje...Eto, na primejr ja (kao pripadnik tih mlatih)ti se uporno obraćam sa poštovanjem i uporno ističem da cijenim ko si ti i šta si uradio, a ti uprono iz posta u post "častiš" nas mlađe nekim novim "finim" riječima...mene lično nisi uvirijedio nikad - ajde lako je da si mene kao pojedinca - omalovažvaš veliki broj ljudi govoreći tako uopšteno - čitave generacije! Razmisli da li zbog takvog stava možda i na kraju krajeva zaslužujete da vam mladi kažu to što ti kažeš da vam kažu - da j....g.....! Na mladima svijet ostaje, a sa svijetom i muzika:D Sad kakva:banghead:, tu se i ja dvoumim :D
Ja volim i cijenim mog zemljaka Vlada Georgijeva i to što on radi! Nije postao to što je na lijepe oči - nego zato što to što radi - radi vrhunski! To što kao slušalac sugerišem i kometarišem da bih volio da ga čujem u malo drugačijem izdanju - ne znači ništa loše ni negatvno....a ko to tako shvata, može da ....da ne kažem šta...
p.s.
Evo - ako treba ja ću prvi , u ime kolektiva, bez kompleksa odnijeti to da sam priglupi i neobrazovani folirant...uvijek sam znao da sam priglup, neobrazovan i da sam folirant:rotfl:...imao sam vremena sa tim da se pomirim , tako da me to ne vrijeđa:D....ali možda se uvirjedi neko drugi :) Ovo više nema veze sa Vladom i njegovom pjesmom - ima samo veze s tim , da mimo sve zajebancije, svi povedemo računa o iznošenju karakternih osobina i procjena učesnika rasprava na ovome forumu...pustimo, braćo rođena, svakoga da ima svoje mišljenje i gledanje (slušanje:rotfl:) kakvo oće - samo dok je u granicama pristojnosti....stvarno - najiskrenije - mene ne vrijeđa ničiji post , ali mi prosto stvara negativnu i ružnu atmosferu kada se počne sa ličnim vrijeđanjem nekog ili nečega, pogotovo tako uopšteno!
@Mogli
Druže, pa baš ti to kažem - nije na nama ovdje da procjenjujemo ko je pametam, ko je glup, a ko je folirant...Evo ja predažem lokalnoj samoupravi foruma da otvori pod forum psiho-analiza (ja da budem mod:) ) i da se tu analiziramo i čašćavamo do mile volje :)
Za?to se ovde ba? svaki rad V.G. posmatra tako "kritički"? I to ba? taj čovek i niko drugi? Snimaju i drugi ljudi pesme po kojima mo?e da se oplete, tj. ko ?eli da kritikuje, mo?e da kritikuje bilo ?ta (to je najlak?e, te?ko je uraditi ne?to)...
Pa upravo ti to govori nesto... govori ti o njegovom kvalitetu... Realno, kada dodje do stadijuma da se raspravlja o ukusima, to znaci da je sam kvalitet neumitan i da o njemu nema govora... To ti je kao sto mi se ne svidja BMW 7 u plavoj boji... voleo bih da ima vece retrovizore i blue ray player, ali to ne znaci da on ne valja i da ga ne zelim i takvog (p.s. jako ga zelim (bmw, da ne bude zabune:D ) ) ... Vladu ne mozes da prigovoris da nije muzikalan, ne mozes da kazes da produkcijski nesto fali, tipa malo ti je ovo u falsu i imas suma na dobosu i sl. jer je perfektno i jedina eventualna rasprava moze da se tice licnog ukusa... neko bi voleo vise ovakvih pesama, neko vise onakvih... i to ti je Deki citava mudrost...
A i to ste se samo on ovde komentarise a ne neko drugi, opet govori o njegovom kvalitetu... Pa, jbte, zamisli da pricamo o Prslook bendu ili o Dicnhi :rotfl: sta tu ima da se prica??? Vladu trazimo dlaku u jajetu, a njima mozemo svi kolektivno da trazemo npr. nesto sto valja... mada ne verujem da bismo nesto i nasli:grin:
Evo, recimo ja sam okacio 2 benda u promociji radova nedavno, i niko da me opljuje..... Aj' malo pucajte po meni, drugovi.
nenad
01-04-2009, 05:38 PM
Ovo je stvarno besmisleno, ajd sad svi puske pa u stroj da branimo Vladov rad..... Koliko sam ja citao, niko ovde nije prozivao samu produkciju, niti je rekao da je pesma losa, jednostavno neko ima drugaciji pogled na muziku i kada cuje opet jedno te isto bude mu dosadno, ne vidim nista lose da ljudi iznesu svoje misljenje. Niko nikog nije vredjao. Doduse malo je Slowstar zdusno stao u odbranu, pa je malo nerazmisljajuci podosta toga losega rek'o. No sta je tu je, on tako misli.
Ajd' sad svako na svoj pos'o ! :)
serbianzoro
01-04-2009, 05:38 PM
Au bre ljudi ala ste naopaki,ja sam klip postavio jer sam video coveka koji nenormalno lici na Vlada,pa rekoh da malo oraspolozim narod ovde,nista drugo,rekoh takodje da volim ono sto on radi,samo se ponavlja sa tekstovima,a moja primedba da mu tekstovi zaostaju za svim ostalim je 1000% na mestu jer mu je sound,aranzmani,cela produkcija primer za nase prostore i slobodno mogu da kazem da je zasluzio da ima i takve tekstove!Ala nekim ljudima ovde fali smisao za humor!!!
idekius
01-04-2009, 07:26 PM
Ovo je stvarno besmisleno, ajd sad svi puske pa u stroj da branimo Vladov rad..... Koliko sam ja citao, niko ovde nije prozivao samu produkciju, niti je rekao da je pesma losa, jednostavno neko ima drugaciji pogled na muziku i kada cuje opet jedno te isto bude mu dosadno, ne vidim nista lose da ljudi iznesu svoje misljenje. Niko nikog nije vredjao. Doduse malo je Slowstar zdusno stao u odbranu, pa je malo nerazmisljajuci podosta toga losega rek'o. No sta je tu je, on tako misli.
Ajd' sad svako na svoj pos'o ! :)
Kada ja imam "drugačiji stav" i kada se radi o nečemu što mi dosadjuje i ne uklapa se sa mojim pogledima na muziku... hmmm... kada se sve to spoji, tako nešto me i ne zanima + nevolim da slušam = svakako ne raspisujem 8 strana "kritičkog osvrta", podsmevanja i trovanja.
Kada bih izveo čitavu seriju napušivanja nekoga, sam bih se zapitao koliko me to zaista ne zanima...
To mi liči na one što kao mrze grand, preziru takvu muziku i sve je to blagi užas... a znaju svaku pesmu napamet, ne gase TV Pink i sve bi dali da budu tamo...
Niko ovde ne Brani Vlada, jer, kako vi kažete, niko ga i ne napada, pa nema ni potrebe ;)
Tako da je sve o.k., ukoliko neko ne misli da smo mi jeli gljive ludare, pa nam se, eto, prividjaju stvari i haluciniramo... To bi bilo vrlo uvredljivo, ali, naravno, siguran sam da nije tako ;)
slowstar
01-04-2009, 09:30 PM
Uz NAJDUBLJE postovanje i naklonost prema mladim autorima, izvinjavam se ako sam pogresno shvacen, NISAM MISLIO NA SVE, koje uglavnom volim, nego na neke pojedince, koji "A priori" pljuju na sve sto je na neki nacin main stream, i sto je odradjeno zrelo, sa stilom i ukusom, samo mi nikako nije jasno sta je lose u tome da Vlado ima svoj stil, i da su mu novije pesme u maniru onoh starijih, zasto to kritikovati i proglasavati za manu? zasto po svaku cenu biti potpuno nov, i drugaciji u svakom sledecem CD-u? NAPROTIV, ako je nesto dobro proslo, i ako istovremeno ima kvalitet, kao sto je slucaj sa Vladom, ne vidim tu nista lose, i za zameranje. Nista vise od toga nisam hteo da kazem, a pogotovo ne da uopstavam, tako da molim da ne tumacite moj post kao takav, samo sam malo hteo da stanem u odbranu Vlade Georgijeva, i da se usprotivim "a priori" misljenjima da sve sto je umiveno, dobro uradjeno, u stilu, maniru i nacinu "ne valja" jer nema "NISTA NOVO" zasto, zasto, zasto mora da bude uvek "nesto novo"???????? ima i poslovica "Za dobrim se konjem prasina dize" zar ne?
InsaneEyes
01-04-2009, 10:10 PM
ne znam o cemu se ovde raspravlja, ali spot je ok, cim ima motora u njemu:mase:
vlado- Srpski Dave Gahan :D
Everbeatz
01-04-2009, 10:25 PM
vlado- Srpski Dave Gahan :D
uh, pretenciozno:D
Fali nam samo jos Depeche Mode... :)
Ali uskoro ce doci na usce, tako da smo sve probleme resili... :)
slowstar
02-04-2009, 12:01 AM
Da vam se pohvalim: Upravo sam prikljucio novi 26 inch VIEWSONIC monitor na moju vernu G peticu, naravno, odmah je prepoznao, i moram vam reci odusevljen sam kako radi!
Neki put je coveku potrebno samo malo, pa da bar privremeno ne bude depresivan, zar ne? JEAAAAAA!!!
alavuk
02-04-2009, 12:33 AM
hmmm malo offtopic ali nek je sa srecom cika slobo :]]]
U zdravlju ga pokvarili :)
LACKY
02-04-2009, 01:05 AM
Kazu da 26-tica najbolje svira!
zlobisha
02-04-2009, 01:10 AM
Mada sve ?to je veće od 21'' nije dobro za vid, i nepregledno je, budući da se pri radu sa računarom bude blizu ekrana... Jako veliki monitor... Nek je sa srećom.
:)
Geronimo
02-04-2009, 01:12 AM
Mada sve ?to je veće od 21'' nije dobro za vid, i nepregledno je, budući da se pri radu sa računarom bude blizu ekrana... Jako veliki monitor... Nek je sa srećom.
:)
slazem seeee.
slowstar
02-04-2009, 01:52 AM
Mozda ste u pravu mladici, al' mnogo je lep osecaj, sada u proseku, da se tako izrazim, mesto 22 takta pesme - instrumentala vidim 45-46 taktova, a broj kanala koje istovremeno vidim se udvostrucio, a da i ne pominjem kako dobro izgledaju slike razgolicenih devojaka na plazama Meksika, ili recimo karnevala u Riju...
balthazaar
02-04-2009, 02:15 AM
eeeee kakav je bio moj vijerni HP p1100 21' crt...no mi crče jedan tranzistor koji nigdje nema da se nađe...
Geronimo
02-04-2009, 04:13 AM
a ne gleda se myboobsite.com :D:D:grin:
Mozda ste u pravu mladici, al' mnogo je lep osecaj, sada u proseku, da se tako izrazim, mesto 22 takta pesme - instrumentala vidim 45-46 taktova, a broj kanala koje istovremeno vidim se udvostrucio, a da i ne pominjem kako dobro izgledaju slike razgolicenih devojaka na plazama Meksika, ili recimo karnevala u Riju...
SumAnuT
02-04-2009, 05:51 AM
Ja sam odmorio par dana i opet poslusao pesmu ali i dalje ne kapiram o cemu se peva i sta je poenta :)
Za Vladovo dobro ja mislim da mu treba neki mnogo ubitacniiji tekst, posto muzika i produkcija ocigledno nisu problem, takodje pored reklame za kola i telefon aka mobilnog provajdera, mozda bi neka prica u spotu bila pozeljna ...
Nemam nikakve namere da pljujem ista, ja da mogu sta da popravim nesto, te stvari bih popravio, e sad mozda sam ja samo seljak bez ukusa koji ne kapira danasnje trziste ...
InsaneEyes
02-04-2009, 06:10 AM
Ja sam odmorio par dana i opet poslusao pesmu ali i dalje ne kapiram o cemu se peva i sta je poenta :)
Za Vladovo dobro ja mislim da mu treba neki mnogo ubitacniiji tekst, posto muzika i produkcija ocigledno nisu problem, takodje pored reklame za kola i telefon aka mobilnog provajdera, mozda bi neka prica u spotu bila pozeljna ...
Nemam nikakve namere da pljujem ista, ja da mogu sta da popravim nesto, te stvari bih popravio, e sad mozda sam ja samo seljak bez ukusa koji ne kapira danasnje trziste ...
sve si odlicno rekao, slozio bih se sa svim 100%, jedino mozda sto ciljanom trzistu ne treba ubitacniji tekst... sad but true
ja se izvinjavam ako sam grozan, samo gledam da budem pravican ako je moguce
po meni je stvar nepopravljiva jer sama poenta me ne dotice ni pola posto, eto mozda sam i ja seljak, a mozda i nisam :wink:
u drugu ruku spot mi se jako dopada, mesavina vatrenih ulica i james bonda
ProkDu
02-04-2009, 09:26 AM
... ali je pesma formalno, melodijski i harmonski BEZ ZAMERKE, ...
Spot on.
Neka statistika youtube videa govori.
30.000 pregleda za 5 dana (~ 6.000 pregleda na dan). Impozantno. Spot je među prvih 100 za pro?lu nedelju u youtube kategoriji muzika (ceo svet). Malo li je?
Naravno tu smo i mi (rumski), komentar je nepotreban. :rotfl:
ProkDu
02-04-2009, 09:36 AM
ref: Hm G A F# (1, 6, 7, 5)
pozdrav
serbianzoro
02-04-2009, 12:53 PM
Uh nezgodna tema,nema sta!!!
Pa spot je do jaja... jbga, jeste malo reklamica, ali pretpostavljam da nema tih malih reklamica, ne bi bilo ni ostatka spota koji je, meni barem, do jaja :)))
P.S. Ajde da ne mlatimo praznu slamu, nego...
Dejo, sta ste radili? Jel mogu neki detalji... oprema, instrumenti, nacin snimanja? Bubanj?
Ovo mi tehnicki zvuci savrseno, pa bi bilo lepo da nam odas tajnu sta se radilo da bi se dobilo ovo...:)
@ Slowstar
Jel nije tajna cena te 26. ?:)
dvuckovic
02-04-2009, 01:18 PM
Dejo, sta ste radili? Jel mogu neki detalji... oprema, instrumenti, nacin snimanja? Bubanj?
Ovo mi tehnicki zvuci savrseno, pa bi bilo lepo da nam odas tajnu sta se radilo da bi se dobilo ovo...:)
Pa, u sustini nista specijalno, nema neke filozofije... Bubanj je programiran, gitare su neka Takamine akusticna, Custom Shop Strat, Tele '72, jedan dio DI a drugi u Fender Deville. Vlado je pjevao na M149 u Neve 1081 u LA2A u Crane Song Hedd (to je njegov standardni setup u ateljeu, gdje sam snima vokale). Sav sequencing je u Logic 8, ja sam kasnije prebacio sve fajlove u PT, jer se u Logicu jako slabo snalazim :). Smiksano i smasterovano za nekoliko sati u studiju Barba...
SumAnuT
02-04-2009, 01:19 PM
Da vam se pohvalim: Upravo sam prikljucio novi 26 inch VIEWSONIC monitor na moju vernu G peticu, naravno, odmah je prepoznao, i moram vam reci odusevljen sam kako radi!
Neki put je coveku potrebno samo malo, pa da bar privremeno ne bude depresivan, zar ne? JEAAAAAA!!!
Odakle tolika depresija Slobo?
Jel trigerovan bubanj ili...??? Vidi se da nije sniman, ali ne deluje ni kao cukan i po stilu svirke mi lici na Katchea... :)
InsaneEyes
02-04-2009, 06:14 PM
... i po stilu svirke mi lici na Katchea... :)
"Manu Katche, kozha na kiku ti skache " :da::grin:
ili
"Slusaj Norisu Chache kako svira Manu Katche" :drums:
ja se izvinjavam sto zabadam nos na ovaj thread gde mi nije mesto, uzeo sam danas shaker i ceo dan smisljam svoj prvi koktel po imenu KILLER7 pa ga razradjujem povazdan
eto otkud tako veseli slogani :da:
Dushan_S
03-04-2009, 07:24 AM
Čitam ja upravo ove reakcije i pijem jutarnju kafu... U kombinaciji sa spotom koji svira u pozadini, sve me navodi na interesantna razmišljanja i zaključke... Ako ništa drugo, možda bude zabavno za pročitati moje nedoumice:
- Da li je Vlado Georgijev tolika zvezda i ima toliko neverovatno dobar višegodišnji rad, da se od njega više ne očekuje solidno nego FENOMENALNO, ne korektno nego iskljjučivo inventivno, ne dobro, nego genijalno,a ako ne ispuni te visoke kriterijume zaslužuje kritiku? Ako ne dođe kući isključivo samo sa peticama u đačkoj knjižici odmah batine?
- Da li je Vlado do sada pravio neverovatno eksperimentalne i stilski raznovrsne pesme pa da se sad neko razočarava kako ova pesma nije korak napred? Čovek uradi prvi album i ono, ovacije, spasilac pop muzike. Sutra dođe i napravi to isto i odjednom sad ne valja, to treba bolje. Nije da sasvim kapiram.
- Da li Vladu treba upoređivati sa lokalnim nivoom, regionalnim ili globalnim? Da li treba slušati aranžman u kontekstu toga da je bolji od lokalnog, srpskog Vlada G klona, albuma neke Cro pop zvezde ili u odnosu na Stinga? Da li treba izražavati "Jeeeeeee e vrrrrrrrrrhhhhh braaaaavoooooo" tip oduševljenja nad Vladinim radom jer je bolji u odnosu na lošu okolinu i bednu skoro nepostojeću konkurenciju ili ga treba surovo postaviti na istu takmičarsku stazu sa najvećim umetnicima ove planete pa ga onda politi fekalijama kako nije stvorio delo koje će ući u čitanke.
- Da li su neki ovde na forumu do jaja toliko da mogu onako očinski da posavetuju Vladu da bi mogao malo da poradi na sebi, i u kom kontekstu tačno to misle? Tj ja iz nekog aranžerskog ugla mogu reći da mi smeta određena "ravnoća" pesme, i da bih voleo da se još nešto desi u refrenu, ali neke pesme ljudi vole upravo zbog tog "ravnog toka" koji je prijatan sve vreme u slučaju ove pesme. Ako raja odluči da je pesma dobra, i da je hit onda je potpuno nebitno što se meni činilo da je "ravna", jel. To jest, da li je manirizam u pogledu nečega, pevanja, pisanja teksta, aranžmana, nešto loše ili dobro? Da li bi da je pokojni brka Merkjuri danas živ rekli "evo ga opet sve isto, isto peva iste fore"? (uzgred bude rečeno, digresija, svi albumi Queen iz osamdesetih koji su sad tako slavljeni i voljeni su dobijali 3- u Rollingstonu u recenzijama i bili tretirani kao pop smeće) Da li je Vlada sve bliže onima koje kritikuju što se ne menjaju, a kad se ne daj bože promene poliju ih kako je ono ranije bilo bolje? (što nije redak slučaj na zapadu)
- Sa druge strane da li sad niko ne sme ništa slučajno kritički da kaže protiv Vlade jer, bože kako sme kad sam ništa nije napravio ni blizu tome. Ona klasična dilema, neko nešto napravi, neko drugi kaže "meni ovo ne valja zbog toga i toga", onda se pojavi neko treći i kaže THE rečenicu "A ko si sad pa ti i šta si ti u životu napravio da se usuđuješ to reći". Što je naravno mnogo demagoški. Sećam se neke teme na forumu gde je Vlado svratio i nije mu se dopao feedback od ljudi koji su se nešto uhvatili toga kako im smeta reverb na vokalu, pa se malo i naljutio možda. Istina je, da kada bi svako od nas imao potrebno znanje, talenat i resurse, svako bi jednu istu pesmu izaranžirao i snimio na drugačiji način, neminovno je da se u jednoj branši dobije mnogo reakcija tipa "Ja bih to ovako" ili "Ja bih to onako", i niko nije neprikosnoven u tom smislu, jednostavno se radi o ukusima. Opet, ne videti da je nešto korektno i na mestu urađeno znači ne ceniti zanatsko umeće koje je bitno. (ili ga ne posedovati na kraju krajeva. Kad neko ne zna koliko malo ili mnogo rada i znanje treba za nešto, onda je lako kritikovati)
- Da li važi jednačina po kojoj, što se više para potroši na spot, to je pesma bolja? Da li je spot lepši ako se snimi u veneciji nego na nekoj od mnogih prelepih lokacija kod nas? Kakve su to devojke koje se bave time da vas čekaju ispred bajkerskog kluba, beže kolima, i onda pošto je tip ekstremno loš vozač, one pobegnu pola kilometra ispred, taman dovoljno da uđu u svoj privatni helikopter i odlete, sa dubokim osećajem emotivnog zadovoljenja što sa visine od 30 metara gledaju bivšeg ljubavnika kako pati na heliodromu. Pri tome se tip priseća kako su se romantično šmekali iz čamaca sa 10 metara razdaljine. Konačno, cenio bih savet, gde mogu da upoznam takve devojke i da im stavim na raspolaganje svoj crni pojas u umeću oralnog seksa zarad vožnji čamcem i helikopterom, redovnih poseta veneciji i prezrivo začikavajućih pogleda? I da li je uopšte u redu da sad ja ovako saopštavam da mislim da je spot uprkos uloženoj sumi ni za glavu ni za rep?
- Da li bi bilo društveno korisnije da je telenor sponzorisao deset spotova nekim drugim umetnicima nego jedan skup Vladi (da je on živ i zdrav, nego, zaista, da li to pomaže nekome osim njemu samom, i da li se mi kulturno uzdižemo jer je te pare telenor dao njemu a ne Stoji ili Miroslavu Iliću) Ili da je Vlado snimio spot za pola para a za ostalo kupio nekoj domu za nezbrinutu decu TV, Dvd player i dao im na poklon disk sa svim svojim spotovima, da gledaju na miru, da li bi to bilo humanije i istovremeno bolja reklama?
Opet, on je čovek kao i neki drugi lepo sebi snimio Hi budget spot, on na račun sponzora, neki drugi na žalost na račun države, što je sve opet super u poređenju sa time da ne znam... Bebi Dol može da uzme onolike pare za organizovanje tezge na kojoj se sviraju bitlsi, da mi plaćamo od pretplate govnoviziju, i da su neke druge osobe zaslužni umetnici i primaju penziju od države. I tako ti. Možda je iza cele zamisli sa spotom stajala najbolja namera da se napravi nešto zaista sjajno i dobro, pa moj šaljivi cinizam nije opravdan, kakav god da je rezultat na kraju.
kad se sve sabere Vladu nisam lično upoznao ali je na glasu da je pozitivan kao čovek i nekako mi je toplo oko srca, priznajem, da je neko ko je ok poštovan zbog svog muzičkog delovanja, sa obzirom kakva sve g...na defiluju unaokolo. Sa druge strane, jao jednoj državi koja je stigla u taj stadijum da je postalo "umetnički" i "kulturno" snimati pop pesme, jer je sve ono ostalo toliko loše i nekulturno. Onda lepo svi da kupimo diskove grupe Toto i puštamo ih sa osećanjem da slušamo nešto visoko umetnički postavljeno, takoreći avangardno. Dakle, Vlado je jedan kvalitetan pop mainstream udarnik koji to što radi dobro, i ne znam šta bi trebalo očekivati tačno od njega a što sad ne postoji neko ko treba da se bavi inovacijama i da radi nešto novo, drugačije, specijalno, itd, ili što ne postoji mehanizam da se takvi kvalitetni ljudi podrže, to nema nikakve veze sa Vladinom novom pesmom i izletom do venecije.
Tu negde kontam i da je suština celog razmimoilaženja u viđenjima.
zlobisha
03-04-2009, 10:19 AM
@Dushan_S:
Čoveče, o'ladi ti se kafa... ;)
Nicolla
03-04-2009, 10:23 AM
samo jedan OGROMAN respect za ovo jer je spot stvarno dobar...
i trebao je da se pojavi jedan ovakav izlet sa ovolikim keshom i sa ovako lepim spotom...
balthazaar
03-04-2009, 11:23 AM
Evo i ja načeh jednu jutarnju kaficu, pa reko da pokušam da prokomentarišem Dušanove nedoumice...
Prvo moram da kažem da mi se poređene sa Queenom u kontekstu manirizma čini poptupno van smisla! Ako su "Another one Bites a dust", "Boemska Rapsodija" i " I Want To Break Free" slično, ili isto-manirske pjesme - onda stvarno ne znam koje i čije to nisu!? Manirizam iz ugla estetike nije nešto poželjno, a ni konstruktivno. Međutim, ima ljudi koji se "uvirijede" ako se vezano sa muziku pomene bilo kakav umjetnički aspekt, jer izgleda da muzika za njih spada u domen ekonomije i biznisa, a ne estetike! Tako da o nečijem novom singlu ili albumu pričamo kao o nekom događaju na berzi , ili pak pijaci. Znači, raspravljamo koliko je uloženo, koliko će se vratiti, koliko je plaćeno, koliko će se platiti itd. Često imam osjećaj da je ovo forum za razno-razne PR menadžere i ekipu, a ne muzičare i stvaraoce.Ja se iskreno izvinjavam što uzurpiram koncepciju čitave priče, ali prosto nečije djelo , osim u EPP kontekstu, gledam i u umjetničkom...Poznato je da u estetici postoje katogorije stvaraoca i primaoca - koliko je potrebno smilsa nešto da se stvori - u drugom pravcu je potrebno smisla i talenta da se nešto primi kao umjetničko djelo! Svi downloadi , sve pare, sva slušanost i popularnost , pogotovo današenje vrijeme, dođu i odu kao rukom odnešeni. Šta, međutim, može da bude veći uspjeh jedne pjesme nego da naiđe na prave primaoce - e , u tom slučaju ta pjesma nadživi i autora, i vrijeme, i trendove , i valute...ko ne razumije značaj toga - ja mu stvarno ne mogu ništa...Da se vratimo u kontekst Vlada Georgijeva...Ja sam lično kao primalac - slušalac ( a, ne kao neki poduvaner što se našao da Vladu dijeli profesionalne savjete) sugerisao, i stojim iza toga, da on umjetnički ne evoluira. Dušan je naveo kako je prošli album izazvao oduševljenje, a sad kad je "opet uradio to isto" - počinju negativne kritike. Upravo si sam Dušane objasnio suštinu toga - to je cijena toga ako uradiš nešto dobro - od tebe se očekuje da nadmašiš samoga sebe. Ako fudbaler jednom , na jednu fintu uspije da zabije golčinu - neće mu uvijek paliti ista finta. Ja lično volim "one way wonders" - ljudi naprave čak jednu jedinu pjesmu koja prođe i to je to - ali te pjesme često traju ...iako taj autor možda pokušava da ponovi nešto tako uspješno - prosto mu ne ide.Za mene vrijednost pjesme i autora ne određuje kvantitet slušanosti u datom trenutku - već vrijeme. Tj. koliko će pjesama da traje a da je ne proguta zaborav. Današenje vrijeme je takvo da se ljudi podjednako sjećaju nekog platinastog hita posle par godina, kao i nečije pjesme što nikad nije izašla iz kompjutera. Pitanje "Šta je ko uradio?" onda postaje jako realtivno - to će da pokaže vrijeme. Kad kopam po internetu i nađem nešto staro 20, 30, 40, 50 godina - a to nosi neku van-vremensku energiju i emociju - e ,taj je nešto uradio! Koliko god ga neki pljuvali i bivali malicozni prema njemu, Brega je , na primjer "nešto uradio" dok se i sam nije potrošio...
Da se razumijemo...pop muzika , da bi bila pop muzika mora da sadrži - u večoj ili manjoj mjeri kič. Kič se često identifikuje sa šundom. Kič i šund nisu nikako jedno te isto. Kič spada u umjetničku kategoriju, dakle kič je ona umjetnost koja se stvara da bude dopadljiva - znači ima neku umjetničku vrijednost, dok je šund nešto što baš nema nikakvu vrijednost - dakle, smeće! Mnogi često prave veliku terminološku grešku nazivajući turbo-folk kičom! To je golemi kompliment za trubo-folk :D Ovo pričam zato da objasnim da sam dobro svjestan da pop muzika mora u sebi da sadrži taj jedan pozitivan momenat kiča - upravo je taj dopadljivi element čini popularnom muzikom. Tako da se razumijemo da ja ne govorim ovdje o nekim avangardnim zaokretima!
Što se tiče te neke kategorije muzike koju stvara Vlado Georgijev - Meni je tu neprikosnoven Oliver Mandić (samo nisam sigiran da li je Oliver bivao kompletni autor na svojim pjesmama) Oliver nije snimio puno pjesama, ali mu svaka pjesma ima svoj šmek za sebe , a ujedno i njegov prepoznatljiv stil. Tako da mi je on najbolja demonstracija te potrebne raznovrsnoti o kojoj pričam. "Smejem se, a plakao bi" - vrhunski ukombinovan funky zvuk u naš pop kontekst, a sa druge strane - "Pitaju me, pitaju" - sa ukusom iskorišćen orijentalni šmek - i što je najbitnije - pjesme mu traju! Da se ne bih opučao obajšnjavanjući - neka mi oliver bude referenca za raznolikost o kojoj pričam!
Sa druge, strane , Vlado je vrhunski muzičar- aranžer i solidan pjevač. Od toga što je on uradio do sad - nešto će se sigurno odvojiti i potrajati! Međutim stvarno bih lagao ako ne kažem da mi se čini da su mu se počele trošiti muzičke ideje - sve se troši, pa i ideje. Možete me linčovati i proglasiti za bilo šta - ali ja nemam potrebu da da se nikome dodvoravam , a niti sam, što bi se moderno reklo "hejter". Govorim strogo kao slušalac sa umjetničkog aspekta. Ja nisam nikakvo producentsko, niti aranžersko ime da govorim iz pozicije tog autoriteta. Ja sam kompozitor -programer-aranžer amater koji iskreno voli muziku i govorim sa pozicije autoriteta nekog ko je sa 10 godina slušao stvari koje neki ne shvate , niti počnu da slušaju čitavoga života. Dok su moji vršnjaci slušali dječije pjesmice , ja sam insitirao da mi se nabave albumi SMAK-a, a već sam preslušao sve što sam imao od Azre :D . Tako, da bez, lažne skromnosti, mislim da imam dovoljno autoriteta kao slušalac da kažem to što kažem....
e da....zaboravio sam da dodam uz osvrt na Dušanov post...mene stvarno najmanje u životu zanima fensi spot koji mu je finansirao Telenor kao i šta je Telenor mogao sa tim novcem...Slobodno neće nahraniti ni gladne ni, žedne...tako da me baš briga za njih, njihovu lovu i spotove...komentarišem muziku...a, spot nije vrijedan komentara...koliko god uložili i makar ga snimali na Marsu - moje sviđanje ne može da se "kupi" tako...to su neke od onih stvari što su sa jedne skupe, a sa druge strane jefitne. Tako isto mislim i za muzičku produkciju - to što Vlado ima tako moćan studio - daleko je od toga da on za mene bude "bog" i da padam ničice pred svakom pjesmom koju on pusti. Ja jasno odvajam muzički i produkcijski kvalitiet...Vlado je imao oba, ali mislim da ovaj prvi ne razvija..eto time ću zaključiti ovaj moj skromni referat , dodavši jednu već patetičnu , ali istinitu frazu - " Ne može se sve kupiti novcem"
Au... ovaj topik cemo morati da podelimo u tomove:grin: Dok vi ovo ispisaste, Vlado je verovatno snimio jos dve pesme:D
balthazaar
03-04-2009, 12:13 PM
Pa, Vlado fino uz CD izda i par tomova " Osvrti i Ogledi " :P:D
awacs
03-04-2009, 01:24 PM
Evo i ja načeh jednu jutarnju kaficu, pa reko da poku?am da prokomentari?em... .................... ... ........ ....... . ........
Svaka ti je dobra, a glupo mi da citiram ceo tekst :wink: Ja bih samo jo? malo dodao:
Potpuno si u pravu za kič. U pop muzici - ni?ta bez njega. Ima jo? par stvari koje su bitne, koje si čak i nagovestio, ali ih nisi imenovao: muzikalnost i ludilo. Kod Bregovića i Mandića postoji spoj ta tri elementa (dodu?e kod G.B. je to ludilo svesno projektovano, ali do?ivljava se kao takvo, a to je va?no).
Kada ka?em ludilo, ne mislim na kliničko stanje, nego na jednu dozu distance u odnosu na samog sebe, nekakvu malu ?izofreniju koja te tera da sam sebi ka?e?: "e, dru?e, ovo je bre dosadno, smorio bih se da ovo čujem, ova pesma ti se već vrti po kafićima i iPodima, za?to je opet snima??"
Iznenada sam shvatio da me mrzi da pi?em, pa ću samo da zaključim - V.G. je jako muzikalan čovek, ima dovoljno kiča u njegovom stvarala?tvu, ali ludila/distance/ironije-prema-samom-sebi ni od korova. Zato pesme koje pi?e verovatno neće pre?iveti "sud vremena", ali da li je to uop?te va?no?
Ne zanima Vlada da li će njegovu muziku za dvadeset godina slu?ati klinci i klinke koji nisu bili u planu kada su te pesme objavljene. Tada će verovatno imati svoj hotel ili marketin?ku agenciju. Ili će postati glavni zastupnik Audija za Zapadni Balkan. Svejedno.
Ljudi, ne sekirajte se vi za Vlada, mislite o tome čemu vama slu?i muzika. Pa je u tom smislu i stvarajte.
Pozdrav
InsaneEyes
03-04-2009, 01:38 PM
..eto time ću zaključiti ovaj moj skromni referat , dodav?i jednu već patetičnu , ali istinitu frazu - " Ne mo?e se sve kupiti novcem"
ima jedna stara odlicna od motorhead-a: "Love can't buy you money" :)
sve perfektno receno Awacs, stvarno jedino sto me odbija od V.G.ovih pesama je to preozbiljno shvatanje sebe samog, cak i James Bond ima smisao za humor
ups, opet ja kritiziram,:banghead::D peace OUT!
(ali bi bilo bas dobro bar nekad neku foricu, neku kontradikciju, fazon da ubaci u koncept predstavljanja svog avatara, bio bi bombona:da:)
InsaneEyes
03-04-2009, 02:05 PM
malo sam se zahebo, zaboravih na tropski bar koji je remek delo! obozavam tu pesmu :2kiss::mase:
izvinjavam se :D
LACKY
04-04-2009, 03:00 AM
Elem. Kada bih (recimo ja) citao ovaj tread (kao recimo sa strane), i pokusao izvuci neki zkljucak iz ove polemike!
Jedino logicno sto bih mogao da zakljucim (na osnovu vasih postova) je sledece!
Vladao je do jaja lik i muzicar, ciji su aranzmani i muzika kurac!
Izvinjavam se ali to je sustina vase price!
I nije to problem (sta mislite o tome), problem je sto se to stalno provlaci "izmedju redova".
A sami redovi su prazni!
InsaneEyes
04-04-2009, 03:10 AM
pa to i je moje misljenje, koje i nije tako bitno :D
valjda nije problem :D
awacs
04-04-2009, 10:28 AM
Bogami, ja ne mislim tako. Ja bih rekao da je Vlado do jaja lik i muzičar čiji su aran?mani i pesme konfekcija. I nije Prvi Maj iz Pirota nego recimo Mura iz Murske Sobote.
balthazaar
04-04-2009, 12:31 PM
I nije to problem (sta mislite o tome), problem je sto se to stalno provlaci "izmedju redova".
A sami redovi su prazni!
Roman napisah prije s namjerom da kažem da ne mislim da su kurac, a ti i iz svih pisanija saključuješ to :D Iznio sam detaljni referat :P sa namjerom da da objasnim šta je to na ja šta ciljam....za ostale nisam siguran, ali mogu reći da se i moje i awacsovo gledište ovdje podudaraju...
Mogli
04-04-2009, 01:06 PM
Bogami, ja ne mislim tako. Ja bih rekao da je Vlado do jaja lik i muzičar čiji su aran?mani i pesme konfekcija. I nije Prvi Maj iz Pirota nego recimo Mura iz Murske Sobote.
Ja sa ushicenjem citam svaki tvoj post, a najvise volim kad boldujes tekst, onda mi jos vise zapadaju za oko te dubioze tvog uma! Samo nam reci gde si upoznao Vladu, kad ocenjujes da je do jaja lik? Ispricaj nam nesto o tome!:grin:
awacs
05-04-2009, 09:56 PM
Ja sa ushicenjem citam svaki tvoj post, a najvise volim kad boldujes tekst, onda mi jos vise zapadaju za oko te dubioze tvog uma! Samo nam reci gde si upoznao Vladu, kad ocenjujes da je do jaja lik? Ispricaj nam nesto o tome!:grin:
Hm, ne volim da se kitim tuđim perjem :wink: Obrati pa?nju da je boldovan tekst Lackyjev. Ja posle boldovao samo onu reč koju sam izmenio citirajući ga (mislim Lackyja). A Vlada ne poznajem "u glavu". Kada se sla?em sa Lackyjem da je V. "super lik" mislim na ono ?to anglosaksonci zovu "public image", tj. "javni lik" (pa i lik sa Foruma). Takođe, ljudi u čiji sud verujem (a koji ga pritom lično poznaju) ka?u da je i OK čovek.
To ?to pominjem MURA konfekciju nije nimalo slučajno. U doba SFRJ sam se snabdevao sakoima i ko?uljama u toj istoj konfekciji. Sada pazarim kinesku robu, po?to je Murska Sobota u EU, a Kina jo? nije. U "modne butike" pak nikada nisam zalazio. Dakle, ne prezirem ja konfekciju kao takvu.
Vladu od srca ?elim dve stvari:
1. Da uradi isto ono ?to su Bitlsi uradili na albumu Revolver - da "okrene ćurak naopako" i malo se distancira od konfekcije, a sve zadr?avajući svoju muzikalnost.
2. Da napravi hotel sa najboljim ozvučenjem na Balkanu.
Sve to mu ?elim iz potpuno sebičnih razloga - voleo bih da čujem nekog muzikalnog lika koji radi lude stvari, po?to sam se smorio od ludih likova koji nisu dovoljno muzikalni. Lak?e je muzikalnom čoveku da poludi nego ludaku da postane muzikalan, jel' da? A ko mu je kriv ?to je najmuzikalniji pa zato to očekujem ba? od njega.
I voleo bih da zajedno sa Vladom, na terasi njegovog hotela, odsviram Gallows Pole (onu verziju Led Zeppelina, ne original) gostima koji večeraju u idiličnoj avgustovskoj noći. Pozvaćemo i Dragoljuba (njega pak znam u glavu), jerbo ta pesma ne mo?e bez bubnjeva.
Eto tako, i neću ja vi?e na ovu temu
fosnex
05-04-2009, 10:22 PM
Elem. Kada bih (recimo ja) citao ovaj tread (kao recimo sa strane), i pokusao izvuci neki zkljucak iz ove polemike!
Jedino logicno sto bih mogao da zakljucim (na osnovu vasih postova) je sledece!
A sami redovi su prazni!
Da nije Zeljko Joksimovic izdao nesto novo da osvjezimo malo ovaj razgovor?:D
idekius
05-04-2009, 10:49 PM
Da nije Zeljko Joksimovic izdao nesto novo da osvjezimo malo ovaj razgovor?:D
Domovinu??? :D :rotfl:
A primećujem da je ba? in ova pljuvačina po Vladu... neukusno je da zaključam temu, a jo? je neukusnije to ?to rade pojedinci iz jebem li ga i ja kojih razloga...
fosnex
05-04-2009, 11:01 PM
Domovinu??? :D :rotfl:
A primećujem da je ba? in ova pljuvačina po Vladu... neukusno je da zaključam temu, a jo? je neukusnije to ?to rade pojedinci iz jebem li ga i ja kojih razloga...
Ma dobro je to... mora se prdnjavit o necemu:grin:
slowstar
05-04-2009, 11:19 PM
@ Slowstar
Jel nije tajna cena te 26. ?:)
Nikakva tajna! placen 31.800 din u radnji "Gigatron computers" nisu imali u samoj radnji, al' ga zapazio na netu, narucio, i oni sutradan ljubazno zvali i rekli da je stigao... (Ne bi valjalo da mi zena sazna koliko sam isti platio na ovu besp[aricu i skupocu, al' radost je radost...)
Za vasu informaciju, Samsung iste velicine, sa otprilike istom slikom je oko 42.000
Poz.
slowstar
05-04-2009, 11:45 PM
Ljudi, ponovo vas molim da iz razloga objektivnosti, a i pomalo pristojnosti ne insistirate na onom vecnom: a mogao je malo da "okrene curak" ili da "Evoluira" ili da muzicki-tekstualno napreduje, i tako dalje bla bla bla bla....
Pa zar nije sasvim jasno da Vlado (inace, jako dobar muzicar, aranzer, i jos vise producent sa veoma dobrim ukusom u onome sto radi) jednostavno nije takav tip istrazivaca i revolucionara na muzickom planu, a i zasto bi? zasto svako, a narocito oni poznatiji treba stalno da nesto "napreduju"? Bio jednom jedan novi stil u muzici (ako je to uopste muzika) i smelo ga nazvase "Punk" (pank) Ajd' sad budite iskreni i recite mi koliki je to napredak donelo u odnosu na muziku pre toga, al' budite iskreni do jaja! Ja licno mislim, i pored bojazni da me optuzite da sam matora budala, sto verovatno dobar deo od vas misli, dakle JA licno mislim da je Punk ustvari savrsen genocid nad divnom umetnoscu koju su nekada zvali "Muzikom" - a opet, neki u svojim (ne)delima izjavljuju da je Punk "Sveza krv rock'n'rolla" sto je po meni bar, najveca glupost koju sam cuo. Punk je klasican primer najtrulije dekadencije i svojevrsnog muzickog fasizma,(a Bogami i populizma, sto je isto tako lose) koji je za duuuuugo vreme odneo pobedu, i skoro u potpunosti unistio nesto sto se zvalo "Rock" ili u manjoj meri "Pop" muziku...E sad, zasto sam ovo nasrao? zbog toga sto sam na zaobilazan nacin hteo da kazem da tzv. "evolutivni" "revolucionarni" i slicni pristupi muzici ne daju UVEK dobre rezultate, kao i u politici (setite se Sovjetskog Saveza, Istocne Nemacke, Kim Il Sunga, Mao Ce Tunga i ostalih Tungova, a Slobu i da ne pominjem - mislim na Milosevica, a ipak ne na sebe) Sa setom, melanholijom, rezigniranoscu i ostalim "senti" osecanjima se secam grupa Emerson. Lake & Palmer, grupe YES, grupe "Nice", napredne originalnosti Bitlsa, lepote harmonija "Whiter shade of pale", pa se secam cak i takvih "Kicerica" kao sto su ondasnja Whitney Houston, Stevie Wondera i mnoooogih slicnih...Zasto toga vise nema? zasto kod nas vise nema na primer Olivera Mandica ili pesama kao sto je "Negde izvan planeta" (Sladjana i Dado) Sve u svoje vreme, slazem se unapred, ali mora li sistem vrednosti da bude toliko unakazen da ima mesta za SAMO JEDNU vrstu muzike koja se "Ceni"?Spustam se u svet realnosti, i pitam: Mora li se Vladu Georgijevu zamerati sto nije "Revolucionaran" ili napredan, ili kao cest izraz kod narodnjaka i turbo folkera: Moj sledeci projekat ce biti nesto novo i mnogo "cvrsce"?
Vidim i drugi su postovali "Nebeske duzine" pa ajd' i moja malenkost...
Pozdrav, i ne zamerajte.
LACKY
05-04-2009, 11:51 PM
Svaka pojav necega u istoriji je ostavila svoj uticaj. Slobo, pojavom, a zatim brzom propascu punck-a su neki ljudi evoluirali u nesto novo tj. novi talas. A novi talas zatim izrodi (recimo) Police, pa posle nastavi Sting. Nije sve bas tako srno!
Kada bi probao samu so, nebi ti bas prijalo, ali corba bez soli isto tako!
Pa sad...
Nista ne treba generalizovati.
Pank je pre "socijalni pokret" nego "muzicki pravac" i sam po sebi ima dosta "podvrsta", no ni to nije toliko bitno koliko cinjenica da socioloski gledano ("Sociologija umetnosti"), pojam "estetika" ne mora uvek da znaci "estetika lepog".
Po nacinu nastanka, potpada pod kategoriju "sub kulture" ili "sub umetnosti", kao i izvorna narodna muzika koja je produkt muzicki neobrazovanih umetnika.
Sa razlikom da je onaj pastir na livadi bio okruzen raznim pastoralnim motivima, pa je i njegova muzika takva, a punk potice iz urbane sredine, najnizeg socijalnog staleza i u sebi nosi onu dozu agresije koju mozemo u razlicitim oblicima videti svuda gde je prisutna nemastina i beda.
Ono sto zaista jeste doprinos sveopstoj muzici je energija koju on nosi u sebi.
Zbog nedostatka artikulisanosti, izvorni pank izraz je gotovo nestao, ali je taj zdrav deo energije evoluirao u razne "pukn rock" pravce i tako kultivisan, poceo je da "udara" cak i jace nego onakav kakav je nastao.
To sto vi licno to ne preferirate je jedna sasvim druga prica i vase je legitimno pravo kao nekoga ko je i vise nego ocigledno dao svoj pecat i doprinos ovdasnjoj muzici, ali tvrdim da kao i svaki drugi muzicki pravac, pank ima svoje mesto u muzici te samim tim i doprinos podizanja kvaliteta iste.
Kakav dubok off topic... :)
slowstar
06-04-2009, 12:05 AM
Dragi Lacky (Shime),
Poslednja zaista NOVA stvar u muzici, mislim na harmoniju, kontrapunkt pa i melodiju je delo kompozitora koji se zvao Girolamo Frescobaldi (septembar 1583 – Mart 1643)
koji je to "doneo" u svojim tokatama, fantazijama i ricercarima...
Veruj mi na rec, osim neznanja, radosti,AGRESIJE, depresije,besa, egzibicionizma, naduvanosti i "spontanosti", malo je toga novog u sveopstoj muzici, narocito druge polovine 20. veka, pa je tako izraz "Novi talas" (New Wave) u najmanju ruku farsa i demagogija.
Poz. i "kreni prema meni" da u okolini pijemo pivo!
LACKY
06-04-2009, 12:14 AM
Pa upravo zato sto je muzika vrlo skucena (ajde da karikiram) lingvisticki (mali broj reci tj. tonova koji korespondiraju po sofisticiranim pravilima), i zato sto je zadnja novost stara 4 veka (ali zato zahvalna za druge estetske korekcije tj boja iliti zvuk) ljudi se igraju sa tom vrstom transformacije.
A pritom uz ucesce textulnog pevanja (kao sto Oggy rece), ona prevazilazi norme cisto muzickog bitisanja. Postaje kulturolosko-socijalni fenomen. I zato nije bas za tako grubo sagledavanje!
slowstar
06-04-2009, 12:15 AM
Pa sad...
Nista ne treba generalizovati.
Pank je pre "socijalni pokret" nego "muzicki pravac" i sam po sebi ima dosta "podvrsta", no ni to nije toliko bitno koliko cinjenica da socioloski gledano ("Sociologija umetnosti"), pojam "estetika" ne mora uvek da znaci "estetika lepog".
To sto vi licno to ne preferirate je jedna sasvim druga prica i vase je legitimno pravo kao nekoga ko je i vise nego ocigledno dao svoj pecat i doprinos ovdasnjoj muzici, ali tvrdim da kao i svaki drugi muzicki pravac, pank ima svoje mesto u muzici te samim tim i doprinos podizanja kvaliteta iste.
Kakav dubok off topic... :)
Nemam pravo da preferiram nista, narocito na profesionalnom planu, a koristim priliku da se sa tobom slozim skoro u potpunosti, i zahvalim na odmerenom, obrazovanom postu i TACNOJ i jako dobroj tvrdnji da estetika ne mora uvek da znaci "estetika lepog"! Bravo!
Ali, pokusaj da zamislis slucaj - (alternativna stvarnost) u kome taj pokret ne bi postojao, i zamisli do kojih visina bi se recimo, uzdigao "Prog Rock" ili neki "naslednici" grupe "TOTO" ili u drugom smeru, logicni nastavak grupe YES, ili PINK FLOYD, ili sa druge strane bare, u funk muzici grupe "Earth, Wind & Fire" - da li danasnje generacije mladih muzicara uopste znaju sta je to "Funky"? nisam siguran, bar po numerama koje izvode ili snimaju, a zovu ih po stilu "Funky"...
Pozdrav, i hvala ti na zaista lepom, znalackom, i analitickom pisanju, u kome me nisi bas uverio da je punk nesto vredno i korisno.
Pozdrav, i hvala ti na zaista lepom, znalackom, i analitickom pisanju, u kome me nisi bas uverio da je punk nesto vredno i korisno.
Hahaha... :)
Pa nisam ni pokusao da vas "uveravam" u bilo sta, jer znam da ni mene niko ne bi uverio da je boranija kul ( :) ), ali sam iskoristio priliku da elaboriram malo celu vasu tezu, jer zaista mislim da ne treba biti izricit i iskljuciv u ovakvim stvarima.
Pozdrav :wink:
awacs
06-04-2009, 12:26 AM
Poslednja zaista NOVA stvar u muzici, mislim na harmoniju, kontrapunkt pa i melodiju je delo kompozitora koji se zvao Girolamo Frescobaldi (septembar 1583 ? Mart 1643)
Slobo, garantovano si u pravu ako priča? o muzici koja se bazira na podeli od 12 tonskih visina u okviru oktave. Ali u međuvremenu se desio i taj 20. vek pa ona braća Russolo napravila prve "bukomate", i unela pometnju u ceo taj sistem. I onda danas imamo svakojake muzike kojima s?m raspored nota na papiru nije dovoljan. ?iroka je to tema, bolje da je ne počinjemo u ovom threadu. A da se stvari de?avaju - de?avaju se. Mogu da nam se ne sviđaju, ali nije va?no - evolucija je vazda van kontrole pojedinaca. Hvala Bogu :wink:
Pozdrav, i ne sekiraj se.
Vasa
idekius
06-04-2009, 12:27 AM
Kada se prašina slegla, iza Punk poplave su ipak ostale neke lepe i legendarne pesme... Jedna od njih je npr. "Should i stay or should i go"...
Genijalna pesmica :) Nije komplikovana, ali "komplikovano" ne znači uvek i dobro... postoji i lepota u jednostavnosti.
Zato imamo gomilu domaćih užasa sa harmonskim ludilima, jebem li ga čime sve ne u aranžmanima, pa opet nisu ni za kriv k..tz.
Sa druge strane, Kit Ričards je drmnuo tri akorda, ovaj urliknuo "Satisfaction" i nastade legendarna pesma koja i danas traje :)
Ne volim punk, ali... opet ne bih baš raspalio po čitavom pravcu...
slowstar
06-04-2009, 12:39 AM
Jeste Deki, mudro si to postovao, a opet, ja sam punk samo naveo kao primer moguceg izvrtanja skale vrednosti, i kao sto Oggy kaze: estetika ne mora uvek da znaci "estetika lepog", iako vecina nas ipak voli lepotu (ribe na karnevalu u Riju, srednje strane Playboya, prolece u beogradskim kaficima, Rozena grupe TOTO, You are the sunshine of my life by S.Wonder), pa cak i I will always love you (W. Houston) da i ne pominjem Wagnera, Mahlera, J.Williamsa, Vangelisa, Oldfielda...zar je to ista lepota kao na primer Clash ili Sex Pistols? - Bud'mo realni sto kazu nasi drugari iz BIH
da i ne pominjem Wagnera, Mahlera, J.Williamsa, Vangelisa, Oldfielda...zar je to ista lepota kao na primer Clash ili Sex Pistols? - Bud'mo realni sto kazu nasi drugari iz BIH
Pa ako izuzmemo Vangelisa i Oldfielda (koji ne spadaju u red stvaralaca "klasicne muzike"), u svom bavljenju klasicnom muzikom, svirao i Malera i Vagnera i Vilijamsa i sve sto se moglo svirati (pocinjem samog sebe da podsecam na nesrecnog Palmu... :D ) i kao, lepo je sve to, ali se onda setim osecaja dok smo kao klinci skidali bas "Should I stay", sto pomenu Deki i te dve stvari ne mogu jedna pored druge, jer me niko nije terao da nosim odelo, kosulju, sako, kravatu i salonske cipele, vec sam se osecao mnogo "zivljim" nego sto sam to bio baveci se klasicnom muzikom.
Realno... :)
Dushan_S
06-04-2009, 03:23 AM
Evo i ja načeh jednu jutarnju kaficu, pa reko da pokušam da prokomentarišem Dušanove nedoumice...
Prvo moram da kažem da mi se poređene sa Queenom u kontekstu manirizma čini poptupno van smisla! Ako su "Another one Bites a dust", "Boemska Rapsodija" i " I Want To Break Free" slično, ili isto-manirske pjesme - onda stvarno ne znam koje i čije to nisu!? Manirizam iz ugla estetike nije nešto poželjno, a ni konstruktivno. Moguće da je nezgodno izabran primer, Brka i "Kraljica" su mi pali na pamet zato što su ih kritičari opisivali kao maniristički, pop kliše proizvod koji se poigrava kičom i nema nikakvu stvarnu vrednost. Sećam se kaže lik iz Rollingstone-a "Još jedan od albuma Queen-a koji ćete jednom čuti i odmah zatim zaboraviti". Znači recimo da je to primer za relativnost pozitivnih i negativnih kritika, i da postoji mogućnost da nešto što je po meni (jer ja volim i cenim Queen) kvalitetno i inventivno kritikuje kao manirizam. Neću ući u to da li ja mislim da je Vladova muzika inventivna ili štanc, ali definitivno, ljudi su jako brzi na obaraču da imaju "stručno mišljenje" o nečijem radu, bilo pozitivno ili negativno, i to sa neverovatnom dozom sigurnosti, kao da za doručak jedu note i onda uz kaficu iskake spontano par gotovih hitova, komplet sa aranžanom. Mislim, imam ja često jako negativno mišljenje o nekim stvarima pa što više znam, sve više ćutim i prećutkujem, jer sve više osećam, koliko je u stvari bespredmetno pametovati o nečijoj muzici kako i zašto ne valja.
Međutim, ima ljudi koji se "uvirijede" ako se vezano sa muziku pomene bilo kakav umjetnički aspekt, jer izgleda da muzika za njih spada u domen ekonomije i biznisa, a ne estetike! Tako da o nečijem novom singlu ili albumu pričamo kao o nekom događaju na berzi , ili pak pijaci. Znači, raspravljamo koliko je uloženo, koliko će se vratiti, koliko je plaćeno, koliko će se platiti itd. Često imam osjećaj da je ovo forum za razno-razne PR menadžere i ekipu, a ne muzičare i stvaraoce.Ja se iskreno izvinjavam što uzurpiram koncepciju čitave priče, ali prosto nečije djelo , osim u EPP kontekstu, gledam i u umjetničkom...Poznato je da u estetici postoje katogorije stvaraoca i primaoca - koliko je potrebno smilsa nešto da se stvori - u drugom pravcu je potrebno smisla i talenta da se nešto primi kao umjetničko djelo! Svi downloadi , sve pare, sva slušanost i popularnost , pogotovo današenje vrijeme, dođu i odu kao rukom odnešeni.Da, ali prodaja albuma, tiraž, pa čak i kvalitet proizvoda sa tehničke strane, aranžman produkcija, to se donekle još i može univerzalno objaktivno ocenjivati, a umetnički kvalitet je već druga priča. Prirodno je da ljudi iz branše tako pričaju, a konačno, priča o kvalitetu bi se svela u stvari na lične stavove o dopadanju i nedopadanju. Dakle, negde je logično da ćemo se svi radije uhvatiti priče o tome. Nismo na forumu muzičkih stvaralaca i slobodnih umetnika.
Upravo si sam Dušane objasnio suštinu toga - to je cijena toga ako uradiš nešto dobro - od tebe se očekuje da nadmašiš samoga sebe. Ako fudbaler jednom , na jednu fintu uspije da zabije golčinu - neće mu uvijek paliti ista finta. Ja lično volim "one way wonders" - ljudi naprave čak jednu jedinu pjesmu koja prođe i to je to - ali te pjesme često traju ...iako taj autor možda pokušava da ponovi nešto tako uspješno - prosto mu ne ide.Da, pametno ti zboriš, ali opet, iako je Vladina muzika definitivno nosila određeni kvalitet, nisam imao utisak da je on ikada pokušavao da ima inventivnost kao jako bitan cilj. Pretpostavljao sam da će pokušavati da podigne kvalitet u nekom drugom smislu, ali zašto bi se menjao? Gde je u tom prvom materijalu postojala ikakva indikacija da je jedna od tačaka dnevnog reda neka muzička revolucija ili eksperiment? Čovek je snimio, da ne ulazimo sad u prepametna ocenjivanja, realno za naše prilike odličan proizvode, namenski pravljene da zadovolje i njega i publiku, i nikad mi nije ni na kraj pameti palo da bi on mogao odstupiti od toga. Sve do sada postojala je ta neprekidna linija koja je gazila po sigurnom terenu muzike koja može da se svidi mnogim ljudima, a teoretski ne može da n rvira nikoga. Dapače očekivao sam i očekujem da sve od njega, novo, bude samo možda bolje snimljeno, sa boljim muzičarima, i minimalno update-ovano, ali ne i promenu. On je u vodama iz kojih se ne ide u promene. Mislim, manje bi me iznenadilo da Phil Collins uradi Metal ploču. Zato mi cela ta priča u kojoj se kritikuje da nema promene kod Vlade, nekako svodi da su ljudi pomešali lončiće, i ne gledaju situaciju realno. Očekuju od mainstream usmerenog pevača koji je svestan u kojoj je zemlji i kome se obraća i koji lomi ženska srca laganim baladama sa ukusom osamdesetih da "uradi nešto novo i specijalno". Ako neko to zaista misli, onda mora da je imao prilično lošu percepciju kakvom se muzikom Vlado bavi.
Što se tiče te neke kategorije muzike koju stvara Vlado Georgijev - Meni je tu neprikosnoven Oliver Mandić (samo nisam sigiran da li je Oliver bivao kompletni autor na svojim pjesmama) Oliver nije snimio puno pjesama, ali mu svaka pjesma ima svoj šmek za sebe , a ujedno i njegov prepoznatljiv stil. Tako da mi je on najbolja demonstracija te potrebne raznovrsnoti o kojoj pričam. "Smejem se, a plakao bi" - vrhunski ukombinovan funky zvuk u naš pop kontekst, a sa druge strane - "Pitaju me, pitaju" - sa ukusom iskorišćen orijentalni šmek - i što je najbitnije - pjesme mu traju! Da se ne bih opučao obajšnjavanjući - neka mi oliver bude referenca za raznolikost o kojoj pričam!
Da ali, vidiš, otkud to da su O.M. i Vlado u istoj kategoriji? Pri tome ne mislim na kategoriju kao rangiranje po kvalitetu, već kao stilsko usmerenje. Kod Olivera je uvek postojao taj provokativan, agresivniji, eksperimentalniji pristup, ne može se reći da su njih dvojca tu negde, pop je široka kategorija i dva "pop" umetnika mogu biti drastično daleko suštinski.
Na kraju krajeva meni nije toliko bitan Vladin uradak i ne pokušavam imati neko snažno mišljenje o njemu i izneti ga, osim što jednostavno moram poštovati nečiji rad ako postoji evidentan uspeh i ozbiljnost, i mislim da ako je njemu lepo da radi ono što radi, ako tako oseća i ako ima pozitivne reakcije od publike, logično - i treba da tera tako. Raspisao sam se više zbog reakcija i o reakcijama nego o njemu samom, realno. O celoj toj balkanskoj psihologiji uzdizanja na tron nekoga ni krivog ni dužnog pa onda gangbangingu gde ga često upravo ti isti ljudi koji su ga hvalili blate. O toj neverovatnoj lakoći i stručnosti koju svako ovde ima po svim pitanjima, od politike preko sporta, pa konačno do muzike. I da se ne uvredi neko, ne mislim direktno na ljude ovde na forumu, da se neko ne oseti prozvanim... To je jednostavno svakodnevna pojava koju smatram prilično lošom.
Dushan_S
06-04-2009, 03:45 AM
Svaka ti je dobra, a glupo mi da citiram ceo tekst :wink: Ja bih samo jo? malo dodao:
Potpuno si u pravu za kič. U pop muzici - ni?ta bez njega. Ima jo? par stvari koje su bitne, koje si čak i nagovestio, ali ih nisi imenovao: muzikalnost i ludilo. Kod Bregovića i Mandića postoji spoj ta tri elementa (dodu?e kod G.B. je to ludilo svesno projektovano, ali do?ivljava se kao takvo, a to je va?no).
Kada ka?em ludilo, ne mislim na kliničko stanje, nego na jednu dozu distance u odnosu na samog sebe, nekakvu malu ?izofreniju koja te tera da sam sebi ka?e?: "e, dru?e, ovo je bre dosadno, smorio bih se da ovo čujem, ova pesma ti se već vrti po kafićima i iPodima, za?to je opet snima??"
Iznenada sam shvatio da me mrzi da pi?em, pa ću samo da zaključim - V.G. je jako muzikalan čovek, ima dovoljno kiča u njegovom stvarala?tvu, ali ludila/distance/ironije-prema-samom-sebi ni od korova. Zato pesme koje pi?e verovatno neće pre?iveti "sud vremena", ali da li je to uop?te va?no?
I napolju, kad se umetnik promeni na sledećem albumu, razočara neke ljude, a kad se ne promeni opet razočara neke druge. Kao ?to rekoh i gore, meni je izgledalo da se on obraća upravo publici koja ne bi svarila nikakav oblik ludila, distance ili ironije, i mislim da je su?tinski to i razlog ?to je on napravio posao, jer sa takvim pristupom on ne nervira i provocira nikoga. Ako ni?ta drugo, svi će reći da je simpatičan lik. Bregović je drugo, on je mogao da se igra ludilom, jer je jednom nogom bio u narodnjacima, drugom na asfaltu i to je od početka bila kombinacija koja ga je i izgurala. U slučaju B. Dugmeta i u ono vreme, verovatno bi najgora moguća stvar bila da Dugme snimi album mirnog popa, kao ?to i Stoji ne bi le?alo da izda house album. Svako ima neku priču koju "prodaje" i koja mu le?i... I naravno koja prolazi kod publike. Vrlo očigledno, Vlado je na?ao priču koja je kompatabilna i sa publikom i sanjegovim spostvenim karakterom. Za?to bi iskoračio iz toga?
Dushan_S
06-04-2009, 03:54 AM
Jeste Deki, mudro si to postovao, a opet, ja sam punk samo naveo kao primer moguceg izvrtanja skale vrednosti, i kao sto Oggy kaze: estetika ne mora uvek da znaci "estetika lepog", iako vecina nas ipak voli lepotu (ribe na karnevalu u Riju, srednje strane Playboya, prolece u beogradskim kaficima, Rozena grupe TOTO, You are the sunshine of my life by S.Wonder), pa cak i I will always love you (W. Houston) da i ne pominjem Wagnera, Mahlera, J.Williamsa, Vangelisa, Oldfielda...zar je to ista lepota kao na primer Clash ili Sex Pistols? - Bud'mo realni sto kazu nasi drugari iz BIHnekada je jako te?ko ljudima da:
- se oslobode tendencija da sopstvenu estetiku do?ive kao jedinu univerzalno vrednu
- da razumeju da muzika nije samo forma izra?avanja nego i komunikacije pa se samim tim neki ljudi bave muzikom da bi preneli ne?to a ne da bi nekom bilo lepo dok ih slu?a
- da rock muzika slu?i da pomeri iz mesta a ne da uljuljka, da prenese energiju a ne smiri postojeću, da izazove katarzu a ne da spusti krvni pritisak i zabavlja intelektualno nastrojene slu?aoce
Konačno, lepota je nebitna ako je sex bedan, a mora se priznati ?ensko otelotvorenje Vangelisa, Oldfielda, Toto-a i cele prog rock smaračke ekipe bi bilo ba? lepo - za akademsko u?ivanje sa dva metra. Ne ka?u ljudi slučajno da su devojke sa ru?njikavim licem dobre u krevetu. Dakle ja radije biram ru?nu koja će da me razbaca unaokolo tako da mi trebaju đubrovnik i metlica da se skupim i busola da posle razmene tečnosti i energija nađem put kući, nego lepu koja tako eto... Lepo le?i ra?irenih nogu i prijatno se sme?i tokom sno?aja.
idekius
06-04-2009, 06:01 AM
Konačno, lepota je nebitna ako je sex bedan, a mora se priznati ?ensko otelotvorenje Vangelisa, Oldfielda, Toto-a i cele prog rock smaračke ekipe bi bilo ba? lepo - za akademsko u?ivanje sa dva metra. Ne ka?u ljudi slučajno da su devojke sa ru?njikavim licem dobre u krevetu. Dakle ja radije biram ru?nu koja će da me razbaca unaokolo tako da mi trebaju đubrovnik i metlica da se skupim i busola da posle razmene tečnosti i energija nađem put kući, nego lepu koja tako eto... Lepo le?i ra?irenih nogu i prijatno se sme?i tokom sno?aja.
Ti malo da me zajebe? sa takvim iscrpnim i nadasve slikovitim obja?njenjima! :D Radeći neki vokalni (MU?KI!!!) kvartet i jo? neke zezalice sam upao u takvu gu?vu da se nema vremena ni za ?ta, pa preko nedelju dana nisam ni?ta kao čovek priheftao :(, a ti si se tu na?ao sa svojim sveobuhvatnim i slikovitim metaforama o razmenama tečnosti, busolama, djubrovnicima itd. :banghead::banghead::banghead:
Hmmm... sedam sati je, a u pekari u kom?iluku radi jedna ru?njikava tetkica... :rolleyes: Već mi u glavi zvoni njen erotizovani glas... onako kroz flah: -Sa sirom, ili sa mesom, medeni??? :rolleyes:
Odoh ja da poku?am da se ofajdim... stavljam na svoj vrat "Pino Silvestre" i nosim mp3 player sa koga ću sasvim slučajno pustiti kada udjem u pekaru: -Mmmhhmmm tvoj dah me mami da ti se daaaammmm.... ( grupa "Divlji Andjeli") :rotfl::rotfl::rotfl:
DaBear
06-04-2009, 08:15 AM
Ti malo da me zajebe? sa takvim iscrpnim i nadasve slikovitim obja?njenjima! :D Radeći neki vokalni (MU?KI!!!) kvartet i jo? neke zezalice sam upao u takvu gu?vu da se nema vremena ni za ?ta, pa preko nedelju dana nisam ni?ta kao čovek priheftao :(, a ti si se tu na?ao sa svojim sveobuhvatnim i slikovitim metaforama o razmenama tečnosti, busolama, djubrovnicima itd. :banghead::banghead::banghead:
Hmmm... sedam sati je, a u pekari u kom?iluku radi jedna ru?njikava tetkica... :rolleyes: Već mi u glavi zvoni njen erotizovani glas... onako kroz flah: -Sa sirom, ili sa mesom, medeni??? :rolleyes:
Odoh ja da poku?am da se ofajdim... stavljam na svoj vrat "Pino Silvestre" i nosim mp3 player sa koga ću sasvim slučajno pustiti kada udjem u pekaru: -Mmmhhmmm tvoj dah me mami da ti se daaaammmm.... ( grupa "Divlji Andjeli") :rotfl::rotfl::rotfl:
ma kakav sex! Daj burek sa mesom ....750grama..i jogurt!
I bog da te veseli !!
balthazaar
06-04-2009, 08:57 AM
I bog da te veseli !!
O, bogo...veliki ti ti bureci od 750 grama?! :D Dodjite vi kod mene da probate sta je burek - nema takvog na široko...ima jedna porodica što ima tajnu starih majsotra da dobro isproducira burek :D Masan! :wink: Ne znam šta mu stavljaju na master al im dobro ispada...neću pominjati firmu da ne bude da ih reklamiram:wink:
Nego da se vratim na priču...
,
Pokušaću da napravim jednu slikovito poređenje...Svi znamo da je jedna od najkomercijalnijih industrija auto industrija. Ulažu se velike pare - zarađuju se velike pare...Evo da uzmemo primjer Wolksvagen je napravio čuvenu bubu koja je postala kultno auto - onda su rekli - ajde da probamo da napravimo nešto slično samo malo modernije - pa napraviše Golfa keca, ili što ga neki zovu Zec - još jedno kultno auto. Mali tenak - vozi deri, skači, preskači - taj teško izdaje na drumu. Još pride one malo jače verzije, pa milina obuzme čovjeka kako "zec" umije da obrije neke poduvanere sa nekim toboš besnim mašinama...Međutim, dođe vrijeme da se napravi novi Golf...Tada nastade dvojka, ili, nardoski - "guzonja". Guzonja je takođe potvrdio kvalitet Golfova , sami što je uz to bio komforniji i "deblji"....Eh sa trojkom se, po mnogima, poremetila koncepcija Golfa - taj model nije ni inovativan, a ni kvalitetan ko prošli modeli. Nakon trojke Golf je izgubio svoju prvobitnu koncepciju - nije više pristupačan - prešao je u kategoriju nekog polu - luksuznog auta, dok na mjesto nekadašnjeg golfa sad stupa Polo...
Čemu ova analogija sa automobilima!?
Evo zašto...
Da li je po toj logici nekih od vas WV trebo - kad je jednom ubo sa "kecom" samo da proizvodi "kečeve" ? Mogli su , naravno, idejni tvorci Golfa da budu tako "mudri" i ta primjene tu logiku - " Ovo je kvalitetno auto - prodavalo se ko alava , drugim riječima - prošlo je kod raje - ajmo mi onda da zabatalimo sve i samo da štancujemo kečeve do kraja vremena?" Ne moram ni pričati kako bi se na tu kompaniju tako "mudra" odluka odrazila usled sve konkurencije i razvoja tehnologije...Znaaaam ja da poređenje sa ovim nije skorz umjesno, ali mi je u ovom momentu pala na pamet ta slika...
E, ja vam ovdje pričam o "prozivođenju kečeva"...ne pričam o revoluciji, nego o evoluciji "modela"....pređi brate više ne tu "dvojku", pa se zajebi sa "trojokom":D, a "petica" će ti se opet krvavo prodavati...
idekius
06-04-2009, 09:01 AM
I bog da te veseli !!
Ufff!!! Kakav je to burek! To je jedna i jedina preostala starinska pekara u gradu. Nema vi?e takvih.. Nije ona fancy varijanta sa lepim radnicama itd...
Jok BRE! Klasična rupetina nalik onim pekarama sa kraja 70-ih, početka 80-ih! Slu?i te neka brkata tetka u beloj kecelji (vid erotskog rublja za ljubitelje bureka :) ), ali zato klopa OTKIDA... Definitivno najbolji burek u gradu! Mastan, hrskav, analogan.... :rolleyes:
DaBear
06-04-2009, 09:33 AM
Ufff!!! Kakav je to burek! To je jedna i jedina preostala starinska pekara u gradu. Nema vi?e takvih.. Nije ona fancy varijanta sa lepim radnicama itd...
Jok BRE! Klasična rupetina nalik onim pekarama sa kraja 70-ih, početka 80-ih! Slu?i te neka brkata tetka u beloj kecelji (vid erotskog rublja za ljubitelje bureka :) ), ali zato klopa OTKIDA... Definitivno najbolji burek u gradu! Mastan, hrskav, analogan.... :rolleyes:
iijaaaaoooooooo!
daj! daj!
Nisam navracao do domovine vec vise od godinu dana....vreme je!!:(
Arthur
06-04-2009, 10:20 AM
dobar burek je uvek bolji od dobrog sexa. Uz ritam Madnessa naročito.
idekius
06-04-2009, 12:37 PM
Lepo reko?e jednom davno momci iz grupe "Duo Trio" :
Burekot e remek-delo i vajarsko je delo prirode. :D
slowstar
06-04-2009, 03:56 PM
Eto jos jedne "skale vrednosti". Ja naime, vise volim sa sirom, jer od onoga sa mesom uglavnom dobijem gorusicu, mada su mi apetiti malo manji od Vrachevih: ja narucujem oko 600 grama, pa sta se "zafati", kazem prodavacici: daj 'ofrlje, nije ovo apoteka!
Nazalost, danas je dobar burek redak, skoro kao i dobra muzika....
P.S. ovo pisem sa "apotekara" i gledam u monitor od 22 incha, posle onog mog novog, na "jabuci" izgleda kao da kucam u mobilni telefon - pa zakljucujem: covek se lako navikne na lepo i bogato, a mnogo, mnogo teze na ruzno i siromasno, ili sto kazu: toplije leti, nego zimi, pa na to i ispade nasa gorepomenuta diskusija, ciao, odo' u "Mlavu" na skembice u saftu!!
balthazaar
06-04-2009, 04:04 PM
Nazalost, danas je dobar burek redak, skoro kao i dobra muzika....
Pa čika Slobo , dođi kod mene onda da te vodim na dobar burek i da ti sviram fanki :P da odmoriš malo....:D Burek ti se možda i svidi, ali bih to posle svirkom sigurno upropastio :P:D
awacs
06-04-2009, 04:59 PM
Pa čika Slobo , dođi kod mene onda da te vodim na dobar burek i da ti sviram fanki :P da odmori? malo....:D Burek ti se mo?da i svidi, ali bih to posle svirkom sigurno upropastio :P:D
Samo obrni redosled radnji i :D
balthazaar
06-04-2009, 06:23 PM
Samo obrni redosled radnji i :D
heh...može biti da si u pravu :)
idekius
06-04-2009, 10:12 PM
ja narucujem oko 600 grama, pa sta se "zafati", kazem prodavacici: daj 'ofrlje, nije ovo apoteka!
Nikad nisam uspeo da razumem tu grama?u bureka u Bg. Kada u Bg kupujem burek, uvek me belo gledaju. Burek se u Ni?u ne prodaje na grame, već se meri kao ritam (jer burek i jeste muzika i to ona najlep?a :) ):
-Jedna osmina
-Jedna četvrtina (standardna mera većine populacije; dobijaju se uredno odrezane 2 osmine)
-Pola tepsije (za ljudine)
-Tepsija (za kestremne te?ka?e)
Moja mera je tri osmine. Dve sa sirom i jedna sa mesom :)
Mislim... ?ta tu ima na grame? Pa nije u pitanju kokain! Mada... činjenica je da se burek mo?e svrstati u red opijata i da izaziva do?ivotnu zavisnost!
Kad je Ingrid Bergman slomila srce Bogartu, on je pio viski... Kad meni skwo slomi srce, ja udjem u burekd?inicu, odeven u crno odelo, sa crnom kravatom, trodnevnom bradom i ne skidajući ?e?ir ka?em:
-Dve četvrtine sa mesom i dva jogurta!
Prodavac mi ka?e:
-Mladiću, nemojte to sebi raditi! ?ivot je takav. Doći će neka druga...
Ja se kiselo nasmejem:
-Samo vi donesite... and play it, Sam. Play "As Time Goes By"... :D
InsaneEyes
06-04-2009, 10:13 PM
vi zapeli burek sa mesom pa burek sa mesom :D
ja vegetarijanac vec skoro 15 godina, valjda sam zato tako odlepio :D
Nikad nisam uspeo da razumem tu grama?u bureka u Bg. Kada u Bg kupujem burek, uvek me belo gledaju. Burek se u Ni?u ne prodaje na grame, već se meri kao ritam (jer burek i jeste muzika i to ona najlep?a :) ):
-Jedna osmina
-Jedna četvrtina (standardna mera većine populacije; dobijaju se uredno odrezane 2 osmine)
Tako se svuda meri PRAVI burek, zato ljudi i kukaju, jer jedu "nesto burekoliko", a mere ga na grame... :wink:
Burek je samo s mesom! (motani,slagani,zvrk,sjeckani sa teletinom - dvostruko skuplji al se isplati)
Sve ostalo su pite! (zeljanice,krompiruse,sirnice, upravo se vracam sa pite s gljivama)
To je sve dovelo do toga da sam negdje u Bgd vidio i "burek sa bananom" (ozbiljno)
Morao sam... :grin:
slowstar
06-04-2009, 11:02 PM
Jes' da je tacno to sto si postovao, al je to malo bliskoistocni uticaj, doduse burek verovatno odande i potice...Jeo sam jednom na prijemu kod turskog ambasadora u Sofiji jedan, koji ce mi ostati u vecnom secanju, spremio ga kuvar - Turcin, NEMA DALJE bar sto se bureka tice, a bio je iznenadjujuce tanak, al' ukusan do bola...
dvuckovic
06-04-2009, 11:21 PM
Burek je samo s mesom! (motani,slagani,zvrk,sjeckani sa teletinom - dvostruko skuplji al se isplati)
Sve ostalo su pite! (zeljanice,krompiruse,sirnice, upravo se vracam sa pite s gljivama)
To je sve dovelo do toga da sam negdje u Bgd vidio i "burek sa bananom" (ozbiljno)
Morao sam... :grin:
Sto bi rekao Feto Mahmutovic, treca generacija burekdzija iz Podgorice
"Sve su pite pitice, samo je burek pitac"
DaBear
06-04-2009, 11:32 PM
-Jedna osmina
Moja mera je tri osmine. Dve sa sirom i jedna sa mesom :)
Mislim... ?ta tu ima na grame? Pa nije u pitanju kokain! Mada... činjenica je da se burek mo?e svrstati u red opijata i da izaziva do?ivotnu zavisnost!
Kad je Ingrid Bergman slomila srce Bogartu, on je pio viski... Kad meni skwo slomi srce, ja udjem u burekd?inicu, odeven u crno odelo, sa crnom kravatom, trodnevnom bradom i ne skidajući ?e?ir ka?em:
-Dve četvrtine sa mesom i dva jogurta!
Prodavac mi ka?e:
-Mladiću, nemojte to sebi raditi! ?ivot je takav. Doći će neka druga...
Ja se kiselo nasmejem:
-Samo vi donesite... and play it, Sam. Play "As Time Goes By"... :D
ma da...POLA TEPSIJE MI JE MERA !!!!!
Tribal_kg
07-04-2009, 01:18 AM
Zajebavas da burek prodaju na grame? O, cudnog li naroda.. :wc:
LACKY
07-04-2009, 01:35 AM
Pa i pokojni Eskobar je verovatno mislio da su neki narodi cudni.
Verovatno zbog gramaze!
Pozdrav drugovi:wink:
Jel neko skidao akorde ove pjesme?
Ne ide mi ovaj dio: ..Premalo bio sam tu
kad je najvise trebalo
i sad kajem se
al ti si presudila tad..
google
08-04-2009, 09:40 AM
Hej ti...
To sam vec cuo, neki stariji rock.
Svejedno nije neka pesma ni Vladina, ni ta na koju Vladina pesma lici.
Slavko
08-04-2009, 11:48 AM
Sve je super,samo je text debelo zeznuo.Refren tacnije,ne uklapa se jbg.A on treba biti najjaci u pesmi...
LACKY
09-04-2009, 02:22 AM
Hej ti...
To sam vec cuo, neki stariji rock.
Sve je super,samo je text debelo zeznuo.Refren tacnije,ne uklapa se jbg.A on treba biti najjaci u pesmi...
I ja sam cuo jutros od komsije "dobro jutro" po n-ti put u zivotu!
Ali mi nije palo napamet da zbog toga manje cenim Bajaginu pesmu sa istim naqzivom.
Verovatno bi po tebi originalnost znacila da mu tekst pesme pocne sa: CKZMLJ NPR TUUU.
Neznaci nista, ali je originalno!
No svi smo ljudi pa gresimo, zato su tu kriticari da debelo zeznuti text. Tacnije refren uklope, da bi bio najaci u pesmi!
Tako da ako je pravde i ako je covek posten, treba da se odrekne polovine svijih autorskih prava u koris ispravljaca.
Ja sam bas svoj izgubio, pa nemam cime da napunim telefon!
Ps: Ako je svakoj budali dato za pravo da komentarise sta god zeli (time sto je ustanju da smisli pasvord i user name, i zapamti ga deuze od 15 munuta).
Onda:Izvinjavam se, i ja sebi dajem pravo da se tome rugam!
zlobisha
09-04-2009, 02:52 AM
Zajebavas da burek prodaju na grame? O, cudnog li naroda.. :wc:
A jesi li probao ti one uvijače u ''Prince's'' u Kragujevcu? Ja ni?ta masnije nisam video... :)
P.S.
Id'te bre ljudi, ogladneh u trenutku...
idekius
09-04-2009, 04:44 AM
Potpuno se slažem! Sve je to k**ac na bicuklu!
Siguran sam da ti praviš kud i kamo bolje, te ne bi bilo loše da uploaduješ neku svoju da naučimo kako se to radi :wink:
@Goranis Simpragos - Pa sad, što se tiče tih prava... nisam toliko siguran... jer ako se ova proseravanja nastave, na ovu temu ću staviti katanac, a šteta je... taman smo lepo počeli o bureku :)
Mogli
09-04-2009, 12:28 PM
Ps: Ako je svakoj budali dato za pravo da komentarise sta god zeli (time sto je ustanju da smisli pasvord i user name, i zapamti ga deuze od 15 munuta).
Onda:Izvinjavam se, i ja sebi dajem pravo da se tome rugam!
Iskreno da priznam, ovaj Lacky je za mene institucija! Ne znam coveka, ali svaka mu je na mestu!:wink:
google
09-04-2009, 04:49 PM
I ja sam cuo jutros od komsije "dobro jutro" po n-ti put u zivotu!
Ali mi nije palo napamet da zbog toga manje cenim Bajaginu pesmu sa istim naqzivom.
Verovatno bi po tebi originalnost znacila da mu tekst pesme pocne sa: CKZMLJ NPR TUUU.
Neznaci nista, ali je originalno!
Nije dobro poredjenje.
Svejedno, nije neka pesma, taman i da je autenticna.
google
09-04-2009, 04:54 PM
Siguran sam da ti praviš kud i kamo bolje, te ne bi bilo loše da uploaduješ neku svoju da naučimo kako se to radi :wink:
Ne radim zato da bih ostavio utisak na druge. Pisem za svoju dusu.
Izvinite, nisam imao nameru da uvredim Vladine obozavaoce. Uzivajte.
SumAnuT
09-04-2009, 05:15 PM
Ljudi ne porede pesmu sa onim sto oni mogu da naprave, vec sa onime sto su culi do sada, kako od Vlada, tako i od sve ostale muzike koju su culi u zivotu.
Jednostavno im refren ne izaziva emocije, ili sta vec, kao neke druge pesme, i ljudi to primecuju, ne razumem zasto ih nazivati budalama i nipodastavati.
Geronimo
09-04-2009, 05:54 PM
mogu samo da konstatujem da sam dobar za otvaranje diskusija :D
:D:wink:
balthazaar
09-04-2009, 07:15 PM
Neki ovdje suviše emotivno, a izgleda i lično, doživljavaju kritike upućene na račun nove Vladove pjesme. Ne znam čemu ta poteba da se drugi omalovažavaju, nazivaju budalama i slično...
Možda Laki i Mogli imaju sličnu percepciju , tj. predstavu "budale" - ali, to ni jednom od vas ne daje za pravo da ljude ovdje proglašavate budalama...Mislim da bi administracija ovoga foruma trebala podjednako da bude savjesna i ažurna po pitanju ličnih karakterizacija, kao što je i po pitanju piraterije, politike i religije.Džaba vam sve to kad Djura i njegov drug Pera proglašavaju budalama, majmunima, mrmotima, kretenima, idiotima (ili čime več!?) kad god to nađu za shodno ili se nečiji stav kosi sa njihovim , takođe diskutabilnim, stavovima...
lesha
09-04-2009, 08:18 PM
vreme ce biti najbolji sudija, a vi slobodno nastavite sa mlacenjem prazne slame..
Ako je svakoj budali dato za pravo da komentarise sta god zeli (time sto je ustanju da smisli pasvord i user name, i zapamti ga deuze od 15 munuta).
Onda:Izvinjavam se, i ja sebi dajem pravo da se tome rugam![/color]
Jel' to znaci da neko, ko je uspeo da smisli dva pasvord-a i dva user name-a, ima duplo pravo da komentarise sta god zeli, i da li to znaci da je dupla budala, ili mozda cak idiot, ako pocne da etiketira ljude koje i ne poznaje?
vreme ce biti najbolji sudija, a vi slobodno nastavite sa mlacenjem prazne slame..
Ma i to sto kazes, samo ti LACKY nastavi da mlatis, to ti izgleda najbolje ide.
idekius
10-04-2009, 06:08 AM
Dobrooo... Još si samo ti falio. Lična i konkretna uvreda, plus provokacije u prošlosti vezane za istog čoveka = ban na 7 dana... za sada...
InsaneEyes
10-04-2009, 06:12 AM
i ja sam budala, juce ulazim u fliperanu da uzivam i zaokruzim emociju lepog dana, a na razglasu razvaljuje neka odvratna VG zalopojka tipa "ne ide nam nije nam islo nece nam ichi..... "
i smuci mi se zivot i uopste ne kupim ni jedan zeton, okrenem se i izadjem :banghead:
idekius
10-04-2009, 07:18 AM
Da zaokru?imo priču.
Rekao bih da je 18 strana pljuvačine bilo dovoljno. Ko nije stigao da se olak?a, stvarno mi je ?ao... Namena foruma ipak nije tako ne?to...
Po?to se ne zna za dosta i po?to se oti?lo daleko od svake konstruktivnosti... hmmm... ostaje jedino katanac... Dosta je trovačine!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.