Log in

View Full Version : Impresija za violoncelo i orksestar

MUzzY
29-03-2009, 07:14 PM
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/LdyZlV58M2s&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/LdyZlV58M2s&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Evo nesto od mene drugacije :)
Konacno iz moje "branshe" :D Mada je sve to relativno.

Ovo je moja kompozicija za violoncelo i orkestar. Pratnju sam napravio u Logicu sa eastwest gudacima. Celo sam snimio sam kod prijatelja koristeci Rode NT2-A direkt u neki m-audio 24 ... valjda... ne secam se. Reverb je interni Logicov.

Video je nastao kao "odgovor" na jedan video koji je moj jako dobar prijatelj napravio i postavio na FB.

Joj... ne znam sta bih vise pricao :) Osim da me je uzasan blam svih pravopisnih gresaka :( ... jbg. brzopletost.

Eto, nadam se da ce vam se svideti.

Poz!

Danny Lou
29-03-2009, 11:09 PM
Bravo kolega! :grin::grin::grin:

MUzzY
30-03-2009, 05:02 PM
Hvala sto si poslusao :)

nenad
30-03-2009, 06:52 PM
ovo je meni o.k.

.........mada malo u zadnjoj trecini dolazi do pada i do neinteresantnosti melodije ali ako je tako pesnik to hteo..... o. k.

alfom
30-03-2009, 07:25 PM
Nema ni?ta ljep?e od ?irine ; lijepe melodije komponovane od 'dugačkih nota'.

Bravo! Bravo! I samo naprijed.

Braca
30-03-2009, 07:58 PM
Lepo cak prelepo!

MUzzY
31-03-2009, 11:31 AM
Drago mi je da vam se svidja :)
Inace, to mi je prva stvar koju sam iskomponovao.

@nenad: Da, tako sam zamislio. Hteo sam da sve jednostavno smiri u poduzoj kadenci...

Monroe/Rampart
08-04-2009, 09:42 PM
slazem se s nenadom...taj treci dio malo upadne u uho, tj. "ispadne" iz uha i daje dojam kao da je to outro koji se predugo razvukao...al to je bilo na slusanje...kasnije sam i pogledao uz video i onda sam nekako tek dobio puniji dojam...samo pohvale

edit:
za gramatiku u videu i to...neznam koliko ti je problem editirat video naknadno, al ako treba - rado cu ti odradit "strucno uredjivanje", ipak mi je to dosta povezano s poslom :) (pravnik + pravni vjestak/prevodioc za engleski jezik)

slowstar
09-04-2009, 12:54 AM
Obradovao si me veoma, jer ipak, ima nade, jako si lepo uradio ekspoziciju, lepo smisljena tema sa tzv. "slednim sekstama" pocetak zvuci toliko dobro, da sam se prijatno iznenadio. Ima maaaalcice kontrapunktalnih gresaka u reekspoziciji teme, ali to ces sigurno kasnije prevazici, "skerzo" u sredini jos moze da se doradi, a meni licno ne smeta kraj uopste, cak je vrlo profi odradjen, i zakljucak (coda) je sasvim na svom mestu, kao i smirenje na kraju. Dobra "horn" farba na pocetku (kao tepih) Pri repeticiji teme, pripazi malo na konytrapunktalne sukobe u prolazima, preslusaj te sitne "kontra melodije" i videces i sam...
Cestitke, pozdravi
Slo

MUzzY
15-04-2009, 03:39 PM
E ljudi hvala puno!
Bas sam se zapitao ... posto je bilo puno pregleda a malo komentara... :)

@Monroe/Rampart: Nije mi nikakv problem posto je ovaj video sklepan kao odgovor na jedan drugi video (da se ne ponavljam). Nije nesto sto ce ostati kao definitiva. Vec sam dobio kritike i prozivke tako da znam sta ne valja, ali hvala ti u svakom slucaju!

@slowstar: Muzika je cudo... sto jednostavnije to nekako lepse na kraju ispadne :) Sto se tice sredine i svih kontrapunktskih "nedoumica" ... joj, ovo je neka 2403509450 varijanta i jako je moguce da mi od toliko slusanja i svih "zelja" da se "desi" ovo ili ono, jednostavno nesto promaklo...
Definitino sam ovo ostavio po strani na neko vreme da mi svest ocisti od svega toga, pa cu se vratiti na "ciscenje".
Trenuto radim nesto za celo i klavir ... drzite mi palceve :)

Jos jednom, MNOGO vam hvala sto ste poslusali i prokomentarisali!
POz!

MUzzY
28-11-2010, 09:38 AM
http://soundcloud.com/drasko-popovic/impression-for-violoncello-and-orchestra

Malo sam se igrao sa Lexicon-om i igrao sa obrtajima pa reko da okacim "novu" verziju :)

pozdrav!

alek019
29-11-2010, 08:04 AM
Lepo, ovo je muzika omladinac,muzika.

MUzzY
29-11-2010, 10:48 AM
:) Hvala! :)