PDA

View Full Version : Delay

zmaj
28-03-2009, 11:05 AM
Navikao sam na Logic-ov delay koji mi je genijalan... moracu nesto da radim na Nuendu u narednom periodu, pa me zanima koji Delay vst preporucujete... sta koristite?

alfom
28-03-2009, 11:54 AM
One stare : SpeanDelay i NI SpectralDelay, zatim DM1 / DM1L, te kolekciju Samplitude delaya, kao i 'zaboravljeni' Korgov MDE-X za ne?to sitno.

euphoric
28-03-2009, 02:08 PM
Ako mislis na Delay Designer, tesko ces mu naci zamenu..I ja trazim zamenu vec neko vreme..Tako jednostavan, mocan i fleksibilan multitap delay jos nisam video/nasao..

Probao sam NI Spektral Delay, ali nije mu ni blizu..Previse vremena oduzima i previse ne logican i komplikovan..
SpinDelay je ok, ali ne moze da se poredi sa DelayDesigner-om jer nije multitap nego "two-tap".
Ove ostale (iz gore navedene preporuke) nisam probao, sem MDE-X koji je ok, ali opet, nije multitap ..

Moje misljenje je da je jedini koji moze da mu parira je PSP 608 MultiDelay koji je odlican i podrzava i VST i AU format. Od besplatnih bi izdvojio BionicDelay ..

Pozdrav ..

alfom
28-03-2009, 05:38 PM
Ima jedan stari. Baš se zove Multitap, ali ga nisam koristio dugo. Dobro je radio. Imao je tri linkovane linije sa mogućnošću povezivanja po želji, a svaka linija je bila za sebe što se tiče dužina, tapova, jačina, ... Moram potražiti pa postaviti tačno ime proizvođača.

milos
28-03-2009, 08:13 PM
1.Ohmforce Ohmboyz
2.Dubstation(ima specifican sound )
3.Voxengo analog flux delay (mozda cak i najbolji retro delay za PC)
4.Fabfilter Timeless

Ne znam da li si na macu probao Echoboy od Soundtoysa - e to je najbolji plug-in delay :shock::D

zmaj
30-03-2009, 12:33 PM
Probacu nesto da izvucem iz ovoga ovde... hvala u svakom slucaju...jbga, nedostaje mi milion tih "sitnica" iz Logic-a bez kojih ne umem vise...:banghead:

milos
30-03-2009, 03:51 PM
Pa sto ne ostanes na Logicu?

zmaj
30-03-2009, 08:06 PM
Zato sto ga je pregazilo vreme malo, tacnije, bio bi mi on super jos narednih sto godina, ali ne kapira vise od ram i po...5.5.1:grin: E sad, radio sam ja i na Nuendu i Cubase dugo, ali na tudjim setupovima, moj je uvek bio sa Logicom i sve ove godine mi je perfektno zavrsavao posao... razmisljao sam i o varijanti sa MacPro ili nekim hackintoshem, ali u tom slucaju bi morao da se odreknem Api, Neve, SSL a za Mac nisam nasao nikakav ekvivalent tome... jednostavno, nema provetrenog dobrog kompresora za Mac...

kravadinka
30-03-2009, 08:16 PM
Ima ekvivalenta, nisam prokomentarisao u jednoj drugoj temi kad je neko rekao da su neozbiljni, ali PSP je vrlo ozbiljan, po nekima iz USA je bezpotrebno kupovati Waves pored PSP, e sad naravno, svako odlucuje za sebe...
Sa druge strane, dobra stvar kod Hackintosha je sto mozes koristiti prednosti Windows i OS X na jednom kompjuteru i to fully operational, potreban je samo restart izmedju exportovanja audio traka na Logic Studio 8 na Leopardu i importa istih u Logic 5.5.1 na Windows, ostaju ti pluginovi i nacin rada...
Ono sto mene sprecava da i mix prebacim na Leopard je nedostatak MCDSP, ponekih Waves pluginova i Bomb Factory...

milos
30-03-2009, 09:29 PM
Zato sto ga je pregazilo vreme malo, tacnije, bio bi mi on super jos narednih sto godina, ali ne kapira vise od ram i po...5.5.1:grin: E sad, radio sam ja i na Nuendu i Cubase dugo, ali na tudjim setupovima, moj je uvek bio sa Logicom i sve ove godine mi je perfektno zavrsavao posao... razmisljao sam i o varijanti sa MacPro ili nekim hackintoshem, ali u tom slucaju bi morao da se odreknem Api, Neve, SSL a za Mac nisam nasao nikakav ekvivalent tome... jednostavno, nema provetrenog dobrog kompresora za Mac...

Na Logic Studio i Leoparda sam ja i mislio....
Ne moze sve za dz - uzmes neki UAD2 Duo i miran si a ni i PCI Duende nije skup http://www.thomann.de/gb/ssl_duende_pcie.htm

Jos ti samo fali Sonnox :wink:

zmaj
30-03-2009, 09:33 PM
Pa da... njega sam zaboravio, a on mi radi pola posla:banghead: Smislicu nesto... a UAD je obavezan, to cu morati...:)

milos
30-03-2009, 09:43 PM
Cestitam 1000-ti post :da:8-)
API je stvarno dobar i meni mozda od tih njihovih retro packova najbolji .Najvise gotivim 550b i 2500 kompresor.Od Wavesa E Channel je dosta dobar ali moras paziti sa njim.G Eq mi previse farba zvuk a Buss compressor mi je onako, imam utisak kao da lepi trake ali nije to to ... Malo OT ali koji jos Buss compressor preporucujete?
V- Series sam batalio...
Tesko da za Mac u native postoji ekvivalent - jedino UAD i Duende parirarju :)

kravadinka
30-03-2009, 10:03 PM
Postoji sve ako se plati... :wink:
UAD 2 je dobra stvar, samo sto za pristojan paket pluginova moras da odvojis jos dosta novca pored tih 600 eura za karticu i par pluginova...
Duende takodje, ali dosta se pricalo o Waves SSL4000 i manje-vise to je vrlo slicno...
Generalno neces nikada imati sve, ima par stvari samo za RTAS, gde ne pomaze ni UAD ni Duende... Napravis kompromis sta bi i kako bi, po meni UAD nije neophodan, kao ni Duende, ali su svakako dobri za imati...

zmaj
30-03-2009, 10:16 PM
Hvala ljudi:) nesto cu morati da sklepam ovih dana...:)