PDA

View Full Version : Prva 3 tebi najdraza projekta

Braca
27-03-2009, 10:02 AM
Hajde da krenemo lagano, koja su tebi tri najznacjnija projekta koje si radio, ne po znacaju benda nego po produkcijskom dometu koji s postigao. Clanove foruma najvise interesuje rekao bih produkcija, pa zato i postavljam ovakav thread. Onda bi mogli da se fokusiramo na produkciju bas tih projekata.
Veliki pozdrav8-)

Denyken
27-03-2009, 11:09 AM
hey Braca !

dobro pitanje za pocetak :)
dao si mi za razmisljati....
evo ovako ;

Majke ; Vrijeme je da se krene

Pips,Chips & Videoclips ; Fred Astaire

Hladno Pivo : Knjiga Zalbe

Arthur
27-03-2009, 04:56 PM
Knjiga Žalbe stvarno predrkano zvuči, moderno i moćno. Ostalo nisam imao prilike slušati na mom monitoringu.

Denyken
27-03-2009, 05:58 PM
Vrijeme je da se krene je malo mat..tamna ploca ali sa fenomenalnim pjesmama i intepretacijom i na zalost moj zadnji all analog equipm. projekt.:cry:.
meni strasno drag uradak...

Braca
27-03-2009, 07:53 PM
zadnji analog projekt, pa ustvari kako sad radis ITB? daj nam reci malo o svom setupu koji koristis.

Arthur
27-03-2009, 08:44 PM
ovo zaslužuje poseban tread ;) upravo pravim.

Denyken
27-03-2009, 09:26 PM
zadnji analog projekt, pa ustvari kako sad radis ITB? daj nam reci malo o svom setupu koji koristis.

Pro Toolse koristim jos negdje od '95 g. a in the box sam od 2002.g...
bas sam Arthuru objasnjavao moj sadasnji setup....
Digi 002 mi je u stvari vise kao remote ili veliki mis...samo za to ga i koristim...
jer zaobilazim njegove konvertere i koristim Apogee Ad-16x i Lavry DA...isti je slucaj i sa mic preampovima...za to koristim svoje handmade Neve i Api preampove...za slusanje imam PMC AML-1 i NS10:banghead: te mali mono Auratone.. dosta sam pazio na akustiku rezije i studija tako da cete kod mene naci sve vrste bass trapova i RPG diffuzora..naravno opet handmade 8-)

nenad
28-03-2009, 12:13 AM
dosta sam pazio na akustiku rezije i studija tako da cete kod mene naci sve vrste bass trapova i RPG diffuzora..naravno opet handmade 8-)

Neki foto rezije .... sa bass zamkama.....

pozdrav !

Arthur
28-03-2009, 12:20 AM
e da, a šta bi sa tom analogijom? zašto je to poslednji projekat? šta se desilo pa si prešao na itb? kako je tebe snašla ta tranzicija?

Denyken
28-03-2009, 07:33 AM
e da, a ?ta bi sa tom analogijom? za?to je to poslednji projekat? ?ta se desilo pa si pre?ao na itb? kako je tebe sna?la ta tranzicija?

na zalost u to vrijeme nisam imao svoj studio...bio sam free lancer a vecina kolega je vec sa trakasa presla na ADAT-e..ne znam da li ste primjetili ali ta je tranzicija magnetofon-adati-daw puno brze isla u Europi nego u USA..oni su tamo preko bare ,de facto tek pocetkom ovog desetljeca poceli lagano odustajati od analognog multitracka i prelaziti na daw...a pro toolse poceli integrirati u svakodnevni posao..prvo kao editing only ( tako da su PT postali maltene glagol..nesto kao Google danas...u smislu..we are going to Proo Tools that :) ) a nesto kasnije kao recording-editing-mixing platformu...
bilo kako bilo ..ako mene pitate,meni jako nedostaje analogija..to u ovome trenutku pokusavam kompenzirati kvalitetnim front endom prilikom usnimavanja i pokusat cu to opisati u posebnom postu..naime neka moja razmisljanja i iskustva..isto tako stavit cu neke akcente na dijelove recording chaina za koje mislim da je najbitnije uloziti novac i nabaviti najkvalitetniju opremu te takodjer opisati neka moja razmisljanja oko harmonicne distorzije tj. simulacije nelinearnosti i muzikalnosti analogije u ovom nasem suhom i linerneom a ponekad i sterilnom daw itb svijetu, nesto a la Charles Dye..nadam se da me pratite :wink:

P.S. pokusat cu staviti i neke slike moje akustike..samo da skuzim kako se to radi na forumu ...

lp

Denis aka Denyken

dvuckovic
28-03-2009, 07:44 AM
Znaci McDSP u sve 16?:wink: Ta prica? Nemas Phoenix?

FrankoPanko
28-03-2009, 11:07 AM
Pozdrav Denyken i dobro dosao!
Baci koju fotku tvojih diy Neve-a i API-a. Tko ti ih je radio?

diviner
28-03-2009, 11:29 AM
P.S. pokusat cu staviti i neke slike moje akustike..samo da skuzim kako se to radi na forumu ...

lp

Denis aka Denyken

Cao Denise. Za slike imas Attachment opciju koju koristis dok pises tekst (ili kasnije sa edit->go advanced). Sve ce ti se samo kazati.

Poz
Mihajlo

symbiont
30-03-2009, 02:08 AM
Pozdrav Denise.Mene zanima da li experimetiras sa procesorima,nebitno kojim,vokalnim,gitarskim,itd. ili imas neke ustaljene masine koje koristis uvijek i koje su to?

Denyken
30-03-2009, 10:59 AM
Znaci McDSP u sve 16?:wink: Ta prica? Nemas Phoenix?

jeste ..Analog channel:wink:
uz to i ovo cudo http://www.stillwellaudio.com/?page_id=68

najbolja stvar koja mi se desila od kada sam poceo koristiti plugove 8-)

moja najtoplija preporuka !!!

P.S. Phoenix na zalost ne mogu koristiti jer sam na LE PT a on je samo TDM:mad:

Denyken
30-03-2009, 11:31 AM
Pozdrav Denise.Mene zanima da li experimetiras sa procesorima,nebitno kojim,vokalnim,gitarskim,itd. ili imas neke ustaljene masine koje koristis uvijek i koje su to?

neki mi bandovi kazu da sam konzerva:wink: da bih trebao sto kazu nasi Dalmatinci biti vise sporki ( prljaviji ) ali eto ja ti jednostavno nisam taj..moje su " linije " ciste...tezim eleganciji i radiofonicnoj produkciji...odrastao sam na liverpulskoj cetvorki i efekte koristim u maniri sir G.Martina...sa mjerom i strogo kontroliranom dozom...u sluzbi pjesme i aranzmana...ponekad samo kao digresiju ( 4-8 taktova ), za intrigu ili osvjezenje u pjesmi...nikada too heavy use...
napravio sam si mali Reamp-er uredjaj te uz pomoc njega reamp-am signale iz Pro Toolsa..tipa vokal..bubanj..keyboards.. na gitarska pojacala ili mali PA...na taj nacin dobivam neke interesantne lo-fi efekte koje ponovo usnimavam preko mikrofona u doticni session...super stvar! mogu elaborirati podrobnije ako ti nije jasno ovo ...

Denyken
30-03-2009, 11:43 AM
Pozdrav Denyken i dobro dosao!
Baci koju fotku tvojih diy Neve-a i API-a. Tko ti ih je radio?

ja sam ti malo "bolestan" na elektroniku..ona mi je strast i meditacija u pokretu ( valjda ima nesto u onom dimu od lemljenja koji udisem svakodnevno ):rotfl:
uglavno vecinu stvari koje koristim sam sam napravio...zahvaljujuci internetu i ljudima poput http://www.gyraf.dk/ te friendovima sa http://www.prodigy-pro.com/diy/index.php foruma...sram me je ali nekada mogu reci da se vise druzim sa ovim mojim "virtualnim" friendovima nego sa bilo kim drugim...lijepa je to stvar mogu ti reci...taj osjecaj da kreiras zvuk sa necim sto si stvorio svojim rukama..i sto je pocelo od obicne scheme na papiru...zato sam zahvalan svima onima od kojih sam ucio ( a vjeruj mi ima doista pravih znalaca ) koji su tako nesebicno spremni podijeliti svoje znanje sa drugima...za mene to je najveca blagodat interneta..u osnovi vjerujem da covjek dok ne pokloni niti nema osjecaj da nesto ima..kao ljubav sto se mnozi dijeljenjem..8-)
stavit cu uskoro slikice nekih mojih radova...

FrankoPanko
30-03-2009, 02:50 PM
Odlicno! Mislim da cemo imati o cemu pricati. Ja gotovo da sam rasprodao sav outboard i uvalio u rack uglavnom svoje sprave. Stvarno ima nesto carobno u tome, zapravo najprije moras biti freak (gear slut) a onda sve ostalo. :)

Denyken
30-03-2009, 03:20 PM
Odlicno! Mislim da cemo imati o cemu pricati. Ja gotovo da sam rasprodao sav outboard i uvalio u rack uglavnom svoje sprave. Stvarno ima nesto carobno u tome, zapravo najprije moras biti freak (gear slut) a onda sve ostalo. :)

je to je istina...vidim da si Pultece napravio...pretpostavljam da si zadovoljan...za sto ih koristis najvise ?

FrankoPanko
30-03-2009, 06:49 PM
Pultec mi najvise pase na vokalu (ponekad samo kao prolaz sa bypass filterom), na bas gitari i akustarama. Inace mi je spojen preko patch polja u seriju mojih diy sprava: tube preamp-pultec eq-1176- i sve to u Sonic Core (ex Creamware) A16 ultra konverter i to radi jako dobro! Jedino ako zelim jos meksi vokal spojim Siemens V-72 na pocetak umjesto mojeg preampa. :)