View Full Version : Channel strips: VA?A ISKUSTVA
zwerdesign
24-03-2009, 12:49 PM
I ako su cijene tu negdje te?ko je za odlućit koji uzet po
specifikacijama, zbog "sveopče recesije" tra?im mi?ljenje tj. utiske
da se i ja mogu odlučit u ovom cjenovnom rangu.
Zato ste vi tu
koji imate iskustva sa jednim od ovih sprava,
pa da mo?ete reći koju dobru ili lo?u o pojedinim.
Za vokal koristim NT2-A, te mi je najbitniji podatak vezan uz boju tona i kompresiju za ove sprave, te u kombinaciji recimo sa NT5 koristim za akustićne gitare i slićno.
Naravno ako imate iskustva kako koja sprava radi kao pre za ele. gitare i bas gitare nije na odmet.
Hvala!
Channel strips:
-PreSonus Eureka
-Joemeek OneQ
-Art Pro Channel
-Art Voice Channel
-Focusrite Voice Master Pro
davormen
24-03-2009, 02:09 PM
Imam iskustva sa JoeMeek-om, Art Pro Channel-om i Focusrite-om. Od ovih, mogu detaljnije da se osvrnem na JoeMeek zato sto to imam (odabrao sam ga posto mi je bio bolji od ovih ostalih). U stvari, imam verziju TwinQ, ali bi to trebalo biti, osim broja kanala, identicna sprava ovoj koju pominjes.
Preamp je solidan (BurrBrown) i ne bih se ustrucavao da ga koristim za bilo sta, iako mi je primarni RND Portico 5012.
Kompresor je specifican i malo tamniji sto bi se, mislim, slagalo sa tvojim mikrofonom koji je dosta svetao po karakteru. Za blago "peglanje" signala sigurno bih ga koristio na bilo cemu, ali zbog svojih karakteristika (za jacu kompresiju) meni se licno svidja kako radi na basu.
Ekvilajzer je, recimo, prosecan. Nije nesto preterano milozvucan, ali nije ni los. Moze bez problema da se koristi za blago oblikovanje signala a da isti ne izgubi na kvalitetu.
Eto, to su moja iskustva ukratko... nadam se da sam ti barem malo pomogao...
zwerdesign
24-03-2009, 07:21 PM
Hvala puno na odgovoru. Od JoeMeek-a i sam i pretpostavljao da je karakterom takav kakvog si ga i opisao. Da ne ka?em da sam imao ff voice master na probi ali mi se pokazao odličan samo za gitare i baseve, ali ove druge sprave nisam uspio probat tako da tra?im odgovore od članova foruma.
?ta se tiće OneQ ?to mi se dopalo na prvi pogled mogučnost compresije sa jednog uređaja ako imate dva uparena recimo za stereo, te digitalni izlaz koji nije opcija već, standard kod JoeMeek-a.
Jo? jednom hvala, te čekamo druga
mi?ljenja!
:D
clusterchord
24-03-2009, 08:26 PM
jedino sto bih od ovog uzeo je JM.
s time da mi se njegov comp i eq puno vise svidjaju od preampa.
Tiki the Boyler
24-03-2009, 08:45 PM
I ja imam TwinQ. Po meni za uloženi novac odlična sprava.
Mana mu je malo trom preamp (u odnosu na MindPrint EnVoice) zbog čega ga izbjegavam na žicama (zato bass i gitare uglavnom usnimavam kroz pomenuti MP). Sasvim pristojno radi na vokalu, s tim što se sa kompresorom mora poprilično oprezno jer je poprilično agresivan i voli da ofarba "na dole".
EQ uglavnom ne koristim, mada u nekoliko situacija nije pravio probleme i iako skromnih mogućnosti setovanja vrlo brzo sam dobijao u glavi projektovani zvuk.
Dobro iskustvo (na bass gitari) takođe imam sa Eurekom. Naročito korisna opcija je interno podešavanje granične frekvencije aktivacije kompresora. EQ veoma detaljan.
"Mana" u tvom slučaju je što je Eureka poprilično svijetla i nisam siguran koliko bi se voljela sa NT2A. Ako imaš priliku probaj.
ART Pro Channel sam samo kratko probao i nije me nešto oduševio. Djelovao mi je dosta "prljavo", ali kome trebaju napredne opcije rutinga signala za relativno malo para - upada u igru.
Voice Master - za moj ukus jednostavno ima previše opcija za nešto što se nalazi na početku lanca. Samim tim, možda malo previše novca za stvari koje neću nikada koristiti.
zwerdesign
26-03-2009, 10:55 PM
Danas sam snimao neke vokale sa FF VMP i stvarno kako si reko puno ?arafa ali mi se jedino svidio jedan od svih.
Vintage Harmonics. dobro radi na ?enskim vokalima ona specifićna visina kako li da to ka?em? ma zna?. Ovo ostalo tak te kompresor dobro radi na automatici ali jako lo?a mogučnost manualnog pode?avanja odnosa kompresije tj. nikakva.
p.s.
?ta nema vi?e nitko nikakvih iskustava sa ovim spravama? :wink:
Gulanfer
27-03-2009, 08:45 AM
Ja ti mogu reci samo za ART pro cannel... posto njega imam ...
kao sto ti je tiki vec rekao , prljav i ja sam mu nasao primenu jedino za bass gitaru i to bez koristenja eq ( uzas ) mada ni komp nije nesto....
u tvom slucaju ja bih ga zaobisao....
zwerdesign
27-03-2009, 07:00 PM
Znaci ARTSHITHAPENS
Thanks!
Imao sam pre nekoliko godina Voice Master Pro i za te pare sam bio veoma zadovoljan, uspevao sam na njemu da dobijem sasvim dobre snimke,niko se nije zalio.
Ocekivati nesto vise od sprave tog cenovnog ranga bi bilo nerealno,ali za tu kintu los izbor sigurno nije.
Na ovim drugim nisam radio.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.