Log in

View Full Version : Creamware Scope Home

nESbo
24-03-2009, 08:33 AM
Pozdrav!

Verujem da postoji neka priča na ou temu ali prilično mi je hitno. Dakle, kupio sam karticu iz naslova i imam problem sa pluginovima. Dakle i SCOPE Platform-u mogu da zakačim registrovane pluginove ali čim pokrenem neki VST host, pri poketanju SCOPE ASIO-a dobijem poruku da XTC pluginovi ne mogu da budu učitani dok radi jo? neka Creamware aplikacija. A ne radi ni?ta sem SCOPE Platform-a. Svestan sam da većinu moram da dokupim, ali govorim o pluginovima koje sam registrovao. Korisnik sam SCOPE V4.0.

Hvala!

nESbo
24-03-2009, 12:28 PM
probacu ovo (http://rumski.com/forum/showthread.php?t=22153)

jos neki predlog?

Klarinetista
26-03-2009, 11:30 PM
Pa lepo kazu da moras da ugasis SFP, tek onda mozes da zoves pluginove u vst (xtc) modu. Imas i free xtc routing da skines sa neta, mislim i da je bilo na forumu, pogledaj Sandrove postove

nESbo
03-04-2009, 12:28 PM
S obzirom da sam ranije koristio Audigy i KX project nije mi bio problem da skapiram Creamware routing. Za isti sve pohvale!

A sada jedno "nuendaško" pitanje. Povezao sam na CW routingu Sequencer midi out 1 na Luna midi dest i poslao midi signal iz nuenda u externi Roland sint. Sint usnimavam preko asio ulaza u 24bit i sve super radi, samo usnimljen signal kasni nekih 4-6ms koliki je asio latency. sad to za neke padove i poneke lidove i nije problem, ali za neke sitnije stvari ipak ne valja. Jel postoji način da se nuendu kaže da automatski nekako vrati usnimljeni audio malo unazad??

Ajte molim vas recite nešto :D

nESbo
04-04-2009, 08:11 PM
Ljudi jel pravite jos uvek rumski okupljanja? Daj da popijemo neko pivo sunce mu, izgleda da ovako ne ide :D

SandRob
12-04-2009, 09:10 AM
Ljudi jel pravite jos uvek rumski okupljanja? Daj da popijemo neko pivo sunce mu, izgleda da ovako ne ide :D

podji u nuendo/vst connections/external instruments i tu dodaj instrument i upisi delay (latenciju).
znaci, princip je isti za sve kartice, a ne samo za cw. :wink:

nESbo
15-04-2009, 11:26 AM
ako se ne varam tako cu dobiti jedan vst kanal na kojem ne postoji record dugmence. kad napravim audio kanal mogu da ga usnimim, a na taj nacin? ipak taj sint koristim za dosta toga, ne samo za jednu traku.. a i cini mi se da ne dozvoljava da vise puta pozovem taj isti external instrument, sto je i logicno..

SandRob
15-04-2009, 06:44 PM
ako se ne varam tako cu dobiti jedan vst kanal na kojem ne postoji record dugmence. kad napravim audio kanal mogu da ga usnimim, a na taj nacin? ipak taj sint koristim za dosta toga, ne samo za jednu traku.. a i cini mi se da ne dozvoljava da vise puta pozovem taj isti external instrument, sto je i logicno..

napravis audio export toga kanala, tako da zakacis funkciju "real-time export" i zakacis jos "import to pool/audio track".

nESbo
21-04-2009, 10:40 PM
napravis audio export toga kanala, tako da zakacis funkciju "real-time export" i zakacis jos "import to pool/audio track".

da, moglo bi tako. odlično. hvala! :trchi: hahahh