View Full Version : AKG C214 - Info
Tribal_kg
23-03-2009, 03:50 PM
Da li je neko mozda probao ovaj mic ili zna nekoga ko je probao? :)
Deluje zanimljivo pa me zanimaju konretni utisci ako je neko probao. Nema puno informacija na netu s obzirom da je noviji mikrofon ali kako kazu, trebalo bi da ima slicnosti sa starijim 414 modelom.
Evo jedan demo snimak sa Gearslutz-a. Snimana je akusticna gitara.
http://msgalerts.com/ben/audiotest/StereoAcC214.wav
Evo i nekih informacija u pdf-u.
http://www.akg.com/mediendatenbank2/psfile/datei/92/c214_cutsh4829404cea763.pdf
Pozdrav!
rastamankg
18-04-2009, 04:30 PM
I mene ovaj mikrofon mnogo zanima..
Koliko ja shvatam, to je C414 sa jednom kapsulom, a ne dve, tako da ima samo kardioidni pattern...
Samo ne znam kakav je za vokale, nigde nema neki test
Tribal_kg
18-04-2009, 09:54 PM
Hmm, tesko da ces naci snimak vokala. Ja sam uspeo da nadjem par snimaka i to su sve bile gitare. Oni tvrde da je to tako, tj. da je to u principu C414 sa jednom kapsulom, itd. Ali, u realnosti cisto sumnjam da je tako. Najbolje da procesljas GearSlutz, tamo se dosta pricalo o ovom mic-u. Tesko se moze bilo sta zakljuciti jer je retko ko probao ovaj mikrofon ali utisci onih koji su ga probali su uglavnom pozitivni.
Ja cu ga verovatno uzeti pa nek' ide zivot. I onako nije neka kinta u pitanju. :)
Hmm, tesko da ces naci snimak vokala. Ja sam uspeo da nadjem par snimaka i to su sve bile gitare. Oni tvrde da je to tako, tj. da je to u principu C414 sa jednom kapsulom, itd. Ali, u realnosti cisto sumnjam da je tako. Najbolje da procesljas GearSlutz, tamo se dosta pricalo o ovom mic-u. Tesko se moze bilo sta zakljuciti jer je retko ko probao ovaj mikrofon ali utisci onih koji su ga probali su uglavnom pozitivni.
Ja cu ga verovatno uzeti pa nek' ide zivot. I onako nije neka kinta u pitanju. :)
Kolko kosta i gde se ima kupi?
rastamankg
19-04-2009, 01:13 AM
Nasao sam ga za 250e, tako da ga verovatno uzimam.
Trebalo bi da je dobar, ali kao i svaki drugi jevtin AKG, i on ima bass-roloff do 200Hz, tako da mu je to otprilike glavna mana, ali i nije neki razlog da me odvrati od kupovine, jer na preampu imam promenljiv low-cut filter, tako da nema problema sto se toga tice ;)
Sada cu da vidim na ebay-u, mozda prodjem i jevtinije :).
grada27
24-04-2009, 12:14 AM
Ima li jos koji komad za te pare,zvanicna cena je 400 e na thomannu :shock:
http://www.thomann.de/de/akg_c214.htm
Ma dajte vi zvuk mikrofona, ako je slican C414 da uzimam njega a ne c414
gorjan
16-05-2009, 11:18 PM
i, jel imao neko priliku da proba ovaj akg?
ima li kakvih utisaka?
Tribal_kg
07-06-2009, 07:10 PM
Jan ga je isprobao pa moze da ostavi utiske, a meni je sada stigao. :D
akordeonista
07-06-2009, 09:11 PM
Cim snimis nesto sa njim pisi utiske, ima nas jos zainteresovanih da cujemo ocene!
Meni mikrofon super radi, mnogo bolje nego li recimo NT2 ili NTK...Ima mesa, basovit je, sibilanti su zdravi....Mozda malcice siljatiji nego li C414, ali je super, definitivno moj next buy
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.