Log in

View Full Version : Novi SEAL album mixan u CUBASE 3 ITB !!

DaBear
20-03-2009, 07:06 PM
evo citam u novom Sound on Soundu, lik koji radi sa Dave Foster-om (svetski producent) kao njegov co-producent/aranzer/mikser / programer..sve uradio na PC-ju u Cubase-u 3 SX ! Kaze ima 4 identicna sistema i sve radi ITB.
U LA-u!!! Eto, ko sto kazem, nije bitno ko sta ima, vazno je da se radi.
Super intervju sa njim, kako su miksali album, 4 strane ima..vrlo zanimljivo..

Moritz
20-03-2009, 07:16 PM
Bacni nam link da vidimo i mi :)

Hollywood
20-03-2009, 07:25 PM
tako je bila prica i za lika sto je mixao Lady Gaga da je sve radio ITB, ali i nije bas tako. Uleti tu uvek neki *aeban outbord ili ssl/neve.

I kapiram da nije problem smixati u bilo cemu nesto sto je vrhunski snimljeno.

Everbeatz
20-03-2009, 07:31 PM
..sve uradio na PC-ju u Cubase-u 3 SX !

Ja kazem da ta H20 verzija radi najstabilnije:D

darkstar
20-03-2009, 08:53 PM
dal su kupili original il je bio h2o?hmmmmmmmmmmm

Arthur
20-03-2009, 08:54 PM
e a da je radio u Nuendu, još bi više diskova prodao!

DaBear
20-03-2009, 09:21 PM
nema jos link, tek je danas izasao magazin!
Inace, lik radi na pravljenim PC-ijima (za muziku), 4 komada - dual core 2,33Ghz, 4GB RAM, 4TB HD svaki; XP Windows, pola poskidano sa njega ("fancy graphic" itd) i tvikovan za muziku;

Antelope Audio OCX clock, Genelec 1031 monitori, Benchmark Systems DAC1, RME karte, Lavry Blue AD, ...

Outboard - Manley Voxbox, Manley Slam!, GML 8200EQ, 2 x Neve pre's,
Crane Song Hedd, Pultec EQP1A eq.

plugins - sve!!
Kaze preci ce na Cubase 5, kad jos malo izpeglaju bagove...Cubase 4 je zaobisao!
Ima jako interesantnih fazona /nacina rada u intervju i koje plugove za sta koristi...ko ima PC i Cubase, moze da dobije neku ideju...
saljem link kad bude....

Dexxy
20-03-2009, 09:27 PM
Eto :) salji link cekamo ....

Everbeatz
21-03-2009, 12:20 AM

:D Sta reci, sve u Kjubejzu kao sto rece:D

silicon science
21-03-2009, 12:34 AM
:D Sta reci, sve u Kjubejzu kao sto rece:D

Meni je bolje u Njuendu

alavuk
21-03-2009, 12:52 AM
Kaze preci ce na Cubase 5, kad jos malo izpeglaju bagove...Cubase 4 je zaobisao!

ja ne znam sta fali cubase 4-ci imam legalnu (wooow) le verziju i odlicno radi bez ikakvih bagova ali bez ikakvih bagova u radu , mnogo mi se svidja , za petardu mi je rano da se prebacujem jer mi i ova le verzija radi posao ... ako neko jos ima cubase4/nuendo4 neka javi utiske a znam da omladinac pupsa ima ...

Miha Blaze
21-03-2009, 01:38 AM
ja ne znam sta fali cubase 4-ci imam legalnu (wooow) le verziju i odlicno radi bez ikakvih bagova ali bez ikakvih bagova u radu , mnogo mi se svidja , za petardu mi je rano da se prebacujem jer mi i ova le verzija radi posao ... ako neko jos ima cubase4/nuendo4 neka javi utiske a znam da omladinac pupsa ima ...

ja radim u 4. vec skoro godinu dana... ima dosta prednosti koje mi se svidjaju u odnosu na 3... ruting je drugaciji sto mi se svidja... tj ima vise mogucnosti nego 3.

milos
22-03-2009, 08:03 AM
Imas Studio varijantu ili onu Essential?

darkstar
22-03-2009, 11:50 AM
alavuk,imam tu ai verziju sto sam dobio uz motifa,ali imam problem,posle nekog vremena,key koji sam dobio od steinberga rikne,i onda moram opet...jel se tebi to desavalo ?

milos
22-03-2009, 12:15 PM
Ma imam i ja AI4 , skinuo sa neta i legalno ga registrovao....
Nema nikakvih problema sa synchrosoftom - sve shljaka lepo.

alavuk
22-03-2009, 12:34 PM
imam LE verziju radi ko zmaj koju sam dobio uz esi karticu , desi se nekad midi droping ali to je zato sto nisam update-ovao na zadnju verziju ali i to sam resio pa sad radi ko sat , uskoro cu da se updateujem na essential , nego mi nije jasno kakva su ogranicenja u audio kanalima i vstI rack-u ? da li posto je uopste i ako posto je kakva su ogranicenja

@darkstar

nemam problema sa kljucem

milos
22-03-2009, 12:46 PM
Na AI4 limit ti je sledeci - 48 audio traka, 2 instrument slota - ali to se da nadomestiti sa 16 instrument tracks...
Zatim nema 32 bit float point bit depth, nema inserta na masteru (ali zato mozes napraviti fx track pa svaki kanal routovati u njega...)
E da, sa updateom na 4.5.2 su nestale lanes :(
Multi kanalni instrumenti isto ne ferceraju tj u mixeru se pojavi samo prvi kanal...
A ovde vidis sta ima u essential a sta ne
http://www.steinberg.net/en/products/musicproduction/cubaseessential4_product/cubaseessential4_featuredetails0.html

Mislim da vredi kupiti Studio 5, ako nista drugo - pa cak i 4 ako se nadje povoljno

alavuk
22-03-2009, 01:01 PM
sacekacu ja jos malo pa da se updatujem na 4 skroz :]]] a i nije mi tolika zurba

Hollywood
23-03-2009, 04:38 PM
nema jos link, tek je danas izasao magazin!
Inace, lik radi na pravljenim PC-ijima (za muziku), 4 komada - dual core 2,33Ghz, 4GB RAM, 4TB HD svaki; XP Windows, pola poskidano sa njega ("fancy graphic" itd) i tvikovan za muziku;

Antelope Audio OCX clock, Genelec 1031 monitori, Benchmark Systems DAC1, RME karte, Lavry Blue AD, ...

plugins - sve!!
Ima jako interesantnih fazona /nacina rada u intervju i koje plugove za sta koristi...ko ima PC i Cubase, moze da dobije neku ideju...
saljem link kad bude....

pa znaci da ipak koristi outbord i to ne "neki", nego najbolji.

DaBear
23-03-2009, 09:25 PM
pa znaci da ipak koristi outbord i to ne "neki", nego najbolji.

pa nisam rekao ( a ni on) da je sve software. Samo sve je miksano u Cubase-u, BEZ MIKSETE! Evo plugove koje je stavljao:

Bubanj - XLN Audio Addictive Drums VSTi (sve kucano...) koristi njegove internalne efekte, kompresore itd..

Bas / gitare / synths : Trilogy, eastWest Colossus, izotope Trash, Voxgeno glissEQ2, UAD Plate 140

Strings - (pravi string, snimljen u mega studiju, sa mega snimateljem - David Reitzas) smiksan na stereo grupe, pa onda seckan i provlacen kroz:
Cranesong HEDD 192, GML8200 EQ, Manlet Slam!, Steinberg Karlette delay
(obratite paznju na raznovrsnost..skupe sprave i jeftini delay)

Duvaci: Voxgeno AnalogFlux TapeBus, PSP Vintage Warmer,

Vokali: UAD Cambridge & PULTEC EQ, FAIRCHILD & PLATE 140, Voxgeno Pristine Space, Antress Modern Analoger, Waves Reneissance Vox,

Miks : Pultec EQP1 eq, (pravi), The Sonalksis, Tape Bus, Voxgeno Soniformer, Timeworks Mastering Compressor, UAD Maximiser,

covek koristi sve sto mu je pod rukom...

Hollywood
23-03-2009, 09:28 PM
izvinjavam se, ja skapirao da je sve radio ITB

tom
23-03-2009, 11:36 PM
Bas mi drago!
Sad cu moci musterijama da kazem da je "taj bubanj koristen na posljednjem Silovom albumu" :rolleyes:

Te suplje price nisu naodmet...

Dexxy
23-03-2009, 11:53 PM
Jel to ovaj album SEAL - SOUL ? Ili neki novivji...

Pozz

alavuk
24-03-2009, 01:58 AM
@ dabear

steinbergov karlette delay uopste nije jeftin niti naivan bolesne stvari mogu da se odrade sa njim kad se izvali

DaBear
24-03-2009, 07:03 AM
Jel to ovaj album SEAL - SOUL ? Ili neki novivji...

Pozz

jeste SOUL, sve su obrade starih pesama, i do sad se prodao 2M komada...

Maiv
24-03-2009, 07:51 AM
pa nisam rekao ( a ni on) da je sve software. Samo sve je miksano u Cubase-u, BEZ MIKSETE! Evo plugove koje je stavljao:

Bubanj - XLN Audio Addictive Drums VSTi (sve kucano...) koristi njegove internalne efekte, kompresore itd..

Bas / gitare / synths : Trilogy, eastWest Colossus, izotope Trash, Voxgeno glissEQ2, UAD Plate 140

Strings - (pravi string, snimljen u mega studiju, sa mega snimateljem - David Reitzas) smiksan na stereo grupe, pa onda seckan i provlacen kroz:
Cranesong HEDD 192, GML8200 EQ, Manlet Slam!, Steinberg Karlette delay
(obratite paznju na raznovrsnost..skupe sprave i jeftini delay)

Duvaci: Voxgeno AnalogFlux TapeBus, PSP Vintage Warmer,

Vokali: UAD Cambridge & PULTEC EQ, FAIRCHILD & PLATE 140, Voxgeno Pristine Space, Antress Modern Analoger, Waves Reneissance Vox,

Miks : Pultec EQP1 eq, (pravi), The Sonalksis, Tape Bus, Voxgeno Soniformer, Timeworks Mastering Compressor, UAD Maximiser,

covek koristi sve sto mu je pod rukom...

Bome puno Voxenga na popisu uz bok nekim mnogo skupljim stvarima:shock:. Svidja mi se to da face koriste opremu koja im odradjuje posao neovisno o tome koliko kostala ili kak izgleda.

balthazaar
24-03-2009, 08:52 AM
Bome puno Voxenga na popisu uz bok nekim mnogo skupljim stvarima:shock:. Svidja mi se to da face koriste opremu koja im odradjuje posao neovisno o tome koliko kostala ili kak izgleda.

da da...to! Meni je to čitava filozofija u priči oko audio produkcije...treba čovjek prosto korsititi ono što mu odrađuje posao, a sad koliko ga dobro odrađuje - to neka drugi procjene!

Everbeatz
24-03-2009, 05:41 PM
All due respect to Seal i Dave Foster, ali mi usima vise prijaju Seal-ova ranija ostvarenja...mada, daleko od toga da je ovo lose uradjeno, stavise..

newbieOP
14-12-2009, 02:49 PM
Volio bih pročitati taj interview... evo dokaza da i veliki igrači koriste sve ( pa čak i stvari koje mnogi zaobilaze jer su free) i da dobiju vrhunski sound...
Zanima me samo da li je kod bubnja koristio SAMO njegove interne efekte i da li je navedeno ?to je ( i da li je) kori?teno na AUX-u bubnja...

Bockie
14-12-2009, 02:57 PM
Ma jok , pevao je na vostani valjak ,BASF-ov, new old stock...

:D

DaBear
14-12-2009, 03:04 PM
Volio bih pročitati taj interview... evo dokaza da i veliki igrači koriste sve ( pa čak i stvari koje mnogi zaobilaze jer su free) i da dobiju vrhunski sound...
Zanima me samo da li je kod bubnja koristio SAMO njegove interne efekte i da li je navedeno ?to je ( i da li je) kori?teno na AUX-u bubnja...

evo pa chitaj...

http://www.soundonsound.com/sos/apr09/articles/it_0409.htm

Bockie
14-12-2009, 04:09 PM
U osnovi - lepo, svaka cast coveku...! Cubase je ozbiljan software i kad se u obzir uzme i uad i veoma kvalitetan set efekata i verovatno ozbiljan input u smislu i konverzije i mikrofona i ostalih stvari - zasto da ne! Svaka cast...!

Jedna mi je stvar zapala za oko, i u jednom ranijem postu ja ovo izjavim i jedva ziv ostanem:

"Having had extensive experience with Pro Tools, I still prefer Cubase as a music production and arranging tool. I suppose it stems from the fact that Cubase, Logic, Digital Performer and so on originated from a composer/arranger point of view, whereas Pro Tools originated as a direct emulation of the multitrack tape machine."

No sad ovo nije tema pa da ne lajem... ...evo cutim...:mad:

SumAnuT
14-12-2009, 05:54 PM
Koliko se secam ti si pricao o razlikama u zvuku, a on ovde prica o razlikama pri koriscenju programa?

newbieOP
14-12-2009, 06:18 PM
evo pa chitaj...

http://www.soundonsound.com/sos/apr09/articles/it_0409.htm

Hvala puno... :)