Log in

View Full Version : Otkacena (electro) pesma!!

DaBear
17-03-2009, 07:40 PM
Ovo mi mega radi...cudno, otkaceno, a komerc..ima nesto,,zvukovi - ludnica!!
valjda moze da se gleda kod nas...
ovo je orginal: Kid Cudi - otkaceno i lepo!
http://www.youtube.com/watch?v=2Z50o6qmb2w

ovo je remix koji je razvalio (meni ovo radi super!! ) Kid Cudi vs Crookers
http://www.youtube.com/watch?v=lVb_t_ao9gw

alavuk
17-03-2009, 07:47 PM
ama nauci se vise nije electro vec ELECTROHOUSE ! zna se sta je electro sta je electrohouse ... eto ... pesma je topfm/tdi hit za dva 3 meseca

Everbeatz
17-03-2009, 08:07 PM
dobra policajka u ovom drugom spotu

DaBear
17-03-2009, 08:22 PM
ama nauci se vise nije electro vec ELECTROHOUSE ! zna se sta je electro sta je electrohouse ... eto ... pesma je topfm/tdi hit za dva 3 meseca

electropop - ja bi reko....ma sve je to isti k....!
vazno je da masa skace !!

silicon science
17-03-2009, 08:28 PM
Uf, nisam uspeo ni do kraja da je poslusam...
"Gazda, dosadno bre ovo, kad cemo da dodjemo do onog: on boluje od ljutijeh rana...."
Boring boring boring...
Zvukovi okej, sve je na mestu, aranzman shkolski da shkolskije ne moze biti itd. ali je dosadno do bola... A i ne kapiram sta je ovde "otkacheno"...
A ako uz ovo skachu onda :banghead::banghead::banghead::confused::confused:
Al dobro, prodalo se u 100 zilijona primeraka pa mora da bude dobro, pa nije valjda ceo svet lud a mi ovde u Srbiji jedini pametni, jel...

balthazaar
17-03-2009, 08:29 PM
meni je super stvar! Dopada mi se! Skroz fino! Jeste i vi na kraj srca... Sta fali pjesmi?

silicon science
17-03-2009, 08:39 PM
meni je super stvar! Dopada mi se! Skroz fino! Jeste i vi na kraj srca... Sta fali pjesmi?

Fali recimo malo mashte, za pochetak.. Imam chudan osecaj Dejavu-a dok je slusham.... Ne znam, toliko ima bolje muzike na ovom svetu (chak i u poslednje vreme) da mi je slushanje ovoga chisto gubljenje vremena...

DaBear
17-03-2009, 08:41 PM
Uf, nisam uspeo ni do kraja da je poslusam...
"Gazda, dosadno bre ovo, kad cemo da dodjemo do onog: on boluje od ljutijeh rana...."
Boring boring boring...
Zvukovi okej, sve je na mestu, aranzman shkolski da shkolskije ne moze biti itd. ali je dosadno do bola...
A ako uz ovo skachu onda :banghead::banghead::banghead:
Al dobro, prodalo se u 100 zilijona primeraka pa mora da bude dobro, pa nije valjda ceo svet lud a mi ovde u Srbiji jedini pametni, jel...

pa zanimljivije je od nekog progresive house-a / minimalca / trance-a itd...
Bas je otkacena pesma..a nije se bas prodala u zilionima. Bio je top 10 i dosta...

A,zna se - mi smo najpametniji !!! oduvek bili....svi drugi su majmuni !

Samo sto SAMO mi to znamo!:wink: psssst!

gregor z
17-03-2009, 08:42 PM
Kid Cudi Rulez!!!

Majstorski napravljeno, nema skoro ni?ta soundova a zvuči puno, debelo, masno....kako več hočete......puno rada na detaljima.......

I ako to nije muzika koju slu?am, ne mogu ignorirat ne?to ?to toliko dobro zvuči na mojim zvučnicima......i opet se pitam kako napravit ne?to tako jednostavno i tako efektivno......:banghead:

milos
17-03-2009, 08:46 PM
Pa ovo se vec slusa mesecima na radiju kod mene u firmi...
ima hook sto DaBear kaze :wink:

InsaneEyes
17-03-2009, 09:00 PM
jedan od boljih lyricsa u poslednje vreme, a malo je i tuzna pesma (original)

Everbeatz
17-03-2009, 09:00 PM
Kid Cudi Rulez!!!

Majstorski napravljeno, nema skoro ni?ta soundova a zvuči puno, debelo, masno....kako več hočete......puno rada na detaljima.......

I ako to nije muzika koju slu?am, ne mogu ignorirat ne?to ?to toliko dobro zvuči na mojim zvučnicima......i opet se pitam kako napravit ne?to tako jednostavno i tako efektivno......:banghead:

verovatno taj kick koji pomera dzigericu, ali mi je ovo daleko od mnml-a koji je top..pre bi glasao za Dre 2001 album, naspram toga ovo zvuci kao za obdaniste i previse Timbaland-ish:)

InsaneEyes
17-03-2009, 09:02 PM
jos bih dodao da je spot za orig. verziju odlican, prava skola osamdesetih, sve je "by the book"

awacs
17-03-2009, 09:23 PM

Koliko shvatam pesmi ne fali ni?ta, ona se dosta dobro dr?i. Mislim - boli je briga, ?ivi svoj ?ivot. Između ostalog, ?ivi i na mom hard disku.

balthazaar
17-03-2009, 10:31 PM
Koliko shvatam pesmi ne fali ništa, ona se dosta dobro drži. Mislim - boli je briga, živi svoj život. Između ostalog, živi i na mom hard disku.

neka živi, zdra'o bili i ti i ona! a, pušti me, pjesme ti :)

silicon science
17-03-2009, 10:33 PM
pa zanimljivije je od nekog progresive house-a / minimalca / trance-a itd...

Pa i nije bash ako cemo iskreno, u tom tranceu ima barem neke muzike i melodije ako nista drugo...:wink:
Al eto nisu bas nio stvari za poredjenje. Jbg. ljudio meni je ovo dooosadno, i to prilichno. Sve je to lepo, i taj masan kick, i "prosto" a mocno i masno, ali dosadno. Nemoj se ljutis DaBear, nije ovo bio attack na tebe lichno (mada imam utisak da ti to lichno shvatash)...

Hollywood
18-03-2009, 12:19 AM
Pa i nije bash ako cemo iskreno, u tom tranceu ima barem neke muzike i melodije ako nista drugo...:wink:
Al eto nisu bas nio stvari za poredjenje. Jbg. ljudio meni je ovo dooosadno, i to prilichno. Sve je to lepo, i taj masan kick, i "prosto" a mocno i masno, ali dosadno. Nemoj se ljutis DaBear, nije ovo bio attack na tebe lichno (mada imam utisak da ti to lichno shvatash)...

ne znam kako moze da ti bude dosadno?

ali valjda svi ljudi imaju drugaciju percepciju neke muzike.

Pesma kida! Nije komerc, ali ce postati jer taj zvuk je ono sto se sledece desava na sceni. Kazem da nije komerc jer vrtim tu stvar vec sigurno godinu dana i uvek je bila super reakcija na nju ali valjda niko nije znao sta je, tek sada kada su uradili spot polako krece da se dize

LACKY
18-03-2009, 12:33 AM
Ja se nerazumem u te neke terminologije, Hous, Electro Hous itd!
Meni se ovo strasno dopada, i ja to vidim kao neki R&B MINIMAL (tako se meni cini).

lesha
18-03-2009, 01:27 AM
jos jedan nacin da se nekada originalan zvuk iskoristi u komercijalne svrhe.

probacu da ne upotrebljavam tezu terminologiju...
dosta mi je ljudi koji kradu i koji u trenutno popularan pravac (r'n'b) ubacuju electro jer nemaju ideja.

LACKY
18-03-2009, 01:32 AM
Ja sam mator covek, pa mi te terminologije pravaca nisu bas najjasnije. Pa me interesuje sta je ovde ukradeno i od koga?
Meni se dopada ova pesma!

lesha
18-03-2009, 01:36 AM
melodija i zvuci

LACKY
18-03-2009, 01:49 AM
A zoo, nisam cuo original!

lesha
18-03-2009, 02:48 AM
A zoo, nisam cuo original!

pa ne u tom smislu pokradena, lici na nesto sto sam vec cuo, koriste se i slicni zvuci..

LACKY
18-03-2009, 03:41 AM
Slicni zvuci, pa svi koriste slicne zvuke, a ima i mnogo stvari koje lice jos odavno.
Cold Play lici na U2, a ovi opet negde na Floyd-e i da ne nabrajam dalje. A svi imaju bubanj, bas i gitare (nekada vise a nekada manje slicne)!

lesha
18-03-2009, 04:10 AM
meni vise smeta sto ljudi kradu ideje iz muzike koja je inovativna i nikad nije bila preterano komercijalna, nebitno da li se radi o electru ili nekom drugom underground pravcu gde je taj sklop zvukova imao smisao i gde je neko ugradio sebe i izneo iskreno svoja osecanja kroz tu muziku, da bi neko kasnije zbog zarade to isto ili slicno pokrao i upakovao u vecini prihvatljiv format.

DaBear
18-03-2009, 11:29 PM
meni vise smeta sto ljudi kradu ideje iz muzike koja je inovativna i nikad nije bila preterano komercijalna, nebitno da li se radi o electru ili nekom drugom underground pravcu gde je taj sklop zvukova imao smisao i gde je neko ugradio sebe i izneo iskreno svoja osecanja kroz tu muziku, da bi neko kasnije zbog zarade to isto ili slicno pokrao i upakovao u vecini prihvatljiv format.

? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
Sta naprica?

Ja sam upoznao tone dance producenata u Londonu - od ljutih underground do komerc-chart likove. NIKO tu ne prica o "osecanjima"!!??

Jedini cilj je da se masa napali na pesmu ili remix i da to prodje dobro, da bi mogli da se bolje bookiraju za tezge / naplate veci honorar za miks / da ih puste na radiju ili stave na neku jaku (komerc) kompilaciju!!!

veruj mi - nema tu nikakvih osecanja !!!

Alo..? Club scena!!

To je samo sex, droga i alkohol....nema cak ni rock'n'rolla...samo noga da bije !!!

PS Konkretno - ova pesma (original) nebi prosla ovako dobro da nije bilo tog remixa!
I ko je tu pokrao koga?? Ljudi uradili remix, koji je bolje prosao nego original..??

lesha
19-03-2009, 12:06 AM
vidis, tu je razlika izmedju tebe i mene, ja nisam zakleti materijalista.

Mika Technika
19-03-2009, 12:53 AM
nidje veze sa electrom ili electrohouse-om, sta ste vi izbrkali, ja kliknuo i smorio se ko puzh!!!! ovo neki gej trek!

Hollywood
19-03-2009, 01:00 AM
? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
Sta naprica?

Ja sam upoznao tone dance producenata u Londonu - od ljutih underground do komerc-chart likove. NIKO tu ne prica o "osecanjima"!!??

Jedini cilj je da se masa napali na pesmu ili remix i da to prodje dobro, da bi mogli da se bolje bookiraju za tezge / naplate veci honorar za miks / da ih puste na radiju ili stave na neku jaku (komerc) kompilaciju!!!

veruj mi - nema tu nikakvih osecanja !!!

Alo..? Club scena!!

To je samo sex, droga i alkohol....nema cak ni rock'n'rolla...samo noga da bije !!!

PS Konkretno - ova pesma (original) nebi prosla ovako dobro da nije bilo tog remixa!
I ko je tu pokrao koga?? Ljudi uradili remix, koji je bolje prosao nego original..??

sve tacno

alavuk
19-03-2009, 01:04 AM
ziveo timbalend (hulahop cokule) !

u debelog crnju slepo verujemo

balthazaar
19-03-2009, 11:47 AM
repriza...jedni o kruškama , drugi o jabukama i tako će do ko zna kad

awacs
19-03-2009, 12:26 PM
repriza...jedni o kru?kama , drugi o jabukama i tako će do ko zna kad

A jesu kru?ke gej? Ili jabuke? jbmlg:confused:

Meni je ?ivot jako jednostavan po?to uop?te ne znam ?ta je electro, ?ta electrohouse, a ?ta gej. Slu?am, pa ?ta me uradi - uradilo me.

balthazaar
19-03-2009, 03:24 PM
pa to i ja ka?em...

silicon science
19-03-2009, 03:36 PM
Meni je život jako jednostavan pošto uopšte ne znam šta je electro, šta electrohouse, a šta gej. Slušam, pa šta me uradi - uradilo me.

Tako je...:wink::)

InsaneEyes
24-03-2009, 08:15 PM
kakva su ovo ludila ::shock:

http://www.indamixx.com/

koji pank, sedis u parku cirkas pivo i miksas, super!

<object width="480" height="295">

<embed src="http://www.youtube.com/v/-nXLr6ha38k&hl=en&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="295"></object>