View Full Version : Hammond "osvezavanje"...
Imam jedno pitanje...
... moj brat ima Hammond M100 orgulje i poceo je zvuk malo da mu slabi pa ga interesuje da li ima neko kod nas ko bi mogao da mu uradi "osvezavanje", zameni lampe i sl. (sta god je neophodno)... i jos jedno pitanje - koliko je tesko doci do Leslie-ja za njega i da li postoji neka dobra alternativa...
... bilo bi super ako neko zna nekoga ko zna nekoga ko zna nesto o tome :wink::)
Hvala unapred...
Pozz
http://www.motion-sound.com
analog
17-03-2009, 05:26 PM
Kontaktiraj Daemian-a sa foruma, mislim da te on mo?e uputiti na nekoga
http://www.motion-sound.com
Cool je to ali koliko vidim samo ih ima u americi... vise me interesuje nesto sto realno moze da se nabavi ili dostavi ovde u Srbiji... hvala u svakom slucaju...
@Analog... hvala, kontaktiracu co'eka...
Pozz
lesha
17-03-2009, 09:23 PM
Cool je to ali koliko vidim samo ih ima u americi... vise me interesuje nesto sto realno moze da se nabavi ili dostavi ovde u Srbiji... hvala u svakom slucaju...
@Analog... hvala, kontaktiracu co'eka...
Pozz
zoki, artist je zastupnik i za leslie i za hammond
http://www.artistsystems.net/mex/proizvodjaci.php
zoki, artist je zastupnik i za leslie i za hammond
http://www.artistsystems.net/mex/proizvodjaci.php
:shock: ha... extra... znaci pitanje Leslie-ja je reseno :mase:... a jel' imate nekog servisera za Hammond? pitaj molim te posto je malo stariji model u pitanju... nadam se da ima neko kod nas...
Cujemo se...
Pozz
lesha
17-03-2009, 09:48 PM
:shock: ha... extra... znaci pitanje Leslie-ja je reseno :mase:... a jel' imate nekog servisera za Hammond? pitaj molim te posto je malo stariji model u pitanju... nadam se da ima neko kod nas...
Cujemo se...
Pozz
imamo servisna uputstva za nove modele, probacemo da nadjemo i za taj stari.
hmm... pa ne znam da li je dovoljno uputstvo... trebalo bi da neko poznaje generalno te starije modele, da zna da li treba samo zameniti lampe ili je jos nesto u pitanju... sta znam... posto orgulje rade, znaci nisu u kvaru, nego je zvuk poceo da slabi, i sad, ja pretpostavljam da su samo lampe u pitanju ali ko ce ga znati... jer se u njih i ulje sipa povremeno... zaje*ane rabote se tu odvijaju :wink:... vidi za to servisno uputstvo ali bi i majstor trebao da je neko ko poznaje materiju, jer da bi mu zatrebalo uputstvo treba prvo da zna sta je u pitanju tj. sta treba da radi :wink:
Pozz
dvuckovic
17-03-2009, 11:11 PM
063 8938963, trazi Gonza, reci da ti je Dejo Vuckovic dao broj.
Hvala Dejo, pozvacemo ga...
Pozz
Daemian
18-03-2009, 02:02 AM
Pozz.. ima lik u pancevu, samo ne nam njegov broj. On i sam ima mislim m100, a za njega sam jedino cuo da odrzava takve stvari (fala bogu, mom jos ne treba nista sto ne mogu sam da dotegnem)... Potrudicu se da nabavim br. ovih dana pa ti saljem ;)
A za lesi, ne znam. Tu je parola snadji se. Ja sam imao srece pa nakupovao raspadnutih i rinfuz varijanti nekoliko, pa sad imam i rezervne delove, a i nabrijao sam jedan frankenshtajn za svirke spojen iz nekoliko razlicitih modela i upakovan u malu kutiju...
Eto super je i meni taj info da neko u srbiju uvozi lesije, nisam znao...
dvuckovic
18-03-2009, 03:06 AM
Pozz.. ima lik u pancevu, samo ne nam njegov broj. On i sam ima mislim m100, a za njega sam jedino cuo da odrzava takve stvari (fala bogu, mom jos ne treba nista sto ne mogu sam da dotegnem)... Potrudicu se da nabavim br. ovih dana pa ti saljem ;)
To je Gonzo, vec sam mu dao broj :)
063 8938963, trazi Gonza, reci da ti je Dejo Vuckovic dao broj.
+1 za Gonza - blesav tip, ali oko hammond-a ume (kao i oko elektronike uopste).
Sto se Leslie-ja tice, osim "pravog", postoji gomila hardverskih "imitacija"...
Secam se da sam (jako davno, pre 15-ak i vise godina) sa Rambom svirao u Domu omladine i da se tamo ukazao neki Dynacord ili FBT (mozda cak i neki Cajavec, u svakom slucaju firma na ne tako dobrom glasu kod "hi-end profesionalaca":rolleyes:) leslie simulator kojim sam bio FASCINIRAN kako radi!
Proburgijaj malo okolo-naokolo, mozda nadjes i neki jeftiniji uredjaj za tu namenu - a da dobijes dobar rezultat...
Thnx Ogi... naci ce se vec nesto, nije ni nesto hitno, mada bi pravi Leslie dobro dosao :p
Pozz
Podrazumeva se da bi dobro dosao...
Jos bolje ako M 100 zamenis za B 3...(da ne bude zabune-to je Hammond-ov "flagship", a ne Djoganijev rodjak):rolleyes:
slowstar
19-03-2009, 12:14 AM
Ljudi, jel' ovaj forum poceo da se bavi antikvarijatima? kazite da znam...
Bar je Hammond problem koji je resen i softverski a i hardverski, ja licno sam posedovao C3 (sto Ogi kaze "flagship" jos bolji od B3, kao Keith Emerson) i mogu da vam kazem da ove nove sprave (nord stage, Roland VK serija narocito, i jos neke firme imaju SAVRSENU imitaciju HAMMONDa, bez tezine originala - verovatno je C3 + Leslie 122 zasluzan za sadasnje stanje moga 5. i 6. prsljena) dakle nove sprave zvuce fenomenalno! nema nikakve potrebe reparirati i vaditi iz mrtvih originalne instrumente, izuzev ako nije inat ili hobi u pitanju...Inace, na HAMMONDu koji slabije svira i ima izoblicenje, treba zameniti lampu 12AX7, kod nas poznatu kao ECC83, a tzv "ispravljacicu" zameniti "gretzovim spojem" i jedino sto je jos potrebno, podmazati motor ton generatora specijalnim silikonskim uljem, mozda ga i dan danas prodaju bolje snabdevene muzicke radnje. Stari HAMMONDi inace imaju 2 motora, jedan "startni" koji sluzi kao "Anlaser" onom glavnom, koji okrece ton generator, i to motoru treba prici, ocistiti ga i zameniti mu cetkice ukoliko je model sa cetkicama, ne mora da znaci. Toliko od mene koliko me pamcenje sluzi. Inace Svoj Hammond a i Leslie sam prodao izvesnom Darku Arkusu iz Sarajeva, koji mi nikada nije dao poslednjih 800 maraka koje mi je ostao duzan. (Mislim da je svirao u grupi "Kod")
Ljudi, jel' ovaj forum poceo da se bavi antikvarijatima? kazite da znam...
Bar je Hammond problem koji je resen i softverski a i hardverski, ja licno sam posedovao C3 (sto Ogi kaze "flagship" jos bolji od B3, kao Keith Emerson) i mogu da vam kazem da ove nove sprave (nord stage, Roland VK serija narocito, i jos neke firme imaju SAVRSENU imitaciju HAMMONDa, bez tezine originala - verovatno je C3 + Leslie 122 zasluzan za sadasnje stanje moga 5. i 6. prsljena) dakle nove sprave zvuce fenomenalno! nema nikakve potrebe reparirati i vaditi iz mrtvih originalne instrumente, izuzev ako nije inat ili hobi u pitanju...Inace, na HAMMONDu koji slabije svira i ima izoblicenje, treba zameniti lampu 12AX7, kod nas poznatu kao ECC83, a tzv "ispravljacicu" zameniti "gretzovim spojem" i jedino sto je jos potrebno, podmazati motor ton generatora specijalnim silikonskim uljem, mozda ga i dan danas prodaju bolje snabdevene muzicke radnje. Stari HAMMONDi inace imaju 2 motora, jedan "startni" koji sluzi kao "Anlaser" onom glavnom, koji okrece ton generator, i to motoru treba prici, ocistiti ga i zameniti mu cetkice ukoliko je model sa cetkicama, ne mora da znaci. Toliko od mene koliko me pamcenje sluzi. Inace Svoj Hammond a i Leslie sam prodao izvesnom Darku Arkusu iz Sarajeva, koji mi nikada nije dao poslednjih 800 maraka koje mi je ostao duzan. (Mislim da je svirao u grupi "Kod")
Hvala na informacijama... inace u pitanju je cista romantika :wink:... ne nosi se na svirke niti se snima nesto sa njim vec iskljucivo sluzi za jedinstven osecaj kada se sedne za njega i odsvira nesto... ipak nije isto sesti za Hammonda i staviti neki kontroler ispred sebe ili Nord i sl... znaci cista ljubav :)
Pozz
Daemian
19-03-2009, 04:30 PM
Slazem se, Slowstar, sa problemima oko prshljenova, bruha i kile :D samo eto, ja isto ne mogu da osetim ton ako se ne naslonim na stoku, pa sam nasao srednje resenje. Na svirke nosim Hammond B200, koji po specifikacijama ima 55kg (bez stalka), i iako je tranzistor, ipak ima gustinu, 2x9 drawbara, spring reverb i sve ostalo sto je neophodno. Njega bodem u modovanu Boss ds1 (odvratna pedala per-se, ali sam je slucajno probao kod ortaka i odlepio, posto je nesto promenjeno unutra tako da radi kao neki tube screamer), i dalje u lesli (pravi, sa dva rotora, ali i on je customiziran i ubacen u manju kutiju zbog transporta, i ima 12'' zvucnik umesto 15), i to mi radi savrseno...
Znaci hamm 55kg, stalak 20kg, lesli oko 50kg, i plus 10kg kablova, rezervnih kablova i pedala (sve duplo, posto sam psihopata da uvek nesto moze da krene naopako)... Mislim, kad se vec ide kombijem i kad gitaristi mogu da nose marshalle, ampege, kutije i sta god vec, zasto mi ne bi nosili full setup. Stvarno mi muka od plastikanera, "simulacija leslija", loseg monitoringa (sto je u 99% slucajeva) i sviranja napamet. Naravno, pricam o rock svirci na bini. Po meni REALNO kao sto ni razlicito faziranje cinela ne moze da se simulira (super su elektronci i korisno za klub i sve super), tako ne moze da se simulira vazdusni pritisak, doppler i rasipanje zvuka iz pravog leslija. MOZE da se odradi da "prodje", ali onda isto tako moze da se "odradi" i gitara u Virtual Guitarist-u ili vec drugom nekom nakaradnom pluginu i kao super juhu aranzman. Zato nam je i otisla produkcija u k..c i sve manje-vise (cast izuzecima) zvuci kao bend iz onih uzasnih roland aranzera...
Odoh daleko...
Daemian
19-03-2009, 06:48 PM
oooou jeeeaaaah :D
slowstar
19-03-2009, 07:40 PM
Jeste jeste, slazem se, ali je veci problem sto danas ljudi u poprilicnoj meri, zahvaljujuci pogresnoj upotrebi kompjutera, NE ZNAJU DA SVIRAJU!!! Cast naravno MANJINI koja to zna, ali zato i jeste manjina. Odavno sam vec pricao i kucao i svima dosadio, da NE TREBA SVAKO KO STIGNE DA SE BAVI MUZIKOM, vec samo zaista mali broj veoma talentovanih, posvecenih i relativno obrazovanih ljudi, ali ni ranije, a ni sada niko me nije ozbiljno shvatao, nego su me cak i "pljuvali" povodom mojih izjava, tako da sam u velikoj meri odustao od soljenja pameti, jer me prilicno neopravdano smatraju za matorog "mrsomuda" - mada (ne hvalim se, to mrzim) umem da sviram prilicno dobro, imam i neki sluh, a i ponesto znam o muzici, sto se izgleda danas nimalo ne ceni i ne postuje...Sta je tu je, moram da se prilagodim vecini i bolje da cutim, ali ponekad ne mogu da izdrzim a da se ne pros...m.
Pozdravi i najlepse zelje svima!
P.S. ljudi, platite za neki soft ponekad, koristice i onim mucenicima koji ga prave, a i svima vama dugorocno gledano, verujte mi, evo ja porucio "Pianoteq"...
Cao,
imam Voce Spin Rotating Speaker Simulator na prodaju. Firma Voce je jako poznata po autenticnosti Hammond-Leslie zvuka. Ako te interesuje, moj broj je 064 3204947. Cena je 200 eur. Goran (BG-Julino Brdo)
as 78
19-08-2009, 11:36 AM
Ja takodjer prodajem solton leslie turbo cabinet 150w (trosistem).
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.