Log in

View Full Version : Reflection Filter

alavuk
13-03-2009, 05:19 PM
posto sam u poslednje vreme poceo da snimam neke vokale za neke moje potrebe, uskoro verovatno i za potrebe drugih , naleteo sam na sledeci problem a to je "akustika" mog "prostora" bolje reci sobe ...

nesto sam se raspitivao okolo i naleteo na ovo (http://www.artistsystems.net/images/product/SE_Electronic_EF_Reflection_Filter_photo_1.jpg)

zanima me kakvi su materijali upotrebljeni ovde tj dal je neko napravio "uradi sam" verziju ako jeste molio bi za link i pod pitanje dal moraju biti ove dimenzije kao sto je na linku slike ili se moze napraviti veca dimenzija tj po zelji ???

mislim da je ovo bolje resenje nego da od nicega napravim jos vece govance aka gluva soba koja bi samo pravila jos vecu buku ...

naravno finansije su mi na nuli tj u minusu ali bi se iscimao za ovo tj da odradim ovo kako treba inace bi opusteno uzeo u artistu ....

Tribal_kg
13-03-2009, 07:00 PM
+1

Ja sam razmisljao nesto slicno da pravim ili cak neke trapove koje bi koristio dok snimam..

NLP
14-03-2009, 10:05 AM
Napravi velike mobilne gobo trape i okruži snimački dio njima http://www.realtraps.com/p_gobo.htm
SE reflection filter ne odušeljava nikako.
Nekoliko bolji je ovaj http://www.realtraps.com/p_pvb.htm

Sve to možeš dakako da napraviš i sam.

alavuk
14-03-2009, 11:50 AM
Hvala momak !! to je to ! sad testeru u ruke :]]]

DeMa
14-03-2009, 12:54 PM
Pogledaj na forumu o tome je vec bilo pisano.
Bjezi od tog jer dolazi do inteterencija i tako do izbrisavanje frekvencije.
A u biti ti sti microfon sa ktive strane.

Ono sto ti je Nlp napiso je naj bolje rjesenje i koristi se u svakom velikom studiu.

pozz
Denis

alavuk
14-03-2009, 01:01 PM
brale nemoj se ljutis ali napisi ovo na engleskom sta si napisao nista te ne kontam ...

DeMa
14-03-2009, 01:10 PM
Hmmm

oprosti.
Dolaziti do izbrisavnje frekvencija. To mi sada onda moras tako vjerovati.
Je da postoji cujni efekat ali nije pozitivan. I to mi mozes vjerovati.
Ako uzmes u obzir koju karakteristiku ti mikrofon ima, onda djeluje taj modul na krivoj strani. logicno bi rekao

Bolje napravi ovako nesto!!!

Pozz
Denis

alavuk
14-03-2009, 01:33 PM
vec vidim kako furam monolit iz odiseje 2001-e :]]] u sobi inace ne mislim snimati instrumente vec samo vokal a sto se tice paravana za presvlacenje mora ce pri vrhu biti malo zakosen tj da napravim "dodatni deo" jer sam na penthausu tj potkrovlju i nizak mi je plafon i mislim da ce praviti probleme

DeMa
14-03-2009, 01:37 PM
Ovo ti mogu preporuciti bez glavobolje.
A do tebe je za sto ces se odluciti.:wink::wink:

pozz
Denis

Tribal_kg
14-03-2009, 10:03 PM
Alavuche, ako se upustis u ovu avanturu, ne zaboravi da slikas i da pises ovde kako teku radovi. Planiram isto da pravim pa bi svaka informacija dobro dosla! :)

awacs
14-03-2009, 11:14 PM
Ono ?to Dema hoće da ka?e (i u pravu je) je da ovakvi reflection filteri zadr?avaju refleksije koje dolaze sa one strane mikrofona koja je ionako "gluvlja".

Ako snima? sa kardoidnom karakteristikom najkritičnije su one refleksije koje dolaze sa bokova i iz pravca pevača (po?to je u tim pravcima mikrofon najosetljiviji). Dakle, pored ovog ?to si već prona?ao treba da napravi? i neki paravan (ili 2 komada) koji će biti pevaču iza leđa.

Pozdrav

alavuk
15-03-2009, 12:08 AM
skontao sam coveka zato sam i napisao paravan za presvlacenje ;)

@ tribal_kg

upusti se i ti u ovu avanturu pa da ih uporedimo posle

snimke ...