View Full Version : Neumann 67 vs TLM 67 vs U87ai???
DzoniPFC
13-03-2009, 05:27 AM
ZELIM DA KUPIM NEUMANN U67 (ne modifikovan, original if possible) U DOBROM STANJU, PONUDE NA PM
Ako ne, onda ovako
Koji mikrofoni slicno (ili isto) zvuche kao legendarni 67.
Ja planiram da uzmem nov U87ai (ako ne nabavim u67), da li cu biti zadovoljan sa njim ?
zelim detaljan zvuk, "in your face" hard vocals.. za rep...
mikrofon ce ici u preamp focusrite isa 220.
ZELIM DA KUPIM NEUMANN U67 (ne modifikovan, original if possible) U DOBROM STANJU, PONUDE NA PM
Ako ne, onda ovako
Ja planiram da uzmem nov U87ai (ako ne nabavim u67), da li cu biti zadovoljan sa njim ?
Radio ja sa u87ai, okej je to meni, mada i mogo jevtinije varijante su mi isto okej...
RetroMan
13-03-2009, 02:04 PM
[B]ZELIM DA KUPIM NEUMANN U67
Zasto?
Da li si ti cuo kako zvuci U67?
RM
DzoniPFC
13-03-2009, 04:14 PM
Zasto?
Da li si ti cuo kako zvuci U67?
RM
Retro, Naravno, sve sto imam da kazem, mikrofon je ZLOO !!! Ima taj karakter sto ni jedan mikrofon nema... ali ne znam da li je najbolji jer, nisam imao prilike da slusam sound battle izmedju u87 i novijih verzija. ali znam kako u67 zvuchi i to mi treba ! + ne moze da se distrozuje (TESHKOOO) !
Da li sam upravu? jel postoji nesto bolje ?
Moritz
13-03-2009, 07:06 PM
Prilicno je besmisleno pricati da je neki mikrofon najbolji, svaki je za nesto bolji od drugog.
Da li si stvarno probao U67 pa ti se zato svidja ili samo nagadjas? ( mislim koristio duze vremena a ne samo slusni test na pola sata)
Vrlo specifican zvuk sa uskom primenom, imamo 5 komada u studiju i iz iskustva znam da na vrlo malo stvari legne kako treba (da bude ono pravo...), cak ni na svim vokalima.
Ja bih sa Brauner Phanotomom C bio zadovoljan, a tebi Dzoni PFC toplo preporucujem Korby sa U67, U47 i cak C800 glavama, ako imas para naravno...
chekiraj http://www.korbyaudio.com/
Mikrofon koriscen na System Of A Down albumima, i po meni ono jedan od najjacih svetskih mikrofona, sto i Manley moze podupreti:)
awacs
13-03-2009, 09:20 PM
Ako ne, onda ovako
:confused:Jbt, kolike se to repa obrću oko repa kad se stiglo do tih finansijskih okvira u kojima se ti kreće?:confused:
In-your-face hard vocals (u repu) su ponajvi?e stvar dikcije u repovanju i kompresije/EQ-a u miksu. Valjda.
Pozdrav
zlobisha
13-03-2009, 09:35 PM
:confused:
Vaistinu...
silicon science
13-03-2009, 09:59 PM
:confused:Jbt, kolike se to repa obrću oko repa kad se stiglo do tih finansijskih okvira u kojima se ti krećeš:confused:
In-your-face hard vocals (u repu) su ponajviše stvar dikcije u repovanju i kompresije/EQ-a u miksu. Valjda.
Pozdrav
Aj nemojte zezat choveka, bitan je dobar mikrofon, pa onda posle to sto ti kazes. Pod uslovom da zna kako se repuje i da mu je dikcija u malom prstu... Svrbe ga pare pa hoce chovek dobar majk...
awacs
13-03-2009, 10:09 PM
Aj nemojte zezat choveka, bitan je dobar mikrofon, pa onda posle to sto ti kazes. Pod uslovom da zna kako se repuje i da mu je dikcija u malom prstu... Svrbe ga pare pa hoce chovek dobar majk...
Pa nikoga ja ne zezam. Nema zezanja sa P.F.C. ekipom :wink:
RetroMan
14-03-2009, 07:14 PM
Izvini, al' bilo mi je cudno da neko ima iskustvo sa U67 (relativno retka zverka), a ne zna kako zvuci U87 (skoro svaki, iole, ozbiljniji studio ga ima).
mikrofon je ZLOO !!! Ima taj karakter sto ni jedan mikrofon nema... Da li sam upravu?
Da, ali ako vec tako mislis, zasto uopste razmisljas o nekom drugom mikrofonu?
jel postoji nesto bolje ?
Ne, postoji samo drugacije.
RM
fosnex
14-03-2009, 07:53 PM
Ako ne, onda ovako
Evo pogledaj i ove mikrofone nisu toliko velike cijene na nekim modelima a trebalo bi da radi jako dobro.... pozzz
http://vintageking.com/Shop-New-Categories/Condenser-Large-Diaphragm/Telefunken-AK47
Combo
05-04-2009, 05:49 PM
Bro, vidim da se sprema neka opasna repcina! :wink: Sto se tice focusrite ISA220 to je opsan preamp, dosta clean i detaljan znaci sve nijanse i karakter potreban za hip-hop padaju na MIC. E, sad ima tu svacega... Neumann U87 i njegov clone (lil' brother) :) TLM67 su kao sto se zna clean mics. Medjutim razlog zbog kog se oni najcesce koriste u hip-hop-u (LA, NY city) je taj sto odlicno na prvu legne u mixu tako da crnja nemora da drnda EQ i COMP. Jos jedan razlog je taj da crnja ima vec "LAMPU" (dubinu, harizmu) u glasu taku da mu je u cilju da to tako i snimi... Naravno ni sve crnje nisu iste :)! E sad kod nas belaca je du stvar malo zaznuta... i postoje i bolje opcije od malo pre gore pomenutih (bar po meni)... a to su: Nemuann TLM49, AudioTehnika 4047, SE Gemini II, Brauner Valvet... Naravno pravilo je da nema pravila i navedeni mikrofoni predstavljaju samo dobru pocetnu osnovu od koje treba krenuti kako bi se na kraju zavrsilo sa sto boljim rezultatima. Da dodam jos i to da nam uskoro dolazi knjiga "Sve od A do Š za Hip-Hop produkciju" :cool2:
Lil' Boy, peace yo!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.