Log in

View Full Version : Taskam us1641 i Line 6 Tone Port UX8

phil.milmax
13-03-2009, 01:16 AM
Da li je moguce na neki nacin u isto vreme koristiti ova dva interfejsa?Recimo hipoteticki snima se bend na 1,2,3 i treba mi 15 mic ulaza.Da li mogu da koristim recimo 8 sa taskama i 7 sa toneporta?Ako je moguce kako?

drzox
13-03-2009, 12:52 PM
Da li je moguce na neki nacin u isto vreme koristiti ova dva interfejsa?Recimo hipoteticki snima se bend na 1,2,3 i treba mi 15 mic ulaza.Da li mogu da koristim recimo 8 sa taskama i 7 sa toneporta?Ako je moguce kako?

Ako imas samo jedan PC i obe karte na njemu onda tesko,mozda preko ASIO4all drivera,jedino ako neka od tih kartica moze raditi i bez PC kao npr Motu 828mk2,onda bi ubo 8 kanala u nju i SPDIF-om poslao u kartu koja ti je spojena na kompjuter i u nju ubado jos onoliko koliko ona ima analognih ulaza.
Mozda i postoji kakvo drugo rjesenje sa 1 PC .Drugo rjesenje ti je da nabavis kakvu ragu od kompjutera i da na nju instaliras jednu kartu i nema problema .Ja sam probao oba setupa i radilo je ,doduse ja sam imao Motu 828mk2 i digi002.
Pozdrav

phil.milmax
14-03-2009, 02:39 AM
Drugo rjesenje ti je da nabavis kakvu ragu od kompjutera i da na nju instaliras jednu kartu i nema problema .Ja sam probao oba setupa i radilo je ,doduse ja sam imao Motu 828mk2 i digi002.
Pozdrav

E te ne bi mrzelo da mi malo blize objasnis kako funkcionise to sa dva PC-ija?
Prvi put se srecem sa ovim problemom pa sam totalni duduk. :)

phil.milmax
14-03-2009, 03:37 PM
probao sam asio4all ali nisam uspeo.prepozna on obe kartice ali u nuendu mi daje samo dva in-a od toneporta a taskamove sve prepoznaje:confused:.ima li neko kakvu ideju?:)

drzox
18-03-2009, 12:35 PM
E te ne bi mrzelo da mi malo blize objasnis kako funkcionise to sa dva PC-ija?
Prvi put se srecem sa ovim problemom pa sam totalni duduk. :)

Nije bas jednostavno za objasniti.U principu imao bi dva kompjutera ,svaki sa svojom karticom i onda bi ih sikroniziraao i usnimavao u svaki posebno u seqvenceru otvorenom na tom kompu onoliko kanala koliko dozvoljava kartica,ali bi onda slusanje morao da sabiras negdje u nekoj eksternoj mixeti.Na ovaj nacin bi imao sve trake za naknadnu obradu pojedinacno.
Drugi nacin bi bio puno laksi ,da samo prolazis kroz "ragu " i sa dava izlaza ulazis u glavni kompjuter ,tad bi ti slusanje bilo samo na glavnom kompu,bez potrebe za externom mixetom, ali bi sve sa rage imao samo na stereo kanalu i ne bi mogao naknadno obradjivati,jer ako bi iskoristio out sa rage i ubo ih u inove na glavnom smanjio bi sebi broj ulaza sto ti nije cilj.

alexale
20-03-2009, 06:38 PM
probao sam asio4all ali nisam uspeo.prepozna on obe kartice ali u nuendu mi daje samo dva in-a od toneporta a taskamove sve prepoznaje:confused:.ima li neko kakvu ideju?:)
el prepoznaje samo dva ulaza u VST connection ili prikazuje dva input kanala u mixeru?

phil.milmax
21-03-2009, 07:44 PM
el prepoznaje samo dva ulaza u VST connection ili prikazuje dva input kanala u mixeru?

prepoznaje mi sve ulaze taskama ali toneport koji inace ima osam zasebnih ulaza pokazuje kao da ima dva.