View Full Version : Kupnja UAD-2..
Pozdrav svima,
Evo konacno su se skupile neke pare od produkcije i odlucio sam uloziti u DSP karticu. Iako sam prvobitno planirao ici na powercore, nakon mnogo proucavanja odlucio sam se za UAD; vec imam Virus Ti i V-Station, koji su glavni aduti poco-a osim reverba. A LiquidMix mi se cini preslab sa svojih 16 stereo kanala processing-a.
No sad se postavlja pitanje koju kombinaciju uzeti, koje pluginove, i najbitnije gdje to nabaviti sto jeftinije. Inace sam iz Zagreba.
Zasad planiram ici na UAD-2 Duo, nekako mi se cini dovoljno jak za moje potrebe. Gledao sam njihove sluzbene cijene i cijene po netu, i koliko vidim vani se da nabaviti i ispod pune cijene. E sad.. da li ici na klasicni ili fexi pack, ili pak traziti negdje rabljenu karticu sa pluginovima, stvarno ne znam sto je najbolje. Kako/gdje u HR se da najpovoljnije nabaviti UAD-2? Koja je prica sa kupnjom izvana (da li se placa porez/pdv)?
Takodjer ne znam koje pluginove bi bilo najbolje nabaviti; prvenstveno gledam nabaviti alate za mix (barem jedan kvalitetan compressor i EQ) i, po mogucnosti, za mastering (multiband comp. i limiter). Inace bavim se produkcijom elektronske/dance/trance/ambient glazbe nekih 8 godina, zadnjih 3 godine profesionalnije (izdanja i sl.).
Unaprijed hvala za bilo kakve savjete vezane uz kupnju karice i izbor pluginova. Takodjer bih volio cuti kako se po vasem misljenju UAD pluginovi mjere sa nekim kvalitetnijim VST pluginovima(npr. sonnox oxford plugin-ovi koje trenutno koristim); da li se jos uvijek isplati ulagati u takvu DSP karticu ?
Thx
RetroMan
13-03-2009, 02:35 PM
Kako/gdje u HR se da najpovoljnije nabaviti UAD-2?
U Vinkovcima imas za 640 EUR
Takodjer ne znam koje pluginove bi bilo najbolje nabaviti; prvenstveno gledam nabaviti alate za mix
Koliko novca si spreman da odvojis za pluginove?
da li se jos uvijek isplati ulagati u takvu DSP karticu ?
Da
RM
U Vinkovcima imas za 640 EUR
Svaka cast. To je dobra cijena. Nasao sam oglas, ali ne i firmu. Da li je to stalna ponuda ili netko prodaje samo jednu karticu?
Koliko novca si spreman da odvojis za pluginove?
Planiram ici do ~1000 eura ukupno za karticu i pluginove. Barem za pocetak.
dlukace
24-03-2009, 07:00 PM
po meni je pitanje koliko se isplati kupiti takve kartice...ako si slab ili osrednji u produkciji i ostalome svejedno ti je ako će koji native plugin raditi slabije kad će demo koji ako bude valjao preuzeti pošteni studio(ako ga ima)te dodati "pretežno" skuplje hardware efekte.To rade ljudi kojima je to svakodnevni posao i ne rade ništa drugo.
Ljudi misle ako uzmu uada ili poco da će pjesme "sjati"-hoće ako znaš posao što je puno važnije...
quake
24-03-2009, 07:15 PM
Lfmc Slobodno ti uzmi uad2 i navikavaj uvo na kvalitetne pluginove a ne na kojesta.Od plagova za uad preporucujem za pocetak Cambridge EQ (http://www.uaudio.com/products/software/cambridge/index.html),Neve 1073 EQ (http://www.uaudio.com/products/software/neve1073/index.html),Precision EQ (http://www.uaudio.com/products/software/preceq/index.html),Pultec Pro (http://www.uaudio.com/products/software/pultecpro/index.html),1176LN (http://www.uaudio.com/products/software/1176ln/index.html),LA-2A (http://www.uaudio.com/products/software/la2a/index.html),Fairchild 670 (http://www.uaudio.com/products/software/fairchild/index.html),NEVE 33609 (http://www.uaudio.com/products/software/neve33609/index.html),Precision Multiband (http://www.uaudio.com/products/software/precmulti/index.html),...pozdrav.
Reinhardt
24-03-2009, 10:51 PM
da li se jos uvijek isplati ulagati u takvu DSP karticu ?
1.ako zelis raditi legalno -isplati se
2.ako ne -ne isplati se, uzmi fino jos jednu, dve pc kante pa ih ve?i fx-teleportom i rijesio si se muka..
ostale pare ulo?i u bolje slu?anje/okru?enje
Ne znam bash.... smeo bih za bilo kakvu opkladu da radim mix samo sa pluginsima sa UAD2 duo i par free ili plug-insa koji dolaze uz Nuendo npr.....
Ne kazem da nema dobrih native pluginsa, ali..... UAd i NS10m su 2 poslednje stvari od kojih bi se rastao
newbieOP
28-11-2009, 01:57 PM
planiram kupiti Uad2 Duo...
koji je najisplativiji?
Meni je za početak dovoljno imati- jedan dobar kompresor ( 1176), cambridge EQ ( ne znam da li je uključen jer svugdje drukčije pi?e), i precision multiband za mastering...
simulacija pulteca mi dobro radi i na TRacks3 ( uad-ovu nisam čuo) pa smatram da mi nije potrebna...
Da li onda uzeti UAD-duo ili UAD duo Flexy?
Htio bih malo stručnijih mi?ljenja o svemu ovome, a ne bih htio uludo bacit pare..
Bockie
29-11-2009, 06:04 PM
U HR imas Audio pro,ima u ZG i mislim Osjek ili tako nesto, mislim da bi trebalo da su najpovoljniji, jer je to isto sto i Artist u Srbiji, a UAD je jaaako povoljan preko njih...
Mislim da je isplativiji FLEXI bilo koji, jer podrazumeva 500 ("pesto") dolara voucher, sto znaci 2-3 ozbiljnija pluga dok je obican da nije flexi 50 dolara,sa cime realno nemas nista... Plagovi su od 150 do 250-300$ kom...
Bez ovoga ne bih poceo mix...
Pultec (vec ga dobijes free)
Kompresor LA2A (Laza) koji savija kako radi,
Cambridge EQ
Roland Dimension...
Poz'
newbieOP
30-11-2009, 12:21 AM
Big bockie, hvlaa ti na odgovoru... mislim da će i biti flexy, pa ću kupovati ?to po?elim kako bude trebalo...
Meni je nekako najbitniji dobar kompresor za početak...
Bockie
30-11-2009, 12:02 PM
Onda Laza i Dbx...
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ap_J8gHFPRqesM:http://www.delamar.de/wp-content/uploads/2008/03/ua_vca-vu.jpg
+
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:A13ekHDbxchp3M:http://www.uaudio.com/webzine/2003/june/graphics/LA2A-front.gif
VCA VU ti je na fazon dbx-160ke a La2a je Laza...:D
newbieOP
22-12-2009, 11:12 PM
Big bockie- jo? jedno pitanje- ka?e? da ne bi počeo mix bez Roland D dimensiona ( chorus ako se ne varam)- to mogu koristit prete?no na gitarama, a muzika koju stvaram i nije ba? gitarska...:D
Odlučio sam uzeti Uad2-Duo flexi. Do 31.12. uz njega free dobivam i 1176 LN i LA2-A ?to je, mislim, genijalna prilika+ ?to su bo?ićni popusti na pluginove... moram potro?iti 500$, pa molim savjete na ?to...
Meni se Precision maximizer čini zanimljiv... ( molim komentirajte kako vam radi Precision multiband) , Cambridge EQ ( to svakako moram), i VCA-VU kompresor ( svugdje čitam da kick sa njim bolesno dobro izalzi van u miksu... )... ispravite me ako grije?im i savjetujte mi onako od srca...:D
google
22-12-2009, 11:38 PM
Ja bih uzeo UAD 2 solo, od softvera samo cambridge eq, LA2A, precision eq i precision limiter. I ostaje ti love da kupis VSS3.
To je za ozbiljan posao dovoljno.
Maksimajzer nisam ni probao. A sve ostale plaginove jesam. Multibend je solidan. Pre bih uzeo MD3.
Za 1200 evra mozes uzeti MD3 + VSS3 + UAD solo + Cambridge + Precision eq + jos jedan ili dva eq ili comp. Dobara je i UAD emulacija SSL, to valja uzeti.
VCU ne bih uzimao, a ni maksimajzer.
Najkorisnija stvar u UAD je Cambridge eq. To je ono sto ti se nikad nece dopasti kada ga slusas solo. A bez cega ne bih uopste mogao raditi.
Da moram uzeti samo jedan plagin, uzeo bih Emulaciju SSL ili Cambridge EQ. A kada bi birao izmedju ta dva alata, izabrao bih Cambridge.
Bockie
23-12-2009, 01:12 PM
Big bockie- još jedno pitanje- kažeš da ne bi počeo mix bez Roland D dimensiona ( chorus ako se ne varam)- to mogu koristit pretežno na gitarama, a muzika koju stvaram i nije baš gitarska...:D
Odlučio sam uzeti Uad2-Duo flexi. Do 31.12. uz njega free dobivam i 1176 LN i LA2-A što je, mislim, genijalna prilika+ što su božićni popusti na pluginove... moram potrošiti 500$, pa molim savjete na što...
Meni se Precision maximizer čini zanimljiv... ( molim komentirajte kako vam radi Precision multiband) , Cambridge EQ ( to svakako moram), i VCA-VU kompresor ( svugdje čitam da kick sa njim bolesno dobro izalzi van u miksu... )... ispravite me ako griješim i savjetujte mi onako od srca...:D
Roland Dimension nije bas onaj tipican korus i nije samo za gitare,naopako,da jeste tako bi ga verovatno nazvali - chorus,da ne rizikuju pometnju na trzistu...:) Najbolji nacin koji mi pada na pamet da se opise jeste ako znas sta je to Roland Jazz - chorus pojacalo:
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:IcM5_c3Qm1NPvM:http://www.sonotecperu.com/jc120.jpg
Dakle nije onaj tipican chorus zvuk, vec kombinacija toga i stereo imagera,ali na jedan pitak nacin sa izuzetnim prizvukom analogije,topline,a ne jeftine agresivne extremne govnarije!
Recimo poslusaj Chris Rea - Road to hell, pa slusaj bass gitaru,ne smem da tvrdim da je bas to korisceno na tom snimku,to ne znam ali 110% podseca na njega! Tu je bas izrazen...
Ili uvod na Nothing else matters,ona gitara... E to je to!
Idealno za pratece vokale,vokale, solo instrumente, bass, svasta...
Licno ne mislim da su UAD maximizeri i final limiteri ista spektakularno! Ja ne bih to radio, mozda eventualno kasnije dokupiti i tako... Jebes zategnut mix bez "safta"...
VCA VU? Bez da razmisljam...! LA2A je vise mekani spori lenji compresor-limiter, a ovaj ujeda!
Da sam u poziciji da imam uslove slicne tvojim, uzeo bih sledece:
500$:
1. LA2A =104.30
2. Cambridge EQ =104.30
3. dbx VCA VU =104.30(ne samo kick,nego i snare,bass,vox,bus limiter!)
4. Roland Dimension=119.20
i ostaje ti od 500$ jos 67.90$, realno mozes da odmah uguras i Pultec-Pro od 55 - 56$, ali nije za izmet razmisliti o tome da je Dream Verb 74.50$...!
Dakle dodao bi za dreamverb 6.50$ sto je cuga u kafani i to je uz Pultec (onaj koji vec dobijes), uz 1176LN, vrlo mocan set...!
Poz'
newbieOP
24-12-2009, 12:10 AM
Dečki, hvala puno...
big bockie, neće? vjerovat, ovaj Roland koji si naveo je prvo pojačalo na koje sam u ?ivotu sviraqo! :) Prvi band koji sam imao svirao je uključen samo na to ( vokal, gitara) jer je od gitarsite stari posjedovao isto ( mislim da ga jo? uvijek ima)... Radi se o jako toplom soundu, istina...
Dobio sam ponudu od dvoje kolega da skupa s njima uđem na njihov nalog, pa bih morao kupiti nekoliko pluginova da ''izravnamo račune'' i koristiti sve njihove postojeće...
Sada razmi?ljam- da li bi mi bilo dosta da uzmem Uad2-SOLO i onda kupim neke pluginove ili mi to neće biti dovoljno jak DSP procesor?
newbieOP
24-12-2009, 12:10 AM
Dečki, hvala puno...
big bockie, neće? vjerovat, ovaj Roland koji si naveo je prvo pojačalo na koje sam u ?ivotu svirao! :) Prvi band koji sam imao svirao je uključen samo na to ( vokal, gitara) jer je od gitarsite stari posjedovao isto ( mislim da ga jo? uvijek ima)... Radi se o jako toplom soundu, istina...
Dobio sam ponudu od dvoje kolega da skupa s njima uđem na njihov nalog, pa bih morao kupiti nekoliko pluginova da ''izravnamo račune'' i koristiti sve njihove postojeće...
Sada razmi?ljam- da li bi mi bilo dosta da uzmem Uad2-SOLO i onda kupim neke pluginove ili mi to neće biti dovoljno jak DSP procesor?
Bockie
24-12-2009, 11:53 AM
Solo ima samo 50$...!
Sta ces sa 50$...? Mogli su dati i vaucer za pivo u centru,umesto toga...:D
RetroMan
24-12-2009, 01:18 PM
da li bi mi bilo dosta da uzmem Uad2-SOLO... ili mi to neće biti dovoljno jak DSP procesor?
Ako neces koristiti vise od 10 plugina istovremeno, moze da prodje.
RM
google
24-12-2009, 07:26 PM
Ja mislim da je dovoljan, ja radim sa jednim UAD 1, i zadovoljan sam, mogu da uradim sve sto hocu.
Nema potrebe bacati pare, ali kako hoces- tvoja odluka.
voomighty
25-12-2009, 01:49 AM
ima ona stara narodna............ sto vise uada.. to bolje....:)
newbieOP
17-02-2010, 05:23 PM
Danas stiago UAD2... koliko sam instalirao software i stavio karticu u slot, počeli problemi... ispočetka mi sistem ne prepoznaje preostala 2 hard- diska... ali ajde...
SA kolegom sa kojim sam se dogovorio da ću se prijaviti na njegov account napravim sve kako oni tra?e, međutim , pluginovi se ne autoriziraju, već su mi dostupni samo oni koje sam dobio u svome FLEXI packu...zanima me sljedeće:
-ako se prijavim na njegov account, da li gubim svojih 500$ vaučera?
- da li ja mogu svejedno napraviti svoj account pa imati i svoj i njegov ( za svaki slučaj, zlu ne trebalo)
- da li je netko imao ovakvih problema jer mi je sada izbacilo blue screen i vi?e nemam ideja, a tko zna kad će otpisati ovi iz UAD-a?
Hvala unaprijed...
PS... veselim se ovome kao malo dijete i sada pizdarija ?teka umjesto da se cijelu noć igram sa novom igračkom.... :( pomozite.... :ups:
EDIT:
Stigao je mail iz UAD-a kolegi na čiji smo account prijavili moju karticu. Čini se da je do?lo do promjena sa autorizacijiom. Oni tvrde da ako ima? karticu na različitom sistemu, jednostavno mora? kupovati nove plug-inove... s tim ispada da ne mogu koristiti njegove postojeće pluginove koje ima na prethodnim karticama, a svoju sam već prijavio na njegov nalog... dakle, imam 500$ vaučera koji moram iskoristit, a po svemu ?to oni ka?u, njegove plugove neću moć vidjet ni u snu... molim nekoga da mi odgovori ?to prije na ovo jer već polako ludim...
RetroMan
18-02-2010, 09:00 AM
-ako se prijavim na njegov account, da li gubim svojih 500$ vaučera?
Prijavljivanjem na njegov nalog ti si "izgubio" i karticu i vaucer, ali je on dobio, i moze da iskoristi taj vaucer da kupi pluginove, ali mora da se opredeli za koju karticu, tvoju, ili njegovu.
- da li ja mogu svejedno napraviti svoj account pa imati i svoj i njegov ( za svaki slučaj, zlu ne trebalo)
Ne
Čini se da je do?lo do promjena sa autorizacijiom.
Ne
Oni tvrde da ako ima? karticu na različitom sistemu, jednostavno mora? kupovati nove plug-inove...
Oduvek je tako bilo
ispada da ne mogu koristiti njegove postojeće pluginove koje ima na prethodnim karticama
Tacno
a svoju sam već prijavio na njegov nalog
Na pogresan nacin, trebalo je da svoju karticu stavis u njegov kompjuter zajedno sa njegovim karticama, pa onda da uradis autorizaciju.
dakle, imam 500$ vaučera koji moram iskoristit
Nemoj da zuris, prvo resi sta ces da radis, pa onda vidi sta ces sa pluginovima. Imas dve varijante:
1. Kolega iskoristi vaucer i kupi pluginove koje stavi na sistem sa tvojom karticom, ti otvoris svoj nalog kod UA, pa ti kolega izvrsi transfer i kartice, i pluginova sa njegovog naloga na tvoj. Sada ti imas svoj nalog i mozes da kupujes sebi nove pluginove, ali ne mozes da koristis kolegine, niti on tvoje.
2. Kolega posalje mail UA i trazi da mu ta dva sistema spoje u jedan, ali ce oni traziti da dokaze da se sve kartice nalaze u jednom kompjuteru, tako sto ce im poslati SystemProfile file u attachment-u. Nakon toga kolega ima samo jedan sistem i sve pluginove koje kupi (sa tvojim vaucerom) moze koristiti i on, kao i ti njegove koje on vec ima.
RM
newbieOP
18-02-2010, 09:26 AM
Retro Man, hvala ti od srca! Noćas sam tra?io rje?enje, na kraju i vidio ?to je radila ekipa ba? ovdje na Rumskom, i siguran sam da ćemo izvesti opciju 2! Samo ne znam po kojoj logici oni zaključe da u jedan kompjuter mo?e? ugurati i 8 UAD-a, kad meni na PCI slotovima na jednom mjestu smeta grafička, na drugom chipset, tek na trećem slotu UAD sjedne kako treba...:D
RetroMan
18-02-2010, 11:25 AM
... ne znam po kojoj logici oni zaključe da u jedan kompjuter mo?e? ugurati i 8 UAD-a...
Teorijsi, mozes ih staviti u externo kuciste (Magma) i sa 13 slotova, ali to njih ne interesuje, oni samo ne dozvoljavaju da iste plugove koristis na dva (ili vise) mesta (kompjutera).
RM
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.