Log in

View Full Version : rode ntk

koca
12-03-2009, 09:43 AM
Da li je neko imao iskustva sa rode ntk mikrofonom i da li je velika razlika što se tiće kvaliteta između njega i nt1000 obzirom da ovaj prvi košta duplo:)

kravadinka
12-03-2009, 10:34 AM
Bolji je NTK, a da li bas duplo koliko i kosta to je individualno... NTK je K2 samo sa jednom kapsulom...

Monroe/Rampart
12-03-2009, 01:20 PM
koliko se ja sjecam, razlika izmedju ntk i k2 nije samo u vise pick-up patterna, vec u razlicitoj kapsuli...nek me ispravi netko ako grijesim

awacs
12-03-2009, 02:16 PM
koliko se ja sjecam, razlika izmedju ntk i k2 nije samo u vise pick-up patterna, vec u razlicitoj kapsuli...nek me ispravi netko ako grijesim

Pa da, kao ?to ka?e kravadinka - jedna je single (HF-2, ona se nalazi u NT1000 i NTK), druga je dual (HF-1, ona je pak u NT2-a, NT2000 i K2) i omogućava promenu usmerenosti. Jedino ?to koca nije ba? to pitao :rolleyes:

@koca:
Dakle, NTK i NT1000 imaju istu kapislu, s tim ?to je NTK cevni, pa je samim tim i skuplji. Da li je duplo bolji i da li je uop?te bolji - to je stvar ukusa i potreba.

Slaba je vajda od tuđih iskustava, po?to svako ima svoj ukus i potrebe. Mora? da proba? i jedan i drugi u istim uslovima, pa da vidi? koji ti je korisniji. Ako to ne uradi? ?anse da bude? zadovoljan su 50% (ako si optimista) :wink:

Pozdrav

DzoniPFC
12-03-2009, 04:31 PM
ntk vs k2, k2 pobedjuje jer je bolji... koliko se ja secam o tome se vec pisalo u nekoj staroj temi..
ntk je bolji od nt1000 jer nt1000 je slican kao rode nt1-a samo sto nema "harash" zvuk... svi jeftiniji rode mikrofoni su ok ali zvuche "Hladno" (nt serije...)
---
ntk je tube mikrofon, ima lampu, pa ako se nekad zasitis starim zvukom mozes da nabavis bolju lampu i time postizes bolji/detaljniji zvuk..