View Full Version : Moji instrumentali...
alek019
05-03-2009, 10:49 PM
Postovani,
Nisam bas siguran da je mojem muziciranju bas mesto na ovom forumu ali OK, poslusajte pa ...
Uglavnom instrumentali, gitarski. Ja malo pauzirao (oko 25 godina) pa resih da ponovo malo nesto snimim sam za svoju zabavu i odmor. Da ne duzim mnogo,
evo linkova
http://www.as-computer-software.com/mymusic/running.mp3
http://www.as-computer-software.com/mymusic/sound_from_the_past.mp3
http://www.as-computer-software.com/mymusic/myworld.mp3
zoolander
06-03-2009, 07:29 AM
A čuj, poslu?al sam prvu po redu i čini mi se da aran?man svira svoje, a ti svoje...:)
alek019
06-03-2009, 08:31 AM
Pozdrav prijatelju,
Komentar ili kritika bilo kakva je dobrodosla. Malo prosetah po forumu (nov sam ovde) i potrazih tvoje radove da bi razumeo kako ti razmisljas (muzicki) i sada su mi stvari jasnije.
p.s.
Proveri linkove na neke od tvojih (ranijih) radova iz nekih razloga ne rade. Tvoja volja ili...
dejankuki
06-03-2009, 09:16 AM
Pozdrav! ne volim da se nalazim u ulozi kriticara.. ali komentar, pa recimo da cu reci a ti ne moras da ga prihvatis... a mozda se drugi i ne sloze samnom.. cak ce neki mozda i pitati smem li ja nesto da pricam... ... no!
Sviracki - tvoja svirka jos i moze da prodje, ima nekih finih delova, vidi se da si dugo svirao i vezbao, (dakle respect) ali se i primecuje da nemas bas nekog iskustva rada u bendovima. Pretpostavljam da si vise vezbao i svirao kuci nego u bendu.. dakle prvi savet, nadji bend makar i pocetnicki (ispod tvog nivoa) ali ga nadji! Dalje se vidi da na nekim mestima jednostavno ne znas sta dalje pa vrtis vec odsvirane fraze.. pesma nema neki svoj sled u smislu da ima pocetak-razradu i kraj.. finale koje ce objediniti sve.. na neki nacin! Drugo procisti sviranje.. na nekim mestima se jace cuju zice koje zvrnde prazne neko ton koji hoces da sviras.. procisti sviranje barem prilikom snimanja!
Boja gitare - je ok. Sasvim je to pristojno i zadovoljavajuce.. kako si snimao?
Aranzman - izvini ali veoma jednostavan i neinspirativan.. Samo nabacani akordi i pratnja bez neke precizne ideje sta dalje i kako dalje. Bubnjevi prilicno jednolicni.., bez prelaza i nekih zanimljivosti.. Cinele praste i kad treba i kad ne treba, Klavijarure, hmmm cuo sam neke fine stvari ali slabo je to iskorisceno... Bas.. hmm ponegde tolko utopljen u sveukupnu muziku da ga i ne cujem, a negde pak preistaknut..
Ukupna produkcija - moze to i bolje..
Ukupni dojam - opet izvini, nemoj da se ljutis, ali meni ovo vise lici na onaj fazon: "Daj da vidim kako bi to zvucalo da uzmem da soliram", dakle neki interni experiment projekat, a ne nesto sto bi javnost trebalo da slusa. Rekoh tako mi lici!.. a ne da je to i namera..
Savet.. uzmi i poslusaj masu pesama i skontaj gde ces i kako staviti bubnjarske prelaze, kako da napravis aranzman, kako da uvedes slusaoca u pesmu, kako da "objasnis ideju" i na kraju kako da zavrsis pesmu (stvar). Napravi temu oko koje ces sve da vrtis..
Jednostavno - nije sviranje samo po sebi dovoljno.. mora da ima neke logike i smisla..
inace ako te interesuje evo mojih stvari.. pa poslusaj..
http://www.last.fm/music/Dejan+Milosevic+Kuki/+albums
zoolander
06-03-2009, 11:55 AM
Pozdrav prijatelju,
Komentar ili kritika bilo kakva je dobrodosla. Malo prosetah po forumu (nov sam ovde) i potrazih tvoje radove da bi razumeo kako ti razmisljas (muzicki) i sada su mi stvari jasnije.
p.s.
Proveri linkove na neke od tvojih (ranijih) radova iz nekih razloga ne rade. Tvoja volja ili...
Da to su stare stvari, koje vi?e ne prezentiram.
Da stekne? moj dojam gitarističkog instrumentala i sola?e na gitari, evo i moje improvizacije na poznati backing track, snimljeno je prije par godina.
http://www.box.net/shared/ur0rj5tk9n
alek019
06-03-2009, 12:11 PM
Pozdrav priajtelju,
Oko nekih stvari gresis ali si oko nekih i u pravu. Po bendovima sam svirao dugo, bio i profesionalni i studisjki muzicar (bilo to veoma davno skoro da se i ne secam vise, zadnj put sam uzivo svirao 1982.), ljudi sa kojima sam svirao tada su i danas respektabilna imena ali me moja stvarna profesija odvede na drugu stranu tako da punih 25 godina nisam uhvatio gitaru, za neveoravati ali ziva istina i mozda zalost. Mozda sam igubio osecaj tokom ove duge paze sto je vrlo verovatno, i tehnika sviranja mi je mozda, da ne preteram ali 20 puta losija nego sto je bila. Nemam u ovoj oblasti nikakvih ambicija, tu ste vi mladji pa gurajte. Ovi demoi, necu ih nazvati pesmicama ni melodijama, vec samo muzickim razmisljanjima koja su plod svirke od jedno 3-4 sata i sve je suvo i neobradjeno jer to zahteva dosta i vremena i truda. Odsvirano od prve kako se to kaze bez ikakvih i efekata, bojenja, dorade, jednostavno izbacis iz sebe trenutno raspolozenje. Razlog zasto sve ovo stavih na mrezu? Pa i ovaj da sa nekim razmenim i misljenja, kritike, stavove na temu koja mi je odavno falila.
Gde si u pravu. Pa ipak su ovo vise nabacane ideje nego finalna resenja ali po svemu sudeci to ce i ostati. Tacno je da moze dosta da se uradi pa da sve ovo zvuci mnogo korektnije ali...
Sve zavisi od cilja koji se postavi.Za mene cilj postignut, malo sam se vratio u stare dane i lepo sam se osecao svirajuci (mada me prsti i cela ruka bole).
Koristim svoju malo jacu masinu,Ableton Liv 7.03, M-AUDIO FAST TRACK karticu, BOSS GT-8 i UMX25 klavijaturice gitaricu (ARIA MAC 57, jer moju staru gitaru SG standar konfiskovali i razlupali klinci, steta velika ali sta zna dete sta je ...). EZ DRUMMER VST, Virtual BASSIST VST i ima tu jos neka gomila koje cega, posteno receno gomilu VST pomagala nisam ni probao. Svasta se moze sa ovim uraditi ali opet, treba vremena za to.
Ovih se dana malo odmaram pa tako nastade i cela ova prica. Na jednom od mojih sajtova stavih ove fajlove da ih ko zeli moze preuzeti.
U svakom slucaju hvala i na i savetima i kritikama. Da kazem da Knjazevac i nije tako daleko od mesta gde ja zivim (oko 100 km), lepo, lepo u ovom istocnom delu muzicara koliko hoces.
Da nemam toliko godina koliko imam verovatno bih se potrudio da nadjem ceo bend ali kada bih to uradio pre bi ljudi rekli da sam poludeo pod stare dane, tako da se ta tema ne razmatra iz veoma, veoma opravdanih razloga (zena, deca, posao...)
Kad god ugrabim malo vremena nastavicu da cepram po gitarici za svoju dusu pa mozda se te moje ideje "fore i fazoni" nekom i dopadnu pa uzme da ih razradjuje, doradjue...
A nadalje, kritika je OK, pa iz tih razloga je sve ovo i javno stavljeno.
Jos jednom pozdrav
alek019
06-03-2009, 12:32 PM
Da to su stare stvari, koje vi?e ne prezentiram.
Da stekne? moj dojam gitarističkog instrumentala i sola?e na gitari, evo i moje improvizacije na poznati backing track, snimljeno je prije par godina.
http://www.box.net/shared/ur0rj5tk9n
E ovo je meni lepo i prija.
Pozdrav
dejankuki
06-03-2009, 12:52 PM
Dakle NEGOTIN... 'ladno nisam provalio da ti je nick alek019 sto bi me mozda navelo da skontam da si iz ovih krajeva.. no nema veze.. a nisam ni procitao ono u zagradi.. tako da .. mea culpa
Sto se tvog iskustva tice.. stvarno je steta sto si 25 godina pauzirao.. Eto mene je ovo tvoje sviranje prevarilo da pomislim da si pocetnik.. izvini! Mada, sa druge strane ja i nisam nesto kritikovao tvoje sviranje.. no nema veze, izvini..
Za ideje.. hmm. pa dobro.. sve je to ok, i ja sam imam takve neke stvari.. jedino si treb'o da naglasis da je tako. Jer sam ipak shvatio da ti je namera da prezentujes svoj rad... tako da, ondak sam pogresno gledao na stvari..
Eh, mozda sam ipak trebao da predpostavim da nisi pocetnik po zvuku, Dakle oprema ti je sasvim ok kao i zvuk gitare.. samo me zanimalo jesi li snimao preko pojacala ili si snimao direktno u kompjuter pa onda doradjivao nekim pluginovima... OK, dobio sam odgovor..
Eh a sto se tice godina (sto je i glavni razlog ovog javljanja.. ni ja nisam u cvetu mladosti..rodjen sam za vreme Tita.. novembra, leta gospodnjeg '69 pa i ja jos pokusavam da pravim bendove i da sviram i mrdam.. tako da.. nikad nije kasno.. ne predaj se! :grin: ma koliko da si star!
P.S. poznajes li Richija ili Rogu?
alek019
06-03-2009, 01:25 PM
Eh a sto se tice godina (sto je i glavni razlog ovog javljanja.. ni ja nisam u cvetu mladosti..rodjen sam za vreme Tita.. novembra, leta gospodnjeg '69 pa i ja jos pokusavam da pravim bendove i da sviram i mrdam.. tako da.. nikad nije kasno.. ne predaj se! :grin: ma koliko da si star!
P.S. poznajes li Richija ili Rogu?
Pozdrav iz ovih krajeva jos jednom. Tacnije pitanje bi bilo da li oni znaju mene. Odgovor ZNAJU. Mali ROGA pogotovu, sjajan decko. Ovde me svi vise znaju po nadimku SASA i zna se da stvarno dugo,dugo ne sviram.Nisam bas zardjao ali nemam razloga da ne govorim istinu, nekada sam zaista po svim zivim kriterijumuma svirao veoma dobro.
Kada si napisao da nemam iskusa u radu sa bendovima slatko sam se nasmejao jer zamisli KEPU iz Smaka na bubdjevima, KRIS NIKOLS klavijature (klavijaturista TAJMA englez), nekada cuveni MRACKO (Mracic Vladan) na basu, pa ti vidi. Zenski vokali Silvija iz grupe KIM (ako se neko uopste seca svih ovih imena). Tvoj komentar me natera da se prisecam i nemas pojma koliko sam se oraspolozio, navrle uspomene.
Za tebe malo matematike tvoje godinice pa jos minus 11, pa ti vidi. No nije bitno. Posle 25 godina pauze i jesam u neku ruku pocetnik (he,he) ipak je to previse dug period. Proslo me vreme gitarske sujete, gordosti... sada se na sve gleda sa mnogo vise mudrosti i zrelosti i bitno je da bar jos mogu svirati. Naravno sada je mnogo laske uz sve ove racunare i programe, ranije toga nije bilo pa si morao uvek traziti istomisljenike (grupni sport) a sada virtuelni bas, bubanj, filharmonija...Sa jende strane lepo a sa druge strane i tuzno, svega ima ali nema ljudi, (big problem).
Mozda se nekad i upoznamo, bilo bi lepo. Ovaj forum bar sto se mene tice odradio svoje, odavno se ovako nisam zabavljao.
Pozdrav
alfom
06-03-2009, 03:56 PM
Uh, dečki, fulnuli ste! :shock: I to ?estoko !!!
Alek, ti si jo? uvijek DOOOOBAR gitarista.
Tehnika će biti vraćena ; mo?da ne kao u mladosti, ali svakako će biti odlično.
Ideje, melodije, harmonije, ... , ima se kad - biće.
A snimci i kreacija : ima se kad i za to, po?to od ovog hljeba sa 24 kore ne ?ivi?.
Samo guraj i to svoj fazon, jer svaka roba ima svog kupca.
Svako dobro i samo naprijed. :)
I malo ohrabrenje : sigurno si 1.000 puta bolji gitarista od Gorana Bregovića :D.
balthazaar
08-03-2009, 05:58 PM
Jedno je dobro sviranje, a drugo su polu raštimovani aranžmani u kojima gitara nezdravo dominira...
alfom
08-03-2009, 08:11 PM
Pa čovjek i nije ništa ozbiljno radio u smislu komponovanja, snimanja, i sl.
Vjerovatno nemaš taj osjećaj kako je kada se neko vraća u svijet muzike. Ja sam se, iz istog razloga kao alek019, oko pet puta vraćao i odlazio. Svaki puta je bilo sve teže i teže. Ali, nakon višesedmičnog rada, da bih se mogao vratiti, osjećao bih se slomljen od rada, ali zadovoljan. Od avgusta prošle godine nisam uopšte svirao ni vježbao.
Nikad se ne zna ; ali, mislim da je ovo kraj moga tezgarenja - vjerovatno će ostati samo još koji festival i to je to.
Šta dalje?
Compy i ja?
Alek nije ni imao namjeru da se pohvali kako je nešto veliko napravio.
Ipak, Baltazare, vjeruj, znam iz ličnog iskustva, da je ovo što je snimio za njega ogromno, i tako to treba cijeniti. A da se, po načinu sviranja i nekadašnjoj tehnici koja provijava iz onog što se može čuti - čuje, čovjek je stara škola dobrih gitarista.
Po tome cijenim onako kako sam napisao u prethodnom postu. On se nije niti trudio da stvori nekakav bum-snimak. To što je predstavio je kao kad sjednem za tehniku, uključim accomp mašinu i slažem ideju, pa je malko dotjeram. Čak ni demo, nego samo bilješka, ili nekakav klupski sejšn.
Zato ću opet ponoviti :
Alek, ti si još uvijek DOOOOBAR gitarista.
Tehnika će biti vraćena ; možda ne kao u mladosti, ali svakako će biti odlično.
Ideje, melodije, harmonije, ... , ima se kad - biće.
A snimci i kreacija : ima se kad i za to, pošto od ovog hljeba sa 24 kore ne živiš.
Samo guraj i to svoj fazon, jer svaka roba ima svog kupca.
Svako dobro i samo naprijed. :)
alek019
22-04-2009, 10:04 PM
Pozdrav od mene opet.
Prvo da se zahvalim ALFOM-u ne na lepim recima vec na necem mnogo vecem, na razumevanju.
Evo jos jedne teme (fali joj ceo aranzman, dinamika) ali to je tema nastala bas onako kako to ALFOM napisa, ukljucis masinu, slozis ideju pa je malko doteras.
http://www.as-computer-software.com/mymusic/walkfortwo.mp3
InsaneEyes
22-04-2009, 11:41 PM
http://www.as-computer-software.com/mymusic/walkfortwo.mp3
tema - pet zvezdica
svirka - pet zvezdica
zvuk - nula zvezdica, nula
:D
:da:
ali stvar je odlicna, treba ovo da snimis, fenomenalno je tako da mi cak ne smeta uzasan izbor pedala i produkcija, ima neki letnji fazon, bas vozi ekstra!
OD-LIC-NO!
pozdrav!
alek019
24-04-2009, 09:37 PM
Ovo vise pisem zbog broja (postova) 13, nije da sam sujeveran ali...
Tacno, zvuk nije bas najbolji,da ne budem i ja ostar prema sebi (to ostavljam posetiocima ovog foruma koji se odluce da utrose malo vremena i poslusaju muzikicu, nekom ce se dopasti a nekom ne).
Posle praznika cu verovatno ugrabiti malo vremena da snimim ovo ponovo pa videcemo kako ce tada zvucati. Normalno, ne snimam CD za siroke narodne mase tako da ne ocekujem cudesa ali popravicu koliko budem mogao jer ova temica (da budem iskren i malo neskroman) ipak to zasluzuje.
Pozdrav i srecni praznici
InsaneEyes
24-04-2009, 11:04 PM
jer ova temica (da budem iskren i malo neskroman) ipak to zasluzuje.
naravno da zasluzuje, nije temica nego temetina, sinoc sam je na repeatu cuo jedno 10 puta :)
alek019
25-04-2009, 09:57 AM
Prijatelji, nije mi bas jasno sta se desilo ali prosto je bar meni neverovatno od kad sam ovo stavio na mrezu skinuto (ili preslusano) lepa cetvorocifrena brojka puta (milim na ovu poslednju temicu). Ako nista drugo bar da kazem hvala ovom forumu jer posetioci mojih sajtova su sasvim druga klijentela od koje ne ocekujem veliki broj onih koje ce moje sviruckanje zanimati,oni tamo idu iz sasvim drugih razloga. Dakle razlog za (bar za mene ) veliki broj downloda je ipak ovaj forum i nadam se bar da se dobrom delu svidelo.
Pozdrav
dejankuki
25-04-2009, 11:20 AM
Ja necu nista vise da pricam, verovatno cu da pogresim... i mozda da te naljutim.... a ne zelim!
I'll keep my mouths shut!
lesha
25-04-2009, 11:51 AM
I'll keep my mouths shut!
:shock:
koliko ih imas?
alek019
25-04-2009, 12:14 PM
Ma prijatelju samo ti pisi i iznosi svoje misljenje, pa ovo je na kraju krajeva zabava. Zasto bih se ja ljutio sto bi neko trazio i nalazio hiljade mana necemu sto ja smatram proizvodom svoje licne zabave i sto mi se svidja i zelim podeliti sa jos nekim ljudima. Pa ne spremam se za izdavacke kuce. Sve sto se na bilo koji forum stavi podlozno je kritici i losoj i dobroj, i zlonamernoj i dobronamernoj (na zalost u takvom sam zivotnom dobu da to na mene jednostavno ne moze imati nikakav uticaj, pre mnogo godina -gitarska- sujeta bi radila 100 na sat a sada je to nesto sto se vise i ne secam kako izgleda, ili kako bi to jedan moj prijatelj rekao imamo opravdanje od doktora ako napravimo bilo sta sto je lose, jednostavno godina proizvodnje cini svoje).
Meni je sada gitarica izvor zadovoljstva i to mi nikakva ni najlosija kritika ne moze uskratiti (nekom ce se nesto svideti nekom nece, neko ce misliti da je nesto lose a neko da je dobro).
Da se naljutim? Na koga i zasto? Sta bih time dobio ili izgubio. Zasto bi se ljutio sto bi neko rekao za nesto sto ja mislim da je dobro da on/ona smatra da je lose? Iskren da budem kada sam prvi put ovde stavio nesto od svoje zabave ocekivao sam drvlje i kamenje (ocekujem i sad, nista se tu nije promenilo).
Preslusao sam dosta kako ih ovde zovu (radova) i mogao bih dosta reci sta mislim gde su momci dobri i u cemu grese. Kritike koje dobijaju su vise vezane ne za opis (muzicke) ideje koju oni imaju nego na (zovu ih) boje zvuka koja je vise stvar same tehnike (racunarske i softverseke) koju poseduju, vreme koje neko zeli utrositi a to je meni potpuno nebitna stvar u uve svrhe. Da samo znate kako su nekada zvucali recimo demo snimci bendova koji su konkurisali za izdavanje ploca uplasili bi ste se.
Dakle, da ponovim, napisite sta god zelite, necu se ljutiti.
dejankuki
25-04-2009, 10:40 PM
pa, evo..
Ma, generalno, tema i aranzman mi se svidjaju...Lepo sklopljeno i fino zamisljeno..
ali mi se nikako ne svidjaju pratece gitare ove u auto-wahu ili roto speaker il iunivibe fazonu... ili cak je i neki EP vst plugn... nikako... tesko mi je da slusam.. odvlaci paznju...
E sad rekose pre mene...al' da reknem i ja!
Bubnjevi, znaci,..iritacija...do daske, a ja il' sam gluv ili ni bass ne cujem..
plus.. gitare... kako god da si ih snimao, mogao si da ih malkice zacinis nekimsimulatorom pojacala uVST obliku.. ovako, mnogo lose..
alek019
26-04-2009, 01:04 PM
Postovani, moram barem malo razjasniti neke stvari. Kao sto rekoh ovo je tema, nikako finalna kompozicija (sto ja nemam nameru da radim ne sa ovim radom vec govoreci uopsteno).
Da bih iskazao temu potrebna mi je ritam sekcija nju izaberem i ona ide kao jednostavni LOOP. Ritam gitarica, bas linija i eventualno nesto od klavijatura su tu koliko da drze harmoniju da mogu iskazati ono sto zelim. Na to dodje glavna melodija koja mi je uglavi i nju se trudim odsvirati najbolje sto mogu u odredjenom trenutku ne da se iskaze tehnika vec emocija.
Ono na sta ja zelim da ukazem posetiocima ovog foruma je jednostavno muzicka ideja, melodija a imam utisak da stalno ko ovo slusa tu trazi, produkciju, aranzmane dakle sve ono sto je vezano kao kada slusate CD nekog izvodjaca pa ocenjute sve od, grafickog izgleda omota pa do neba. To je u tim slucajevima OK ali ako se to radi i sa radovima na ovom forumu onda sam ja mozda ne promasio temu vec ceo forum.
Pod jedan, da zelim da se bavim muzickom produkcijom i da zelim da kako se to kaze da "izdam" neko svoje "remek delo" pa tada verovatno sigurno sav taj materijal se nikada ne bi pojavio na nekom forumu pre nego ceo materijal u svojoj zavrsnoj formi ne postane dostupan u nekom od komercialnih oblika inace on kao takav nece tada vredeti nista, sto bi ljudi nesto placali ako je besplatno dostupno.
Drugo, nadam se da bi neka od mojih tema zaintrigirala nekog drugog da je preuzme i da neko svoje vidjenje, dakle jednostavna pomoc kod dobijanja inspiracije.
Treece, smatram da se ja mogu iskazati kroz gitarske deonice a bas, bubnjevi, klavijature ili sta god drugo vec morao bi da odradi neko drugi kome je to osnovno interesovanje i preokupacija. Velika greska bi bila da ja koji nisam ni bubnjar ni basista ni klavijaturista pocnem da gubim energiju na ove stvari koje jednostavno ne umem.Pa jos tu dodje i produkcija zvuka.
Mozda drugi to nece priznati ili pak zele da misle da sve mogu sami. Sloboda mislenja ali to jednostavno nije ispravna stvar. Svastarenje nikad nije dalo neki kvalitet. Najjednostavniji razlog za sve ovo sto pisem je razlika u razmisljanju instrumentalista na razclicitim intrumentima jer je ono uvek odredjeno instrumentom kojim se vlada.
Cetvrto, ovo je po meni idealno mesto da se pronadju ljudi koji imaju slicna muzicka razmisljanja a sviraju razlicite instrumente pa se mozda mogu oko nekog projekta udruziti jer inetrnet je alat koji se moze lepo iskoristiti za ne samo razmene ideja vec i finalizovanje nekih.
Mozda je sada sve jasnije.
Pozdrav
alfom
26-04-2009, 01:20 PM
Vjerovatno nisi vidio :
alek019 ima? PM od neki dan. Ako je slučajno nema u tvom pretincu, javi mi na moj PM da ponovim.
PoZzzz.
alek019
26-04-2009, 02:26 PM
Izvini ALFOM, tek sam sada citao mailove.Potvrdjeno. Hvala.
alek019
12-06-2009, 04:55 PM
Negde na net-u pronadjoh matricu za ovu (po meni) veoma retko dobru pesmu pa evo ovde je moje vidjenje iste
http://www.as-computer-software.com/mymusic/Marija_Serifovic_molitva.mp3
Pozdrav
alek019
16-06-2009, 10:33 PM
Kao i u ranijem postu evo jos jedne melodijice koju volim, i mozda ideja za vas mladje sta mozete da radite.
http://www.as-computer-software.com/mymusic/prayer1.mp3
Pozdrav
alek019
08-07-2009, 11:27 PM
Pozdrav prijatelji,
evo jedne male FRAZE. Jednostavna muzicka ideja, malo gitarsko razmisljanje u ove vrele kisovite dane.
http://www.as-computer-software.com/mymusic/frazavb5.mp3
alek019
22-07-2009, 10:09 AM
Evo jos jedne, da je opet nazovem temom, ovaj put sporom (nije bas spora) ali mi se svidja. Nisam bas imao puno vremena za ovaj vikend, malo me mrzelo da nasnimavam gitare i tada bi verovatno bila lepsa ali i ovako mozete da steknete sliku. Mozda se i vama dopadne, neobavezna, odmarajuca tema.
http://www.as-computer-software.com/mymusic/slowday.mp3
Pozdrav
alek019
25-07-2009, 11:06 PM
Pozdrav prijatelji,
malo sam izmenio ovu zadnju muzikicu, i mozda je sada bolja (naravno kao tema, fraza, ideja)... Nema klavijatura ali sta da se radi, tu pomoci nema.
alek019
27-07-2009, 08:58 AM
Mozda vam bude interesantno, u ove dve poslednje muzikice zvuk gitare je sniman iz VOX AMPLUG LEAD (secate se malo, malecko, dimenzija 86 x 31 x 80 mm i tezine 40g) direktno. Simpaticna spravica koja pomaze da ukucani i komsije ne podanesu tuzbu za narusavanje kucnog reda i mira. Moram da priznam da zvuk lici vise od 90% na AC 30 kad se odvrne (nekada davno posedovao sam ovu spravu i verujem da me secanje jos sluzi). Japanci napravise ovu minijaturu i bez obzira sto mnogi kada i ugledaju ovu spravicu pomisle da je igracka za decu ona to jednostavno nije.
alek019
03-09-2009, 10:51 PM
Evo opet ja, ovo je bolje reci razrada jedne lepe teme koju mozda neki i pamte.
http://www.as-computer-software.com/mymusic/dream.mp3
Jednosatvno muzicko razmisljanje. Mozda se nekome i dopadne.
alek019
04-09-2009, 02:57 PM
Pozdrav od mene.
Malo pitanjce za posetioce ovog foruma. Ako ima neko ko je klavijaturista i kome se bar malo dopada moje muzicko razmisljanje i ima malo volje i zelje da oplemenimo ove instrumentale, to bi bilo lepo. Do sada je sve ovo kako se to kaze sobna varijanta a mozda bi mogla biti rumska.
Oprostite mi ako gresim ali i pored velikog broja "radova" nesto nisam primetio da ste probali da se malo udruzite oko neke muzikice sto bi verujem mnogima dobrodoslo. Bilo bi i interesantno jer bi ovo forumsko druzenje prestalo da bude samo to. Gomila kritike i dobre i lose na sve strane ali nema konkretne saradnje (open da se izvinim ako mi je to promaklo).
Bockie
04-09-2009, 03:54 PM
Instumentaliste uvek podrzavam iz sve snage,kod nas su uvek bili marginalizovani. Poslusao sam par Alekovih radova i mislim da je fino. Umesto saveta vezanih za produkciju,pogledaj sledece... Znam da je to ohoho,ali ipak poslusaj,ovo je moja omiljena,jer nije prepaljena kao vecina drugih...:D
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/EEed3tg83U8&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/EEed3tg83U8&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
alek019
04-09-2009, 05:05 PM
Pozdarv prijatelji i odmah da kazem da je konstatacija tacna, bar kada se radi o gitaristima instrumentalistima kod nas.
verujem da ima veliki broj ljudi koji odlicno vladaju ovim instrumentom ali niko nije dobio
odgovarajucu podrsku ni slusalacke publike a ni od da kazem kolega muzicara.Sto rece jedan moj poznanik od Zlatka Manojlovica (valjda se secate coveka) nema na ovim
skucenim preostalim prostorima nikog.
Jedan od razloga je i taj sto je to cudna sorta ljudi i dok ne prebole decije bolesti i ne steknu iskustvo i ne dodju pameti
tesko je sa njima i razgovarati, sve znaju najbolje, uvek su u pravu, oni su broj jedan pa deset mesta prazno i...Ovo mogu da kazem jer
dovoljno je da se setim kako sam se ja ponasao pre tridesetak godinica. Sada nemam te bube i bubice u glavi ali vreme ode.
Mladji savete sta da rade i kako da probaju da razmisljaju jednostavno ignorisu kao da pricas zidovima.
Najveca mana je i strasna zelja da se bude naj i da se lici na nekog od gitarskih zvezda, ta zelja je toliko jaka da
se zaboravlja da ljudi nikada nisu voleli kopije ma kako one dobre bile, original je jedno a
ostalo je najblaze receno...
Dakle, treba pokusati biti jedinstven i razlicit ali u pozitivnom smislu. To je uzasno,uzasno tesko ali to nije razlog da se odustane od pokusaja.
Koponovanje je druga prica, to ili imas ili nemas u sebi. Moze se nauciti ali prozivod iza koga nema talenta i smisla daleko je
od kvaliteta po kojim god ktriterijumima da se i slusa i gleda.Ovo sam pomenuo jer pored toga sto je neko dobar instrumentalista
veoma retko dobije priliku da to iskaze, jedan od nacina je da probate to uraditi kroz svoju muziku. Ukusi jesu razliciti,
merila vrednosti poromecena, ali mozda ce neko imati srce da prodje ovo sito i reseto i zadobije podrsku mase. Verovali ili ne
stvarno vam je za ovo potrebna sreca.
Druga star je gitarska tehnika i umece. Tehnika je sredstvo da se muzika iskaze a ne cilj pa kod mnogih imate
fenomenalnu tehiku ali muzike nigde nema. Imam utisak da mnogi sviranje na gitari shvate kao
sport, vezbaj dok ne crknes i dok ti prsti ne otupe. I kasnije sta??? Odgovor na ovo dajte sebi sami sada ili ce vreme to uciniti umesto vas.
Zelim vam od sveg srca da ne budete razocarani odgovorom.
I jos jedna vazna stvar. Setite se sta znaci LEPA MELODIJA. Ona ostaje i u usima i u srcu.
alek019
04-09-2009, 10:41 PM
Hvala BIG na ideji.
Slusam JS, ovo gore i setim se da imam jedan mali ekvilajzercic koji moze da analizira neku muzikicu i da drugu smesti u taj zvucni opseg, uzeo sam jedan njegov instrumental (nevolja je sto je to MP3 ali daj sta das), skinem njegov zvuk pa propustih ovu poslednju temicu i verujem da sada zvuci bolje, nije bas masterovanje po propisu ali...
Ako malo zanemarite "produkciju" nadam se da ce te cuti "emocije".
alek019
11-09-2009, 08:12 PM
Pozdrav, moji ukucani rekose da je poslednja tema malo tuzna pa evo sad jedne veselije. Ovo je da kazem prvo razmisljanje (razrada i zakljucak ce doci valjda kasnije ako se setim to da uradim pa zato i dadoh ovoj temici ovakav naziv).
http://www.as-computer-software.com/mymusic/rememberme.mp3
alek019
27-09-2009, 02:54 AM
Evo opet vikend pa ja malo drambuljam po gitarici. Citam ostale postove ovde na forumu i odatle ideja za ovu da je nazovem LATIONO temom. Normalno ovo je tema, skica, kroki...al lici na latinicu. Bice bolje kad budem stigao da je malo razradim za neki dan kad ugrabim slobodno vreme, za sad to zvuci ovako.
Prija kad se malo odluta na drugi kontinent.
http://www.as-computer-software.com/mymusic/latinmemories.mp3
Uff, ala sam otkinuo jedu zicu negde na sredini ove muzikice, ne slusaju me prsti, sta da se radi, godina proizvodnje veoma nezgodna, ali nemojte mi zameriti,nemam bas puno vremena za ovo moje muziciranje, ispravicu kasnije.
alek019
30-09-2009, 02:54 PM
Latin-ac ispravljen i sada je OK.
http://www.as-computer-software.com/mymusic/latinmemories.mp3
Evo, postadoh i bubnjar.
alek019
05-10-2009, 10:01 PM
Pozdrav gospodo.
Resih ja da se upustim u jednu malu avanturicu i ajde da masterovanje prepustim profesionalcima. Malo guglao po netu i nadjem jednu UK firmicu (posteno receno za prvi put, resim ja da dam minimalno parica, dakle najjeftiniju mogucu ponudu koju sam mogao naci), javim se, pitam moze li mastering, oni kazu OK, pitaju jedan stereo fajl ili imam vise WAV-ova, ja kazem vise, onda oni kazu odlicno, brze ce sve da bude, dakle platicu samo jedan sat (to mu tamo tako ide). OK, platim ja (btw uzese mi i neki porez), i kazu da im upload-ujem fajlove (sporiji server nisam video, neko tu koci, dal oni ili mi ovde nije mi poznato), potrajalo to bogami dosta dugo (citaj vise sati), dobiju oni fajlove, bunili se malo sto nije 96 vec 48 (znate vec sta), ali kazu cim zavrse dobicu link da skinem moj WAV koji treba da bude u CD kvalitetu. Posle izvesng vremena, stigne mail, ja skinem moj "CD" kvalitet i budem malo razocaran, posteno receno. Stavio sam vam to (naravno u MP3 obliku), nije novi link vec stari, ko je slusao raniju verziju primetice razliku ali ipak mislim slusajuci radove na ovom forumu da englezi nisu odradili posao kako treba, ofarbali malo bas, istakli ga, malo pojacali bubnjeve i pozadinske ambijentalne klavijature, gitaricu nisu ni pipnuli. Doduse ja zamolio da zvuci kao LIVE svirka a ne studijska i sad, to je to. Nisu neke pare bile pa dal su bacene kroz prozor ili ne prosudite sami.
Dakle poslednji link je sa tom UK mastering verzijom.
Zeroo
05-10-2009, 10:44 PM
Da li mozemo da cujemo neku temu sa klin gitarom bez distorzije.Bilo bi sigurno interesantno.Pozdrav
alek019
05-10-2009, 11:31 PM
Ja na svim radovima, da ih tako nazovem, koji su ovde zvuk gitare snimam iz BOSS GT-8, njega namsetim onako kako se meni svidja i nikada ga posle nesto posebno ne doradjujem. Probao sam ranije da snimam CLEAN gitaru pa da zvuk ide preko nekih VST-a, raznih bojci amp-ova i kabineta ali iskreno receno nije mi se dopalo. Razlika se najprostije moze cuti ako poslusate neke ranije postavljene radove kojima sam ja bio zadovoljan kako se cuju (kod mene kad narezem cd i pustim na mojem kucnom stubicu), doduse MP3 sasece boga pa skoro nista ne zvuci onako kako ga ja cujem, mada ovo poslednje najvise lici (nadam se da samo ne slusate preko laptopova). Sto se gitare tice mislim da su samo malo podigli visoke tonove, ostavili su je gotovo identicno onome kako je snimana (bar to meni tako izgleda).
alek019
27-10-2009, 10:08 PM
Volim dve gitare pa probah da posledju temu malo dopunim.Opet "moja produkcija" (katastrofa,rekli bi vi, ne ljutim se zbog toga, verovatno je to i tacno).
http://www.as-computer-software.com/mymusic/lat2g.mp3
Bockie
28-10-2009, 09:53 AM
Katastrofa...
Pozdravljam ideju!
Produkcija... ...joj...
alek019
28-10-2009, 11:35 AM
He,he, moram malo da se nasmejem. Na zalost i kad bih imao audioinzenjersko uvo falila bi opremica da se ovo sve dovede u red. Na mom kucnom (jeste da je kucni, jak i dobar) stubicu zvuci, ajde da kazemo, korektno. Ko je god slusao, a ima tu i veoma kompetentnih muzickih imena ne samo veznih za rock kao i nekih ljudi kojima je pravljenje muzike osnovno zanimanje, nikada nije bilo ogromnih prituzbi, doduse vise ih je zanimala muzicka ideja nego kako zvuci bas i bubanj. Iz dva jaka razloga, ja nisam neko kome je masterovanje muzike sfera interesovanja, tu je cela jedna bransa koja od neceg treba da zivi, drugo ovo je meni ipak zabava bez ikakvih komercijalnih pretenzija. Ima i trece, da pozelim da se nesto ipak napravi u koliko, toliko upotrebljivom muzickom smislu, verovatno bih morao platiti da se to uradi (malo bi moja zenska polovina verovatno gunjdjala i tesko da bih za to dobio saglasnost).
Nekada stvarno probam malo da tu nesto na zvuku popravim ali meni je ceo zivot vezan za racunare, muzika me odmara, a da sad jos i trosim u slobodno vreme buljeci opet u racunar, priznacete, ne ide.
Sto se ne organizujete ovde na forumu i ponudite usluge masterovanja po razumnim cenama (evo prosli put sam platio tridesetak eurica englezima, al me upload fajlova ubi nacisto) ja bih to pozdravio i najverovatnije bih te usluge (vase) koristio. Dakle majstori, organizujte se, bilo bi to lepo.
darkstar
28-10-2009, 01:33 PM
A dobro,big bockie nemoj biti na kraj srca. Covek je nakucao kod kuce sve,i svirao malo gitaru preko toga,pa ne zvuci uopste toliko rdjavo ... za to koliko i na cemu je radio,zvuci pristojno ...
Alek,da li si slusao Pajceta,gitaristu Colica?On covek kod nas fura instrumentale,i imao je jako lepih tema,ima nekoliko albuma,i jedan dvd ako se dobro secam (bio sam na tom koncertu u bitefu).
alek019
28-10-2009, 02:05 PM
Ja moram nesto da priznam. Verovali ili ne ali do proslog novembra jednostavno nisam imao vremena da me osim posla ama bilo sta zanima. Tek kada sam (iz zdravstvenih problema) morao malo sa poslom da prikocim ja se latio gitarice. Zadnjih gitarista koje se ja secam sa ovih prostora su oni jos iz "mog" doba(Bocek,Tocak,Vedran,Zlatko,Bata, Krle...Posle dodjose i neki "novi u to vreme klinci" ali nije mi poznato sta su bas radili, jednostavno muzika koju sam ja slusao (mahom u kolima na poslovnim putovanjima) bar sto se gitarista tice svela se na Steve, Joe i jos neki cija imena nisam ni upamtio. Ni od ove dvojice velikana nije mi se sve dopadalo, nesto sam mogao slusati a nesto sam preskakao.
Volio bih nadoknaditi vreme i cuti sta se tu poslenjih decenija kod nas desavalo (ako znate linkove, stavite ih ovde ili mi posaljite PM).
Mislim da sam koliko se ja secam posluso jednom i jednog mladog (mislim da se zove Jelic ili tako nekako) nasa kopija Steve ili bar se covek trudi da to bude. Koliko se secam ima izvanrednu tehniku sviranja ali to je jedino sto se secam i nista vise.
Ovaj koga darkstar pomene, neznam, no verujem na rec da je covek dobar muzicar.
Iz objektivnih razloga sebe vise ne smatram muzicarem, sada sam samo neko kome je sviranje elektricne gitare hobi pa ako ispadne da se nekome neka od mojih tema dopadne moze je "prisvojiti", obraditi, doraditi...
Bockie
28-10-2009, 03:50 PM
A dobro,big bockie nemoj biti na kraj srca. Covek je nakucao kod kuce sve,i svirao malo gitaru preko toga,pa ne zvuci uopste toliko rdjavo ... za to koliko i na cemu je radio,zvuci pristojno ...
Ok, evo da ne ispadnem Gargamel, imas ponudu od mene!:Uploaduj kanale negde,pa da to malo doteramo ako hoces, pro-bono! Eto...
alek019
28-10-2009, 07:07 PM
Hvala prijatelju, bice mi posebno drago da probamo napraviti da ovo lici na nesto bolje nego sto ja sam mogu napraviti. Spakovacu fajlove i cim budu na mrezi javicu link.
Jos jednom hvala.
alek019
29-10-2009, 11:41 AM
Evo, Big Bockie, proveri PM, upload zavrsen pa kad stignes, trakice su raspolozive.
Pozdrav
Bockie
29-10-2009, 01:55 PM
Trebao si mi dati suve gitare, ove su nakrkane sa 5 kila dileja i reverba i ctrl+A efekata...
...nema veze, uradim ovako, pa uzivaj....
alek019
29-10-2009, 02:10 PM
Znao sam da ce ti gitarice biti problematicne ali tu sam ja kriv jer ih ne snimam suve pa da posle farbam nego direkt iz GT-8 ofarbane. No nema veze, sta uradis, uradis i to ce biti 100 puta bolje nego kada ja sve to izmesam.
Sa druge strane i u moju "odbranu", ipak je to vise kao neka tema koja ako se pokaze muzicki korisnom i sa nekim potencijalom moze da se naknadno sve ponovo snimi. Iskreno, nije mi ni na kraj pameti bilo da cemo uopste do ovakve situacije doci (ja to silno prizeljkivao, al nisam smeo ni da kazem).
Jos kada bi se nasao neki klavijaturista da to jos malo zacini pa tako udruzenim snagama ko zna kako bi ovi instrumentali mogli zvucati.No necu da kukam i zbog ove saradnje sam vise nego srecan.
Bockie
29-10-2009, 02:17 PM
Uh, sad me obavezujes da moram da napravim cudo...:D:D:D
Probacu pa kako ispa'ne...
alek019
29-10-2009, 03:31 PM
Prijatelju, ti vidi ako moze da prodje ovako, moze a ako bude veliki problem da probam da snimi gitare ponovo pa da ti to stavim da mozes skinuti. Nikakva obaveza, ovo ne treba da bude teret vec zabava. Ako ne ide nije problem do tebe vec to sto ja nisam odradio posao kako treba i to je jedino sto treba da se zna. Mozda se drugi put unapred dogovorimo sta i kako da se napravi pa mozda ispadne neka lepa muzikica koja tada nije moja nego i moja i tvoja na ravne casti. Ne zelim da prejudiciram ni resenje ni buduce vreme, sta bude bice i ko zna zasto je to dobro.
Flamez
29-10-2009, 03:36 PM
ej, hocu i ja u ovaj battle! :) molim da mi posaljete link.
hvala.
alek019
29-10-2009, 03:51 PM
Pozdrav, linkovi su kod Big Bockie-a, mogu samo reci da su jos uvek aktivni. Po pitanju daljeg razvoja situacije vezane za ovu muzikicu on sada vodi glavnu rec.Dakle, njegova volja, drugacije bi bilo nefer.
darkstar
29-10-2009, 05:52 PM
Big bockie,bravo,tvoj primer je svetao momenat foruma.
Alek,Vladan Vuckovic Paja se covek zove,ukucaj na jutjubu,ima dosta...
Jelic koga spominjes,moze biti Bane Jelic (verovatno je bas taj na koga mislis),ili mozda Petar Jelic (Yu grupa).Od njih imas na jutjubu svasta ako zelis da poslusas,mada naravno uvek je najbolje kupiti disk ...
alek019
29-10-2009, 06:21 PM
Pogledacu sigurno. Hvala na obavestenjima.
p.s.
Onaj Jelic sto ja ponesto cuh je Bane.
O svima njima neki drugi put i u nekom drugom thread-u.Sada ovde imamo mnogo znacajniju sitaciju o kojoj treba razmisljati. Ako Big pomogne meni, pa neko drugi pomogne opet nekom drugom i napravite RUMSKI MASTER HELP SYSTEM, gospodo, pa makar se to kasnije sve pretvori i u usluge koje mozete komercijalizovati, kapa dole od mene.Ako i ja mogu nekom pomoci, potrudicu se da to i uradim.
Bockie
29-10-2009, 11:14 PM
Uh...
...jos malo...
Evo... (http://www.sendspace.com/file/p3m7aa)
Malo sam ga prepucao,ali to je to, sa onim sto si mi dao,nemam vise sta da mu radim...
alek019
30-10-2009, 04:48 PM
Prvo da se zahvalim Big Bockie-u (veliko hvala na utrosenom trudu i vremenu) i evo i da stavim tu muzikicu i na moj sajt
http://www.as-computer-software.com/mymusic/Alek-test.mp3
Zvuci mocnije, to se mora priznati, bunjevi su lepsi, ja to nikako da sam podesim kako treba ili me pak moja sobna (sluske i stubic) tehnika malo vise laze nego sto bi trebalo.
Verujem da je najveci problem Bockie imao zbog nacina na koji su snimane gitare, za drugi put cu napraviti drugacije, jednu verziju muzikice sa CLEAN gitarom a drugu cu ofarbati kako se meni svidja da zvuci u ovoj mojoj kucnoj varijanti. Razlog sto ja snimam ofarbanu gitaricu je sto bilo sta da dodam od software amp, efekata i bojci nikada mi nekako ne zvuci dovoljno snazno.Mozda gresim ali takav utisak imam i to je verovatno moj problem.
Ide ubrzo jos jedan instrumentalcic (nov i taze) pa cemo videti da li i sa njim moze da se napravi nesto ovako. Naravno, potrudicu se da bude prihvatljiviji. Da li ce Bockie opet hteti da ga uradi, videcemo (ako bude imao vremena i volje)
Pozdrav i jos jednom hvala BIG BOCKIE-u, sta vise reci.
darkstar
31-10-2009, 12:25 AM
Jos jednom da kazem : bravo big bockie.
alek,a zasto prodajes sve,vidim u oglasima? Nije valjda dotle doslo ?
alek019
31-10-2009, 04:05 PM
Darkstar odgovoricu ti ali nije bas tema za forum pa pogledaj PM.
darkstar
31-10-2009, 08:01 PM
vratio pm
alek019
13-11-2009, 06:47 PM
Evo ja snimio jos jednu temicu, mozda ce zvucati malo cudno ali jednostavno tako se sada osecam.
http://www.as-computer-software.com/mymusic/hardtime.mp3
alek019
16-11-2009, 11:43 PM
Da pitam BIG BOCKIE-a, ova poslednja moja "mutljavina" je snimana skroz sa CLEAN gitaricama (ja ovo posle krečio nekim VST plugin-ovima), da li bi imao vremna, želje i volje da ovo upakuješ pa da nekako lepše i bolje zvuči, dakle da bude više "rumski", ako mogu tako da kažem. Ako ti se tema ne svidja, ili postoji bilo koji drugi razlog (ne pitam koji), pa ti nije do mixanja i masterovanja ovoga, OK.
alek019
02-12-2009, 01:02 AM
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/M3PzMjcSMNI&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/M3PzMjcSMNI&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
Evo ja i jedna od mojih tambura, da se vidimo.
branoy
02-12-2009, 10:02 PM
meni se svidja stvari sto radis.. ono opustencija.. necui ja bacati komentare sa valja sta nevalja.. bitno svidjaju mi se instrumentali..! poz druze!
alek019
02-12-2009, 11:14 PM
Hvala prijatelju, nemam ništa protiv bilo kakvih kritika, jedino što mogu da kažem je da verujem da dobro znam šta kod mene (što se muzikice tiče) nije baš najbolje. No, nešto mogu popraviti a nešto i ne. Nešto umem a nešto ne. Drago mi je da puno ljudi baca uvce ponekad ovde. Nekome se svidi, nekome ne i to je najnormalnija stvar. Mogu da kažem i da smatram da ste veoma svi više nego korektni prema meni (verovatno su moje godinice u pitanju). Od nekih od vas dobih i pomoć u muzičkom smislu i to je veoma, veoma velika stvar. Znam ja to i ceniti i poštovati.
alek019
21-12-2009, 09:19 AM
Evo ja i moj Gibson M3, pravo SHRED čudviste, nije više za mene, prsti me više ne slušaju, al volim da je ponekad u'vatim u ruke. Grešim ja malo kad svircam, al samo malo, ne ljutite se zbog toga.
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/LBcArd6NEII&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/LBcArd6NEII&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
alek019
04-01-2010, 08:34 AM
Prvo da Vam po?elim sve najlep?e u Novoj godinici, puno lepe muzike i neka vam se sve ?elje ostvare.
Ja malo započeo opet da drambuljam, nova temica ali jo? u razvoju, videćemo kasnije kako će da ispadne.Sada nemam ba? puno vremen za muzikicu, profesionalne obaveze u ovo vreme su mi najveće al ugrabim ja malo vremena i za tamburu. Valjda su te?ka vremena ostala negde iza, nisam ba? neki optimista ali nadam se da će biti bolje.
http://www.as-computer-software.com/mymusic/newintro.mp3
Ovde vam je, da ka?em uvod a razrada kasnije.
Pozdrav
RadoslavZ
04-01-2010, 12:00 PM
Prvo da Vam po?elim sve najlep?e u Novoj godinici, puno lepe muzike i neka vam se sve ?elje ostvare.
Ja malo započeo opet da drambuljam, nova temica ali jo? u razvoju, videćemo kasnije kako će da ispadne.Sada nemam ba? puno vremen za muzikicu, profesionalne obaveze u ovo vreme su mi najveće al ugrabim ja malo vremena i za tamburu. Valjda su te?ka vremena ostala negde iza, nisam ba? neki optimista ali nadam se da će biti bolje.
http://www.as-computer-software.com/mymusic/newintro.mp3
Ovde vam je, da ka?em uvod a razrada kasnije.
Pozdrav
Svidja mi se tema, samo bih izbacio one brze run-ove i ostavio bi ih za neke kasnije delove u kompoziciji. Ocekujem nastavak :wink:
alek019
08-01-2010, 05:15 PM
Evo, nastavak za poslednju temicu.Nije sve svirano ko jedna celina već ima malo onog seci pa zalepi sistema, ali bar da se nagove?taj da kako bi ovo trebalo na kraju izgledati.Ako opet tra?ite ovde produkciju, odmah da ka?em NEMA JE. Dakle, posmatrajte (bolje je reći poslu?ajte) ovo kao muzičku ideju koju mo?da neko od vas prihvati, obradi, doradi i dovede u red.
http://www.as-computer-software.com/mymusic/newintroplus.mp3
Pozdrav
alek019
28-01-2010, 11:18 PM
Evo ja kako drambuljam ovu poslednju temicu. Vise volim svirati Ibaneza ali ovo staro cudo ipak ima lepsi zvuk. Btw cekam da mi posalju masterovanu ovu muzikicu pa cemo videti (cuti) kako to u malo boljem celofanu zvuci.
<object width="425" height="344">
<embed src="http://www.youtube.com/v/_-OVO7ha3hk&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></object>
alek019
29-01-2010, 04:58 PM
Evo, stigo master pa ko želi da posluša može skinuti.
Fajl je malo veći (48 Mb) ali hteo sam da možete čuti ovaj instrumental kada ga srede strendžeri, ovaj put ja pronadjoh neke holandjane
(http://www.inlinemastering.com/ ) i mislim da su odradili posao više nego dobro. Pazite, fajl je na 44 kHz i 24 bita.
http://rapidshare.com/files/342990305/NiceAndEasy-24.rar
u mp3 formatu zvuči ovako:http://www.as-computer-software.com/mymusic/NiceAndEasy.mp3
alek019
25-02-2010, 04:39 PM
Evo oni isti master majstori središe mi još jednu temicu.
http://www.as-computer-software.com/mymusic/hard_time_30_years_after.mp3
Cena koju mu ja plaćam je 50 eura,nema rasprave, dva maila tamo ovamo, što bi ovde rekli "udješ, izadješ i gotovo". Naplata ide preko PayPal-a (tamo nema Srbije al malo gledaju kroz prste, doduše kada odavde otvorite account, uz malo gimnastike, možete plaćati ali novac ako vama neko vrati ili vam plati nema načina da povratite na karticu, ali koliko se sećam valjda će ove godine i nas tamo staviti na listu).
SumAnuT
26-02-2010, 11:40 AM
Aleče, mislim da nema potrebe da plaćaš masteringe, ove pesme se čini mi se još dosta mogu popraviti u samome miksu, a mastering dolazi kao šlag na tortu ...
Ima ovde dosta ljudi koji bi rado, makar pokušali, da smiksaju to što ti radiš ... snimi clean gitare i okači po trakama negde pa da se igramo malo ... bilo je ovakvih tema i pre i uvek se dosta veliki broj ljudi odazove ...
Meni se ova tema (od ovih koje sam poslusao), najvise sviđa: http://www.as-computer-software.com/...walkfortwo.mp3
Ako bi mogao da snimis ovo sve clean, pa da okacis negde, bilo bi mi drago da pokusam nesto sa ovim?
alek019
26-02-2010, 09:47 PM
Pošteno rečeno prijatelju kada sam krenuo da sviruckam ove moje teme i dileme, ni na kraj pameti mi nikakvo masterovanje nije padalo. Što reče jedan čovek ovde malo sam omašio forum, jer se ipak ovde više bavite, nazovimo to zvukom. "Napadan" sam stalno da je zvuk katastrofa (ne kažem da nije, doduše kada ja narežem WAV i pustim kod mene na stubiću
sve ovo, da kažemo korektno zvuči, za kućnu varijantu naravno jer o ciljevima višim od toga ja ne razmišljam niti mi je to važno).
Jednom mi malo BIG BOCKIE pomogao, posle sve to malo stalo, bilo kontakata sa ljudima, nije da nije, ali verovatno
pošto ja nemam neke ambicije da od ovoga pravim neku filozofiju to nije baš išlo. Malo je čak u jednom trenutku krenulo ali tada mi se izdešavaše ružne stvari (o kojima nebih ovde) i opet sve stade. Kada je sve to malo prošlo, ja uzeo ponovo da drambuljam i tada pronadjoh onog tipa na netu, pitah ga da li želi da mi malo popravi zvuk, može li se to sa mojim "materijalom",
on reče, šalji, ja poslah, platih i dobih nazad ono gore što možete čuti. Da ne bude zabune, čovek je OK, njegov mix i mastering a ja plaćam samo masterovanje.Tip malo mladji od mene, bivši gitarista, možda mu se svircanje dopalo, ko zna, i to je to. Ja sam zadovoljan, bolje je nego kada ja to sve smućkam.
Naravno pošto ja postavih sebi cilj da izsvircam odredjeni broj mojih "misli i osećanja" sigurno neću plaćati da se sve masteruje, možda još po neku temicu, ali to je sve.
Probaću da ugrabim vreme i snimim onu temicu o kojoj pišeš ponovo, staviću na net i poslati ti linkove na njih (na trakice mislim) da je (temicu) možeš srediti.Meni drago da to uopšte želiš napraviti. Unapred hvala.
alfom
26-02-2010, 10:09 PM
Stari moj, ne znam kakvi su ti mixovi. Ali, SumAnuT (http://www.rumski.com/forum/member.php?u=1347) je potpuno u pravu.
alek019
27-02-2010, 09:51 PM
Ma jasno prijatelju Alfom, i ti i Sumanut ste 1000% u pravu. Obzirom kakvi su moji "programi i ciljevi i rezultat rada" verovatno bilo koje ulaganje je uzaludna investicija ali bar ono ?to do sada potro?ih nije toliko opasna suma da bi mi predstavljala poblem u bilo kom smislu. Hteo sam samo malo čuti kako bi to zvučalo ako bi se malo muzički po zvuku doteralo jer ja ni nemam neku opremu na kojoj bi ne?to pametno i dobro mogao naraviti a kada bih je i imao te?ko i da bih znao. Takodje je i vreme koje imam namenjeno muzici veoma ograničeno pa dobro da i ovako zvuči.
Pozdrav
google
27-02-2010, 10:25 PM
Mnogo bolje bi zvucalo kakda bi se malo vise potrudio oko aranzmana i same pesme.
alek019
28-02-2010, 02:29 PM
Tačno prijatelju Google (ili bolje reći, nadam se da je tačno).U principu sve ove moje temice ja bih volio da imaju bolje uradjne aranžmane koji uključuju i još neke instrumente ali tu za sada pomoći nema jer ja to teško mogu uraditi sam, neumem odsvirati. Treba da se negde pojavi neko kome je ovo koliko toliko prihvatljivo da želi samnom malo u svemu ovome učestvovati ali kako opet to osim neke kućne zabave nema drugih pretenzija verovatno niko i nema interesovanja. Da se ne shvati ovo kao neka kuknjava, samo iznosim činjenično stanje. Iz svih ovih razloga ovo će verovatno ovako i ostati, pa zato mi nemojte zameriti što sve to malo nearanžamski zvuči. Tu kritiku prihvatam (tačna je) ali na žalost ništa tu neću moći poraviti. Da umem bolje komponovati,svirati,aranžirati pa verovatno bih promenio profesiju i pravac u muzičare, ovako je samo to moja zabava (velika, važna,potrebna meni ali samo zabava). No, ko zna zašto je to dobro.
google
28-02-2010, 03:37 PM
Koliko sam slusao, ima ideja, nisu revolucionarne, ali ih ima. Nije lose.
To sto sviras, moglo bi se iskoristiti za neku obicnu pesmu, tema se dotera, solo se skrati, a sve ostalo napise neko drugi. A producira neko treci.
Aranzman je zanat. Zna se sta kako mora da bi zvucalo iole solidno. Nema pretrpavanja, nema super dugih tonova i deonica bez kraja, jer ne izlaze...
Mora biti pauza. Malo sviras, malo stanes. Onda se ne mora seci sa eq...
Bas svira kratko, bez filozofije. Nema "tepiha", gudaca i sl. sranja koji pojedu sav prostor u pesmi, a ne rade nista bitno... Nema tone reverba i dileja, nema komarac- distorzije i tsl.
Znas li svirati po notama ili prstima?
alek019
28-02-2010, 04:23 PM
Prjatelju Google, verujem da pi?e? iz najboljih namera ali bar prihvati da je ovo za mene zaista samo malo zabave. Nemam ja nikakvih ambicija muzičko produkcijskih. ?to se tiče temica ko god hoće,?eli,mo?e sa ovim temama ne?to napraviti slobodan je da to uradi bez ikakvih obaveza prema meni osim
onih moralnih (ako one uop?te postoje kod nas).
Sve ?to pi?e? opet da ponovim je OK.Tačno od početka do kraja. Ti me tera? da se ba? pomučim da bi ovo bilo muzički dobro a meni to nije ni namera ni cilj. Meni je zabava svirati a ne da me boli glava kako da muzičku temu pro?irim, obradim,doradim, i na kraju sklopim u pravu instrumentalnu muziku.SVe ovo drugo je daleko od mene (trenutno).
Sa jedne strane, veruj ?to se tiče svirke ja sam sebi najveći kritičar, znam ?ta sam nekad mogao odsvirati i kako a sada sam samo bleda kopija, najobičniji prosek, pa gomila klinaca ima bolju tehniku sviranja od mene. Uz svo to moje svircanje ima? samo malo mojeg igranja sa virtuelnim bubnjarem, virtualnim basistom i malo ambijentalnih klavijatura,ničega vi?e.
Nemam mnogo vremena da eksprimenti?em i kreiram sve te deonice.na njih utro?im maksimum 15 minuta da bih mogao preko toga drambuljati, gitara + BOSS GT-8 i udri. Dakle nema tu aran?mana, već čist najjednostavniji mogući back track.Primeteče? da zato puno i dugo (u odnosu na temicu) sviram tamburu, popunjavam rupe kako bi se
reklo, nema dinamike samo drambuljanje da se temica iska?e.Nemam ja vremena za ostale stvari. Previ?e je i poslovih i porodočnih obaveza.
?to se pitanja tiče oko notica, nisam zaboravio (napisao sam ranije da imam muzičku ?kolu zavr?enu za klavir, to bilo poodavno ali nisam zaboravio čitati note).
google
28-02-2010, 09:48 PM
Evo, stigo master pa ko želi da posluša može skinuti.
Fajl je malo veći (48 Mb) ali hteo sam da možete čuti ovaj instrumental kada ga srede strendžeri, ovaj put ja pronadjoh neke holandjane
(http://www.inlinemastering.com/ ) i mislim da su odradili posao više nego dobro. Pazite, fajl je na 44 kHz i 24 bita.Master se radi na 44.1/16 bita za CD, a ne na 24 bita/44.1. Za koji nosac zvuka je to radjeno?
Evo oni isti master majstori središe mi još jednu temicu.
http://www.as-computer-software.com/mymusic/hard_time_30_years_after.mp3 Vaistinu su je sredili. Master je potpuno upropasten.
Probaj da podesis glasnocu tih kanala od te pesme u nekom programu. Suvo bez icega. Eksportujes.
Onda uvezi taj fajl koji si dobio i fajl koji su radili majstori, podesi da su iste glasnoce i javi utiske...
alek019
01-03-2010, 09:12 AM
Ma ok znaju oni kako treba da se pripremi master. Kada sve "srede" vrate dva WAV fajla, jedan je 44.1 i 24 a drugi 44.1 i 16 bita. Što se tiče ovih drugih fajlova (na 16 bita) i njih sam stavio na mrežu ali ne ovde, nalaze se na jednom od mojih sajtova i mogu se (ako uopšte to neko želi), odande skinuti.
Da li su oni odradili sve ovo dobro ili ne, nije do mene da sudim, bar ovde na ovom forumu ima dosta kompetentnih ljudi koji mogu reći da li je i koliko ovo dobro uradjeno, bolje je nego ja kad to smućkam i to je jedino sigurno. Da sam ja znao bolje, uradio bih ali to "parče" posla jednostavno nije deo mog interesovanja.Nadam se da bar ima dovoljno "kvaliteta" da prodje kao "demo". Da me sad ne pitate "demo čega, zašto...", nemam pojma.
google
01-03-2010, 10:13 AM
Nisi u pravu. Samo da poslazes kanale u programu i podesis glasnocu i panoramu, bolje ce zvucati od toga sto su sprzili.
Zato sam ti rekao- uporedi suv miks, bez icega, na istoj glasnoci kao i "master". Mnogo bolje ce zvucati obican suv miks. Ako malo podesis eq, dobices demo, koji moze da se slusa.
Ovo sto su uradili, ne moze da se slusa, ne lici ni na sta. Gitare koje su glavne je sutnuo u 3. plan, a u 1.planu je izoblicen bubanj, od koga su ostale samo kres cinele.
Od bas gitare je ostao pik u srednjim i nedefinisani sub.
To sam ti objasnjavao, kad aranzman ne valja, onda se mora odvrnuti eq, da bi izaslo. A to izoblicava vrlo ruzno i upropasti ono malo sto se moze dobiti... :wink:
alek019
01-03-2010, 01:27 PM
Pa sad, šta da kažem. Ovde su linkovi na WAV fajlove (44.1 i 24 bita), trakice za ovu temicu (bubanj-5 traka,bas, gitare-3 trake) iste one koje su koristili ovi holandjani pa ako neko hoće da se igra sa ovim, eto.
http://rapidshare.com/files/351312033/hard_time-sasa.part1.rar
http://rapidshare.com/files/351540101/hard_time-sasa.part2.rar
http://rapidshare.com/files/351569972/hard_time-sasa.part3.rar
http://rapidshare.com/files/351754584/hard_time-sasa.part4.rar
http://rapidshare.com/files/351772497/hard_time-sasa.part5.rar
oni smućkali ovo (master 44.1 i 16 bita)
http://rapidshare.com/files/355859811/hard_time_by_Alek_30_years_after.rar
Ako imate vremena i volje da eksperimentišete sa ovim OK, smućkajte i stavite ovde. Za mene nekako ovo završena priča. Šta je uradjeno, uradjeno, plaćeno, meni ne zvuči toliko loše, možda grešim...
Bar da znam za kasnije, ako se uklapate u ove cene, nije sporno da kad odlučim "sredjivati" sledeći pojekat isti platim nekom od vas. Sa mog gledišta da li plaćam vama ili njima nebitno ako je "kvalitet" OK. Možda mi forumaši pomognu.
p.s.
Kada se arhiva razvije imaćete 743MB (9 WAV fajlova), pasword je sasa
alek019
01-03-2010, 02:17 PM
Evo i faktura od holandjana da ne mislite da oni ovo nisu radili.
http://www.as-computer-software.com/mymusic/factuur_2010-038_Aleksandar_Stefanovic.pdf
http://www.as-computer-software.com/mymusic/factuur_2010-019_Aleksandar_Stefanovic.pdf
google
01-03-2010, 02:30 PM
Ja mislim da je tvoj holandjanin iz Stejanovaca. Znam jednog koji je pricao da radi za njih ili neke strance, a i super-sprzeni master bas lici na njega. :)
alek019
01-03-2010, 03:39 PM
Ja njima platio, komucirao sa njima ali da li je Wim Bult radio kako da znam, i trebalo bi da mi bude nebitno. Ako se oni sa nekim i udru?uju, dele posao i zaradu, iskreno mislim da je to i lepo.Ja sam i hteo da sve ovo odrade ljudi odavde, mada nekako se to iz raznih razloga barem oko ovih prvih "projekata" iskomplikovalo (oni u gu?vi, meni se dese neke ru?ne stvari...). Mo?da će se to ostvariti kasnije, nije stra?no. Ja niti sada negde ?urim niti mi je ne?to hitno. ?to bi vi rekli, opu?teno.
google
01-03-2010, 03:45 PM
Naravno. Rekao sam ti da ces dobiti mnogo bolji zvuk sa aranzmanom, snimkom i sl. nego sa "masterom". Nisu strasni zahvati u pitanju. Malo skrati tonove, GLVNA stvar je PRAZAN prosotr, uvek ga mora biti, makar i desetinka.
A svi se trude da NEMA ni trenutak prazno, nego sve degenja u isto vreme. To ne izlazi, mora se sprziti sa eq da bi se culo sta ko svira, a to nije po'so.
google
01-03-2010, 10:19 PM
Pa sad, šta da kažem. Ovde su linkovi na WAV fajlove (44.1 i 24 bita), trakice za ovu temicu (bubanj-5 traka,bas, gitare-3 trake) iste one koje su koristili ovi holandjani pa ako neko hoće da se igra sa ovim, eto.
http://rapidshare.com/files/351312033/hard_time-sasa.part1.rar
http://rapidshare.com/files/351540101/hard_time-sasa.part2.rar
http://rapidshare.com/files/351569972/hard_time-sasa.part3.rar
http://rapidshare.com/files/351754584/hard_time-sasa.part4.rar
http://rapidshare.com/files/351772497/hard_time-sasa.part5.rar
oni smućkali ovo (master 44.1 i 16 bita)
http://rapidshare.com/files/355859811/hard_time_by_Alek_30_years_after.rar
Ako imate vremena i volje da eksperimentišete sa ovim OK, smućkajte i stavite ovde. Za mene nekako ovo završena priča. Šta je uradjeno, uradjeno, plaćeno, meni ne zvuči toliko loše, možda grešim...
Bar da znam za kasnije, ako se uklapate u ove cene, nije sporno da kad odlučim "sredjivati" sledeći pojekat isti platim nekom od vas. Sa mog gledišta da li plaćam vama ili njima nebitno ako je "kvalitet" OK. Možda mi forumaši pomognu.
p.s.
Kada se arhiva razvije imaćete 743MB (9 WAV fajlova), pasword je sasa
Imas li OBICAN midi fajl od tih kanala?
alek019
03-03-2010, 12:22 PM
Nemam midi fajlove.
alek019
06-03-2010, 08:51 PM
Malo počeh da spremam staru temicu u "novom ruhu" za dalju doradu (tonsku). Evo jedno parče kako ja to vidim da bi trebalo da na kraju zvuči. Razlikuje se od osnovne teme po ritmu.
http://www.as-computer-software.com/mymusic/w4two_proba.mp3
google
07-03-2010, 03:14 AM
Ovo je bolji arazman nego predhodni... Oko 1.20 min. SKRATI tonove na 1. gitari da bi se culo sta svira gitara u pozadini.
To je najstarija produkcijska tehnika. Jedan svira, drugi STANE.
Uopste se NE PRIMETI kada instrument iz 2. plana napravi pauzu, jer cujes samo ono sto je napred. Kada bi svirali istovremeno, isto bi se culo, samo konfuzno i nejasno.
Glavna stvar u zaranzmanu je da UVEK ima praznog prostora, iako se obicno svi trude da nema ni sekunda pauze.
alek019
07-03-2010, 08:25 AM
Druga gitara je samo terca na osnovnu temu i po negde dva,tri tona, a ostalo je u osnovi samo jedna deonica. Možda su malo efekti ovde napumpani pa deluje da ih ima više ali ih nema.Ako skinem "farbu", malo bude šuplje, jer mi nedostaju klavijature.Ovo je ipak tema, ako se nekome svidja može probati da je "uradi" u svom vidjenju, ko god da je ima zeleno svetlo od mene. Nije teška za sviranje a može biti i veoma simpatična. Ja ću svoje videjenje doterati koliko god ja mogu, mada ne očekujem da ću uspeti nešto baš "pametno" da napravim.
google
07-03-2010, 11:05 AM
Ima neka deonica u drugom planu, neka fraza oko 1.2 min. poslusaj, skrati samo tonove koji sviraju preko nje.
Ako skinem "farbu", malo bude šuplje, jer mi nedostaju klavijature.Ako zvuci suplje, to je zato sto nije dobro napisan aranzman, a ne sto fale klavijature. Ja sam pre patio za klavijaturom, sada je nemam ni u jednoj pesmi, a ne bih je stavio u aranzman ni da mi plate. Neki akord na klavijaturama ce od loseg aranzmana napraviti jos gori. Nema nista gore od nekog "tepiha" koji stalno svira ravno, ne krece se. Pojede sav prostor, a ne radi nista.
Ovo je ipak tema, ako se nekome svidja može probati da je "uradi" u svom vidjenju, ko god da je ima zeleno svetlo od mene. Napisati arazmnan gde se sve cuje je ozbiljan posao, jedno 10 puta veci od "masteringa" i miksa. Ja bih pre miksao 10 pesama nego pisao jedan aranzman.
Klavijaturisti znaju da sviraju klavijaturu, u pisanje aranzmana se podjednako dobro razumeju- kao i ti...
Imas par drevnih tehnika kako se to radi:
1. kad jedan instrument svira, drugi stane.
2. kada se jedan pojaca, drugi se utisa.
3. kad treba da svira dva istovremeno, prvo svira jedan, pa drugi, pa oba.
5. niski tonovi treba da su kratki i odsecni. Sto je ton nizi, to manje "solira". Svira kratko i disciplinovano.
4. ono sto smeta nije dobro napisano i pise se ponovo, a ne sece sa eq. To su obicno:
1. ravni tonovi (npr. "tepih" koji davi jedno isto od pocetka do kraja).
2. instrumenti koji sviraju u istoj oktavi...
Na ovaj nacin moze ladno da izadje filharmonija sa 200 clanova. I to bez eq i bez kompresora. A ni mastering im ne treba, a sve se cuje odlicno. Svi produkcijski alati su neka vrsta ortopedskog pomagala za loseg zanatliju i netalentovane kompozitore...
Sada jos treba NAPISATI (iskomponovati) jedanu dobru deonicu koja nije kvalitetnija od 1. glasa, jer ce se "gurati" u 1. plan. Sa ova dva instrumenta, pesma ce da radi, zvucace puno i dobro.
Sve ostalo moze i ne mora da postoji. Ako hoces da imas jos par instrumenata, onda:
1. sto manje dodatnih instrumenata, to bolje.
2. sve ostalo popuni prostor tako da uvek ostane prostora
3. nikako ne skrece paznju na sebe, osim ako prvi glas i prvi plan ne sviraju, ili deonica koju sviraju nije nesto. Tada je bolje doraditi deonicu u 1. planu.
Dakle, tehnika je jednostavna. Jos samo treba iskomponovati, a za to ne postoji "tehnika". To mozes ili ne mozes.
alek019
12-03-2010, 08:46 AM
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Jc3UVlCkTFI&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Jc3UVlCkTFI&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
google
12-03-2010, 07:02 PM
Citao sam malo postova sa pocetka... Mislim da bi ti bilo najbolje pogledati da li ima neki bend koji svira dobro i da im das te demo snimke da cuju i skinu, plati koliko traze, uvezbajte i snimite.
Ne bi trebalo da to dugo traje, a dobio bi nesto solidno. Ne isplatiti ti se davati novac za miks poluuradjenih aranzmana i mastering losih zvukova, koji su nabacani za nekoliko sati.
To je moje misljenje.
Treece, smatram da se ja mogu iskazati kroz gitarske deonice a bas, bubnjevi, klavijature ili sta god drugo vec morao bi da odradi neko drugi kome je to osnovno interesovanje i preokupacija. Velika greska bi bila da ja koji nisam ni bubnjar ni basista ni klavijaturista pocnem da gubim energiju na ove stvari koje jednostavno ne umem.Pa jos tu dodje i produkcija zvuka. Onda snimi samo dve ili tri gitare, zvucace bolje. Dakle, bez icega. Jedna dobra prateca gita i solista, koji po malo i pauzira. Imas jos mesta za 3. gitaru, koja povremeno odsvira po nesto.
1. gitara u centar, prateca levo, 3. desno. I potrudi se da ima sto manje efekta i da je svaki ton na mestu. Na to se onda moze dopisati aranzman. Bubanj bas i pogotovo klavijature, nemoj ni pokusavati da uradis. Gubis vreme na nesto (aranzman, produkcija i sl.) za sta ti treba bar jedno 10-15 godina da savladas.
alek019
12-03-2010, 10:11 PM
Ovo je ipak meni zabava i kao takvu je treba posmatrati.
google
12-03-2010, 10:44 PM
Ispada da ti kvarim zabavu. :D Ako kad vec dajes novac i gubis vreme, onda je to bolje uraditi malo prakticnije.
Podjednako ces se zabaviti, ali ce ti ostati nesto prilicno bolje od par lupova i klavijature- pistalice. :wink:
Kada vec volis svirati gitaru, uradi temu samo sa gitarama, odmah ces cuti gde sta treba, gde sta ne treba. To sredis, pa okacis na forum.
A cim sredis, cuje se koliko je ostalo prostora za bubanj i bas ili nesto trece.
alek019
30-04-2010, 11:13 AM
Idu praznici pa da Vam poželim da ih lepo provedete. Evo da se podsetite i jedne lepe melodijice, nežne...
http://www.as-computer-software.com/mymusic/bylm.mp3
U nazivu fali jedno slovce al, nemereno ispušteno.
alek019
06-05-2010, 09:53 PM
Negde na mreži natrapah na jedna sajtić (da ga ne reklamiram sad) sa gomilom svega i svačega od muzikice, "kockice" na sve strane, samo da se poslažu. Ja uzeh samo par njih od male milijarde koliko tamo ima i eto...
http://www.as-computer-software.com/mymusic/newsempl.mp3
alek019
02-06-2010, 12:39 PM
Ovo je dodu?e proba, nabacane ideje, ni?ta konačno. Tehnika sviranja, ovakva kakva mi je sad mi ba? i ne dozvoljava da iska?em sve ?ta bih hteo muzički "reći" ovde al, ?ta je, tu je.
http://www.as-computer-software.com/mymusic/proba_spring.mp3
alek019
19-07-2010, 02:32 PM
Pa sad, ovo nije instrumental ali mi se svidja i možda na kraju bude i lepo.
Treba mi lepa bas linija za ovu pemicu pa će se valjda naći neko od vas da pokuša da to izvede. Još nisam završio solo gitaricu (i nje nema na snimku) sačekaću malo, pa posle.
Poslušajte, pa ako želite dajte da čujem vaše BAS razmišljanje.
http://www.as-computer-software.com/mymusic/pp1.mp3
alek019
21-07-2010, 10:20 AM
Bas linija, neko moje re?enje (bar dok se ne nadje ne?to bolje) evo ovako.
http://www.as-computer-software.com/mymusic/pp1_plusBass.mp3
Evo, bar za one (ako ih uop?te ima koji bi bili voljni da se malo sa ovim zabavljaju) bar da trasiramo pravac razmi?ljanja.
Ako se neko ovde oglasi, unapred hvala. Ako ne, pa bo?e moj, neće biti propast sveta.
Pozdrav
SumAnuT
23-07-2010, 09:24 PM
pa spor mi se cini bas za ovo, nemam nista instalirano vise od muzickih programa al videcu ovih dana da nesto smuckam, imam neku ideju ...
alek019
24-07-2010, 07:55 PM
Evo jednog mog re?enja za tamburicu, dok se ne pronadje bolje.
http://www.as-computer-software.com/mymusic/pp1_testfull.mp3
alek019
21-08-2010, 11:15 AM
Videh na youtube-tu onaj live4guitar contest, nekako nije ovo tema koja mi baš odgovara za drambuljanje al reko ajd da probam, i eto...
http://www.as-computer-software.com/mymusic/liveg_alek.mp3
alek019
04-09-2010, 02:24 PM
Evo nova temica, tek teba da se razradi. No, to je i onako moje drambuljanje razonode radi.
http://www.as-computer-software.com/mymusic/balkan_labyrinth_walk.mp3
alek019
09-10-2010, 02:52 PM
Evo još jedna temica, neko prvo razmišljanje. Jednostavna i prijatna, bar da se ublaže ovi sumorni jesenji dani. Za sad samo nabacane gitarske deonice, kasnije kada budem imao više vremena srediću je pa će biti malo konkretnija.
http://www.as-computer-software.com/mymusic/Nice_day.mp3
Trudim se ja da odsviram sve ljudski, al prsti malo štrajkuju pa sve ono što želim muzički reći ne ispadne uvek u skladu sa mojim željama i pozdravima. Šta da se radi, protiv vremena ništa ne pomaže.
alek019
16-10-2010, 05:20 PM
Verovatno bi ovo bilo lep?e uz neko bar ako ni?ta drugo onda horsko pevanje na pojedinim mestima. Sad mo?da i uspem da organizujem tako ne?to, al moraće malo da sačeka, treba malo kockice da se slo?e, zvezde, horoskop...
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/cOOO7kDryFA?fs=1&hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/cOOO7kDryFA?fs=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
LAMPASH
21-10-2010, 12:46 AM
Extra stvar,Alek!Ovakve instrumentale obozavam.Jeli,da nije ovo slucajno RG550,rekao bih na osnovu tela gitare i ovih "retro" potova?Mozda gresim jer moj ima maple neck,a tvoj valjda ima rosewood ili tako nesto.Ako nije 550,reci mi od kog je drveta telo,koje magnete tu imas i kroz koji procesor ili soft.emulator teras signal?Nadam se da te ne smaram.
Pozzz!
alek019
21-10-2010, 09:04 AM
Jeste RG550, mator 91. Nekad sviram i Gibsona m3 deluxe (92.) koji ima bolji zvuk ali mi vrat od ovog ibaneza sada više odgovara, malo je uži.
Za solo gotovo uvek koristim Guitar RIG 4, a za clean gitare TH1. Posle to malo propustim kros SoundForge 10,pa kada vratim nazad dodam EZ MIX. Sve ovo ide kroz Ableton 8. Na kraju kad eksportujem kao konačni wav to propustim kroz AAMS, jer ja nemam nikakve ovde specijalne audio sprave (slušalice najobičnije od 1200 din).
Kad narežem wav i to pustim preko mojih kućnih audio sprava meni zvuči korektno (subjektivno), na žalost daleko je to od nekog zvuka o kojem volite ovde na ovom forumu da debatujete. No, meni ni na kraj pameti nije neka muzička industrija tako da sve ostaje na nivou zabave, hobija, relaksacije...
Drago mi je da se nekome ova moja muzikica dopada. Ako ništa drugo bar mislim da bi trebalo da je prijatna za slušanje i odmor.
alek019
21-10-2010, 11:25 PM
Evo za dobro jutro, vesela i simpaticna (bar meni) temica.
http://www.as-computer-software.com/mymusic/circles.mp3
alek019
25-10-2010, 09:17 PM
Evo ovo poslednje i ovde, br?e mo?ete preslu?ati.
Ovo je vi?e da preteram onu 13 brojku u broju reply-a.
http://www.box.net/shared/yvq4m5csra
I da se manem agitacije za članarinu.
alek019
29-10-2010, 11:27 AM
Ovo sviram kada sam malo tužan i iz tih razloga je do sada nisam stavio na net ali eto, nije sve nekada baš krasno i lepo,a sutra me čeka jedan takav dan, za mene veoma, veoma tužan. Ovo će delovati i možda malo konfuzno, i nedorečeno pa i veoma loše odsvirano, ali jednostavno tako je.
http://www.box.net/shared/uf6m67zs0r
Ne zamerite.
Pozdrav
AudioStorm
29-10-2010, 11:32 PM
Ovo sviram kada sam malo tu?an i iz tih razloga je do sada nisam stavio na net ali eto, nije sve nekada ba? krasno i lepo,a sutra me čeka jedan takav dan, za mene veoma, veoma tu?an. Ovo će delovati i mo?da malo konfuzno, i nedorečeno pa i veoma lo?e odsvirano, ali jednostavno tako je.
http://www.box.net/shared/uf6m67zs0r
Ne zamerite.
Pozdrav
Emotivno Alek,emotivno matori...svidja mi se...
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="if(typeof(jsCall)=='function'){jsCall();}else{setT imeout('jsCall()',500);}" id="jsProxy" type="hidden">
alek019
06-11-2010, 08:22 PM
Evo jo? jedna laganica (skraćena "radovi u toku" verzija), nekako nikako da izadjem iz ove minus faze, al valjda će biti i to.
http://www.box.net/shared/s5hu1906ln
alek019
13-11-2010, 04:39 PM
Jo? jedna lagana tema, za odmor i razonodu..Zvuk nije OK ali mo?ete bar steći sliku ?ta htedoh da "ka?em".
http://www.box.net/shared/3264utj989
alek019
03-12-2010, 09:39 PM
Evo onaj "tu?ni" instrumental, sada masterovan. Meni se svidja kako sada zvuči, puno je "moćniji" ako mogu tako da se izrazim, zahvaljujući jednom od foruma?a.
http://www.box.net/shared/tf88eektr0
Pozdrav
alek019
03-01-2011, 07:33 PM
Evo da se ja malo vratim u pro?lost.
Malo sam ceprkao po starim stvarima, nadjoh jednu ploču pa eto da čujete kako je to bilo nekad bar sa moje strane gledano.
Jedan instrumental koji ja drambuljah pre ravno 30 godina. Ovo je ripovano sa ploče, ne zvuči napucano, u ono vreme se to nije radilo.
Čuje se da je ploča,malo gramofon i pucketa i zavija ali nebitno za ovu priču.
Ovaj se instrumental zove "VLADINA GITARA". Ja nisam Vlada, ali objasniću o čemu se radi.
http://www.box.net/shared/na69ftlxn7
Jedan od instrumentalista u to vreme (tačnije rečeno bubnjar Simke) stalno je pevu?io ovu temu i uvek me je gnjavio da je snimimo. Doneo mi je čak i jednu gitaru, prelepu fendericu,i terao me je da u ton odsviram ono ?to je on pevu?io. Kada smo ovo snimili, tra?io je da se ovaj instrumental nazove "Vladina gitara", a rekao mi je da je stvarno fenderica koju mi on donese od tog Vlade.
Ja nisam imao pojma ni ko je taj čovek, ni za?to mi posla gitaru, ni za?to se ovaj instrumental po njemu mora nazvati ali nije mi bilo mnogo bitno i pristao sam.
Kasnije se ispostavilo da je Vlada dečko koji je nekoliko godina pre nego ovo snimismo preminuo od te?ke bolesti, da ljudi koji su ga znali, svirali sa njim, misle da ja sviram isto kao i on, da je sličnost bila velika i da iz tih razloga njegov brat i dao gitaru mom bubnjaru da je donese da ja sviram na njoj.
Zaista, kada sam kasnije slu?ao snimke tog Vlade, sve mi je zvučalo nekoko poznato kada su i improvitzacije bile u pitanju, zaista kao da ja saviram, bilo je neverovatno.
Dakle ovaj instrumental tada nasta u spomen tom Vladi koga ja nisam upoznao, niti ikada video ni čuo za njegovog ?ivota. Njegova tema, njegova razrada i zaključak,svirana na njegovoj gitari a sve zahvaljujući bubnjaru kome se sve ovo urezalo u pamćenje. Ja i ostali smo je samo stavili na vinil i to bi ravno pre 30 godina.
alek019
06-01-2011, 09:58 AM
Nadjoh i jednu sličicu od pre 30 godina, mi tada snimismo neku pločicu u ovoj postavi, možda nekog i prepoznate, neki su ostali u muzici i kasnije a neki (kao na primer ja) napustiše tu branšu. Ovo je snimljeno u studiju tada mladog snimatelja a sada još uvek valjda i poznatog producenta ili šta već Olivera. Studio bio negde na Slaviji ako se dobro sećam, veoma lepo opremljen za to vreme, tek otovoren. Da li je sada taj studio još u funkciji nije mi poznato, odavno se nisam zanimao niti pratio takve stvari.
U to vreme se nije tu snimalo ništa konačno, samo demo snimci jer je ipak studio bio nov, puno dobre tehnike za to vreme, ali Oliver je tada tek učio zanat. Mislim da je dovukao i dva amera tonce, snimatelje koji tu provedoše jedno dva meseca radeći a da on može od njih učiti. Mislim da je kasnije sa tim studiom dobro razvio posao, ali to ćete vi bolje znati, ja se malo iz tih voda udaljih.
Srećna i Nova Godina i svi predstojeći praznici.
alek019
10-01-2011, 09:12 AM
Kad god poslušam šta smo nekada sviruckali slatko se nasmejem.Svirka ko svirka, prijala, pesmice lake, tekstovi, spasavaj se ko može ali bar je bilo zabavno.Evo opet od pre 30 godina. Ženski vokal, pa ako ste malo stariji, prepoznaćete, naravno, ko bude želeo da posluša ovu sad već debelo bajatu muzikicu.
http://www.box.net/shared/m4s7gnjkxa
Ove tipove sa kojima svirah nekad nisam video sto godina. Basita Mračko, mršav,mršav, rekli bi slab, al kad udari u tamburu, takav udarac i osećaj retko se nalazio u to vreme.Na klavijaturama Oliver, koliko znam sada je neki muzički urednik na radiju ili TV-u, nisam baš siguran.
alek019
16-01-2011, 06:24 PM
Evo jedan stari hitić od pre, pa ne sećam se baš koliko godina. Film iz koga se ovo pojavi bio popularan tada takodje. Ja mesto vokala dodao gitaricu, malo sam nervozan ovih dana, šetkaju mi se kamenčići po bubrezima a doktori zvekeću sa nekim spravama pa nisam baš najbolje volje pa je i svirka takva, da kažem nervozna, oprostićete, nadam se.
http://www.box.net/shared/q9ob4lrzrf
Sada je ovo malo tvrdje, bar meni tako zvuči, i kada bi se zaobišla matrica i kada bi se sve odsviralo ponovo uz malo izmenjene bubnjeve, bas, klavijature... bilo bi baš interesantno i da kažem novo, verujem da bi bilo i prohvatljivo za širi auditorijum, no to je više kao ideja za vas nego moja namera da tako nešto napravim sam.
alek019
23-01-2011, 07:09 PM
Evo ja kao malo probao da malo "popravim" poslednju "moju" verziju hitića. Sad da li je bolje ili gore "ispalo" ko bi ga znao. Bio vikend pa malo ugrabih vremena za sviruckanje.
http://www.box.net/shared/gicn9s3418
Pozdrav
alek019
26-01-2011, 11:47 PM
Jedno razmišlljanje kako bi recimo izgledala (zvučala) pesmica koja ima samo jedan akord, jednu bas frazu, da li bi se moglo napraviti nešto što bi moglo 2,3 minuta držati pažnju. Eto tako se ova pesmica i zove JUST ONE G.
http://www.box.net/shared/iefd2xgc9f
Možda ja nisam uspeo na prvu loptu, ali možda se ovo može i napraviti da bude interesantno. Samo bas, bubanj i gitara, nema nikakvih klavijatura, tepiha i ostalih ćebadi i pokrivača.
alek019
09-02-2011, 08:45 PM
Evo jo? jedan od velikih hitova (prepoznaćete). Sada se osećam ama ba? u skladu sa nazivom pesmice. Svirka katastrofa ali kao ?to negde odavno napisah, opravdanja od doktora koliko hoće?. Razbi?e mi kamen (kreno pa stao, pa se zaglavio, da vam ne pričam kakva je te?ka zajebancija) i to pre nekoliko dana pa sam sada u fazi ranih gradjevinskih radova, pesak,kamenje ?oder...Kad me malo popusti ja uhvatim gitaru da mi bar malo, malo lak?e bude. Oprostite za katastrofa svirku, sada mi bolje jednostavno ne ide. Mo?da kasnije bude lep?e.
http://www.box.net/shared/c5pvanu95h
p.s.
Pijte 2 litra (pivo se ne računa) vode dnevno da ne zapadnete ko ja u kameno doba. Bolje da ne saznate kako to izgleda.
alek019
08-03-2011, 03:59 PM
Evo malo "popravih" ovaj zadnji hitić, valjda je sad malo bolje ispao.
http://www.box.net/shared/c5pvanu95h
alek019
03-05-2011, 10:48 AM
Evo, neko prvo vidjenje,lagana temica, kasnije će biti valjda bolje za sada samo nabacana razmi?ljanja.
http://www.box.net/shared/fouf7pu01k
alek019
29-05-2011, 04:33 PM
Evo ovo prethodno ali sad sa nasnimljenim dvema gitaricama. Zvuk standardno lo?, al na to sam se navikao, pa nemam problema sa tim.
http://www.box.net/shared/oe7opbgbq1
alek019
01-06-2011, 11:42 PM
Sad nabasah na ovaj EB contest,backing track lep, pa ja ajde da malo drambuljam preko. Uf da je svega ovoga bilo pre jedno 30 godina, ba? bi se ljudski nasvirao.Slu?am tamo kako momci sviraju, ima ih ba? dobrih. Tako je to, na mladjima svet...i tako treba i da bude. Svaka im čast. Ovo stavih bar da podsetim ove na?e mladje foruma?e, gitariste da ako ?ele zasviraju tamo, pa bar da navijamo, mo?da sudije uzmu i taj momenat u obzir. (Ako se neko odavde već prijavio tamo a ja prevideo, izvinjavam se nisam ba? sve pa?ljivo pregledao) Ima li nekog foruma?a tamo ?
http://www.box.net/shared/gictzp9dxh
alek019
09-06-2011, 11:49 AM
Evo, ja ovako odsvirah ovo. Ni?ta ne?to posebno ali bilo mi bar zabavno.
http://www.youtube.com/watch?v=datFxGQIXzw
alek019
14-07-2011, 12:54 AM
Jedan stari hit, nabasah na ovo pa eto drambuljanja preko.
http://www.box.net/shared/yxu33cl9txi8j9noip87
alek019
25-08-2011, 12:40 AM
Evo ja kao malo popravio ovu poslednju varijaciju na staru dobru muzikicu.
http://www.box.net/shared/1em4j0ft5kqst41yosnm
alek019
25-09-2011, 11:40 AM
Ovih dana oglasih uz ostale moje gitare i jednog matorog japanca, gitara je verovatno starija od većine od vas, ja je kupih 75 a kada je bila napravaljena ko bi ga znao. Osamdesete sam je malo osvežavao tako da ima originalne dimarzio magnete koji se sada teško nalaze (ima novijih verzija, reizdaja ali ovo su orginali).Moja aparatura za snimanje nije baš reprezentativna ali može se steći slika kako ovi magneti (dimarzio paf iz 80.) zvuče. Evo jedan test,dva tri,četiri vesela rifa. Ovo je dakle da ponovim test, zato i imate samo jedn loop na bubnjevima, a basista je virtualni, malo me nervira ali da mulja nešto pozadi, može da prodje.
Ovde ideja kada bi se sredio bubanj, bas i ubacila lepa vokalna linija postala bi prihvatljiva, ovako...jedan najobičniji info, bez ikakvih pretenzija.
http://www.box.net/shared/5ku7xy37u0tf4k347kij
alek019
03-10-2011, 10:20 AM
Malo sviruckanje u večernje sate, biće bolje kasnije kad ugrabim vi?e vremena.
Za sad, prvo ?to mi dodje pod prste.
http://www.box.net/shared/if0qkg9eg9bagopg08ja
alek019
18-10-2011, 06:47 PM
Evo ovo zadje, u?ivo drambuljano, zvuk (ko taraba) ali od mene i to je mnogo.
http://www.youtube.com/watch?v=y5vc8tZ3s3Q
Mogli
18-10-2011, 10:22 PM
Brate kako se ti snalazis u tolikom delay na gitari? Kao da sviraju desetorica gitarista!:grin:
alek019
19-10-2011, 08:21 AM
Nema ga toliko (u varijanti kada ja to kod mene na mojim spravama slu?am). Bubanj koji skinuh negde sa neta, ga ima u startu dosta, kad tu dodam gitare, a ima ih 3 (u kućnoj varijanti jo? uvek zvuči podno?ljivo za neki info, bar za mene) ali kada sve to spakujem u fajl za youtube, gde obično izaberem da je fajl ?to manji (da ne čekam ceo dan na upload) to ovako ispadne. Meni nebitno u celoj toj priči.
Kada mislim da neka od mojih ideja zaslu?uje, da ka?emo vi?e pa?nje, snimim to malo bolje, i platim nekom da to sa te zvučne strane sredi. Tako ovde imate od gomile ideja nekoliko koje su na taj način sredjivane i zvuče korektno, a ostale su vi?e "radne", u prolazu. Nemam vremena da se u ovo vi?e udubljujem (?to bi moji rekli, da ne propadnem u dubinu). Ionako sviram onoliko koliko mi je potrebno da mogu klinca učiti (bar u vom periodu kada hvata zalet) čim on dodje u fazu da je spreman sam zasvirati, moje gitare idu na zid, ?to se mene tiče.
Da se na?alim malo, eto vi?e od dva meseca ja i jedan progrmer iz brazila (Luciano, interesantno i on svira gitaru) tupimo i pravimo neku super brzu altku, koju zovemo "anti world lotto system", vajda ćemo je do kraja godine zavr?iti, pa ako se tu pojavi neka neočekivana dobit, eto mene u nekom studiju, da snimim penzionerski rock, bez previ?e delay-a.
Uzdravlje.
Mogli
19-10-2011, 10:20 AM
Dobro ti sviras, bolji si od sto gitarista sto sviraju po aktivnm bendovima i teme su ti interesantne, ali brate smanji bar za jedan stepen tu jeku.
alek019
19-10-2011, 04:36 PM
Probaću sedeći put kad budem nešto drambuljao da smanjim tu galamu koliko god budem mogao (i umeo).
alek019
20-10-2011, 04:58 AM
Malo kao sada bolje ali i youtube malo doda t.j. oduzme i dobije se ovo (opet):
http://www.youtube.com/watch?v=DEQLMvM0htI
Za sada ostaje ovako (ako me ne bude mrzelo, i ne padne mi na pamet neka nova idejica, možda ovo dosviram ponovo, ako se to kojim slučajem desi, tada ću samo dodati ovde mp3-cu, bar će bolje zvučati (malo)...)
alek019
20-11-2011, 01:01 PM
Vikend pa malo opet bar da se podsetim stare dobre pesmice, neko moje vidjenje stvari, daleko od originala ali mene bar odmara.
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/oQhs2cl66xE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
alek019
25-11-2011, 11:47 AM
Da li je ovo trebalo uopšte da stavljam ovde na uvid, ko će ga znati. Jedan ogroman stari hit, nezahvalan da se od njega pravi instrumental, ali ajde, ništa se loše neće desiti. Ovo je neko prvo razmišljanje, ko zna možda kasnije i ispadne i simpatično. Iskreno rečeno instrumentalnu gitarsku verziju ovoga ja nisam čuo, možda i grešim, ako znate neki link stavite pa da preslušam.
Verovatno ću sve ovo podeliti i snimit sa dve gitare da bude malo više galame,i možda malo melodičnijih deonica.
http://www.box.com/s/c5cif5ccx1deiohbrf39
Evo White and Black
alek019
28-11-2011, 01:19 PM
Uff, zaboravio sam i kako se ova pesmica u originalu i zove pa pogre?ih. Dakle Black or White od MJ.
alek019
15-12-2011, 10:26 AM
Evo jedna nova temica, tek prvo razmi?ljanje. Nekako mi manjka vremena da ovde dodam sve ostalo ?to bi trebalo pa da ovo bude pravi info.Ovako ovde fali,ufff...bubanj,bas,tepih,druga gitara...Tu je samo jedan standardni rock bubanj loop i 1 gitarica. Kada bi se ovo sredilo moglo bi biti interesantno jer čak i ovako nije ni dosadno niti previ?e prazno. Ima jedno 5,6 melodičnih gitarskih rifova upakovana i nanizana jedan na drugi tako da liče na jednu celinu mada su su?tinski veoma različiti i po melodiji i po ritmu i po dinamici, t.j.trebalo bi da tako zvuče.Eto, mo?da se nekome neko parče ovoga mo?da i dopadne. Za sada to "muzičko" razmi?ljanje ide ovako:
http://www.box.com/s/bhhmrckzceeoc6abmzp1
alek019
16-12-2011, 09:57 PM
Evo malo da koliko toliko ovo poslednje dobije neke okvire, mada je jo? nekako rano, Dodao sam jo? jednu gitaricu, ali samo malo i bas. Ovaj bas me upropasti, imajte u vidu da je "virtuelni" sviran mi?em po nekoj njhovoj "klavijaturi" koju brate nacrta?e tako da su dirke sitne, pa ima negde gde malo i oma?im neku noticu.No nebitno, ipak se mo?e naslutiti kako bi trbalo ovo da zvuči na kraju (naravno sa neke leve muzičke strane gledano, jer sa tonske je propast kao i uvek).
http://www.box.com/s/9s81cr2y8aepkeqp40ek
alek019
24-01-2012, 04:07 PM
Ovo je jedna moja stara melodijica.Malo da predahnem i odmorim glavu od tekućih obaveza. Ovo nije ni dobro odsvirano, ni dobro snimljeno, nije ni ispalo baš kako bi ja hteo ali...meni pruža malo relaksacije koja je ne samo meni nego verovatno svakme drugom potrebna u ovo ludo vreme kada se živi od danas do sutra. Ja bar nekih eto pola sata uz moju gitaru provedoh zabavljajući se i to je ono što eto na ovaj način delim sa vama, ne neku tešku muziku, filozofiju ili šta već, jednostavno malo neke pozitivne energije i to tako i posmatrajte.
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/qRfbzwDWc_A" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Na početku je malo puno neke moje nervoze, pa odvalih jedno bar na prvi pogled dva puta neke svemirske tonove koji malo zaparaju uvce ali, sta da se radi, da sviram ponovo sve i snimam moje ženče bi me tanjirima ganjala jer kako stvari stoje čim me vidi da sam uzeo tamburu u ruke odma počne paljba...e to ćete i vi u dogledno vreme na svojoj koži osetiti, pa bar da znate da sviruckanje u kasnijim godinama može proizvesti i NLO.
Svako dobro i držite se.
darkstar
25-01-2012, 04:32 AM
Alek, svaka tebi cast na upornosti i istrajnosti, ovoliko strana teme...
Gledajuci ovaj klip, ti si srecan covek kad sviras.
i zato
OKUPI POD HITNO MALI BEND ! Jednom nedeljno, probica, cisto uzivanja radi.
Ne mislim bend u smislu ozbiljnog rada, nego jednom nedeljno jedan jam session.
plus NEMA NLO-A :)
Bravo, ova mi se najvise dopada do sada.
alek019
25-01-2012, 07:25 AM
Prvo hvala Darkstar,
Hmm, da, kad uhvatim gitaru,stavim slušalice i počnem da drambuljam zaista se osećam kao u nekom drugom svetu, sve ono što čoveka u standardnoj svakodnevici muči na sat ili dva ostavim po strani i lepo se osećam. Naravno, uživam i kada samo slušam muziku koju volim ali ipak još mi je bolje kad zasviram. Prednost svega ovoga kod mene je što nema nikakvog opterećenja, sviruckanje mi je tu radi relaksacije, nema ekonomskog momenta ili pak brige koja prati profesinalno bavljenje ovime.
Rado bih se ja i reorganizovao pa da mogu sa društvancetom zasvirati ali od toga nema ništa.
Što se ovog foruma tiče, verovatno ću prestati da vas mučim i maltretiram, pa moderatori mogu sve moje postove i ovu temu brisnuti ako žele, ne smeta mi to.
Želim vam svako dobro, držite se i družite se, razmenjujte vidjenja i mišljenja, pomažite jedni drugima budite srećni i zadovoljni i izdržite i održite se.
Uzdravlje.
darkstar
25-01-2012, 01:16 PM
Ma pogresno si me shvatio, nikog ne maltretiras, ja se samo divim broju strana i upornosti ! ! ! I moram ti reci, velik napredak vidim od prvog klipa do ovog sada, u sviranju, u idejama. Samo nastavi rokanje ! ! !
AudioStorm
25-01-2012, 02:47 PM
Svaka cast Alek,odlicno je ovo brate !!Prava relaksacija!:thumbsup:
Da nam nije ovoga,dje bi bili svi ...Samo drambuljaj :wink:
alek019
25-03-2012, 10:45 PM
Znate onu fazu kad se zavalite, buljite u jednu tačku,odmarate i slušate neki neobavezan mjuz pred dremež, e ovo bi bio najtačniji opis svrhe ovog mog drambuljanja, da nije napadno i da ne uznemirava.
Malo ugrabih slobodnog vremena, pronadjoh negde na mreži neki ambijetal, zavalim se dohvatim tamburu i eto...
http://www.box.com/s/dedff454dfe2a392036b
Ne mogu se setiti da li sam ovo pokupio ovde sa foruma ili pak negde drugde, ko će ga znati.Ali da ne bude zabune, ovaj mjuz iza gitare nije moj.
LAMPASH
26-03-2012, 12:28 AM
Alek, meni je ovo ODLICNO! Mada, moram ti priznati i nemoj da se ljutis, "Nice day" koji si snimio pre izvesnog vremena mi je zakon za sve ovo ostalo.8-) Ali to je samo moje subjektivno misljenje:wink:
branoy
26-03-2012, 12:49 AM
slucajno pregledah ovu zadnju, nisam pre ostale , kasnije cu, zadnja mi je super , svidja mi se boja gitare, volim taj zvuk. mozda nest uradimo korisno, napravim neku mjuzu a ti odsoliraj nesto po svom hehe. pozdrav
alek019
26-03-2012, 02:22 AM
Hvala ljudi, drago mi je kada se nekome ne?to od ovoga svidi.
alek019
09-05-2012, 11:48 AM
Ovde na forumu nabasah na jedan lep track, Filip ga je stavio i meni se dopalo pa malo zasvirah preko (nadam se da se neće ljutiti). Nekako lep ritam interesantan basić i da ne du?im mnogo, meni ba? prijalo uhu i nisam odoleo da se ne uhvatim tambure. Skinuh ga sa net-a, i eto jedno gitarsko razmi?ljanje na ovu temu.
https://www.box.com/s/f135c07cc1cde641a7bc
alek019
17-05-2012, 02:34 AM
Bli?i se pa da navijamo malo.
https://www.box.com/s/b0e274943dc98707d151
alek019
03-07-2012, 03:09 PM
Te?ka neka vrućina, pa ugrabih da se malo odmaram uz klimu i drambuljanje. Ne?to nemam neku posebnu inspiraciju pa dohvatih ovu pesmicu da ubijem vreme. Bolju farbu za gitaricu nisam uspeo da nemestim, ne?to ne radi kako treba ili ja ili moj tambura il ovaj GR. No, nebitno u celoj ovoj priči. Jedno vidjenje ove sada već uveliko poznate pesmice. Malo u svirci nekad odvalim i neki ton kome nije ba? tu mesto, ali to mi nećete zameriti, nemam ba? puno vremena pa da mogu sve da sviram ponovo i ispeglam sve to.
https://www.box.com/s/86ad0c398c09cd0d2e42
alek019
07-07-2012, 11:27 PM
Vruće ovih dana, propast jedna. Nema mnogo mrdanja, pod klimu pa dok se ne zaradi neka reuma.Eto mala temica, sklepana na brzaka.
https://www.box.com/s/d35b1a7c8c5fd44095d7
alek019
28-07-2012, 10:37 PM
Vrućina danas pa malo od "muke" dohvatih tamburu.Kada bi se bolje ovo odsviralo i upakovalo još bi bilo i prihvatljivo.
Temica bila i ostala simpatična. Svirka blaga katastrofa ali šta je tu je.
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/NYMjWeWZri0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Ovaj moj pravac drambuljanja ako se to tako uopšte može posmatrati nekako vuče na "easy listening". Realnije bi bilo "melodic rock instrumental" ako to postoji.
Ovde je ovo malo bolje odsvirano,
https://www.box.com/s/459bbfb4e4404c599833
MUzzY
05-08-2012, 08:41 PM
Mnogo ces popraviti iskustvo slusanja tvojih numera ako malo vise obratis paznju na dobar stim.
alek019
06-08-2012, 12:00 AM
Lepo primećeno, dakle tačno Muyyz,zapara uvce nekada ali nekako ne brinem o tome previše.
Trenutno mi štim lako "propadne" ali nekako je tu blizu. Ne kažem da je OK, nije ali trenutno to ne mogu srediti, to mora malo da pričeka.
Malo me floyd zafrkava,treba da ga promenim.
Naručen i čekam da stigne schaller-ov original, jer ovi ibanezovi su blaga katastrofa bar na rg550 (poznata boljka).
p.s.
Zato i gore stavih dva snimka,onaj drugi je OK, prvi (youtube)nije.
MUzzY
06-08-2012, 05:05 PM
Turis bateriju iza i fiksiras ga dok ne resis i naprasno shvatis kao i ja da ti tremalo ne treba uopste. Eventualno nesto kao na music man gitarama.
alek019
14-10-2012, 12:31 AM
Ovo ba? i nije instrumental, tačnije natrapah ranije na ovo, valjda je branoy to stavio kod sebe pa ja nekada ranije skinuo i čučalo tu negde na disku.
Nekako ugrabih malo vremena da zasviram pa da ne bude ba? na prazno pustih ovo i sviruckah preko, valjda se BRANOY neće ljutiti. Jedna laganica pesmica i ovakva ba? rokerska gitara i ne ide tu ali nije mi cilj bio da dodajem ovde tamburu nego jednostavno da se malo zabavim... dakle samo opu?teno...
Jo? da je ovde bubanj malo tvrdji,rokerski moglo bi ovo i u rock da se pretvori, ovako...
https://www.box.com/s/8bbb8ylyhyytdlptpl0q
Moja tambura plače za novim ?icama i jo? po nekim delovima i ljudskim setup-om ali to se odla?e za neko vreme kad ugrabim malo vi?e vremena. Dakle ako vam malo negde neki zvuk malo zapara uvce, to je ... normalno... za ovako stanje instrumenta, koji me sad vi?e podeća na sekirče, ali će da bude sredjeno...uskoro...
nikolaivanic
14-10-2012, 10:54 AM
Ovo ba? i nije instrumental, tačnije natrapah ranije na ovo, valjda je branoy to stavio kod sebe pa ja nekada ranije skinuo i čučalo tu negde na disku.
Nekako ugrabih malo vremena da zasviram pa da ne bude ba? na prazno pustih ovo i sviruckah preko, valjda se BRANOY neće ljutiti. Jedna laganica pesmica i ovakva ba? rokerska gitara i ne ide tu ali nije mi cilj bio da dodajem ovde tamburu nego jednostavno da se malo zabavim... dakle samo opu?teno...
Jo? da je ovde bubanj malo tvrdji,rokerski moglo bi ovo i u rock da se pretvori, ovako...
https://www.box.com/s/8bbb8ylyhyytdlptpl0q
Moja tambura plače za novim ?icama i jo? po nekim delovima i ljudskim setup-om ali to se odla?e za neko vreme kad ugrabim malo vi?e vremena. Dakle ako vam malo negde neki zvuk malo zapara uvce, to je ... normalno... za ovako stanje instrumenta, koji me sad vi?e podeća na sekirče, ali će da bude sredjeno...uskoro...
bas dobro cepas... odlicno zvuci, dobar vibe... zvacu te za saradnju...)
alek019
03-11-2012, 04:16 PM
Izvinjavam se ?to se nisam odmah ovde zahvalio, ali evo to činim sada.
Dakle drago mi je da se nekome ne?to od mog tamburisanja dopada.
Ako nekako mogu nekome pomoći, za to nema nikakvih problema,probaću.
Imajte samo u vidu da ne sviram vi?e kao nekad, godine pritisle, prsti ne slu?aju...ali koliko god mogu trudiću se pa ako vam se gitarska deonica neka dopadne, koristite je, seckajte,farbajte,mixajte...
Ja iskreno rečeno volim melodične deonice (bar po nekom mom videnju stvari), ne neku te?ku fiskulturu jer tehnički mnogo toga ne mogu ni odsvirati, hoću reći tehnika mi nije jača strana.
Jo? jednom hvala i kad i ako zatreba,tu sam pa mo?emo videti kako će to sve zvučati.
Uzdravlje
nikolaivanic
12-11-2012, 02:30 PM
Izvinjavam se ?to se nisam odmah ovde zahvalio, ali evo to činim sada.
Dakle drago mi je da se nekome ne?to od mog tamburisanja dopada.
Ako nekako mogu nekome pomoći, za to nema nikakvih problema,probaću.
Imajte samo u vidu da ne sviram vi?e kao nekad, godine pritisle, prsti ne slu?aju...ali koliko god mogu trudiću se pa ako vam se gitarska deonica neka dopadne, koristite je, seckajte,farbajte,mixajte...
Ja iskreno rečeno volim melodične deonice (bar po nekom mom videnju stvari), ne neku te?ku fiskulturu jer tehnički mnogo toga ne mogu ni odsvirati, hoću reći tehnika mi nije jača strana.
Jo? jednom hvala i kad i ako zatreba,tu sam pa mo?emo videti kako će to sve zvučati.
Uzdravlje
Pozz Alek, uskoro (mesec-dva) saljem prvu traku... :)
alek019
09-12-2012, 03:11 AM
Nekako mi danas mnogo loš dan...baš loš... evo i ovo je tako isto ispalo loše ali meni nebitno.Ovo sam drambuljao da smanjim nervozu i to je bio jedini cilj. Možda kasnije kad budem imao vremena sve ovo odsviram i snimim ponovo pa bude bolje, ovako sve zvuči suludo, nabacane teme, greške u svirci koliko hoćeš, zvuk standardna katastrofa...ali bar da zabeležim "muzičko" razmišljanje.
Ali ko što reče gospodin Anštajn, ako van neka ideja u početku ne izgleda suludo, nema šanse da uspe. Možda tako bude i sa ovom.
https://www.box.com/s/3tcrsedshmo9nj8d8589
Nema potrebe da kritikujete ovo, jer znam kako je ispalo. Razlog što ovo stavljam...pa...kad bolje razmislim...ali bolje da ne razmišljam jer bih onda ovo brisnuo.
Da popravim stvar ovo je staro, ne sećam se kada sam ovo drambuljao i da li sam ovo ovde kačio ili ne. Interesantno je jer je ovo teška rokačina ali gitara je svirana na balkanski način, srpsko,makedonski uticaj ali može da prodje,
https://www.box.com/s/1whznxxw0xeawr4jhahq
Bar nekim muzičarima (koji su to i sada) je ovo bilo dosta interesantno jer nije ovakav pristup tako čest.
alek019
14-03-2013, 02:33 PM
Baš dugo nisam hvatao tamburu u ruke, no sada se malo gužva na poslovnom planu stišala pa eto, malo relaksacije za mene. Jednostavna temica, možda može još da se razradi pa da bude bolja, možda treba nasnimiti još jednu gitaru ali to kasnije ako stignem.
https://www.box.com/s/h4xxspldtm8rak84whpy
Nisam smeo ići preko 12. praga jer mi žice bajate,propale ne štimaju. Ovako bar da izbegnem da me Muzzy opet proziva.Nije ni ovo sve baš u vinklu ali nekako može da prodje. Čim zamenim žice ovih dana snimiću ovo ponovo,pa će biti možda bolje. Grdno vreme trošim na backing pa me to užasno nervira. Dok dodjem do faze kada treba snimiti lead gitaricu pripadne mi muka.
alek019
26-03-2013, 01:52 PM
Malo "smučkana" drugačije ova poslednja temica. Trebalo bi da se jo? malo razradi i da se neke deonice izmene ali mi ba? ne polazi za rukom da to bolje sklepam.Po meni temica ima potencijala da bude prihvatljiva i simpatična ali ko zna, mo?da nekom drugom prilikom.
https://www.box.com/s/kytgdqeh8xs2w0c27idr
alek019
01-04-2013, 10:43 AM
Malo sam hteo eksperimantisati sa mojim "bubnjarem" (ezdrummer) pa tako nasta i ova temica. Pevljivi veseli rock. Pevaljke naravno nema, malo sam i bas liniju zgužvao pa je skoro nikakva ali ovo je zaista samo zapisano jedno razmišljanje koje kada bi se pravilno razradilo moglo biti veoma upotrebljivo.
Pa procenite i sami. Veoma,veoma jednostavna temica, bubnjevi možda malo prenatrpani ali hteo sam da zvuče čvrsto, i ne baš lako.
https://www.box.com/s/h28b1iz8z3c3z9tseyis
alek019
12-04-2013, 07:45 AM
Evo još jedna gitarica dodata na ovu poslednju temicu. Fali još jedna ali kasnije kad ugrabim još malo slobodnog vremena.
https://www.box.com/s/jgn29im659z5lpc2ik5h
Da ne otvaram novi post, evo dodadoh i drugu tamburicu, da napravi još malo gužve. Kada bi se sve ovo ljudski odsviralo i snimilo moglo bi baš lepo da zvuči.
alek019
15-04-2013, 08:31 AM
Ne znam koliko ću jo? moći da se zezam sa ovim "mojom" muzikicom, godine drndanja računara po 12-14 sati dnevno uzima svoj danak. Kosti i zglobovi na rukama nekada stra?no bole, idem ja i na neke tretmane ali slaba vajda.Pre će neko očekivati da oči stradaju od buljenja u monitor ali verujte, prvo počnu bolovi u rukama, nesnosni.Tastatura ume stra?ne probleme da napravi. Ja sam i gitaru uzeo u ruke da koliko toliko prste odmorim i razgibam ali kosti bole u majčinu. Ne ?elim nikoga da pla?im, omladina i onako te?ko veruje kada se ka?e da je ne?to ?tetno. A onaj sistem "neće to meni da se desi" jednostavno ne dr?i vodu. Nadjite načina da odmarate i oči i ruke od ovih sprava jer kasnije to ume da bude veliki problem.
Beskrajno sam srećan dok dr?im tamburu u rukama ali polako i sigurno prsti odbijaju poslu?nost. Ona parola, "treba ostati duhom mlad" pa kad te kr?tenica stisne sve je lako...to je tako veliko sr...
alek019
15-04-2013, 10:27 PM
I dodje THE END (bar za mene).
Mislim da je red da ovo sve privedem kraju.
Sve u svemu bilo ovo za mene lepo dru?enje. Moje muzičke teme bile uglavnom svetlosnu godinu daleko od dobrog zvuka (oko koga se ceo ovaj forum vrti) ali ste vi bili izuzetno tolerantni u tom smislu prema meni i na tome se svima zahvaljujem.
Mo?da bi bilo dobro ovu temu zaključati ali to neka moderatori odluče pa kako misle da je najbolje.
Ako ?ele mogu je i celu brisnuti, nema tu nikakvih problema sa moje strane.
Evo da se na ovaj način odjavim sa foruma.
Svako dobro i sve najbolje ?elim svima.
Pozdrav narode rumski.
nikolaivanic
16-04-2013, 02:55 AM
Pozz Alek...
Bas ti je neka otuzna prica. Ne prodaj gitaru, BBKing svira sporije od tebe)))
Malo si ostao u zvuku Zlatka Manojlovica sto je i njemu problem, kako nece tebi? :rotfl:
ali sto se tice gitare, savetujem da za odmor i razonodu stavis neki clean ili sta god, lagano udaris.... cujes sta ti gitara kaze i polako svirasss... ne juris brzi voz, gde si navro.
Dobre muzike nema puno, uzivljavaj se u nove eksperimente...
ps. uskoro ti saljem jednu muziku, usporio sam radi zivota pa nisam stigao do sada... aj, u zdravlje
ps2. batali pitanje zvuka, ovde je uvek bio problem sa kvalitetom muzike...
alek019
16-05-2013, 12:14 PM
https://www.box.com/s/1gz2b4n7w5ykx7qahq9u
https://www.box.com/s/v3ruezxbh3pov0vv064o
alek019
08-06-2013, 07:38 AM
https://www.box.com/s/9zbv8uzx5p6jnxorjmac
alek019
11-10-2013, 06:11 PM
https://app.box.com/s/ydd1j1yigww25xouq48h
Ovo bi kao trebalo da bude moj doživljaj (planinski potok,virovi..trte,mrte...)
alek019
29-10-2013, 02:20 PM
U jednom drugom threadu ovde prokomentarisah ne?to o balkanskom pečatu i kako ga vema retko ima kada je metalska muzikica u pitanju. Pitanje je kako ugraditi neki deo balkanslog melosa u ovaj pravac a da ne bude to kao na piletu s...
Pre par godina sam ovo probao i evo kako to zvuči. Dakle ovde je jedan metalni backingtrack (bio nekada na youtube-tu, i dosta je gitarista po njemu drambuljalo, vri?tale gitare, tamo,ovamo). Nisam ba? uspeo sve da upakujem u balkanski celofan ali mo?e se prepoznati da deonice vuku na ove prostore.
https://app.box.com/s/1whznxxw0xeawr4jhahq
alek019
28-11-2013, 12:52 AM
https://app.box.com/s/pn743lxyy3stj731fplb
milanCHE
28-11-2013, 01:26 AM
https://app.box.com/s/pn743lxyy3stj731fplb
pa,eto,vratili ti se prsti u red !.....odlo?i prodaju gitare do daljnjeg.....samo ako Severina ne zameri ?to si je toliko "poklapao"....:wink:...
Pozzz
alek019
28-11-2013, 02:28 AM
...
Eh, prsti u autu 101%.
Drugo, gitaru neću prodavati jer za ovo sekirče nikake ljudske
novce neću dobiti.( Jednu sam gitaru već dao sinu a ako
namiri?e da ć'u i ovu da batalim ode i ona.
Treće i najva?nije, gospoja Seve mora brate prvo da se učlani na rumski,
da postane drugarica član,onda mo?e da se buni, ali ako to i uradi, moraće da se buni sa stilom, ne?no i polako... da je ne dovate moderatori... pa da je banuju... ili tako nekako.
alek019
01-12-2013, 09:25 AM
Veliki hit, veliki problemi i pitanje je da li mo?e da se prepakuje u neku koliko toliko rokersku varijanu, Ima i milion gre?aka ali meni nebitno, bar se lepo zabavljam kada ugrabim slobodno vreme. Ovo je neko prvo razmi?ljanje,
https://app.box.com/s/mmfg23eijvbs84nkr0bw
alek019
20-12-2013, 10:39 AM
Zajebancija...
<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/3cQ2cXmE7ck" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
alek019
15-01-2014, 08:50 AM
Opet jedan stari hit, ovo pronadjoh negde na disku, ostalo od ranije , ne sećam se kada sam ovo drambuljao ali eto, neko moje vidjenje.
Sultan...(nema veze sa turskim serijama).
https://app.box.com/s/pi6kfhdoe3m20arqsth8
alek019
20-02-2014, 08:57 AM
Ovo je opet bajato ali... lep stari hitić. Da se odsvira nije nikakav problem, ali pevanje...
https://app.box.com/s/p6zvsrhgnyfxmx0ccqj0
alek019
06-05-2014, 05:32 PM
Stara temica,novo drambuljanje...
https://app.box.com/s/51mpmy2m3tuq6g4mm6ih
alek019
14-05-2014, 02:45 AM
Ovo od pre 20 i kusur godina (manje,više) nekad bilo popularno.Nadjoh negde na mreži backingtrack pa eto.
https://app.box.com/s/pitqfah9g06zjopq5ywt
LAMPASH
15-05-2014, 02:45 PM
Zajebancija...
<iframe src="//www.youtube.com/embed/3cQ2cXmE7ck" allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" width="420"></iframe>
Alek, je l' ovo RG550? Da nisi menjao mozda floyd ili je druga dzitra u pitanju?
btw odlicno improvizovanje:wink:
alek019
15-05-2014, 06:44 PM
Pozdrav LAMPASH.
Ovo jeste moj stari RG550. Hteo sam floyd menjati, čak sam ga i kupio ali nije mu sudjeno bar za sada. Gibsona MIII kojeg sam imao menjao sam za fendericu i jedno malo pojačalo i to svira moj sin (ja fenderice ne volim).
Ovaj RG je simpatičan, moraću opet da pazarim floyd pa će nekad od ovog sekirčeta biti dobra gitarica. Sada kad koristim floyd moram biti baš obazriv jer mi se gitara brzo raštimuje (čuje se to i sada, uvek mi malo štim pobegne, nekad to i može da se toleriše ali nekad moram svirati i snimati na parčiće, deo gde koristim floyd i deo gde ga ne diram).
Poslednji snimak koji sam ovde stavio nije sviran na mojoj gitari, pozajmio sam jedno čudovošte od drugara.
LAMPASH
15-05-2014, 10:11 PM
Alek, to je prvi RG model iz `87. cini mi se, a izbacen je kao jeftinija verzija ibaneza Jem 555. I ja ga imam odavno ('90. god.) samo sto moj ima maple fretboard, floyd mi je jos uvek OK, menjao sam i magnete (dimarzio) i sta znam, solidna gitarica sa floydom koji je nekom nuzno zlo. Mada moram priznati da dok sam aktivno svirao do pre godinu dana i tezgario redovno je isla kod majstora na setup.
Uzgred, onaj tvoj instrumetalcic "Nice Day" (prva verzija koju imas i na YT) sam downloadovao i jako je catchy i veruj mi da ga imam u playlistama kako na kompu tako i u fonu! :) I dan danas mi nije dosadio ;)
Ono si maestralno odsvirao a i matrica je predivna, zaista!
Pozdrav!
LAMPASH
17-05-2014, 12:44 AM
E o ovome pricam. Genijalno:wink:
<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/cOOO7kDryFA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
alek019
17-05-2014, 09:54 PM
Ova muzikica preko koje ja zasvirah tamburicu trebalo bi da je poznata. Ovo vreme potopa, tuge i jada me nekako isprovociralo da evo ovo ovako odsviram. U originalnom spotu koga imate na youtubetu takodje ima puno vode ali je spot lep a kod nas opet puno vode ali...propast.
https://app.box.com/s/nalz6zygz0ynry5nmvdy
alek019
27-05-2014, 06:35 PM
Evo ovde imate matricu za NICE DAY i posebno gitaru (neko razmišljanje, nije dobro ni svirano ni snimano ali nebitno).
Možete tu gitaru umixati, dodati još jednu, seckati ili pak snimiti neku vašu varijantu...
Ako se neko odluči da tako nešto uradi stavite to ovde pa da čujemo.
nice_day_no_guitar (https://app.box.com/s/86cop8apeye1rzo0e2t2)
nice_day_guitar_only (https://app.box.com/s/jsi677b7celdigv9qipr)
p.s
Da podsetim, ono poslednje drmbuljanje je bilo na muziku HAVASi-a (imate ih na youtubetu, pijanista+bubnjar, imaju spotove lepota jedna) pre toga sam okačio i jednu moje vidjenje čika Steve (Vai) ali sam ga brisnuo, poštujem ja kako čovek svira ali ne volim baš puno, stvar ukusa, a tu pesmicu sam drambuljao da pomognem jednom klincu, sad on to bolje svira od mene.
porcupine1
28-05-2014, 01:22 AM
poz, evo i ja se nasnimo na ovaj backing,bome nisam dugo, zadnje bas onaj na glazbeno forumu kad Ste organizirali onu nagradnu igru.
https://drive.google.com/file/d/0ByB1ire7CHktdGVwMFFvM1NKX1U/edit?usp=sharing
ps. namerno sam posluso Vasu snimku nakon sto sam snimio svoje da slucajno ne pokupim nes:), ali sad cujem dosta slicno ispalo, samo moje s manje nota:) lp
alek019
29-05-2014, 12:40 AM
Kad se gitarica zalepi na backingtrack ovo zvuči ovako.
https://app.box.com/s/9714hkikzm9ajyb1uua5
Na početku sam malo na kratko dodao drugu gitaricu, čisto da se čuje na šta mislim kada kažem da bi možda trebalo drugu gitaru dodati. Tema je zahvalna jer se može na milion načina odsvirati i opet će biti lepa (naravno za one koji ovakav pravac vole). Može se promeniti i gitarska farba ako neko to želi.
Evo ovde još jedna laganica...
https://app.box.com/s/u4yguywz774zhcloh6xe
alek019
28-06-2014, 10:34 PM
More,pivce...i jedno 20 puta na dan ova pesmica (valjda se gazdi kafića na pla?i mnogo svidja). Hitić ima jedno 15 godina ali i dalje je sve? i mo?e se slu?ati (a tek spot na youtubetu...potra?ite pa se prisetite)
https://app.box.com/s/t3mko346z1s7mubnrd78
alek019
10-07-2014, 05:19 PM
Kratka temica nastala ko ove doktorske teze aktuelne ovih dana, mazne? ne?to sa jedne strane, ne?to sa druge, doda? malo kao ne?to svoje, jedno 20% (ali nikako vi?e od 30%), bolje da liči na ne?to nego da ne liči nina?ta.
Ako neko ne?to i prepozna od negde, dobiće jedno pola kila peska kao nagradu...
https://app.box.com/s/43fx8ehbfkce3e41nbkx
alek019
13-08-2014, 12:53 PM
Stara pesmica, lepa,simpatična, puna humora...uvek se obradujem kad je čujem...eto...da se podestite... da se ne zaboravi...ni ona a ni njen autor...
https://app.box.com/s/6qpptioerkdu7fv2iiv9
Basista koji bi da svira ovo treba dosta kondicije...za vežbu može koristiti i čuvenu uvodnu frazu iz stratus-a (Billy C.)
alek019
18-09-2014, 10:34 PM
Nekoliko dana slu?ah i gledah one tamburiste (stavio sam linkove u drugom jednom threadu, sviraju brate milina jedna, tehnika im je savr?ena) pa me uhvati neka nervoza i onda ispade ovo.
https://app.box.com/s/kjkl6fdofe8y9ren9m49
Naravno da je moje drambuljanje daleko kao nebo i zemlja od tog nivoa tehnike sviranja ali to je i razumljivo, da ne nabrajam razloge za?to i zbog čega, potpuno nebitna stvar. Trudio sam se da bar sve bude lepr?avo i melodično. Dakle da ponovim, ovo je samo jedna muzikica tipa stegni zube, trči i udri...
alek019
05-10-2014, 01:05 AM
Kao ?to se nekad de?ava i meni moje ma?ine malo popucale pa sam jedno dva tri dana nabacivao softverice ponovo. Kad na red do?la i podr?ka za moju tamburu na diskovima nadjoh i ovu pesmicu, mislim da sam to drambuljao pro?le godine, ostalo tako negde zapisano i ja i zaboravio.
Pesmica poznata, četrdeset godina ima i mo?da neku vi?e ali sam je voleo.
U principu dok sam bio mlad i zelen (mnogo odavno), dosta pesama ove grupe sam svircao...ali...bez obzira ?to mi se i nekoliko pesmica tada ba? dopadale, nikada nisam voleo gitaristu koji tu originalno svira. Ne ka?em da on nije bio dobar, bio je i ostao veličina...ali ja jednostavno njegovo muziciranje nisam voleo...a ne volim ni danas...stvar ukusa.
https://app.box.com/s/lagcp6j8idnxlsyqdta1
Ovo je dakle "moje ?enče iz Tokija". Nadjite na youtube-tu original pa se podsetite.
A evo i da se vidimo, slika morska,taze, od pre neki mesec...Pozdrav narode rumski
http://www.as-computer-software.com/pictures/ja1.jpg
alek019
13-10-2014, 09:36 PM
<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/wgogag3zJwk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
alek019
08-11-2014, 02:05 AM
https://app.box.com/s/02kmoqkidsyrx8agz9b8
alek019
02-12-2014, 10:37 AM
Kada se pogleda vremenski okvir kada sam otvorio ovu temu (dosta odavno) nisam ni mislio da će me želja za gitarom toliko držati. No,desilo se da svircanje meni baš pomaže da obnovim energiju koja se gubi rešavanjem svakodnevnih životnih problema.
Čak i muziciranje svedeno na kućni hobi može da bude pored svega ostalog i veoma lekovito.
Evo ovde jedan mali deo,smućkani kolaž, tek koliko da se podsetim šta sam sve drambuljao.
https://app.box.com/s/kbc0kv1ockc4fnqgfvov
https://app.box.com/s/n5yoe79r0ryxrm0dpj6c
Ovde ima jedno dvadesetak tema...
Svuda je ovde GUITAR RIG što se gitare tiče (počev od verzije 4, pa sad i 5).Dakle pojačala nema nigde.
Zaboravih da dodam sledeće, na svim snimcima je setup za GuitarR Rig ISTI ali su gitare različite. Tu su bile Gibson (M3 deluxe), Fender (strat) i Ibanez (RG550). Mislim da se na snimcima lepo može razaznati koja je tambura u nekoj temici svirana.
alek019
23-12-2014, 06:44 PM
Evo jedno taze razmi?ljanje, laganica, balada.
https://app.box.com/s/uvfn3avqqxz2wl5j6u96
Iskreno rečeno, hteo sam ne?to smisliti za predstojeći praznik ali kako to uvek biva, kad treba, nekako kreativna strana uvek za?kripi, tako da je ovo malo vi?e na mi?iće nego na uvce. Ni?ta posebno ali eto sviruckanje malo koliko da ne zardjam ba? skroz.
spartakus
23-12-2014, 07:22 PM
alek meni je ovo skroz lepo,mozda josh malo rada oko obradjivanja(malo mi bucna elektricna gitara ali svako cuje drugacije):)
alek019
29-12-2014, 08:51 AM
Evo,ponovo odsvirah ovo poslednje i trebalo bi da je gitarica sada malo "mirnija". Poslu?ajte i to vam je od mene eto muzička čestitka za Novu Godinu.
?elim Vam da sve bude bolje, budete uspe?ni, neka vam se bar neki ciljevi ostvare i imajte snage da se izborite sa svim nedaćama koje se eventualno pojave. Da ne zvučim pesimistično jer mi to nije osobina, ali izgleda da do boljeg ?ivota treba jo? vremena da prodje, pa budite pametni, oprezni i mo?da malo bolje organizovaniji.
https://app.box.com/s/m7bstdiej1rksgfhamab
Jo? jednom Srećna Nova Godina 2015.
alek019
18-01-2015, 10:53 AM
Deep in my hart...
Ovu temicu sam svirao ranije i ta prva verzija je masterovana (Gregor je to lepo odradio), a ovo je druga verzija koja nije prolazila kozmetički tretman. Jednostavno eto samo malo sviruckanja tek koliko da malo razbla?im ove maglovite zimske dane.
Dakle Deep in my hart 2 (http://www.reverbnation.com/aleksandarstefanovicalek/song/21009749-deep-in-my-hart-2)
alek019
13-03-2015, 10:38 AM
Opet jeda pesmica koju ja obično zovem vremeplov, čim je čujem ona me vrati jedno 30 i kusur godina u nazad (?to bi reko jedan moj prijatelj, kad smo bili mladi,mr?avi,pametni i lepi...a sad smo samo lepi).
It's my life (https://app.box.com/s/hhxbkfslo9oa27x3xo2l60uqm59xpn00)
alek019
16-04-2015, 11:52 AM
Ono što ćete ovde čuti je meni gotovo neverovatno. Moj je otac živeo 1922-2005. a ovo je snimljeno 2003. prilikom jedne posete mome bratu u Beogradu. Koliko se ja sećam on nije gitaru držao u rukama tada više od 50 godina. Kako ga je moj brat uopšte isprovocirao i naterao da "zasvira" ni to nikome nije jasno ali eto, ostade zabeleženo. Ja sam imao pauzu od skoro 30 godina i kada sam opet uhvatio gitaru bilo je mnogo muka da uopšte prsti ponovo dodju u neku fazu kada se može svirati. Kako li je mome ocu oupšte pošlo za rukom da ovo odsvira ko zna. Ali eto, poslušajte kako neko ko ima preko 80 godina i ko preko 50 godina nije gitaru držao u rukama ipak iz nje može neke zvuke izvući. Ja kada ovo slušam reagujem i subjektivno i veoma emotivno ali eto...poslušajte.
stara gitarica (https://app.box.com/s/h7s9u8b0kveumbm3p0ptp1to0qocrw6w)
awacs
16-04-2015, 04:09 PM
Mnogo dobro i du?evno.
Pozdrav,
Vasa
P.S. U kom softveru je obrađivano (čini mi se da su dither i noise type pogre?ni)?
Ja uzimam gitaru u ruke svaki dan, a ovo ne umem.
Mo?da bi trebalo da napravim podu?u pauzu.
alek019
16-04-2015, 09:36 PM
Moj brat koristi Mac, i ovo je tada bilo snimano direkt u komp preko nekog mikrofona. Ne sećam se da je zvuk nešto obradjivan, narezan je CD a ja ga opet ovde skinuo i preko SoundForge-a prebacio u mp3. Ništa nije radjeno posebno.
Na ove snimke natrčah jer treba da 16. maja (noć muzeja) bude izložba slika moga oca (Dušan Stefanović) u organizaciji Muzeja Negotina , pa u te svrhe ja malo čepkah da pronadjem još neki prigodan materijal, snimke sa ranijih izložbi i sično.
Evo ovde imate i nekoliko slika da vidite kako je to on radio nekada.
Kada pogledate ove slike koje su u raznim tehnikama treba da znate da je
njegov vid bio katastrofalan. Preživeo je niški logor za vreme drugog svetskog rata i to je imalo svoje posledice. Na jednom oku razlikovao je samo svetlo i tamu, a drugo je bilo sa dioptrijom -15. Nikome ni dan danas nije jasno kako neko ko je skoro slep može ovako slikati.
awacs
16-04-2015, 11:59 PM
Moj brat koristi Mac, i ovo je tada bilo snimano direkt u komp preko nekog mikrofona. Ne sećam se da je zvuk ne?to obradjivan, narezan je CD a ja ga opet ovde skinuo i preko SoundForge-a prebacio u mp3. Ni?ta nije radjeno posebno.
Na?alih se, aman :)
Pozdrav,
Vasa
alek019
17-04-2015, 08:32 AM
Hvala Awacs.
Iskreno rečeno te 2003. pitanje da li bi znao da nabrojim neki software koji je vezan za audio produkciju a kamo li da ga koristim. To me tada nije interesovalo ič. Posle kada su se sklopile ostale kockice, ja postao matoriji, oslabio i vid i sluh, ponovo gitarica, motorika prstiju propast jedna...e tada se ja zagrejah za ovu problematiku ali...malo zakasnih.
Mala digresija...
Malo sam se ?etkao do Milana sad za praznike i pored svega onog ?to tamo treba da se vidi od istorijskih i umetničkih lepota interesantno mi je bilo slu?ati muzičare na ulici. Verovatno ni tamo njima ne cvetaju ru?e čim se i na taj ulični način trude da izvuku neku paru od prolaznika. Muzički kvalitet tih ljudi je neverovatan. Tehnika sviranja besprekorna (ne ba? kod svih,ali većina je ok) a ima ih i mladih ali i veoma matorih. Tu sve mo?ete čuti i klasika rock i d?ez. Ti ljudi imaju i "svoja izdanja" prodaju tu neke CD-ove za male pare i sada se malo kajem ?to to ne kupih. U sećanju će mi ostati jedna mala talijanka (mislim niska, nisam ba? mogao zaključiti koliko ima godina) , svirala je flautu na neku d?ez matricu i to je zvučalo fenomenalno.
alek019
24-04-2015, 01:10 PM
https://app.box.com/s/pzuk6i7miepl4qdxx0aawn8ae0h93v57
alek019
28-04-2015, 04:26 PM
Ide praznik, pa pre nego pobegem negde eto još malo drambuljanja. Stari hit, pevačica nebeska...
https://app.box.com/s/f3f47yr5pxfls3ktz56ewaxbaw2nlcjq
alek019
15-05-2015, 01:42 PM
Mo?da sam ... (https://app.box.com/s/ee2dumpnerygghdbwdv9tph0ylyq1j1w)
alek019
25-11-2015, 04:20 PM
Odavno nisam ni svirao, niti se oglašavao ovde na forumu. Imao sam jednu epizodu životnu, strašno, strašno ružnu (zveckali i hiruški noževi i teška hemija) ali nadam se da će biti bolje. Nije sve tako crno, dobio sam ni manje ni više nego 3 nove gitare, jednu ću zadržati, gitarica ručni rad, izgleda i zvuči fenomenalno, kad je slikam staviću slikicu da je vidite. Za sad samo da je čujete na kratko (http://www.as-computer-software.com/mymusic/sasazver22.mp3)
Juče sam prvi put uhvatio gitaru u ruke od maja meseca (kada mi se izdešavaše katastrofe). Što bi reko Aca Lukas "još je na ramenima, luda glava...". Za sad je dobro osim što imam jedno 15 kg manje pa moram i garderobu menjati, ali to je najmanje bitna stvar.
Pozdrav
Evo i slika, gitarice koja dobi i ime zver22 (nije kvaka nego pragovi).
Rhino
25-11-2015, 11:35 PM
Samo rokaj! Sto te ne ubije, ojaca te.
alek019
16-03-2016, 09:29 PM
Dobio sam još jednu gitaru. Kod nas evropske tambure nisu baš popularne, a dobar deo gitarista nije nikada ni čulo za postojanje istih.
Ja sam dobio VIGIER gitaru. Francuska. Koliko se može videti oni nemaju gitare ispod 2500e. Na ebay-u ako ih potražite videćete da je najjeftinija oko 1700 funti, i to polovne.
Ona zvuči ovako (molim vas, nemojte mnogo obraćati pažnju na svirku nisam baš u nekom najboljem izdanju). Moj vigier (https://app.box.com/s/abx5hp56ztfqb3nr8ywlpp6mr1fpskoz)
Ako vas zanima evo nadjoh malo nekih video snimaka gde direktno možete čuti neku od vigier gitara u odnosu na popularne (fender,gibson...).
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/vCRElQ0um7s" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Gibson vs vigier (https://www.youtube.com/watch?v=FP67DTskUj8)
Fender vs vigier (https://www.youtube.com/watch?v=oUUdmdlnkag)
Moja gitara izgleda ovako.
tajna92
17-03-2016, 06:48 AM
I like! I izgled i sound!
alek019
30-04-2016, 09:49 PM
Nisam svirao odavno, ali eto za ovaj praznik uzeh malo gitaricu u ruke. Ovaj put USA fenderica , sa EMG DG20 elektronikom. Gitara je 2001. a elektronika iz 2008. ali sve lepo radi. Na žalost ova gitara će morati da putuje i to za veoma jeftine novce ali šta da se radi, meni gomila gitara ne treba a skupilo se bogami priličan broj. Malo sam je doterao sa nekim novijim delovima jer ja oguljene i matore i na izgled skršene instrumente ne volim ni da vidm a ne da sviram. Neko to voli ali ja ne.
Dakle, mator fender ali izgleda podmladjen i lep a i lepo zvuči, bar po nekim mojim subjektivnim i skromnim kriterijumima.
Fenderica bela (https://app.box.com/s/sqlg3qhavw9yx4pa8bngs6iykg7ru1vc)
alek019
03-05-2016, 05:38 PM
Sećate se solo deonica kada ton traje ... i traje...i traje...
Nekako evo i ja da probam da li bi se to na mojoj opremi moglo...
Mislim da sam koliko toliko uspeo, ovde je samo GR5 i moja fenderica.
Ton nije baš čist kako bih hteo ali se to može doterati, ovde je da kažem sirov... Ali traje...
Test fender 2 (https://app.box.com/s/069wq85cdhnmvflkk7lx2rt97o8vv50m)
alek019
07-05-2016, 07:30 PM
Ovo je jedna stara pesmica, veliki hit ali i trenutno po nazivu najviše odgovara stanju kako se sada nekad osećam. Postao sam bolji vremenski prognozer od mnogih meteorologa, kada se menja vreme, boli sve živo...Kada me uhvate takva stanja meni jedino preostaje, slušalice na uši, odvrnem neku matricu i udri u gitaru. Ne smetam nikome, a meni bude lakše. Svirka ko svirka, nije mi više baš mnogo bitna...ali lekovito...
Hitić (https://app.box.com/s/oo2l9kf0dyy6xow8nkbfhqomwhdwv2vn)
alek019
07-06-2016, 09:41 PM
Opet sam se dohvatio bele fenderice, mada tu vrstu gitara baš puno ne obožavam svirati. Evo tek koliko da se čuju ti čuveni EMG DG20 magneti, mada sam farbu namestio onako kako ja volim pa ne liči mnogo na D.G. zvuk, sad da li će se to i drugima dopasti, veliko pitanje. Činjenica je da se fednerica lako svira naravno ako je dobro uradjen setup. Eto.
Fenderica bela (https://app.box.com/s/8x848poygbs0i5biflfbgqix9g3xq5so)
Ova gitara bi se najbolje opisala kao MIX fender a evo i zašto.
Telo je od japanskog fendera iz osamdeset i neke, ne sećam se tačno od kad. Vrat je od original USA fender standarda 2001. Čivije su original fender usa. Bridge je USa fender ali sa GOTOH sedlima. Magneti original usa EMG DG20 iz 2008. Sada ta gitarica veoma dobro zvuči i lepo radi. Malo ću još da je našminkam, biće još lepša a radi ko sat. Gilmorov zvuk, može se podesiti da ima jako dobar i dug sustain, teška jeste ali ne previše. Sve se lepo uklopilo, mada se često kod naših potencira da su gitare "originalne do poslednjeg šrafa". Lepo je to ali ja ipak nemam ništa protiv ako se gitare malo poboljšaju po izgledu ili funkcionalnosti. Ali to je sve opet stvar ukusa.
alek019
27-09-2016, 09:05 PM
Nisam odavno svirao ali zbog nekih stvari morao sam dobro da pretresem računare i eksterne diskove. Nadjoh i sledeće... Dakle, ako koristite Guitar Rig 4 ili 5 ovde imate ni manje ni više nego oko 8000 preseta. Ako nekome treba eto neka skine dok ih ne brisnem.
Znači setovanja za Guitar Rig (http://www.as-computer-software.com/down/GRPC.zip)
Srećno...
alek019
07-11-2016, 09:36 AM
Ovo odsvirah, kako se to kaže od prve, onako kako se osećam, Često slušam ovu pesmicu, ima sto godina (ne baš toliko) ali meni predivna. Moje trenutno vidjenje ove stvari je...
Eto... (https://app.box.com/s/lcvvqg9w4ok5xszm3bim0ld4ggqnwmwc)
tajna92
11-11-2016, 01:23 AM
Nice!!!
alek019
20-01-2017, 12:41 PM
Eto malo muzikice, nešto što bih nazvao " Smuti pa..." ali šta je tu je.
Ovo može da se nazove i penzionerska svirka.
Dočekah i to.
Prvo pa... (https://app.box.com/s/ffvwvkc7j07ecutrkabsezb61626b443)
alek019
04-02-2017, 01:38 PM
Valjda će i ova 'ladnoća da popusti, ovde u mom kraju baš zaledilo. Da mi malo lakše prodje vreme, eto sviruckanja opet. Treba preživeti i prehlade i viruse i ko zna kakve su se aždaje još nameračile na ove prostore.
Eto... (https://app.box.com/s/ffyh62elpfkp2tiho3vja8klluav0no3)
Ovo je opet stari hitić, ali lep...Ovo mu dodje "tvrdja verzija".
alek019
16-03-2017, 06:19 PM
Nije mi baš mnogo do svirke ali eto, tek koliko da ne zardjam baš previše.
Eto... (https://app.box.com/s/vmw2uf2tv8g7g6vr7c2m14at6f3u5pud)
awacs
16-03-2017, 07:40 PM
Dobro ti ide čak i kad ti nije do svirke :thumbsup: Ne daj se i ne daj ná se. Nikome osim muzici.
Pozdrav,
Vasa
alek019
25-03-2017, 06:16 PM
U ovih nekoliko zadnjih godina nakupilo se kod mene dosta delova za gitare, i evo nekako kompletirah jednu "plavušu". Kada se sve uzme u obzir ispade ovo baš dobar instrument. Svi delovi dosta kvalitetni pa gitara baš,baš zvuči kao veoma dobar "debeli" strat.
A zuči ovako (staviću i neki video, ali za sada)...
Eto... (https://app.box.com/s/y663r3whism5mpzv6fzp3bibo8d9mg1w)
Filip_
25-03-2017, 11:59 PM
A zuči ovako (staviću i neki video, ali za sada)...
Jako lepo zvuci, kao i sam audio snimak, a i svirka je dobra, meni pitka i dinamicna :thumbsup:
jocasrb
27-03-2017, 03:20 PM
zanimljive trake :) Cime je sviran bass, za ovu traku me posebno zanima, bas fino se cuje po meni :)
alek019
27-03-2017, 03:52 PM
Steinberg Virtual Bassist (dosta bajat software ali ja na njega nekako navikoh) i posle malo eq, podesvanje na uvce i nekad ispadne super..., nekad ne...(zaboravih da napišem, bas uvek "sviram"...mišonjom...zato nekad i neki ton promašim, ali to mi nije tako bitno). Ako se malo obrati pažnja na bas linije one su tehnički jednostavne, da ne kažem proste jer sa mišonjom bi bilo veoma teško "odsvirati" neke egzibicije, barem meni. Može se koristiti i klavijatura ali zabavniji mi je mišonja.
jocasrb
27-03-2017, 08:42 PM
aha..meni se boja dopala..aj skinucu to da probam...hvala :) mislio sam da si i bass liniju svirao onom gitarom hah
alek019
29-03-2017, 08:58 AM
Evo još jedan pokušaj realizacije ove poslenje temice sa plavom gitaricom. Gitarsku liniju sam zadržao ali "pozadi" sklonih klavirče, dodate malo drugačije klavijature (po boji) pa je sada malo sve drugačije. Da li je bolje ili nije, ko bi ga znao.
Eto (pokušaj 2) (https://app.box.com/s/1ly0eis8g7svg9vygnq81hhuwz2r7taq)
alek019
20-04-2017, 01:35 PM
Jedna kratka temica, prolećna, ispade malo više nervozna nego što sam hteo ali...
Eto... (https://app.box.com/s/xcx1x0mc2i6xoh27vpe3rz3d6tx405tl)
alek019
28-04-2017, 01:50 AM
Valjda se nećete ljutiti što ovih dana ima malo više mojih postova ovde.
Ovu temicu dosta dugo sviruckam...
Uff...Ovo je jedna mirna ...uspavanka...barem je ja tako doživljavam.
Eto... (https://app.box.com/s/lclq7unozsay0ahldvfijq9ux1qpqv9u)
alek019
11-05-2017, 07:17 AM
Opet mi se približava period "zabave" (skeneri, doktori...trt,mrt)...
Jedina dobra stvar je što mogu da se malo namrštim, malo da mi se kao pogled gubi u daljini pa mi se odmah kaže "Idi sviraj malo,,,biće ti bolje...a ako ti to ne pomogne... tu su usisivač i krpe za prašinu". Narodna medicina je čudo.
Eto... (https://app.box.com/s/jn5u1d2kfw23vg88m81rgpbgyoy5dtm0)
alek019
24-06-2017, 10:25 AM
Evo jedna morska temica, ovaj pravac muzike meni nije baš blizak, ali eto da bar pokušam...
Eto... (https://app.box.com/s/b0y1bosyuipjb2wsg6mil8arcqvb2ffn)
alek019
06-07-2017, 11:38 PM
Još jedna uspavanka... (https://app.box.com/s/yqmlao9mu2r3shwl2k2l4s5ae2j4fnmb)
alek019
30-08-2017, 10:50 AM
Ovo je opet jedan stariji hitić, neko moje vidjenje stvari. Nije baš najbolje svircano, fali dinamike (i to malo više) ali...šta je tu je...
Pevačica koja ovo peva je starija od mene za više od deset godina.I dan danas i peva i igra i izgleda...fenomenalno. Tačno je da su doktori malo više na njoj vežbali nožiće ali odradili su dobar posao. Glasne žice nisu dirali, to je najbitnije. Nadam se da ćete se setiti o kome se radi.
Kad ja stignem u te godine daj bože da mogu da se popnem na treći sprat.
Eto... (https://app.box.com/s/mcshqs0nq2x9gqlt98vhyq1o059xiyaa)
alek019
30-09-2017, 11:40 AM
Eto... (https://app.box.com/s/rnxpitztktiy2lr5gdk6qezsitgb997k)
alek019
13-11-2017, 09:05 AM
Ovo bi se najpribližnije opisalo kao NEMIR. Možda ovo vreme ovako utiče na mene. Sa jedne strane oblačno i ne previše hladno a komunalci greju pa u stanu rerna. Nekako nervi ne podnose baš ovu kombinaciju najbolje.
Nemir... (https://app.box.com/s/jvvrnm7oic4c55kr19o99xtfprwkdtl7)
alek019
04-12-2017, 07:21 PM
Eto... (https://app.box.com/s/x7r90tfxfdm3z8n0v9f9wsio50vllr5v)
Tolerancija
05-12-2017, 03:13 AM
Eto... (https://app.box.com/s/x7r90tfxfdm3z8n0v9f9wsio50vllr5v)
U soliranju fali malo inventivnosti kakvu imaju veliki gitaristi svijeta. :)
Ali, to je ipak vidan napredak u produkciji i muziciranju, u odnosu na prve uradke iz 2009 (www.rumski.com/forum/showpost.php?p=237335&postcount=1).
Zato, bravo! :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.