View Full Version : Konvertovanje (pomagajte)
Domestos
05-03-2009, 01:42 PM
Pozdrav!
Da li postoji neki program za konvertovanje boja sa aranzera u VST instrumente? Ili...postoji li neki VST sintisajzer koji bi mogao koristiti boje sa aranzera?
Hvala
balthazaar
05-03-2009, 02:31 PM
nesto postoji...ali moras biti precizniji sa tim sta hoces da postignes
Domestos
05-03-2009, 03:34 PM
Pa hocu da uzmem boje za klavijaturu od prijatelja i da ih koristim na kompu za pravljenje matrica. Tj. da na gotove midi melodije zalijepim te boje koje uzmem od njega. Da li je to moguce?
kravadinka
05-03-2009, 04:06 PM
Ne! Da bi shvatio zasto i kako, moras pre svega da znas sta je to sto ti zoves "boja"...
alfom
05-03-2009, 04:09 PM
Puno se o ovom pisalo u zadnje vrijeme.
Treba midi trak da ti 'natjera' synth da svira boju koju odabereš, i da istovremeno povežeš out sa syntha sa inputom na kartici, pa snimiš audio track u compu.
Kako se to radi, pojasniće ti neko drugi ili pokazati link gdje se o tome već pisalo. A malo i sam potraži.
Vidi tamo negdje gdje se pisao o M-Audio MidiSport kartici.
Domestos
05-03-2009, 04:10 PM
E pa uzmi onda neku djeciju knjigu o muzici pa procitaj koje su osnovne karakteristike jednog tona. Medju njima je i "BOJA"...
A sad, ima li neko normalan da odgovori na pitanje?
Domestos
05-03-2009, 04:12 PM
Puno se o ovom pisalo u zadnje vrijeme.
Treba midi trak da ti 'natjera' synth da svira boju koju odabere?, i da istovremeno pove?e? out sa syntha sa inputom na kartici, pa snimi? audio track u compu.
Kako se to radi, pojasniće ti neko drugi ili pokazati link gdje se o tome već pisalo. A malo i sam potra?i.
Vidi tamo negdje gdje se pisao o M-Audio MidiSport kartici.
Hvala, jasno mi je to. Samo, postoji li mogucnost da se to radi bez klavijature. Znaci, da ukucam melodiju i onda da s njom koristim boje koje izmem od prijatelja, boje za klavijaturu. Znam to raditi sa VSTovima, ali ne mogu naci odgovarajuce.
Tribal_kg
05-03-2009, 04:12 PM
Mozes da konvertujes ali sve zavisi od formata boje (sempla). Recimo, Extreme Sample Converter super konvertuje boje sa Tyros klavijatura. Awave Studio moze da konvertuje .KMP boje sa Korgovih klavijatura.
Domestos
05-03-2009, 04:15 PM
Mozes da konvertujes ali sve zavisi od formata boje (sempla). Recimo, Extreme Sample Converter super konvertuje boje sa Tyros klavijatura. Awave Studio moze da konvertuje .KMP boje sa Korgovih klavijatura.
Hvala druze, prokopacu malo po netu za Extreme Sample Converter i Awave Studio.
Hvala jos jednom, puno si mi pomogao...
alfom
05-03-2009, 04:37 PM
E pa uzmi onda neku djeciju knjigu o muzici pa procitaj koje su osnovne karakteristike jednog tona. Medju njima je i "BOJA"...
Ovo ne biti dobro nikakooooooo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sky Surfer
05-03-2009, 05:49 PM
Tebi treba program koji se zove Samplit. Evo ti link pa pogledaj malo
http://www.cdxtract.com/samplit.php
Pozz
elmirh
05-03-2009, 08:19 PM
Domestos, za konvertovanje boja sa klavijature u neki vst,najbolji ti je Extreme sample converter, kao sto rece Tribal.
Potrebno je samo da selektujes tonove na klavijaturi-opcija VST converter, odredis duzinu tona-hold, i onda prebacis u zeljeni format(recimo Halion, Kontakt i sl.).
Ja sam ga testirao na Triton Extremu u Kontakt.
Domestos
06-03-2009, 10:07 AM
Hvala...pogledacu...
drzox
06-03-2009, 11:25 AM
Domestos, za konvertovanje boja sa klavijature u neki vst,najbolji ti je Extreme sample converter, kao sto rece Tribal.
Potrebno je samo da selektujes tonove na klavijaturi-opcija VST converter, odredis duzinu tona-hold, i onda prebacis u zeljeni format(recimo Halion, Kontakt i sl.).
Ja sam ga testirao na Triton Extremu u Kontakt.
Zivo me interesuje ovo,kako se radi spojis li klavijaturu sa kompom ili je dovoljan system folder sa pcm fajlovima jer pretpostavljam da su tako samplovani za korga ili kako vec?Ili moras ton po ton,ako je tako onda moze bilo koji seq. Ako ti se da malo sire pojasni.
Tribal_kg
06-03-2009, 12:13 PM
Ljudi, ovo o cemu vi pricate je SEMPLOVANJE boja sa klavijatura. Covek je trazio kako da KONVERTUJE boje.
Program automatski sempluje tonove. Znaci, ti podesis kako zelis da semplujes (recimo, koliko oktava, layer-a po dinamici, itd.) i on automatski sempluje. E sad, pretpostavljam da za semplovanje sa klavijatura treba imati midi kabl koji ce da salje instrukcije i audio kabl kojim ces da saljes audio signal u racunar. Ja sam tako semplovao neke VST instrumente i radi super ali kasnije moras sam da odredjujes loop tacke i ostalo.
Sto se ti ce .pcg fajlova, ja nisam uspeo da ih otvorim ali .KMP fajlove koji se takodje koriste na Korgu mozes da KONVERTUJES.
Znaci, prebacis .KMP instrument sa klavijature na disketu, usb, i onda u Awave Studiu kovertujes u zeljeni format (npr. SoundFont, Kontakt, itd).
Domestos
06-03-2009, 01:45 PM
Pa konvertovanje mi i treba. Napisem, tj. ukucam midi zapis melodije u nekom programu i onda sa konvertovanim bojama, koje sam uzeo sa klavijature, dobijem wav.
Tribal_kg
06-03-2009, 01:58 PM
Pazi, to nece tako da funkcionise... ne tako bukvalno. Konvertovanje semplova (boje) podrazumeva pretvaranje iz jednog formata u drugi. Recimo, imas neku boju sa Korg Triton klavijature i zelis da je koristis na racunaru. Prvo je konvertujes preko pomenutih programa u zeljeni format, tj. format koji mozes da iskoristis. Takvu konvertovanu boju ucitavas u neki SEMPLER koji imas na racunaru. Znaci, moze biti Kontakt, VSampler, DirectWave, Halion, itd. Kada konvertujes, otvoris neki sekvencer (npr. Cubase/Nuendo) i uvezes midi fajl. Onda ucitas VST Sampler i u njega ucitas zeljeni sempl (boju). Posle samo izaberes na kom kanalu zelis da ti svira ta boja i to je to ukratko.
Domestos
06-03-2009, 02:04 PM
Pazi, to nece tako da funkcionise... ne tako bukvalno. Konvertovanje semplova (boje) podrazumeva pretvaranje iz jednog formata u drugi. Recimo, imas neku boju sa Korg Triton klavijature i zelis da je koristis na racunaru. Prvo je konvertujes preko pomenutih programa u zeljeni format, tj. format koji mozes da iskoristis. Takvu konvertovanu boju ucitavas u neki SEMPLER koji imas na racunaru. Znaci, moze biti Kontakt, VSampler, DirectWave, Halion, itd. Kada konvertujes, otvoris neki sekvencer (npr. Cubase/Nuendo) i uvezes midi fajl. Onda ucitas VST Sampler i u njega ucitas zeljeni sempl (boju). Posle samo izaberes na kom kanalu zelis da ti svira ta boja i to je to ukratko.
E to, bas to mi treba. Danas cu da radim na tome. Hvala...
Tribal_kg
06-03-2009, 02:09 PM
Nema na cemu.. Javi ako bude problema. :)
balthazaar
06-03-2009, 03:13 PM
Onda ti uzmi neku dječiju knjigu o sintisajezrima i klavijaturama i vsti-evima...boja je presirok pojam za ovu oblast! Može da bude "boja" kao preset podešenih parametara nekog sintisajzera, iliti patch, a može da bude "boja" kao sempl iz nekog romplera. A, može da bude i sempl romplera plus podešavanja - što će najprije biti.Nisi nam rekao ni koja je klavijatura u pitnaju, ni kakva je boja, a nastupas prilčno drsko za nekog ko je došao da se obrati za pomoć!
Domestos
06-03-2009, 03:15 PM
Onda ti uzmi neku dječiju knjigu o sintisajezrima i klavijaturama i vsti-evima...boja je presirok pojam za ovu oblast! Mo?e da bude "boja" kao preset pode?enih parametara nekog sintisajzera, iliti patch, a mo?e da bude "boja" kao sempl iz nekog romplera. A, mo?e da bude i sempl romplera plus pode?avanja - ?to će najprije biti.Nisi nam rekao ni koja je klavijatura u pitnaju, ni kakva je boja, a nastupas prilčno drsko za nekog ko je do?ao da se obrati za pomoć!
Pa svi drugi su razumjeli o cemu pricam...
balthazaar
06-03-2009, 03:20 PM
Al ti ne razumiješ da treba da kažeš o čemu se konkretno radi, jer je vrlo moguće da uopšte i ne moraš sve to da radiš, pošto je jako vjerovatno da ti se može preporučiti vsti koji može da prozivede istu ili sličnu boju koja ti treba...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.