View Full Version : BCD2000 problem
banana87
04-03-2009, 01:32 PM
Nedavno sam kupio laptop hp 6735s i prikljucio preko usb-a bcd2000 (audio-midi kontroler). Na desktop pc-u je taj uredjaj radio bez problema (koristio sam ga uz taktor dj studio 3), no na laptopu uz iste postavke se pojavljuje problem sa audio izlazom. U traktoru kada selektiram da ce mi bcd2000 koristiti kao audio output, zvuka jednostavno nema na izlazu, a i midi kontorle prestanu radititi kako treba. Dok kada selektiram da ce mi zvucna biti ova integrirana na laptopu, midi kontrole i zvuk rade bez problema. U cemu je tu problem, ako je na ovom desktopu radilo sve kako treba uz iste postavke?
Citao sam po forumima da dosta ljudi ima problem sa eksternim audio uredjajima sto se tice laptopa. Cak i ako iskljucim wireless, integriranu zvucni i ostale module, problem se nastavlja pojavljivati. Ako vec to ne budem mogao popraviti koja je vasa preporuka sto se tice eksterne usb zvucne karte do 150eura? Koristio bih ju za live nastup, uz traktor dj studio, tako da ima stereo izlaz i izlaz za slusalice. Hvala na pomoci.
progg
12-03-2009, 11:19 AM
Po pitanju externe zvucne i svega vezanog za dj-ing (posebno midi dj-ing) baci pogled na ovaj sajt: www.djtechtools.com
Moj savet je M-Audio Fast Track Pro...jeste skuplja od 150 eura, ali znam da je mnogo dj-a koristi u kombinaciji sa raznim midi kontrolerima...
alavuk
12-03-2009, 11:48 AM
esi maya 44 usb u plejeru smesna cifra , radi posao itekako ...
zlobisha
12-03-2009, 02:01 PM
esi maya 44 usb u plejeru smesna cifra , radi posao itekako ...
Ima li je u Srbiji i gde? :)
Tribal_kg
12-03-2009, 11:30 PM
Pa kaze covek da ima u Player-u.
http://www.player.co.yu/product.php?ID=864
zlobisha
13-03-2009, 02:40 PM
Pa kaze covek da ima u Player-u.
http://www.player.co.yu/product.php?ID=864
:ups:
Hvala...
banana87
14-03-2009, 04:05 PM
Hm.. fast track pro je dosta skuplji. Ok mi izgleda ova kartica: e mu 0202 usb. Ima li neko da je isprobao ovu karticu na nastupu?
banana87
01-04-2009, 06:08 PM
Imam pitanje vezano uz fast track pro, nisam jos nista kupio, ali se raspitujem. Kada bih koristio karticu u asio modu da li se kanal za slusalice moze selektirati posebno u programu kao izlaz za cueing (monitoring)?
progg
02-04-2009, 07:31 PM
Imam pitanje vezano uz fast track pro, nisam jos nista kupio, ali se raspitujem. Kada bih koristio karticu u asio modu da li se kanal za slusalice moze selektirati posebno u programu kao izlaz za cueing (monitoring)?
Ne znam da li sam bas najbolje skontao sta pitas, ali ajde da probam:
U output kartice "1 i 2" (panel pozadi, imas ih 4 mono, tj. 2 stereo) ubodes kabl (obicno su to dva chincha, crveni i beli) koji vodi do pojacala-zvucnika-mixera-whatever, a na prednjem panelu imas "A/B" selector swich koji ostavis da stoji na pozicji "B"... Sluske ubodes u ulaz napred i preko knoba "level" pojacas onoliko koliko ti odgovara.
E sada, svaki, ali bukvalno svaki softwer za DJ mixanje (a pritom mislim na Traktor, Deckadance, Virtual DJ, Numark Cue, pa i Ableton) ima na sebi opciju "CUE" i to kod svakog kanala (ili ti trake, deck-a). Prvi "virtuelni" deck ce ici na glavne zvucnike, a drugi (onaj koji ti je na midi kontroleru utishan) ces cuti samo ti na slusalicama kada kod njega u panelu softvera izaberes opciju "cue"...
Mozda sam malo preterao u objasnjenju:wink:... sorry...
banana87
03-04-2009, 07:00 PM
:)
Mislim da sam skonto. Stavi se master na 1 i 2 output, a za monitoring 3 i 4, stavim switch na B i to je to.
U medjuvremenu dok kupujes bolju karticu, uradi u bios-u disable za integr. audio, pa instaliraj spoljnu i, ... no problem.
progg
03-04-2009, 10:20 PM
:)
Mislim da sam skonto. Stavi se master na 1 i 2 output, a za monitoring 3 i 4, stavim switch na B i to je to.
Upravo tako....:)
banana87
03-05-2009, 05:34 PM
Evo ovako, nije mi se dalo cekati za neku skuplju zvucnu, pa sam se odlucio za X-Fi Surround, pa preko asio4all drivera nastimati da radi u traktoru pro. I ono sto me najvise iznenadilo (kada je kartica instalirana sa svim driverima), pokrenem traktor pro i selektiram (staru) karticu bcd2000 kao audio output, kad ono, sve radi kako treba. Ne mogu nikako skontati u cemu je fora. Cim izvadim x-fi iz usb porta, pocnu se ponovo pojavljivati dropout-i, vratim nazad, bcd opet radi :wink::wink: stvarno cudno. Mozda neko moze objasniti?
U device manageru sam ukljucio sve uredjaje kako je i bilo i sve radi bez problema. A sto se tice x-fi kartice mogu ju preporuciti za nadogradnju laptopu jer ima razlike nasuprot integriranoj, a jos se dobije i podrska za 5.1 i u nekim paketima i daljinski. pozz
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.