Log in

View Full Version : Pitanje

mirdaa
04-03-2009, 11:14 AM
imam mixetu Behringer xenyx 502 i mikrofon Behringer kondenzatorski ugl. na mojoj mixeti nema fantomskog napajanja i sad me interesuje da li bi mogao to spojiti pomocu ove sprave... CME U2MIC tehnicke specifikacije Cable-like USB audio interface provides 16-bit/48/44.1kHz CD quality A/D and D/A converters, USB 2.0 full speed transmission, pristine preamp, +48v phantom power include.
- Zero latency real-time monitoring, mini-jack stereo output.
- XLR-to-USB plug-and-play.
- Volume control buttons, input/output signal mute buttons, and an indication LED.
- USB bus powered, 7ms input/output latency minimum.

i ako da, zna li neko kolika je njegova cijena od prilike:wink:

awacs
04-03-2009, 12:28 PM
imam mixetu Behringer xenyx 502 i mikrofon Behringer kondenzatorski ugl. na mojoj mixeti nema fantomskog napajanja i sad me interesuje da li bi mogao to spojiti pomocu ove sprave... CME U2MIC
........
i ako da, zna li neko kolika je njegova cijena od prilike:wink:

Time mo?e? da direktno pove?e? mikrofon sa kompjuterom (ne sa miksetom, naravno). Cena... okreni telefonom Artist:

http://www.artistsystems.net/mex/kontakt.php

Pozdrav

P.S. jesi li skapirao koja je idealna visina tona za rap :wink:?

zlobisha
04-03-2009, 12:38 PM
P.S. jesi li skapirao koja je idealna visina tona za rap :wink:?

Buahahaha...
Hoće? da ti prodam nick? :p

P.S.
I mene interesuje, dodu?e... :D

awacs
04-03-2009, 12:56 PM
Buahahaha...
Hoćeš da ti prodam nick? :p

He, al' stvarno nisam imao nameru da budem zloban. Ironičan - da, ali zloban - ne :) A nisi ni ti baš toliki zlobiša kolikim se predstavljaš, rekao bih :wink: Nego velim - čovek postavio prilično jasno pitanje, pa može da mu se da jasan odgovor.

Čisto htedoh da ga navedem da preformuliše prethodno pitanje koje je postavio na Forumu. Možda bi i na njega moglo da se odgovori...

@mirdaa:
Dobrodošao na forum.

mirdaa
04-03-2009, 07:45 PM
a postoji li mogucnost da iskorisitm i mixetu i vec navedenu spravu....jer necu baciti sad mixetu :banghead:

awacs
04-03-2009, 08:32 PM
a postoji li mogucnost da iskorisitm i mixetu i vec navedenu spravu....jer necu baciti sad mixetu :banghead:

Pa nemoj da baci? miksetu. Prodaj je. A za ?ta si je do sada koristio?

mirdaa
04-03-2009, 09:49 PM
pa ukljucivao sam mikrofon - dinamicki :D
al sta mislis da uzmem neko mikrofonsko pred pojacalo solidno sa phantomom i sa njim u mixetu, a iz njeg u racunar ? jer zelim da koristim ovu mixetu :shock: :cry:

kravadinka
04-03-2009, 10:06 PM
U svakoj kombinaciji ti je mixer suvisan, prodaj ga i doplati za pristojan preamp i vec si sa Golfa presao u Automobil... :wink:

slowstar
05-03-2009, 12:18 AM
U svakoj kombinaciji ti je mixer suvisan, prodaj ga i doplati za pristojan preamp i vec si sa Golfa presao u Automobil... :wink:

Moram da priznam da ovako nesto do sada nisam cuo...
U svakom iole ozbiljnijem setupu neka vrsta mixera je NEOPHODNA.
mixer nije potreban samo u najosnovnijoj, amatersko-hobi postavci. Nikakav ozbiljniji, pa ni manje ozbiljan rad sa audiom nije moguc samo sa racunarom, koji je prevashodno (ako je P.C. u pitanju) namenjen za Bankarsko-hotelijersko-piljarsko-apotekarske poslove, a silom prilika je postao uredjaj koji koriste i za muzicku produkciju...

zlobisha
05-03-2009, 02:34 AM
Moram da priznam da ovako nesto do sada nisam cuo...
U svakom iole ozbiljnijem setupu neka vrsta mixera je NEOPHODNA.
mixer nije potreban samo u najosnovnijoj, amatersko-hobi postavci. Nikakav ozbiljniji, pa ni manje ozbiljan rad sa audiom nije moguc samo sa racunarom, koji je prevashodno (ako je P.C. u pitanju) namenjen za Bankarsko-hotelijersko-piljarsko-apotekarske poslove, a silom prilika je postao uredjaj koji koriste i za muzicku produkciju...

Bravo Slowstar. :)

A ti ?to mrzi? mixere i stratove, mixaj na Alfa Romeu. :p
I kada ćemo da snimamo te gitare?

P.S.
I kupi Audi. :plazi:

zlobisha
05-03-2009, 02:36 AM
He, al' stvarno nisam imao nameru da budem zloban. Ironičan - da, ali zloban - ne :) A nisi ni ti ba? toliki zlobi?a kolikim se predstavlja?, rekao bih :wink: Nego velim - čovek postavio prilično jasno pitanje, pa mo?e da mu se da jasan odgovor.

Čisto htedoh da ga navedem da preformuli?e prethodno pitanje koje je postavio na Forumu. Mo?da bi i na njega moglo da se odgovori...

@mirdaa:
Dobrodo?ao na forum.

Ma ?alim se ja... A taj nick mi nadenuli zlotvori... ;)
Ja sam u su?tini fin mladić. :D

Pridru?ujem se dobrodo?lici. :)

awacs
05-03-2009, 10:25 AM
pa ukljucivao sam mikrofon - dinamicki :D
al sta mislis da uzmem neko mikrofonsko pred pojacalo solidno sa phantomom i sa njim u mixetu, a iz njeg u racunar ? jer zelim da koristim ovu mixetu :shock: :cry:

Najbolje bi bilo da nam prvo ka?e? koju zvučnu kartu ima? u računaru. Ako je neka od onih 2In/2Out varijanti onda ti mikser zaista nije potreban. Ako uzme? pretpojačalo sa fantomom ionako će? ga ubadati direktno u Line In od kartice.

Pozdrav

mirdaa
05-03-2009, 11:08 AM
znate u cemo je fora, haj recimo ja sam dobio ovaj mixer na poklon (nov) i sad ga ne mogu ni prodati, a fol je u tome da nema tog phantoma...i sada bi ja neku kombinaciju da nadjem da iskoristim i mixetu pa ako je moguce da ukljucim majk u preamp njega u mixer i onda u zvucnu karticu... :confused: a zvucna je neka beze al planiram i to uzimati

awacs
05-03-2009, 11:23 AM
znate u cemo je fora, haj recimo ja sam dobio ovaj mixer na poklon (nov) i sad ga ne mogu ni prodati, a fol je u tome da nema tog phantoma...i sada bi ja neku kombinaciju da nadjem da iskoristim i mixetu pa ako je moguce da ukljucim majk u preamp njega u mixer i onda u zvucnu karticu... :confused: a zvucna je neka beze al planiram i to uzimati

Pa ako si ba? zapeo za tu miksetu onda ti je najjeftinije da uzme? Behringerovo fantomsko napajanje MICROPOWER PS400. Kod Thomanna je 29?, po Internetu vidim da ga ima i za 20$, pa ti vidi...

Mo?e? da mi veruje? na reč, a i ne mora?: sve skupa je to bacanje para. Kada bude? kupio novu karticu shvatiće? koliko je ta analogna linija (Behr. mic, Behr fantom, Behr. mix) lo?a, pa će? da se kaje?. To ti je "seci u?i - krpi dupe".

Uostalom, dosta sam ti ken..o, sad mora? sam da smisli? ?ta će?.

Pozdrav

Tribal_kg
05-03-2009, 11:24 AM
Pa nema potrebe da ides iz preamp-a u mixer. Samo mozes da izgubis na kvalitetu ukoliko uzmes solidan preamp. Mixer mozes recimo da iskoristis da prikljucis monitore (zvucnike) i da ga koristis za slusalice i to ukoliko uzmes neku integrisanu karticu. Ako uzmes neki USB/FireWire interfejs koji ima izlaz za slusalice, izlaz i potenciometar za monitore, onda nema potrebe da koristis mixer uopste.

Ljudi ti daju dobre savete. Ti ako ne zelis da poslusas onda nemoj ni da trazis savete, teraj po svome i svi srecni. :wink:

mirdaa
05-03-2009, 11:37 AM
upravu ste.. nije to losa ideja da spojim slusalice odn. zvucnike na mixetu, a preko predpojacala mikrofonskog majk... a zvucnu karticu cu uzeti vjerovatno internu samo treba jos cash... a sta mislite taj preamp za neke manje pare, a da nije opet neki krs...sta bi preporucili ?

kravadinka
05-03-2009, 11:37 AM
Vi koji ste kupili mixere pa sad ne znate sta cete sa njima lecite frustracije na drugom mestu... :wink: :lick:

A drugo, naravno da mixer nije potreban cak iako to nije, kako ti kazes, amatersko-hobi postavka!
Da ne bi pricali napamet mozes preslusati moj rad na amatersko-hobi postavci, pa sam donesi odluku je li mixer NEOPHODAN!

A sto se tice Auto Union-a... :ass: :lick:

slowstar
05-03-2009, 11:17 PM
`Ja poslednjih 25 godina imam mixer u svojoj sobi, nista narocito, 48 ulaza u in-line tehnici, tri senda po kanalu, 4-struki EQ sa po 2 parametarska benda (lo mid, hi mid)
i zaista, i pored MACa G5, 2 tera hardova, pored externih, uopste ne vidim nacin kako da smiksam hardverske sintove i semplere, kojih imam prilicno, bez mixera? Imam doduse sasvim solidan audio interface, u liku RME FF800, ali bez hardware mixera mogu jedino da radim krajnje "peske", sto znaci da sve mukotrpno pretvaram u audio kanale, pa da miksam "in the box" sto je osim krajnje sitorinjske postavke, veoma nespretno i sporo a o kvalitetu ITB miksanja ne zelim ni da govorim. Sta na primer ako na samom miksu vidim da sam se zeznuo sa izborom snera ili kicka, ili da mi je "tepih" potpuno neadekvatan za konkretnu pesmu? da brisem, i ponovo (mozda opet neuspesno) snimam druge zvuke? Kojesta...Volim, kao i mnogi drugi da imam sto je vise "zivi" MIDI do samog kraja mixa, a sta mora da bude audio, znaci neki pevac (nazalost) solo gitarista (jos vise nazalost) ili sax, ili ne znam sta, prateci recimo. to MORA da bude audio, ali gde god mogu izbegavam ga, i u tome nisam usamljen - pogledaj intervjue sa producentima i prikaze snimanja nekog "skupljeg" albuma, videces da je tako.
Nisam imao losu nameru sa predjasnjim postom, samo sam hteo da izbegnem apsolutnu iskljucivost tvog iskaza "sta ce ti mixer"
Pozdravi i lepe zelje.
S.

LACKY
06-03-2009, 12:46 AM
Alo ovo sve stoji pod uslovom ako kupis Mac!:da:

didovzub
06-03-2009, 07:56 AM
hahah, da, i ima? alfu u gara?i :grin:

kravadinka
06-03-2009, 12:01 PM
Ma jasna je tvoja postavka skroz i ima smisla ako si navikao da radis tako, sto se mene tice kad dodje momenat mixanja sve mora da bude audio, to je klasicna simulacija muzicara koji su odsvirali, a ti to mixas, ali to sam ja...

Sto se tice mixanja ITB, izlisno je praviti opet kilometarske rasprave, ali "mixati" na necemu sto kao novo kosta manje od bar 10 000 eura, sto se mene tice nema nikakvog smisla...
Da se ne bi prica izlvacila iz konteksta, ovde je pitanje bilo jednostavno kako obezbediti fantom power, a ne da li mixati na SSL ili ITB...

Sto se tice Audo Union-a... :ass: hehe... (http://www.facebook.com/ext/share.php?sid=51496494743&h=JckkD&u=dcnPQ)