PDA

View Full Version : Pitanje za majstore koji Reason-uju

InsaneEyes
28-02-2009, 05:33 PM
Pitanje je full amaterasu... :ups:

Da li neko zna koji je najlaksi nacin da se bouncuju sve trake iz reasona u drugi sekvencer tj Sonar. Potrebno mi je da gomilu starih reason projekata prebacim u nezavisne Sonar projekte, da li moram da rutujem svaki kanal posebno po projektu na sonarove kanale pa rec ili ne daj boze da svaki od 20-30 kanala soliram pa posebno exportujem iz rsn-a :banghead: Znaci svi wav kanali su mi potrebni u Sonaru kako bi tamo na miru miksovao, ima li "easy way"?

dejankuki
28-02-2009, 06:10 PM
"Export as midi" ili "Export as audio"

ne vidim laksi nacin..

Ukoliko uzmes opciju "Export as MIDI" kasnije mozes da pozoves Sonar kao Host i povezes Reason rewire tehnologijom..

U slucaju druge opcije "Export as audio", samo uvezes wav u Sonar..

Simple as that! ;)

Maiv
28-02-2009, 06:25 PM
Ma ak trebas samo miksat onda otvoris reason u rewire modu sa sekvencerom. Napravis routing na reasonu da ti svaki instrument ide na posebni kanal i onda napravis posebne kanale u sekvenceru. Tak je najfleksibilnije.

InsaneEyes
01-03-2009, 02:57 AM
Ljudi hvala na odgovorima!

Trik je u tome sto meni fizicki trebaju na hard disku ti wav fajlovi.

Recimo ako imam 2 reason miksera, znaci 20 kanala na primer, meni trebaju svih tih 20 fajlova fizicki izrendanih na hardu.

Jes' glupo ovo boldovanje, ali cisto da bolje pojasnim sta me muci :)

Da li neko zna koji je najlaksi nacin da se bouncuju sve trake iz reasona u drugi sekvencer tj Sonar. Potrebno mi je da gomilu starih reason projekata prebacim u nezavisne Sonar projekte

cini mi se da mi ne gine export kanal po kanal , jbg :(

kejkz
02-03-2009, 02:59 PM
mozes ih preko rewire-a sve snimiti u neki sekvencer kao posebne kanale, ili rendati kanal po kanal, nema druge opcije, na nesrecu.

InsaneEyes
02-03-2009, 05:30 PM
Skontao sam u medjuvremenu da ne moze, ali bitno je da su napravili da moze da se odvrne sraf na Subtractoru :banghead::D

Maiv
03-03-2009, 08:43 AM
Snimi ih prek rewirea sve odjednom u vejvove u nekom sekvenceru koji moze kasnije eksportirati pojedine trake s jednom komandom. Ili ti ne gine traka po traka iz rizzna.:D