PDA

View Full Version : Koji VST synth koristite?

disco violence
27-02-2009, 01:57 PM
Evo ja se patim sa hypersonicom da napravim pravu farbu,pa mi nesto ne ide isprobao sam jos neke V-synth,Minimoog,Discovery,Albino isao do Srema ali rekli su mi nema. Jedino me glava zabolela.
Koje vst syntove vi koristite?Koji po vama zvuce najrealnije?

alavuk
27-02-2009, 02:07 PM
???

sta hoces ??? emulaciju nekog vintage syntha ??? ... budi malo detaljniji ... sve sto si naveo je veoma korisno ... iskreno hypersonic baci u kantu za smece ako hoces neki hard fazon radis tj agresivniji

disco violence
27-02-2009, 02:21 PM
???

emulaciju nekog vintage syntha ???
Trazim stari ''disko'' zvuk koji sam cuo na mixu ''stars on 45'' jer mislim da bi se jako dobro uklopilo u stvar koju radim.Zvuci kao truba,koju mislim da svira synth,ili sam se mozda prevario?!Tacno cu sada da isecem ovo pa da okacim da se cuje.

disco violence
27-02-2009, 02:33 PM
Ovo trazim http://www.box.net/shared/dfip8m15do

kejkz
27-02-2009, 02:56 PM
ovo mi bash ne zvuci kao synth

equlibrium
27-02-2009, 03:02 PM
Sve u zavisnosti od zanra koji radis wink:
Ja na primer koristim Nexus,Absynth,NI Pro 53,Massive...

Jan
27-02-2009, 04:06 PM
Ovo trazim http://www.box.net/shared/dfip8m15do
Slabije da je ova truba synth, ovo je prava truba, u najmanju ruku neka truba iz semplova realnih brasova...

korenjak
27-02-2009, 04:23 PM
i ja cenim da nije sinth

ili sempl ili real

alfom
27-02-2009, 06:32 PM
Disco PoZzzz.
Čak i na ovom snimku se veoma dobro čuje sa koliko pa?nje je urađena ova truba. Vrlo je moguće da je ?iva. Međutim, stvarno je predobro taj trak obrađen. Ne vjerujem da će? ovo naći u ovakvom fini?u. Mora? nabaciti slu?alice i pa?ljivo poslu?ati da skonta? ?ta je sve na nju nabačeno, pa onda se 'vratiti nazad' da bi sebi poku?ao predstaviti kako je izgledala kad je bila sirovi usnimak - ?ta god da je : sample ili live.
Tek onda mo?e? na svoj trak na koji će? nabaciti te Fx za koje misli? da su kori?teni (ne mislim po imenu, nego po vrsti), isprobavati raznorazne Eb-ove dok ne dobije? ?ta hoće?. Koliko sam mogao čuti, između ostalog, je kori?ten prelijep dilej ; VST nije sigurno, nego analogija.
Pa?ljivo sam slu?ao amba?uru, vibrato i breath. Ipak, ne smijem sa 100 % potvrditi da je ovo live, ali ni sample.
To bi mogao mnogo bolje neko od na?ih foruma?a - puhača (iako sam jedno vrijeme svirao Bb trubu - prije nekih 20-30 godina :grin:).

SHIVA
27-02-2009, 06:34 PM
U stvari... bio je ?ut. Zelenkaste boje :D

alavuk
27-02-2009, 06:44 PM
ovo i jeste ziv instrument (glupog li izraza) samo je lejerovan tj nije iz jednog tejka i ako jeste onda je "trubadurski orkestar" odsvirao ovo ... slucajno imam kolekciju stars on 45 ploca pa sam se naslusao ovoga samo tako

alfom
27-02-2009, 07:25 PM
ziv instrument (glupog li izraza)
:D
Jedino ne mo?e biti 'mrtav vokal' ; naravno, osim Fredija M.:D

@ Disco ! Ne javlja? se!

InsaneEyes
27-02-2009, 08:42 PM
imali smo trubu u hi-schoolerskom pank bendu, mnogo kulerski instrument :)

sad moram da izofftopicujem ali da li neko zna sa kog je roland sinta ona pet shop boys trademark sint truba zlostavljana do besvesti na njihovim ranijim albumima? :ups:

alavuk
28-02-2009, 04:15 AM
mislim da je u pitanju jupiter 8 ... tj inace koristili su ga do besvesti ... pa je verovatno moguce da je neki syn brass ... lejerovan naravno

InsaneEyes
28-02-2009, 05:16 AM
ponadao sam se da je neki digitalac jer jurim tu boju bas dugo, znam da su zlostavljali rolande i a. i d. ali ta im truba stvarno zvuci neprikosnoveno pa je verovatno j8, na zalost, moju

stvarno odlepljujem na tu trubu, mozda ima neki dobar akai sa J8 brasovima, tesim se

Hollywood
28-02-2009, 05:42 AM
probaj kontakt, ima dobrih "zivih" truba.

ALi da bi ovo odsvirao u kontaktu moras da budes tezak car.

Tako da bolje navataj nekoga ko svira trubu i slikaj ga.

disco violence
28-02-2009, 08:36 AM
Probao sam halion ali ni jedna solo truba ne zvuci dobro,isuvise je vestacki,idemo na grupu,pa sta mi bog da.
Ili da nagovorim nekoga i orkestra za svadbe i sa'rane,da mi odsvira ovo?
Probao sam i onu Miles trubu,ili ja ne znam ili ona lose zvuci,jel ima nesto tog tipa da dobro zvuci?

lesha
28-02-2009, 09:25 AM
ma svi su ti semplovi truba :D

Jan
28-02-2009, 03:54 PM
Mozda u Chris Heins Horns ima neka truba koja moze dobro da zazvuci

alfom
28-02-2009, 06:17 PM
Nema nigdje.
Truba je sefnuta do daske. Mo?da čak sefnutija i od violine, klarineta, ... , ili gitare i sl. solo instrumenata.
Negdje se mo?e upotrebiti i sample. Ali, sve je to bućkuri?.
Ali, ako se hoće neki solać pun tehničkih caka i majstorskih ukrasa (kao na primjer solo trubač kod B.B.Kinga na live nastupima) - zaboravi.
Po mom shvatanju je (jo? uvijek ; dok ne uznapreduje ovaj dio soft. pripreme) bolje postaviti imitaciju i da svako zna da je imitacija, nego sa dana?njim stanjem nama dostupnih la?njaka poku?avati ko fol ne?to napraviti.
Osim toga, kada se ovi instrumenti postavljaju u aran?man, stvarno se moraju dobro poznavati. A to ba? nije nimalo lako. :)