View Full Version : MIDI to HD24 - imali neki trik?
boban
26-02-2009, 06:34 PM
Trazih po netu al` mrka kapa da postoji neki hardware konvertor kojim bih na live snimanju snimio MIDI na audio kanal HD24 (u neeekom??formatu), a onda ga u studiju konvertovao natrag u MIDI. Rekoh, da neko slucajno nesto slicno nije cuo :confused:.
dvuckovic
27-02-2009, 02:30 AM
Tesko ces ti to da nadjes... ne postoji.
LACKY
27-02-2009, 10:31 AM
Vidis to je dobra fora, zamisli da ceo koncert po kanalima mozes da snimis direktno u MIDI.
2 sata svirke, 24 kanala i sve to stane na disketu!
boban
27-02-2009, 12:16 PM
@dvuckovic
izgleda da si u pravu...:mad:, neznam sto je bio valiki problem da stave i opciju snimanja midi informacija uz 24 audio?....
@lacky
mislim da me nisi bas razumeo, nebih da konvertujem na koncertu audio u midi, vec da nadjem nacin da midi (recimo iz klavijature) sacuvam na audio traci u formatu(koji je i dalje midi) koji mogu kasnije da vratim u "standardni" midi format. Tacno je da to izgleda ne postoji...(josh). Pozz:).
mekonin
27-02-2009, 12:48 PM
postoje midi to audio konverteri, ali nisam bas najbolje razumeo da li ti to treba
Bobane, to ti tehnicki nije moguce. HD24 je iskljucivo audio snimac. On usnimava u wav (ili neki drugi, nemam pojma zapravo tocno koji) format na hard disk sve audio signale koje dobije. Nema predviđeno da bilo sto drugo usnimi osim analognog audio signala.
Imas dvije solucije. Mozes to sto se svira na nekoj klavijaturi uzeti kao audio signal i nadati se da su boje na kojima je svirano upotrebljive... ili mozes ponijeti laptop pa pored audio snimke jos raditi i snimanje midija u nekom DAW programu. Ali na HD24 (ili bilo koji slican) bez da vuces ekstra kompjuter to neces moci. Jednostavno se radi o razlicitim formatima. Midi je informacijski format. On ti se najbolje moze usporediti sa programskim kodom. Sastoji se od jednostavnih informacija "ta nota sad, druga nota tad" najjednostavnije receno. Po svojoj je koncepciji totalno drugaciji od digitaliziranog audio zapisa!
boban
28-02-2009, 09:51 AM
@Shot
Secas li se kako je na audio kasetu nekada bekapovan program za sekvencer (hardverski) ili za ritam masine? Na tako nesto sam mislio... No, da ne duzim temu, kad vec dodjosmo do zakljucka da toga jednostavno nema. Inace sinoc sam radio snimanje, jos nisam prebaco u racunar, al` sam se setio da kod klavijaturiste ukljucim onboard seq koji je sve vreme koncerta radio u kontinuitetu, snimao sam key naravno i audio, pa cu pokusati da prebacim midi iz klavijature u isti projekat sa audio fajlovima uparim "u frame" prvi ton audio i midi signala, ostalo bi trebalo da "fercera"....:rolleyes:.
awacs
28-02-2009, 11:36 AM
Inace sinoc sam radio snimanje, jos nisam prebaco u racunar, al` sam se setio da kod klavijaturiste ukljucim onboard seq koji je sve vreme koncerta radio u kontinuitetu, snimao sam key naravno i audio, pa cu pokusati da prebacim midi iz klavijature u isti projekat sa audio fajlovima uparim "u frame" prvi ton audio i midi signala, ostalo bi trebalo da "fercera"....:rolleyes:.
Još da si se setio da pošalješ MIDI Time Code iz HD24 u klavijaturu ne bi morao da se zaje....š sa sinhronizacijom...
Nemam HD 24 ali sam skoro siguran da on može da generiše MTC. Proveri u Manualu.
Pozdrav
boban
28-02-2009, 02:22 PM
@ awacs
:thumbsup:...moze, nisam se setio :banghead:, a i da jesam, daleko sam bio od stejdza, previse za obican midi cabl...
dvuckovic
28-02-2009, 02:59 PM
@Shot
Secas li se kako je na audio kasetu nekada bekapovan program za sekvencer (hardverski) ili za ritam masine? Na tako nesto sam mislio... No, da ne duzim temu, kad vec dodjosmo do zakljucka da toga jednostavno nema. Inace sinoc sam radio snimanje, jos nisam prebaco u racunar, al` sam se setio da kod klavijaturiste ukljucim onboard seq koji je sve vreme koncerta radio u kontinuitetu, snimao sam key naravno i audio, pa cu pokusati da prebacim midi iz klavijature u isti projekat sa audio fajlovima uparim "u frame" prvi ton audio i midi signala, ostalo bi trebalo da "fercera"....:rolleyes:.
Ocekuj da ces da imas lagano pomjeranje kako snimak bude odmicao, tako da ces morat da namjestas od pjesme do pjesme.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.