View Full Version : Pomoc bi mi dobro dosla
Slavko
26-02-2009, 12:59 PM
Mrznja ne prestaje...Ne svidja mi se ovo sto sam snimio (glas):mad:4778 Sugestije? p.s. totalni sam amater i ovo sam napravio citajuci savete sa ovog foruma:( pozz
alavuk
26-02-2009, 01:19 PM
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
ne smejem se tvom radu vec upotrebljivoj cinjenici takozvanih saveta ovog foruma , upotrebi ushi kakav god mikrofon da imas , mani se prica ...
awacs
26-02-2009, 01:24 PM
Mrznja ne prestaje...Ne svidja mi se ovo sto sam snimio (glas):mad:4778 Sugestije? p.s. totalni sam amater i ovo sam napravio citajuci savete sa ovog foruma:( pozz
A koji ti je to mikrofon? A i Alavuk pravo zbori - valjda i sam imaš uši pa čuješ da sibilanti ubijaju (za početak). Pa reši to nekako. Jal' pozicija mikrofona, jal' de-esser, jal' poseta zubaru...
Pozdrav
Slavko
26-02-2009, 02:22 PM
Akg perception 220 , de-esser nisam jos ni korisio ovde
awacs
26-02-2009, 02:55 PM
de-esser nisam jos ni korisio ovde
Iskoristi ga.
alfom
26-02-2009, 03:19 PM
Poslu?aj alavuka i awacsa.
Mo?da nisi lo?e usnimio vokal, ali ti reverb sav pliva u hiper visokim.
awacs
26-02-2009, 03:25 PM
Mo?da nisi lo?e usnimio vokal, ali ti reverb sav pliva u hiper visokim.
I to. Plus mi se stalno čini da čujem nekakav chorus (modulaciju) na tom reverbu, al' to je mo?da i do MP3 formata...
alfom
26-02-2009, 03:31 PM
Ma vjerovatno je nečim 'čistio' vox track.
@ Slavko, daj postavi samo vox track ; potpuno sirov, kako si snimio, pa da ku?nemo ?ta je do mica a ?ta resto.
Isto tako samo tu tvoju pratnju bez vokala, pa pazi na PM.
Slavko
26-02-2009, 05:38 PM
Ovo je sirov snimak bez ikakvih pluginova i shita4779 pri usnimavanju eq i comp sam podesio po savetu tiki boylera a autotune je bio na defaultu.Naravno kod mene je 10x bolji kvalitet od ovog mp3-a ovde.Od sirovog moze da boli stomak :D
alfom
26-02-2009, 05:44 PM
Ne treba dalje tragati ; usnimak ti je sav ?u?kav k'o aspirin C prvih 5 sekundi u vodi :).
Sad, ako ne mo?e bolje, ondak de-esseri i ostale d?id?e-mid?e.
Ali, i to ima granicu upotrebe.
Slavko
26-02-2009, 05:59 PM
Ko ima vremena nek se zeza pa nek nabaci koji plugin i etc da imam neku informaciju sta dalje.Ako je beskorisno snimam ponovo sa nekim drugim preampom.Trenutno koristim toneport ux2
Slavko
26-02-2009, 07:51 PM
Probao sam podesiti preamp drugacije i snimio bez autotunea4782 malo je cistije ili se tripujem:confused: btw ne mogu verovati na cega sam bacio pare ali uci se na greskama
Ima tu mnogo "gresaka" (slusao samo prvi snimak i nemam snage dalje...).
Da zanemarimo one najbitnije, nego da se skoncentrisemo samo na preamp i mikrofon...
"Namestiti kompresor i EQ po bilo cijem SAVETU", a da pri tom taj neko ne sedi i namesta kompresor i EQ dok pevac peva je isto kao i objasniti nekome kako se leti avionom.
Za svako snimanje i svakog pevaca i svaku pesmu se (pod uslovom da se uopste namesta...), namesta POSEBNO!!!
Da ne pricam o tome da ti ne treba NISTA na usnimavanju, vec da sve treba da snimis onako kako jeste, pa posle radi sta ti je volja.
awacs
27-02-2009, 10:10 AM
Da ne pricam o tome da ti ne treba NISTA na usnimavanju, vec da sve treba da snimis onako kako jeste, pa posle radi sta ti je volja.
+1
Ona pretpojačala na UX2 (i ja ga imam) su zapravo emulacije karaktera nekih pretpojačala iz realnog sveta, a ne "prava pretpojačala". Jedino pravo pretpojačalo koje UX2 poseduje je onaj njegov "mikrofonski ulaz". Ustvari, mikrofonsko pretpojačalo i nije ništa drugo do "mikrofonski ulaz", onako pojednostavljeno rečeno.
Kao što kaže Oggy - mikrofon u mikrofonsku rupu, snimiš kako jeste (pazeći da ti ne ide u "crveno"), a tek posle se bakćeš farbanjem i svim ostalim. Pri snimanju bi mogao malo da eksperimentišeš sa pozicijom mikrofona. Iz par (desetina) pokušaja ćeš videti gde imaš dovoljnu jasnoću bez previše odjeka sobe, prejakih C,S,Š,Č itd.
Pozdrav
Slavko
27-02-2009, 01:05 PM
Mnogo ti hvala awacs i oggy.Snimak je cist ko suza samo odjekuje kao na stadionu.Treba samo da dobro izolujem mic od sobe,negde sam cuo da su stavljali mic u ormar pun odece da bi ubili akustiku ne znam da li pali ali probacu i to.Hvala vam josh jednom :-)
+ oggya nisam odmah razumeo sta je hteo reci,ali sad mi je jasno
I josh nesto awacs: kada iskljucim ta virtuelna predpojacala kako do djavola da dobijem hall u monitoru?Bez toga ne mogu i nemam volje,inace snimam u acidu i ne prelazi mi se na nesto drugo.Ucim sonar 7 ali je sve to josh high tech za mene :)
awacs
27-02-2009, 02:19 PM
I josh nesto awacs: kada iskljucim ta virtuelna predpojacala kako do djavola da dobijem hall u monitoru?
Uđe? u POD Farm Mixer i u stavci SOURCE izabere? DRY SIGNAL. Na taj način slu?a? efekte, ali snima? samo ono ?to ulazi u spravu. Dodu?e, ne znam koju verziju UX 2 ima?... ako ima? onu sa GearBox softverom... onda mora? da vidi? u Manualu :wink:
To sa odjekom sobe je sudbina svih nas kućnih stvaralaca :rolleyes: Zato ti ka?em - eksperimenti?i i svakako će? naći neku najmanje lo?u varijantu. Uz veliki udeo sreće mo?da nađe? i dobru, ko zna :wink::wink::wink:
Pozdrav
Slavko
27-02-2009, 02:59 PM
Nasao!U gearboxu pise: pre amp-no amp a efekti ostaju.Hvala ti jos jednom matori. pozz
Slavko
27-02-2009, 10:35 PM
Ima josh 4786
Cale mi kaze da snimim kroz ovaj njegov oldtajmer gore i da ce biti 100X bolji sound.:rolleyes: Sad...secam se jos par stvari o kojima mi je govorio, a u vezi ovog :da toneport nije dobar za vokal live i da ga dam deci da se igraju:da:.Da bacim u smece korg ax1500g gitarsko predpojacalo i da shurku i akustaru ubodem direkt u mixer i da cepam.Ja ga naravno nisam poslusao:grin: i teram po svome.Sound-muljav,mikrofonija ubija,feedback..sta sve ne.Kad sam video da ne ide uradih kako je rekao(al da on ne vidi:D) i...Sound cist,pun,kida.Podesio sam i jedno i drugo za par minuta a pre ovo nisam ni za par meseci uspeo:shock:
Pitanja:da li ce stvarno biti bolji sound?
posto je fantom odavno vec crkao ne mogu isprobati.da li se moze popraviti?
i kako do djavola da ovaj tenk prikljucim na komp na kraju krajeva?
Da li je matori i ovaj put u pravu?:banghead:
awacs
28-02-2009, 12:09 AM
Pitanja:da li ce stvarno biti bolji sound?
posto je fantom odavno vec crkao ne mogu isprobati.da li se moze popraviti?
i kako do djavola da ovaj tenk prikljucim na komp na kraju krajeva?
Sve mo?e da se popravi, pa i fantom, pitanje je isplativosti, moj ti je savet da za sada pristane? na UX2, po?to ti njegovi mikrofonski ulazi uop?te nisu lo?i. A jo? im je i fantom ispravan...
Po meni, bolje ti je da investira? vreme u istra?ivanje mogućnosti onoga čime trenutno raspola?e? nego u razmi?ljanje o onome ?to ti trenutno nije dostupno. Sam se sebi smejem dok ovo pi?em po?to je taj savet onako k'o iz nekih tre? novina koje nude re?enja za bolji ?ivot, ali to je ?iva istina.
Ima? ispravan mikrofon i ispravan audio interfejs (UX2) - snimaj, eksperimenti?i. Ako matori ka?e da će? sa tom miksetom dobiti bolji zvuk - neka ti ka?e kod koga da je odnese? na popravku. I ko ti garantuje da će taj zvuk biti bolji? Matori? Onda on treba da plati popravku. Ne zajebavam se.
Pozdrav
P.S. Mastodonta priključi? tako ?to iz njegovog Line Out (mo?da se to na spravi zove i Mix Out ili Tape out) uđe? u Line In na UX2
Slavko
28-02-2009, 12:27 AM
Tnks na strpljenju i vremenu:)Kad sve skupis,saberes i oduzmes, nema izgleda nista bez toneporta:grin:Ali...Bas cu probati obican mic snimiti,da cujem cisto sta se desava,ako ga uopste uspem prikljuciti na komp8-)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.