PDA

View Full Version : daw laptop

liman021
23-02-2009, 11:23 AM
pozz kako se lapovi drze pored "velikih kutija".postoje odredjeni limiti kod lapova zbog kojih postavljam ovo pitanje.hardovi su 5400 obrtaja naspram 7200,nemogucnost zamene cak ni graficke(ovo je bitno zbog cuda tehnologije koju podrzava nebula),firewire(i ako ga ima nije vise texas instruments vec ricoh koji je citajuci po raznim sajtovima gola bulja),itd...izgleda da je jedina prednost lapa konformizam.koliko vidim specifikacije lapova su da podrzava mali milion usbova koji su najlosija solucija za daw(sve najjace firme od rme do apogee itd...rade firewire a ne usb).sta ako neko ne daj boze koristi 2 firewire sprave...na rme sajtu postoji forum na kome ni oni nisu dali odgovor koji je laptop siguran za obradu zvuka...

Arthur
23-02-2009, 11:27 AM
u najboljem slučaju dobar za tracking, ograničen za mix. Ja imam HP 6735b, i dobro se pokazao u više multichannel recording sessiona, koristeći FF800 ali i mackie Onyx 1640 preko FW.

alavuk
23-02-2009, 12:47 PM
imam taj liksuz da imam kutiju i laptop i da radim pesme i na jednom i na drugom sem u monitoru ne primecujem ikakavu razliku , usb karta ne pravi nikakve probleme pa cak i kad je prebacujem sa laptopa na komp i obrnuto ... jedino sto mi smeta na laptopu jeste 2 usb-a ali dobro nista nije savrseno ipak je "kutija" number one za rad ... a sto se tice fw chipsetova to nije ni na kutijama isto tj standardizovano

kejkz
23-02-2009, 12:57 PM
dobar laptop=odlican daw