View Full Version : neće otvorit Cubase
matija
22-02-2009, 06:01 PM
Normalno sam koristio cubase na svom kompu do danas.sve je ?ljakalo midi,plug inovi,sve...onda me nema dva dana doma otvorim komp,kliknem cubase i počne ga dizat i najednom se pogasi.Restartao sam komp.Opet neće.Reinstalirao program sve ispočetka,opet neće.Koji mu je k?
alfom
22-02-2009, 07:10 PM
Ne reinstall !!!
Uninstall uradi sa YouUninstaller (YU). Onda obri?i potpuno folder (ako je postavljen na : c:\Program Files\Steinberg\SX - ili već ?ta si postavio). Pa ondak, sa tune Up Utilities očisti registri bazu, ako je ne?to zaostalo, pa sa YU - autofix. E sada restartuj comp, pa tek ondak ponovno instaliraj CuBase. Ako neće opet, sa YU deinstaliraj sve plugins pa ondak 'Jovo - nanovo' - All . To je najljep?i dio posla, kada se mora uraditi sve ponovo :D
DADDY Z
23-02-2009, 09:52 AM
za početak probaj samo da premestiš sve plugine iz VST Plugins foldera negde (npr. desktop) ,pa ga pokreni bez istih.Ako radi,onda polako kreni vraćati jedan po jedan dok ne pronađeš koji ti ruši Cubase i jednostavno ga skini,obriši ili deinstaliraj...Ovo je u najviše slučajeva meni bio razlog pucanja Cubase-a.Možeš provaliti šta je problem i ako samo pažljivo gledaš šta piše sitnim slovima na splashscreen-u dok se učitava.U momentu rušenja zapamti šta je poslednje učitavao jer je to najverovatnije problematični deo.
matija
23-02-2009, 12:18 PM
za početak probaj samo da premesti? sve plugine iz VST Plugins foldera negde (npr. desktop) ,pa ga pokreni bez istih.Ako radi,onda polako kreni vraćati jedan po jedan dok ne pronađe? koji ti ru?i Cubase i jednostavno ga skini,obri?i ili deinstaliraj...Ovo je u najvi?e slučajeva meni bio razlog pucanja Cubase-a.Mo?e? provaliti ?ta je problem i ako samo pa?ljivo gleda? ?ta pi?e sitnim slovima na splashscreen-u dok se učitava.U momentu ru?enja zapamti ?ta je poslednje učitavao jer je to najverovatnije problematični deo.
sve to već probao.Onda sam unistallirao program izbrisao Steinberg folder iz program filesa i ponovo instalirao program.Ista stvar.Pa sam maknuo plug ine,i neće pa neće ...uvijek ista stvar učitava na splash screenu i onda stane i sve se spusti.Gledao sam već ?ta je bila zadnja stvar na splashscreenu,maknuo i to i opet neće...
Na kompu sve drugo ?ljaka i ?ljakao je i cubase do jučer.A onda me nema dva dana,vratim se i najedanom sranje.Ni?ta, sljedeći korak je da nabavim neki novi instalacijski cede.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.