Log in

View Full Version : Kako se prave mikrofoni?

Tribal_kg
22-02-2009, 01:35 PM
Evo jednog zanimljivog klipa. Verujem da vecina vas zna za emisiju "How It's Made". Ovako se prave Neumann mikrofoni:

<object width="425" height="344">

<embed src="http://www.youtube.com/v/_dAbQVpHQ_M&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></object>

Pozdrav!

zlobisha
22-02-2009, 02:26 PM
Evo jednog zanimljivog klipa. Verujem da vecina vas zna za emisiju "How It's Made". Ovako se prave Neumann mikrofoni:
Pozdrav!

Meni je interesantniji ovaj hot tub... 8-)

LACKY
23-02-2009, 01:11 AM
Tako se pravi onaj od 2500 E!
Kako li se pravi onaj Kineski od 100?

awacs
23-02-2009, 01:56 AM
Meni skroz zabavno to što se na 2:54 čudesno i iznenada pojavi rupa za šraf na sredini membrane koje nije bilo kada je ta ista membrana postavljana na svoje mesto :wink:

Kinezi verovatno stavljaju unapred probušene membrane, pa nisu baš najbolje centrirane :wink: I verovatno su im one MIN/MAX krivulje za toleranciju frekvencijskog odziva na sound testu malo šire postavljene :wink::wink: A fina je i ona izjava: "after this test and some other checks...":wink::wink::wink:

Al' nema veze, na kraju se sve to natopi izvođačkim emocijama pa se izjednači....

LACKY
23-02-2009, 02:08 AM
Pravo zboris!

zlobisha
23-02-2009, 06:07 AM
Meni skroz zabavno to ?to se na 2:54 čudesno i iznenada pojavi rupa za ?raf na sredini membrane koje nije bilo kada je ta ista membrana postavljana na svoje mesto :wink:

A jeste li videli kako posle bu?e onaj fiberglas kako bi namontirali mlaznice? :plazi: