Log in

View Full Version : Preamp od miksete

David Suba
22-02-2009, 01:09 PM
Verovatno cu da pazarim Rode NT2-A. Zanima me da li bi vec trebalo da pocnem da razmisljam i o boljem preampu, ili bi mikseta koju vec imam, (soundcraft compact 4), mogla da mi radi posao?

Arthur
22-02-2009, 01:18 PM
kad ga budeš pazario, ubodi ga na mixer, i snimi. Ako ti se ne sviđa, odnesi ga kod nekog sa boljim preampom i snimi. Ako ti se svidi, kupi, ako ne čuješ razliku, nemoj.

David Suba
22-02-2009, 01:54 PM
Pa dabome! Hvala! :grin:
Pozdrav!

VladaNS
25-02-2009, 03:27 PM
Vokalni preamp je jedna od stvari na kojoj ni amateri ni polu-profi muzicari ne bi trebalo da stede. Skupljas pare neko vreme i onda kupis pravu stvar i miran si narednih 10 godina.

Reinhardt
25-02-2009, 05:29 PM
kad ga bude? pazario, ubodi ga na mixer, i snimi. Ako ti se ne sviđa, odnesi ga kod nekog sa boljim preampom i snimi. Ako ti se svidi, kupi, ako ne čuje? razliku, nemoj.

to ja zovem dobar savijet!

korenjak
25-02-2009, 06:24 PM
Pa dabome! Hvala! :grin:
Pozdrav!

jeli Suba sta ti ono bese sviras?

Sad pokusavam da se setim gde smo se ti i ja upoznali?

:confused:

grada27
25-02-2009, 11:23 PM
Soundcraft Compact 4 ima super pre amp,slusao sam njegov i behringerov onaj mali sa lampom, nisam verovao svojim usima koja razlika u korist Soundcrafta Compact 4,mic je bio takodje behringer.Eto to je neko moje iskustvo,ali ljudi razlicito cuju u svakom slucaju kada uzmes mic ubodi ga u compact 4 pa sam vidi da li ti je potrebno nesto preko toga.
pozz!

David Suba
26-02-2009, 11:50 AM
jeli Suba sta ti ono bese sviras?

Sad pokusavam da se setim gde smo se ti i ja upoznali?

:confused:
Pa sada vise ni sam ne znam sta sviram! Inace, ne znam ko si. Vrlo malo ljudi poznajem iz Vrnjacke Banje. Imao sam druga na arhitekturi, mozda s tim ima veze?
Vec nekoliko dana Rode NT2-a je moj novi mikrofon! Veoma sam zadovoljan njime, a sto se preampa tice- stvarno iznenadjujuce! Sigurno jos neko dobro vreme necu razmisljati o necem drugom, Soundcroft compact 4 vrlo dobro radi! Jasno, znam sta znaci preamp, ali ne ishtem bolji za sada!
Mnogo veci problem mi je to sto tablama azmafona moram da ubijam krizna mesta u sobi, da je izbegnem na snimku. Ali, nece ni to dugo, dok ne zavrsim prostor u atomskom sklonistu u mojoj zgradi. Tu ce biti moj mali studio. Jedva cekam!
Hala vam ljudi!
Pozdrav!!!

korenjak
27-02-2009, 04:40 PM
Aff pa da znam te preko Duleta sa arhitekture a tvoja sestra je cini mi se isla sa mnom dok sam bio na vishoj likovnoj

Dule mi je cimer bio ...hmmm dal te znam preko duleta

pozdrav ACA

David Suba
27-02-2009, 06:50 PM
Aff pa da znam te preko Duleta sa arhitekture a tvoja sestra je cini mi se isla sa mnom dok sam bio na vishoj likovnoj

Dule mi je cimer bio ...hmmm dal te znam preko duleta

pozdrav ACA
Ej bre, pa da, to je to! Setio sam se! Ako hoces cimni me na PM, pa cemo se malo ispricati!!!
Pozdrav!!!

koca
07-03-2009, 02:51 PM
Ja imam kompakt 4 i kladim se da bije svaki preamp do 100? pa mo?da i malo vi?e,budi srećan sa tom mixetom,ja jesam.:wink:

i? pile preko ?ile!
26-05-2009, 04:18 AM
ajd ja ne?to da pitam. imam istu miksetu (soundcraft compact4) i dosad sam koristio njen preamp (uglavnom za vokal i na?alost samo SM58 za sad) i onda iz nje u delta1010LT zvučnu kartu. Ali takođe i ba? ta moja delta ima i svoj preamp pa se pitam koji mislite da je bolje da koristim. Ili je sve jedno s obzirom na mikrofon?

E sad, znam da je odgovor isti tj. - da sam poslu?am, no mislim da ne čujem nikakvu razliku - ?to je to sasvim verovatno zato ?to imam očajnu varijantu za monitoring, a to u skorije vreme nikako ne mogu da značajno pobolj?am.

?ta preporučujete?