View Full Version : Artist u Kragujevcu???
Rista
21-02-2009, 08:17 PM
Mene zanima da li i u Artistu ljudi za Kragujevac misle da je dolina gladi ili vas ne zanima da sirite dalje svoja prodajna mesta?
lesha
22-02-2009, 05:27 PM
ne mogu da odgovorim na pitanje posto sam samo prodavac, ali mogu da kazem da saljemo opremu brzom postom nakon uplate na nas racun.
znam da postoje sprave/instrumenti koji moraju prethodno da se probaju i znam i sam problematiku posto sam do skoro ziveo blizu tebe, tj. jos dalje od bg-a, ali mislim da za sada u unutrasnjosti artist nece otvarati radnje.
Rista
22-02-2009, 07:39 PM
To je steta posto po mom misljenju artist ne bi imao pravu konkurenciju u kg-u i mislim da bi posao isao dobro....Ali to je moje misljenje.....
Tribal_kg
22-02-2009, 09:44 PM
Ne bi imao konkurenciju (osim Sime i one druge radnje.. valjda Dr. Music) ali ne znam koliko bi posla imali. Sto se mene tice, meni bi odgovaralo.. Kad god sam u Bg-u posetim Artist ali retko kad imam vremena da nesto ozbiljnije pogledam.
"'otjes kupis 'tike mora palis za BeGe.." :D
lesha
22-02-2009, 09:49 PM
Ne bi imao konkurenciju (osim Sime i one druge radnje.. valjda Dr. Music) ali ne znam koliko bi posla imali.
pa da, pitanje je isplativosti.
HeatMan
22-02-2009, 11:27 PM
ako nishta drugo, moze neki mini shop da se otvori sa nekim jeftinijim stvarima.. pa ako neko hoce kupi neshto da mu se poshalje iz bg-a da proba.. pa da se vrati nazad ako nije kupljeno..
il kako vec..
zlobisha
22-02-2009, 11:49 PM
ako nishta drugo, moze neki mini shop da se otvori sa nekim jeftinijim stvarima.. pa ako neko hoce kupi neshto da mu se poshalje iz bg-a da proba.. pa da se vrati nazad ako nije kupljeno..
il kako vec..
Eto jednog uvrnutog re?enja... :)
HeatMan
23-02-2009, 12:18 AM
pa mislim da bi im bilo ok reshenje da ostatak srbije ima gde da kupuje instrumente.. ono, jeftinije delove opreme, naravski.. a ako neko hoce neshto skupo, polozi kaparu donese mu se, i proba jbg..
shta ja znam..
nisam ja neki poslovodja..
lesha
23-02-2009, 01:13 AM
il kako vec..
vec je bilo neuspelih pokusaja sa konsignacijom u nisu i loznici, tako da mislim da od toga nece biti nista.
pa mislim da bi im bilo ok reshenje da ostatak srbije ima gde da kupuje instrumente.. ono, jeftinije delove opreme, naravski.. a ako neko hoce neshto skupo, polozi kaparu donese mu se, i proba jbg..
shta ja znam..
nisam ja neki poslovodja..
ti bi kuci da ti se donese.. :rolleyes:
abadroza
23-02-2009, 01:38 AM
Ne bi imao konkurenciju (osim Sime i one druge radnje.. valjda Dr. Music)
koja crna konkurencija, kod njih nema ni midi kabl da se kupi! :rotfl:
a ono malo sitnisha sto imaju u radnjama prodaju po 3x visoj ceni.
ja ne znam dal iko ista kupuje kod njih... u stvari, ne znam ni cemu sluze one radnje. :confused:
kragujevcu je stvarno potrebna jedna normala prodavnica muzicke opreme. ako nista drugo, a ono bar jedan covek preko koga ce moci sve (iz artista, recimo) da se nabavlja po standardnim cenama.
awacs
23-02-2009, 04:24 AM
kragujevcu je stvarno potrebna jedna normala prodavnica muzicke opreme. ako nista drugo, a ono bar jedan covek preko koga ce moci sve (iz artista, recimo) da se nabavlja po standardnim cenama.
Kragujevcu je potrebna potreba za potrebom muzičke opreme. Kao i celoj dr?avi, kontinentu, pa i ?ire. Kad bude muzike (i para od iste) - oprema će doći sama.
Pozdrav
zlobisha
23-02-2009, 06:01 AM
I ja bi isto... :) Ako mo?e... :rolleyes:
zlobisha
23-02-2009, 06:09 AM
Kragujevcu je potrebna potreba za potrebom muzičke opreme. Kao i celoj dr?avi, kontinentu, pa i ?ire. Kad bude muzike (i para od iste) - oprema će doći sama.
Pozdrav
Mislim da mi u zemlji i imamo potrebu za potrebom muzičke opreme, i da nam nedostaje samo potreba za muzičkom opremom... Ali onu inicijalnu potrebu svi imamo. ;)
?to bi ja voleo tu opremu ?to dolazi sama. Ako je neko prijavljivanje u toku, hoću i ja da se učipim. :D
Tiki the Boyler
23-02-2009, 08:09 AM
Kragujevcu je potrebna potreba za potrebom muzičke opreme. Kao i celoj državi, kontinentu, pa i šire. Kad bude muzike (i para od iste) - oprema će doći sama.
Pozdrav
Amin!
abadroza
23-02-2009, 08:48 AM
Kad bude muzike (i para od iste) - oprema će doći sama.
hmm, ovo mu dodje jedan shizofrenicarski paradox... :shock:
ali nije to nemoguce, tako je nastao i john connor ( http://en.wikipedia.org/wiki/John_Connor ), sto ne bi mogla i moja muzika. :D
HeatMan
23-02-2009, 08:49 AM
vec je bilo neuspelih pokusaja sa konsignacijom u nisu i loznici, tako da mislim da od toga nece biti nista.
meni nema potrebe, lakshe mi je da odem na konjarnik i da imam samo jednog choveka tamo sa kojim mogu da pricham.. postoji ostatak srbije koji se bavi muzikom.. pitajte jana, ivana itd da li ih smara da kad im treba i jbni pop screen da idu do bg-a da bi ga kupili..
pozdrav
lesha
23-02-2009, 09:17 AM
meni nema potrebe, lakshe mi je da odem na konjarnik i da imam samo jednog choveka tamo sa kojim mogu da pricham.. postoji ostatak srbije koji se bavi muzikom.. pitajte jana, ivana itd da li ih smara da kad im treba i jbni pop screen da idu do bg-a da bi ga kupili..
pozdrav
ja vec pomenuh da saljemo brzom postom.
eto, isporuka na kucni prag.
HeatMan
23-02-2009, 10:39 AM
ma opusti se, shto si se ti osetio napadnutim?
ko da iko napada bilo koga.. izgleda mi ko da se branish..
poz
lesha
23-02-2009, 11:26 AM
ma opusti se, shto si se ti osetio napadnutim?
ko da iko napada bilo koga.. izgleda mi ko da se branish..
nisam se osetio napadnutim, samo mi nije jasno zasto tebe zanima ova tema.
nista licno, primetio sam da volis da budes mirodjija u svakoj corbi, uglavnom imas nesto da kazes, ali slabo sta pametno.
mi cak imamo i izraz za to - zagadjivanje tema, tj. bespotrebno spamovanje koje smeta preglednosti i nalazenju bitnih informacija.
HeatMan
23-02-2009, 12:38 PM
ok
awacs
23-02-2009, 05:19 PM
Da malo pojasnim onaj svoj prethodni post:
Mene ova tema zanima onako čisto genetski.
Po ocu vodim poreklo iz Kragujevca. Dobro, ne ba? iz Kragujevca nego iz Zabojnice - sela iz kog potiču i pokojni Ne?a "Leptir" Radulović (Poslednja igra Leptira) i Jovan "Grof" Jovanović (nekada?nji basista Električnog Orgazma). A u Kragujevcu imam silnu rodbinu od kojih par likova imaju neke veze sa muzikom, a neki bi pak da ?eleli počnu da se bave tim budalastim "poslom"...
Lesho, i tebi je sigurno jasno da ne?to nije logično u Artistovoj poslovnoj politici. Koliko kapiram, i ti si se iz Trstenika preselio u Novi Sad po?to je Artist tamo otvorio prodavnicu (predstavni?tvo, kako god se to zvalo).
Daleko od toga da ne treba da postoji Artistova prodavnica u NS, ali nije ba? preterano normalno da postoje dve ekspoziture koje su međusobno udaljene 80-tak kilometara, a da ne postoji neka treća koja opslu?uje preostalih par stotina kilometara ka jugu. Kako je Rista napisao na samom početku teme - nije to ba? dolina gladi. On je mislio na Kragujevac, ja mislim na sve ostalo...
Jbg, ?ta da se radi kad si ti jedini javno deklarisani predstavnik AS na Forumu, svi ćemo da se ?alimo tebi, a ti lobiraj kad si već bli?i centrali... Ili da se pi?e peticija. Kapiram da poku?aji sa konsignacionom prodajom nisu upalili, ali to samo znači da ne treba otvarati konsignacije nego prodavnice - ne bih rekao da su Srbijanci koji ?ive ju?nije od Save i Dunava manje muzikalni, zna? i sam.
Pozdrav
lesha
23-02-2009, 08:36 PM
opet kazem da ja licno ne mogu da odgovorim na ovo pitanje, ali znajuci koje probleme imamo sa nasim zakonskim zavrzalamama u odnosu na ostale ex yu republike gde rade ostale artist/audiopro radnje, cisto sumnjam.
awacs, po toj logici bi pre trebalo u nisu da se otvori, posto je veci grad.
po meni je ok da radnja bude u ns, za teritoriju vojvodine.
Rista
23-02-2009, 09:52 PM
Ja znam da u Kragujevcu potrebe ima , znam dosta ljudi koji idu stalno do Beograda da bi kupili neke stvari koje u kragujevackim radnjama ne postoje ili su pak 3x skuplje.Mislim da ne treba da se otvori artist velicine kao u Beogradu ,moze da se otvori prodavnica manjeg kapaciteta srazmerna potraznjom u Kragujevcu.Nije problem u tome sto artist nece da otvori ja mislim da je problem sto celni ljudi iz artista nece da rizikuju tako nesto , sto je na neki nacin sa njihove strane i razumljivo s'obzirom u kakvom sistemu zivimo.....Ipak to su njihove pare i njova je poslednja....
awacs
23-02-2009, 10:01 PM
awacs, po toj logici bi pre trebalo u nisu da se otvori, posto je veci grad. po meni je ok da radnja bude u ns, za teritoriju vojvodine.
Pa nisam ja ni rekao da radnja treba da bude u Kragujevcu, nego da bi bio sevap da postoji neka radnja koja bi bila južnije od Beograda. Mislim, ako već postoji radnja koja je samo 80km severnije od istog tog j...og Beograda.
Što se tiče NS i teritorije Vojvodine... jebeš politiku i političke podele. Prosto - postoji neka teritorija (nazovimo je za ovu priliku Srbijom) u okviru koje se ne plaća carina i to bi valjda trebalo da bude osnovni kriterijum na osnovu kog se sprovodi poslovna politika.
Ja sam samo hteo da kažem da bi ozbiljna firma (a Artist pretenduje na to zvanje) trebalo da distribuira svoje usluge ravnomerno na celoj teritoriji. To bi bilo dobro i za firmu i za kupce.
Da li se nešto zove Novi Sad, Beograd, Kragujevac, Vojvodina, Šumadija, Južna Srbija, Ibarska Magistrala... potpuno je nevažno. Važno je samo da kupac može da stigne do najbliže prodavnce za najviše sat ipo vožnje kolima.
Čak nije važno ni koliko je veliki grad u kom se prodavnica nalazi - bitno je to da u ovoj zemlji živi nekih sedam-osam miliona duša i važna je činjenica da je muzikalnost stanovništva podjednako raspodeljena na celu teritoriju. I da i tamo žive kupci. Ne mora prodavnica da bude ni u Kragujevcu ni u Kraljevu - može i u Trsteniku. Tamo bi dolazila cela Šumadija i dobar deo jugoistočne Srbije. Mogla bi i prodavnica u (lupam) Arilju - sumnjam da bi se Užičani gadili da idu u Arilje da kupe Klotz kablove za instrumente, a likovima iz Novog Pazara bi takođe bilo zgodno...
Jebi ga, znam da ne vodiš ti politiku firme a kapiram da ni sama firma ne zna šta bi sa sobom, ali ovde si svima nama na ziceru... Takav ti horoskop.
Pozdrav
lesha
23-02-2009, 10:29 PM
kao sto rista rece, pitanje je isplativosti.
a to da li je u novom sadu nema nikakve veze sa politikom, bar ja tako mislim.
da je tvoja radnja u pitanju, mislim da te to i ne bi zanimalo.
sto se tice distribucije proizvoda, navescu primer osijeka, u kome je bila otvorena prva audiopro radnja, gde i dalje pored druge otvorene u zagrebu svakog dana stoji gomila robe za slanje po celoj hrvatskoj. moras da priznas da je tamo raspored geografski mnogo losiji nego kod nas.
kazem, ja sam samo prodavac, mozda gazda drugacije razmislja :wink:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.