PDA

View Full Version : Zelim da napravim studio.

JovaNS
21-02-2009, 06:54 AM
Otvorio sam temu ovde zato sto me zanimaju vasi saveti. 22 godine zivim u Canadi i uskoro se vracam za Yugu to jeste u Beograd iako sam rodjen u Novomsadu. Skoro ceo radni vek provedoh radeci u muzickom businessu, U posetku sam radio kao tehnicar a kasnie sam poceo da radim kao mix engineer za koncerte' Pre 3meseca kada sambio u Beogradu sa stricem sam zavrsio kupovinu kuce i rekao sammu da zelim da pravim studio i imam sad projekat kako cu dole u kuci to da uradim. Vec sam uzeo i dosta tehnike jos samo da vidim za mixer studio engineer u Canada su mi rkli da SSL generalno polovan nijemnogo skup ida je to dobro za pocetak. Gledaao sam ovde cene i stvarno ima povoljno. Ali moj bratic koji poznaje jednog producenta iz Beograda mi receda vec u Beogradu ima ozbiljni mixera i da postoji ovaj forum gde dolaze ljdi iz posla. Pa sam i oglas ovde dao ako moze da seprodje jeftinije jer transpor iz Cande je dosta veliki. A vidim da ima i tema o konstrukciji studia pa da vidim sta se sve ovde desava. Kada dodjem cu da krenem u radove jedanprijatrelj mi je dogovorio jedanprojekat sa akusticarom koji je ovde vec pravio neka studia. Ja sammudao nascrt prosrtora kojim rasplazem, oko 100m2 koji je. Pa da vidimsa vama kakvi studi su u Beograd najbolji i koji su zahtevi da vidim dali je ovaj projekat pametna stvar. Eto zapocetak pa cu da napisem jos. Pozdrav Jova

LACKY
21-02-2009, 07:24 AM
Al' ces se usreciti prijatelju!

Moritz
21-02-2009, 07:53 AM
E Jovo crni Jovo.......shalim se malo sa tobom ali i nisam toliko daleko od istine. Da li si ti JAAAAAAKO dobro razmislio u sta ces da ulozis svoj tesko zaradjeni novac? Razmisli dobro pre nego sto bude kasno jer za velike muzicke studije u Srbiji nema isplativosti. Srecno :)

diviner
21-02-2009, 07:59 AM
Ono sto su prijatelji Lacky i Moritz zelili da kazu, jeste da ce ti to 95% biti promasena investicija. Ali ako zelis time da se bavis iz hobija, i pravis to samo za sebe, i nisi opterecen time da postanes komercijalno vezan za ovu vrstu posla (sto znaci da sa velikim strpljenjem, dobrom taktikom, i izuzetnim kvalitetom rada svog studija mozes polako poceti da osvajas "trziste" , a sansa za to ti je otprilike onih drugih 5%) onda samo naprijed.

Sve najbolje i dobrodosao...

PS. Za studio mozes pogledati nase ruDAW racunare (imas i varijante koje sluze kao Mac Pro replacement).

DaBear
21-02-2009, 10:28 AM
bas tako...! nema leba kod nas od studija..
U Beogradu ima vec vise studija nego sto treba....a veliki broj ima sasvim dobru tehniku.
Ima tu svega , od SSL-ova, Neve-a, ICON-a, itd...previse za grad i zemlju u kojoj je prodaja mala, cene male itd...

I mojti je savet , ulozi pare u nesto drugo.

Arthur
21-02-2009, 10:30 AM
meni se čini da je opet neko dokon i zajebava forumaše. Al izgleda da niko nije skonto.

e da, de ima Neve u BG, osim onaj mali u Zemunu.. ?

allegrosteva
21-02-2009, 11:59 AM
xlr studio,ja mislim da su sad na medakovicu

Dexxy
21-02-2009, 02:00 PM
Otvori pekaru kod neke skole i eto biznisa :)

Twin
21-02-2009, 06:08 PM
ili banku...

Arthur
21-02-2009, 07:48 PM
xlr studio,ja mislim da su sad na medakovicu
pih, i ovaj je mali

Braca
22-02-2009, 04:04 PM
Ma Jovo pusti ti rumovce koji bi da te obeshrabre, nego sta planiras da kupis, jel ce to biti nesto sto vredi ili kreces na plugove i digitliju, deder daj neki spisak opreme koji bi da kupis, svki novi studio u Srbiji je dobrodosao:)

Arthur
22-02-2009, 05:41 PM
Ma Jovo pusti ti rumovce koji bi da te obeshrabre, nego sta planiras da kupis, jel ce to biti nesto sto vredi ili kreces na plugove i digitliju, deder daj neki spisak opreme koji bi da kupis, svki novi studio u Srbiji je dobrodosao:)
jes vala, tolko se posla nakupilo, da je hiperprodukcija ozbiljno oborila standarde i kriterijume! pucamo po šavovima..

idekius
22-02-2009, 06:02 PM
?to zajebavate čoveka?
Ja bih se ?rtvovao za zemljaka! Eto, čovek ?eli da se vrati, ja bih da idem, pa mo?da napravimo neki dogovor :)

DaBear
22-02-2009, 07:00 PM
bas ste neozbiljni...nije to mala investicija! Kad se uvalis, nema povratka!!
Para nema, mislim bar nekih ozbiljnijih..moze da se zivi (citaj - prezivljava) od toga, ako si sam, bez porodice...
Ja ni pod razno nebih otvorio komercijalni studio u Beogradu !!

Inovative_kg
03-03-2009, 03:05 PM
Pa zasto onda svi ne pozatvarate studija ako nema bas nikakve zarade :) ?

kejkz
03-03-2009, 03:35 PM
nemaju zene i decu... ili makar decu... ili su ih pravili na vreme!

Inovative_kg
03-03-2009, 03:38 PM
A, to je u pitanju :).. Zaista vishe nema razloga za zatvaranje :):D