Arthur
20-02-2009, 01:04 AM
kupio sam wd green od 1tB za backup i storage projekata. I sad kad sam krenuo da ga punim gigabajtima podataka, do?ao sam do čudnog opa?anja - ja znam da to nije najbr?i hard na tr?i?tu, i sl, ali ipak me buni činjenica, da kad počnem kopiranje nekog projekta, protok leti, 40-50 megabajta po sekundi (totalcommander 6), i dr?i se stabilno. Zatim ostavim komp, i odem gajbi, i kad se vratim, 5-6 sati kasnije (kad je uveliko trebalo da sve bude gotovo), vidim da je uradio 30%, i da je trenutni speed kopiranja 3-4mbajta u sekundi. Obustavim radnju, resetujem ma?inu, i pustim ponovo od istog mesta gde je stao, on ima normalan protok, opet desetine megabajta u sekundi. Nema bad sectora, podaci su normalni, uglavnom audio, i to se ponavlja prilikom kopiranja sa vi?e različitih, a br?ih WD diskova (nisam pu?tao istovremeno sa vi?e istih, već uvek sa jednog, ali se na svakom fenomen ponavlja).
Malko je frustrirajuće da evo već uveliko preko 30h nisam uspeo da ni 800gb podataka da backupujem, već sve u navratima, obilazim studio i resetujem, i nastavljam kopiranja.
Malko je frustrirajuće da evo već uveliko preko 30h nisam uspeo da ni 800gb podataka da backupujem, već sve u navratima, obilazim studio i resetujem, i nastavljam kopiranja.