View Full Version : pomoc oko akustike
Bojan84
19-02-2009, 12:15 PM
Cao ljudi,skoro sam dobio na koriscenje sobu dimenzija 4mx5m,visine 2,5m.Video sam otprilike sva resenja na forumu ljudi koji su imali slicnu prostoriju,ali ova prostorija nije u sivoj zoni,a ima po jeda prozor na oba zida,tako da tesko da mogu da odradim nesto slicno kao ivan sa azmafonom i plocama,posto neki radovi na zidovima nisu moguci,znaci sve mora da ostane tako kako je.soba ce se koristiti za produkciju elektronske muzike,i iskljucivo za to,znaci ja,komp,monitori i softver.video sam resenje sa panelima.da li je to najbolje u mom slucaju,ili?kod druga koji ima slicnu prostoriju,i uslove kao ja to pitanje je reseno sa dva materijala koji se lepe na zid,filc,pa preko njega neki sundjer sa piramidicama,nemam pojma kako se zove,pominjan je na forumu,ali nisam uspeo nista opsirnije da nadjem o njemu.sta mislite o toj kombinaciji?inace u prostoriji koju sam dobio bas mi se cuje kao iz bunara,laik sam pa objasnjavam najbolje sto mogu.unapred hvala
p.c.koristim krk6 monitore
boggy
19-02-2009, 12:54 PM
Cao ljudi,skoro sam dobio na koriscenje sobu dimenzija 4mx5m,visine 2,5m.Video sam otprilike sva resenja na forumu ljudi koji su imali slicnu prostoriju,ali ova prostorija nije u sivoj zoni,a ima po jeda prozor na oba zida,tako da tesko da mogu da odradim nesto slicno kao ivan sa azmafonom i plocama,posto neki radovi na zidovima nisu moguci,znaci sve mora da ostane tako kako je.soba ce se koristiti za produkciju elektronske muzike,i iskljucivo za to,znaci ja,komp,monitori i softver.video sam resenje sa panelima.da li je to najbolje u mom slucaju,ili?
DA!
kod druga koji ima slicnu prostoriju,i uslove kao ja to pitanje je reseno sa dva materijala koji se lepe na zid,filc,pa preko njega neki sundjer sa piramidicama,nemam pojma kako se zove,pominjan je na forumu,ali nisam uspeo nista opsirnije da nadjem o njemu.sta mislite o toj kombinaciji?
Zaobisao bi to "resenje" u sirokom luku. Objasnjenja su vec pisana.
pozdrav
bogi
Bojan84
19-02-2009, 02:51 PM
Samo jos jedna stvar me intresuje,a to je pozicija panela na zidu(o tome se nije pricalo na postu o panelima),jedan ide iza kompa,a ostali da li idu na sredinu zida,posto su mi na sredini prozori,i koliki trba da bude panel(m2)?
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.