View Full Version : Prebacivanje muzike iz kasete i ploce na kompjuter
discofilman
19-02-2009, 01:08 AM
Pozdrav svima.Sta sve mi je potrebno da bi izvukao maksimum kvalitet iz kasete i ploce na kompjuter?Koja zvucna preporucujete za ovu stvar?Hteo bih da cujem vasa iskustva jer prvi put cu ovo da radim.Mogu da odvojim najvise 150e za takvu karticu.Dali mi je potrebno plus nesto kao PhonoPreAmp iVinyl iz Terratec?
Unaprijed zahvaljujem.
awacs
19-02-2009, 09:37 AM
Pozdrav svima.Sta sve mi je potrebno da bi izvukao maksimum kvalitet iz kasete i ploce na kompjuter?Koja zvucna preporucujete za ovu stvar?Hteo bih da cujem vasa iskustva jer prvi put cu ovo da radim.Mogu da odvojim najvise 150e za takvu karticu.Dali mi je potrebno plus nesto kao PhonoPreAmp iVinyl iz Terratec?
Unaprijed zahvaljujem.
Za snimanje sa kasetofona ti ne treba ni?ta osim samog cass decka, a za snimanje vinila ti je dovoljno neko kvalitetno Hi-Fi pojačalo sa phono ulazima. Preko čega inače slu?a? gramofon?
Pozdrav
Reinhardt
19-02-2009, 12:06 PM
prvenstveno zavisi kojom kvalitetom snimke ces biti zadovoljan..
najkvalitetnije lanac bi se sastojao od:
1.playera (kazetofon,gramofon)
2.kvalitetne kabla?e (pogotovo interkonekta chinch)
3.stereo adaptera nebalansiranog u balansirani signal (matching trafoi) vjerovatno najbitnija stavka !!
4.dinamicki procesor (noise reduction,ili slicno)
5.interface/konverter (o njemu ovisi kvaliteta pretvorbe analognog u digitalni svijet)
6.pc (skoro pa nebitna stavka,u stvari i najjeftiniji ce obaviti posao dobro)
awacs
19-02-2009, 01:56 PM
prvenstveno zavisi kojom kvalitetom snimke ces biti zadovoljan..
najkvalitetnije lanac bi se sastojao od:
1.playera (kazetofon,gramofon)
2.kvalitetne kabla?e (pogotovo interkonekta chinch)
3.stereo adaptera nebalansiranog u balansirani signal (matching trafoi) vjerovatno najbitnija stavka !!
4.dinamicki procesor (noise reduction,ili slicno)
5.interface/konverter (o njemu ovisi kvaliteta pretvorbe analognog u digitalni svijet)
6.pc (skoro pa nebitna stavka,u stvari i najjeftiniji ce obaviti posao dobro)
Hm, a ?ta čovek da radi sa RIAA ekvalizacijom ako nema Phono preamp?
korenjak
19-02-2009, 01:59 PM
uzmes emu 0404 zvucnu......moze i Creative LIVE da zavrsi poso ima da se nadje za 10-ak 20 evra.....
iz deka cinchevima prevedes na stereo bananu.....dakle sa jedne strane cincev i sa druge mala stereo banana ako koristis creative!
Ako koristis EMU 0404 ili M-audio Audiophile 192 kartice ....mislim da ti treba kabla gde su cinchevi sa obe strane....
kartica mora da ima dva mono ili jedan stereo ulaz dakle iz deka zabodes u nju i snimis u nekom programu Sound Forge ili Cubase.....naravno moras i da u programu podesis sa kojih ulaza snimas zvuk.....
sve korekcije ciscenje shuma ili pojacavanje usnimka kao i dodavanje nekih frekvencija npr bas-a mozes da radis naknadno u programu
za snimanje sa gramofona ti treba mini linija sa gramofonom koja ima AUX izlaz.....
Ili ako hoces Bolji zvuk onda neki dobar gramofon pa iz njega u HIFI pojacalo iz pojacala u zvucnu kartu
pozdrav
discofilman
19-02-2009, 03:45 PM
A sta je bolje da uzmem?EMU 0404 PCI ili M Audio Audiophile 2496 jer mislim da su ista klasa dok veca klasa su EMU 1212M i M Audio Audiophile 192?A sto se tice do ulaza i izlaza dovoljan mi je samo jedan jer nista drugo necu raditi osim prebacivanja muzike.
awacs
19-02-2009, 04:03 PM
'ajde još jednom:
Za snimanje sa kasetofona ti ne treba ništa osim samog cass decka, a za snimanje vinila ti je dovoljno neko kvalitetno Hi-Fi pojačalo sa phono ulazima. Preko čega inače slušaš gramofon?
Dakle - NUŽNO je da za prebacivanje sa VINILA ideš preko PHONO prilagođenja(HiFi, Terratec...). A maltene svaka savremena zvučna kartica sa linijskim ulazom će ti odraditi posao za usnimavanje.
Još jednom da pitam - kojim gramofonom raspolažeš i preko čega ga slušaš?
Pozdrav
korenjak
19-02-2009, 04:29 PM
A sta je bolje da uzmem?EMU 0404 PCI ili M Audio Audiophile 2496 jer mislim da su ista klasa dok veca klasa su EMU 1212M i M Audio Audiophile 192?A sto se tice do ulaza i izlaza dovoljan mi je samo jedan jer nista drugo necu raditi osim prebacivanja muzike.
za to ce ti i creative sounblaster live 5.1 odraditi posao....nekad sam preko njega prebacivao....i ok je zvuk
ako oces da ides za klasu vise ....recimo da imas malo bolje konvertere .....onda EMU 0404 ili Audiophile.....
EMU1212m je vec ozbiljnija karta ali kosta oko 150e
poz
discofilman
19-02-2009, 05:30 PM
Odlucicu izmegju EMU 0404PCI i M AUDIO Audiophile 2496.U svakom slucaju hvala vam puno.
lesha
19-02-2009, 05:31 PM
opet ne mozes direktno preko njih da snimas ako hoces sa gramofona.
discofilman
19-02-2009, 05:49 PM
Samo sto sam procitao da je TerraTec Producer PHASE 22 bolja i od EMU 0404 i od M Audio Audiophile 2496 jer ima balansirane ulaze i izlaze a imam mogucnost za iste pare da kupim.Sta mislite o njoj?
zlobisha
19-02-2009, 07:07 PM
Samo sto sam procitao da je TerraTec Producer PHASE 22 bolja i od EMU 0404 i od M Audio Audiophile 2496 jer ima balansirane ulaze i izlaze a imam mogucnost za iste pare da kupim.Sta mislite o njoj?
I mene ovo interesuje... :)
Ima super jeftin behringer Riaa Preamp... pristojno, a video sam i NAD za audiofile, mislim da je ispod 100e.
pecass
28-03-2009, 10:00 AM
Za LP http://www.project-audio.com/main.php?prod=phonoboxusb&cat=boxes&lang=en
USB
ili
http://www.project-audio.com/main.php?prod=recordboxusb&cat=boxes&lang=en
u http://www.avimpuls.com/
:wink:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.