View Full Version : Urei 1178
toxic_codex
17-02-2009, 04:26 PM
Zanimam me neka realna cena ovog kompresora, znam da je na ebayu 1500 - 2000$ sto je :rotfl:. I da imam odakle mi @#$@#
Bitch
17-02-2009, 06:03 PM
to je super cena
roginator
27-02-2009, 03:09 PM
realna cijena je preko 2000 eura
sve ispod je odlican deal....jer je sprava super
FrankoPanko
27-02-2009, 04:54 PM
...Ja sam ih svojevremeno napravio po originalnoj shemi ali drukcijeg dizajna za tri puta manje novaca (700 eura). Jedino sam ih apgrejdao i napravio kao dual mono uredjaj, sto je ponekad korisnije ako se insertiraju dva razlicita instrumenta odjednom (originalni 1178 koristi zajednicki attack i release za oba kanala). :wink:
dlukace
27-02-2009, 06:42 PM
uf stvarno ti ovo dobro izgleda-svaka čast! samo da čujem kako zvuči...da sam znao prije naručio bih ovu mrcinu umjesto tla fatman 1 !
InsaneEyes
27-02-2009, 08:49 PM
bravo majstore!!! :harmonikas: :dance: :beer: :kissing:
imas neki sample da osetimo ekstazu?
jel' to Andy Kaufman na avataru?
FrankoPanko
27-02-2009, 09:23 PM
Evo vam par starijih audio klipova gdje sam radio testove sa ostalim kompresorima koje sam tada imao na raspolaganju. Razlika je stvarno cujna pri vecoj gain redukciji.
Link:
http://rumski.com/forum/showthread.php?t=12129&page=5
@InsaneEyes
To je Andyev alter ego Tony Clifton, genijalni lik ekraniziran u genijalnom filmu "Covjek na mjesecu" (Jim Carrey).
FrankoPanko je meni prodao ovog crnog na donjoj slici!
Stvar radi super! Izvrstan kompresor. Moze stvarno gazit u gain reductionu a da pri tome ne tamni i ne pumpa. Stvarno izvrsna sprava!
Istini za volju, ne sjecam se kad sam ga koristio kao stereo kompresor. Drazi mi je u onom dual mono modu. Ionako Urei nije bas najbolje rjesenje kao mixbuss kompresor jer nema manji ratio od 4:1 (ili sam ja ljencina jer imam SSL hehehe :rotfl:). On je meni uglavnom za vokale. Za to je izvrstan. Jos povrh svega ima neke rucni rad trafoe (Alane, otkud ti to???) na ulazu i izlazu koji stvarno zvuce sjajno. Cisto, bistro, ima punch... super je!
FrankoPanko
28-02-2009, 09:45 AM
Shot, pa di si ti? Pozdrav!:) Javi se ako ides prema Rijeci. Trafoi su samo na izlazu, tako je i u originalu, a mota mi ih poznanik iz Rijeke po mojoj zelji (udavih covjeka). Odlicno rade, zadovoljan sam.
Imam jedan 1178 u mono varijanti, nad kojim se spremam "opasan" eksperiment (pa gdje puklo, da puklo)! :rolleyes: Probat cu izvest nesto poput Distressora, znaci iza "gain reduction" sekcije ubacujem distortion sklop, a u "side chain" filter slican pravom Distressoru (nesto slicno kao "super side chain filter" na GSSL-u).
Inace 1178 i Distressor su dosta slicni po strukturi (barem u onom analognom dijelu) i oba koriste Fet kao element redukcije.
Ja imam na GSSLu taj sidechain sklop i to je super stvar! Jako dobro za mastering jer kompresor stvarno radi nevidljivo. Eliminira se kick i bass u sidechainu da njih ne lovi i onda radi prekrasno. Stavi si u taj distressor-ish kompresor svakako i send/recieve konektor (jedan kao insert TRS ili dva TS) da mozes s nekog vanjskog EQa uzimat signal koji on onda zvace. To ti je zgodno jer si onda u kompu napravis krivulju na nekom pluginu i to posaljes na odvojeni izlaz konvertera pa direkt u sidechain kompresora. Meni taj stos jako dobro radi jer se tako moze eliminirat nesto ili nesto prenaglasit (npr. dignes oko 200 hz usko i puno i onda kompresor reagira samo na snare a ostalo ga ne pobudi... izvrsno kao neki efekt pumpanja... hehe... to je fora... znas mene da radim gluposti uvijek).
A oko trafoa... palo mi na pamet...
Jel mozes narucit i koliko bi kostalo da mi rijesis po toj svojoj vezi 5 komada 1:2+2 trafoa. Trebao bi u neke starudije koje sam u zadnje vrijeme nabavio staviti balansirane izlaze pa mi je to palo na pamet kao neko jednostavno rjesenje. Ajd baci PM ako je to izvedivo!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.