Log in

View Full Version : Gara?a sa re?etkom umjesto zidova??

stripY83
17-02-2009, 03:43 PM
Prije svega ljep pozdrav svima...
Imam problem koji mislim da nije nerje?iv.
Dakle, zajedno sa bandom iznajmili smo podzemnu gara?u..Problem je u tome ?to se nalazi malo preblizu ulaza u nju, a jo? veći problem nam predstavlja to ?to nema bočnih zidova nego je umjesto njih stavljena metalna re?etka. Gara?u bi trebalo ?to bolje zvučno izolirati (akustikom ćemo se bavit poslije), plafon i stra?nji zid nisu problem, nego samo ti bočni zidovi i vrata koja su također re?etka i otvaraju se prema gore..
Razmi?ljao sam o tome da na te re?etke stegnem drvene ploče, pa na njih staklenu vunu koju ću pribiti sa knauf pločama, dok za vrata jo? nemam ideje..:(

...molim za pomoć jer ponavljam da ?to je hitnije trebamo osposobit zbog prisline delo?acije iz sada?nje...

PS...već 4 sata tra?im po forumu sličan problem i nisam ga na?ao...

PPS.....buđet nam i nije prevelik ..cca 1500-2000kn odnosno 15000-20000 dinara (bli?e 15000:))

hvala svima!

stripY83
17-02-2009, 06:04 PM
..kaj nitko??

...e da, gara?a ima 12m2

..help!

Reinhardt
17-02-2009, 10:34 PM
meni se cini da je ovo jedna od najtezih situacija..

em je premala kvadratura za kvalitatniju izolaciju,
em za takvu izolaciju ti nije dovoljan tvoj bud?et,
em ti je okruzenje katastrofalno(armirani beton je odlican vodic/rezonator)

na tvom mjestu bi napravio ovo sto si zamislio,
i zivio sa tim..:rolleyes:

stripY83
18-02-2009, 11:00 AM
..da zajebana je situacija.....jel ima ko kakvu bolju ideju od moje?

...Gdje ima za kupit jeftinog materijala za izolaciju?

stripY83
18-02-2009, 04:52 PM
tolko "znalaca" a od pomoći NI?TA!!

hvala svima

NLP
18-02-2009, 05:03 PM
Pa reko ti pametno Reinhardt: "em za takvu izolaciju ti nije dovoljan tvoj bud?et".

A kad bi sve tretirao kako treba opet Reinhardt lepo zbori: "em je premala kvadratura za kvalitatniju izolaciju" - ostala bi dosta malena prostorija (mo?da bi ti bila dovoljno velika, to je relativno...).

I ovdje te dobro upozorava: "em ti je okruzenje katastrofalno(armirani beton je odlican vodic/rezonator)" - neče? se tek tako izolirati od kom?ija, tako bliskih kako i udaljenih, zvuk če se prenositi preko betona, preko cijevi za grijanje,... posvuda gdje mo?e nači "zvučni most".

... odgovor, gledano sa druge strane: ako bi tretirao/ izolavao se kako treba onda bi te to mnogo ko?talo a prostor bi bio malen.
Za jedan normalno velik bend za vje?bu... zaboravi.
Mo?da tri instrumenta, od oka:D
Pa onda bi trebao u?timati i notranju akustiku ako nečete da ogluvite...
... za vokal bi se tada na?lo dovoljno prostora...

NLP
18-02-2009, 05:07 PM
OT: baš su te svi jedva čekali, da ti u roku manjem od 20 sati ponude čudesno rješenje.
Nadam da ti je sad pomoglo:D
Možda bi trebalo da forum nabavi dežurne akustičare:)

Reinhardt
18-02-2009, 07:37 PM
tolko "znalaca" a od pomoći NI?TA!!

hvala svima

nema na cemu,
ajd bok
:wc:

stripY83
18-02-2009, 10:49 PM
...ma u strci sam s vremenom kako sam objasnio pa sam zato mozda burno reagirao...pardon..i hvala:wink:

..Reinhardt, jel zna? gdje je najbolje u Hrvatskoj kupiti materijal koji će mi trebat...staklena vuna, spu?ve, daske, knauf ploče?? jbga, nov sam u ovome a cijeli projekt je stavljen meni na grbaču a ako to ne zgotovim za mjesec dana gotovo je...:(

boggy
19-02-2009, 02:35 AM
....
Mo?da bi trebalo da forum nabavi de?urne akustičare:)

Da... da... :D
Urgentni akusticarski centar da se vaspostavi! :da:

@stripY83
Nemam nikakvu bolju ideju... sve su ti vec rekli

pozdrav

bogi