View Full Version : adobe audition
strasni zmaj
16-02-2009, 12:09 PM
nedavno sam se zaposlio na lokalnom radiu. pri montiranju emisija koristim software adobe audition. sve radi ok i sve mi je manje-vise jasno osim nacina kojim bih mogao stisati podlogu u odnosu na vokal. kako da to izvedem? napominjem da radim montaze u multitracku. kompresiranje mi nije dalo nikakve rezultate...ili nisam znao pravilno uoptrijebiti opciju.
hvala, pozdrav iz umaga!
...ili sam mozda morao u podforum "produkcija i tehnike postprodukcije"? moderatori, sorry.
lesha
16-02-2009, 12:20 PM
probaj sa nekim od vst kompresora koji podrzavaju sidechain.
strasni zmaj
16-02-2009, 12:41 PM
probaj sa nekim od vst kompresora koji podrzavaju sidechain.
razmisljao sam i o tome, ali tlaka mi je skidati i instaliravati pirateriju ovdje. uostalom, kako bih to mogao izvesti? u fruity loopsu sam bez problema to napravio, ali ovdje...hmmm...malo mi se cini komplicirano. ...a sta ne postoji nikakva opcija ili nacin u samom auditionu? ...nekako mi se cini da cu moratiu rucno. koja tlaka, ej! :)
euphoric
16-02-2009, 12:56 PM
razmisljao sam i o tome, ali tlaka mi je skidati i instaliravati pirateriju ovdje. uostalom, kako bih to mogao izvesti? u fruity loopsu sam bez problema to napravio, ali ovdje...hmmm...malo mi se cini komplicirano. ...a sta ne postoji nikakva opcija ili nacin u samom auditionu? ...nekako mi se cini da cu moratiu rucno. koja tlaka, ej! :)
postoje VST kompresori koji na jednostavan nacin rade sidechain..
http://www.twistedlemon.nl/ pogledaj ovde SideKick koji je bio besplatan ali izgleda da ova nova verzija 4 nije vise besplatna a ovde http://freemusicsoftware.org/1005 mozes da vidis kako izgleda besplatna verzija pa mozes da je skines ako nadjes..
Princip je jednostavan..Ubacis dve instance SideKick-a u dva razlicita kanala..
Jedan salje signal a drugi prima signal (oba moraju biti na istim sidekick virtualnim kanalima (ima ih 4 na sidekicku: alpha, beta, gama, delta) ,npr. Alpha kanal) tako da sidechain radi i ukoliko ti host ne podrzava native sidechain ..
strasni zmaj
16-02-2009, 01:42 PM
upravo sam zavrsio montazu, rucno "kompresirajuci" a buduci da ekipa sa majcinskog radija, pazi ovo, nije stigla napraviti jingleove djaba sam radio. sada mi je gotova smjena i idem doma, ali sutra cu svakako prouciti ove linkove i probati napraviti tako. ...a i ja, lazy dog, nisam ni u help bacio oko na (ne)mogucnost sidechaininga u samom softwareu. budem takodjer sutra. tnx, ekipo! spas ste!
lesha
16-02-2009, 02:25 PM
ko je pricao o pirateriji?
btw, i ja koristim tu stariju besplatnu verziju sidekick-a, evo i linka posto ga vise nema na tom sajtu.
http://rapidshare.com/files/198781498/SideKickv3.zip
strasni zmaj
17-02-2009, 10:47 AM
neki napradak je u toku. nisam jos isprobao ove vstije koje ste mi preporucili, ali uspio sam doci do relativno zadovoljavajuceg rezultata kompresijom na master kanalu. jos bih trebao skuziti malo bolje parametre da nepotrebno ne gubim vrijeme, ali mislim da nece biti vecih problema.
ove linkove sam saveao...za za nikad se nezna. :)
ajd, tnx jos jednom. pozdrav!
psionic
17-02-2009, 05:10 PM
Koristi se volume envelopama, ja sam tako radio jos pre mnogo vremena kada se taj program zvao cool edit pro i koristio sam ga bas u svrhe izrade reklama i jinglova
strasni zmaj
17-02-2009, 06:08 PM
probat cu i to. neznam bas kakva je to teorija, ali ako je user friendly nacin biti ce odlicno. tnx na savjetu.
poz!
strasni zmaj
18-02-2009, 11:12 AM
ko je pricao o pirateriji?
btw, i ja koristim tu stariju besplatnu verziju sidekick-a, evo i linka posto ga vise nema na tom sajtu.
http://rapidshare.com/files/198781498/SideKickv3.zip
evo, skinuo sam i radi odlicno. tnx, man!
Koristi se volume envelopama, ja sam tako radio jos pre mnogo vremena kada se taj program zvao cool edit pro i koristio sam ga bas u svrhe izrade reklama i jinglova
pa i nije ti bas ovo neka caka, ali svejedno hvala i tebi na savjetu!
Danny Lou
18-02-2009, 11:51 AM
evo ti konkretan primjer... perfectly clean and simple... plava je za panning a zelena za volume... nist` kompresori i slicne zezancije ako samo treba da smanjis nivo matrice u odnosu na vokal...
strasni zmaj
18-02-2009, 12:03 PM
ok, to stoji, ali je neupotrebljivo kada imam montiranje vijesti ili necega gdje speaker brblja, pa sekunda/dvije pauze, pa opet nest prica i tako... vidim da postoje razni nacini kako da se postigne ista stvar, ali ducking mi je nekako najzgodniji upravo zbog toga sto radi automatizirano.
Danny Lou
18-02-2009, 09:10 PM
pa ako montiras onda je ovo zakon a ako je on the air e onda je tu ducking zakon...
strasni zmaj
19-02-2009, 11:43 AM
ma ducking mi radi ko zmaj. ne pada mi na pamet mjenjati. :) lesha, car si! :)
cheerz! :)
lesha
19-02-2009, 12:23 PM
drago mi je da sam pomogao :wink:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.