PDA

View Full Version : Pomoc pri odabiru mikrofona

rastamankg
11-02-2009, 10:03 PM
Vreme je doslo da se uzme neki nov mikrofon, jer sam shvatio da ovaj moj c2000b nema blage veze s vezom :-(, pa bi hteo da vas zamolim da mi pomognete pri odabiru.
U planu su mi sledeci mikrofoni:
Rode NT1a
Studio Projects B1
Behringer B1
Audio Technica AT2020

Da li je neki od ovih mikrofona bolji od gore pomenutog, c2000b, i ako su bolji, da li se isplati uzimati ih?

Tribal_kg
11-02-2009, 10:08 PM
Zar ti nisi skoro uzeo taj mikrofon?

awacs
11-02-2009, 10:15 PM
Vreme je doslo da se uzme neki nov mikrofon, jer sam shvatio da ovaj moj c2000b nema blage veze s vezom :-(, pa bi hteo da vas zamolim da mi pomognete pri odabiru.
U planu su mi sledeci mikrofoni:
Rode NT1a
Studio Projects B1
Behringer B1
Audio Technica AT2020

Da li je neki od ovih mikrofona bolji od gore pomenutog, c2000b, i ako su bolji, da li se isplati uzimati ih?

Pa lepo ti je Moritz već pre par meseci napisao:

http://rumski.com/forum/showpost.php?p=218085&postcount=7

rastamankg
12-02-2009, 09:47 PM
uzeo sam pre 6 meseci, ali je neverovatno los, niski tonovi su skroz odseceni, visoki prenaglaseni, uporedjivao sam ga sa jeftinijim mikrofonima i skoro svaki je bolji od njega, mozda je i on kvaran, mada kako sam citao on je los :)....
Najveca mana mu je sto veoma brzo pocne da distorzira, pad od 10 db ga malo vadi, ali cesto se desava i da sa ukljucenim padom distorzira, to me najvise nervira...
Gore navedene mane nekako uspem da povadim u mixu (kolko-tolko), ali sa distorzijom ne mogu nista da uradim, mozda je to i sto nemam predpojacalo, sad uzimam m-audio dmp3, pa ako ima problema i sa njim, onda cu da ga zamenim sa drugim, najverovatnije sa behringer b1.

awacs
12-02-2009, 10:27 PM
ali sa distorzijom ne mogu nista da uradim, mozda je to i sto nemam predpojacalo

Ništa ja tebe ne razumem... da izvineš na izrazu: u šta guraš mikrofon ako nemaš mikrofonsko pretpojačalo ili "mikrofonski ulaz", šta god? Kapiram da imaš onaj Tapco mixer i pretpostavljam da preko njega usnimavaš, jel' da? Pa on ima kakav-takav mic preamp, dakle - imaš pretpojačalo.

Distorzija? Kakva distorzija? Nema basa? Možda te zajebava onaj njegov kretenski bass roll-off?

...a sa B1 ćeš tek da se usrećiš... Lepo ti rekao Moritz - uzmi AT2020, ali nema ko da ga čuje...

Pozdrav

rastamankg
12-02-2009, 10:40 PM
Ok, videcu at2020, posto idem u bg neki dan.
Btw, znam da mixerce u sebi ima preamp, nego je los, a kad sam rekao da distorzira, mislio sam na clipovanje, a lowcut filter mi je na majku iskljucen, ukljucen je ssamo na mixeru. Svejedno, videcu at2020 :).

Jan
13-02-2009, 01:31 PM
Ja se trenutno sluzim sa AKG C2000B, ali izbegavam da snimam samo kad sam primoran, elem, kad stavis onaj njegov bass rolloff pad bas se izgubi, ali kad je to ukljuceno okej je, jeste nekako je snimak uvek izdistorziran ali to sve u slucaju da je izvor zvuka previse blizu mikrofona, ja uvek snimam close miking sve, ali sa C2000B iz nekog kretenskog razloga sve blize od nekih 25 cm od njega zvuci izdistorzirano.Probaj, ako hoces poslacu ti ja usnimke koje sam uradio sa njim da vidis da li je isti zvuk kao kod tebe...

rastamankg
14-02-2009, 03:56 AM
Ajde ako mozes okaci ih na rapidshare ili negde, da vidim.
Unapred hvala :)

Jan
15-02-2009, 12:16 AM
Ajde ako mozes okaci ih na rapidshare ili negde, da vidim.
Unapred hvala :)
chekiraj PM