Log in

View Full Version : Preporucite STEREOIZER

bleiber
09-02-2009, 12:48 AM
Opet ja :wink:

Zeleo bih da se moje trake ne cuju nekako blizu kao da su mi zvukovi na glavi nego kao u profi pesmama nekako dalje. Malo sam cackao po netu i nasao sam da je fora u stereoizeru (ili mozda ne?) pa ako znate neki kvalitetan program za te stvari navedite ili ako imate neki drugi savet raspolozen sam da procitam.

Hvala na pomoci

lesha
09-02-2009, 02:03 AM
pre svega probaj sa panovanjem instrumenata. ukoliko ne dobijas zeljene rezultate, tek onda koristi stereoizer, ali vrlo pazljivo.

u audio software delu imas sticky temu koja je posvecena besplatnim vst plagovima. ako malo prekopas naci ces dosta zanimljivih stvari, moj favorit je flux stereo tool (http://www.fluxhome.com/products/Freewares/stereotool.html).

silicon science
09-02-2009, 02:38 PM
Opet ja :wink:

Zeleo bih da se moje trake ne cuju nekako blizu kao da su mi zvukovi na glavi nego kao u profi pesmama nekako dalje. Malo sam cackao po netu i nasao sam da je fora u stereoizeru (ili mozda ne?) pa ako znate neki kvalitetan program za te stvari navedite ili ako imate neki drugi savet raspolozen sam da procitam.

Hvala na pomoci

Koristi reverb pa ti nece biti in the face zvukovi... A i Flux je odlichan pa kombinuj

HeatMan
09-02-2009, 03:08 PM
pre svega probaj sa panovanjem instrumenata. ukoliko ne dobijas zeljene rezultate, tek onda koristi stereoizer, ali vrlo pazljivo.

u audio software delu imas sticky temu koja je posvecena besplatnim vst plagovima. ako malo prekopas naci ces dosta zanimljivih stvari, moj favorit je flux stereo tool (http://www.fluxhome.com/products/Freewares/stereotool.html).

macos only?

lesha
09-02-2009, 09:16 PM
macos only?

bukvalno juce sam skinuo verziju za PC... verovatno ce uskoro vratiti, moguce da nesto nije u redu sa v1.4

http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Audio/Audio-Plugins/Flux-Stereo-Tool.shtml

kravadinka
09-02-2009, 11:13 PM
Ne koristiti vestacke rasirivace slike...

Max
09-02-2009, 11:25 PM
Ne koristiti vestacke rasirivace slike...

Sto ? Svi koriste , pa mozemo valjda i mi ;)

Pozdrav

kravadinka
09-02-2009, 11:28 PM
Max, to su tvoje reci... Ti rekao meni, ja prihvatio jer ima smisla... Ih bre al si kontras... ;)

Max
09-02-2009, 11:31 PM
Max, to su tvoje reci... Ti rekao meni, ja prihvatio jer ima smisla... Ih bre al si kontras... ;)

Pa oglasavam se retko u poslednje vreme , ali opet , kad poslusas svasta , na dosta toga cujem sirenje ..... ja ga cesto koristim ( doduse sve manje ) ali super je to alat .....

Pozdrav

kravadinka
09-02-2009, 11:36 PM
Evo da obrazlozim, a o tome smo pricali ti i ja...
Dakle ti rasirivaci slike rade fazna pomeranja i u odredjenim slucajevima kad je kanal u pitanju koji hoces da rasiris ima smisla i dobar je alat, ali za celokupnu sliku treba raditi neke druge stvari, koje sam takodje naucio od tebe, a ne pisem sad ovde, male tajne velikih majstora...
Dakle zato sto manje, osim u pojedinim slucajevima na ponekom kanalu...

Max
09-02-2009, 11:44 PM
Evo da obrazlozim, a o tome smo pricali ti i ja...
Dakle ti rasirivaci slike rade fazna pomeranja i u odredjenim slucajevima kad je kanal u pitanju koji hoces da rasiris ima smisla i dobar je alat, ali za celokupnu sliku treba raditi neke druge stvari, koje sam takodje naucio od tebe, a ne pisem sad ovde, male tajne velikih majstora...
Dakle zato sto manje, osim u pojedinim slucajevima na ponekom kanalu...

U pravu si , postoje druge tehnike , ali ravnopravno .... mozes dizati side , mozes ga komprimovati , mozes svasta .... ali recimo , desi se da OH budu usko snimljeni .... ili dobijem jedan tejk akustare , a treba mi dva , ili .....

A recimo PSP pseudo stereo ima faznih i ostalih radova , ali je mono kompatibilan .... bez gubitka .......

Alat kao alat .... mozes i sa kompresorom da zeznes da ti bude muka :)

Pozdrav