Log in

View Full Version : slusam neke nove CD-s...i...

DaBear
07-02-2009, 05:06 PM
evo uzeo od prijatelja tuce novi(jih) CD-a, pa pustio u studiju da vidim valja li sta...
Prvi, novi Kanye west - 808's & HEARTBREAK...
prvo sam gledao gde je radjeno...sve vrh studiji..(uglavnom) mixao Manny Marrouquin (dobra faca, radio sve i svakoga,,,izuva kako miksa)..ali ovde..
lose, lose, lose...nabili su tonu basa (ok hip hop), glas sve vreme u Autotunu i vokoderu i distorziji..ali NISAT NE IZLAZI..sve nekako tupavo, mutno..na malim speakerima i radi, cuje se sve..ali na velikim..bez veze!
Bas sam se razocarao....

drugi Duffy - Rockferry (deluxe edition 2 CD-a)
Mega! Retro - a - nije!! Starinski zvukovi, panorame, zicani reverbi, itd..ali mega produkcija, MEGA SOUND!!! super smiksano...glas radi do jaja...presence..ziva svirka..sve zvuci veliko, siroko,..odlicno!!
Ko ne zna, plocu je producirao i pola pesama napisao Bernard Butler (Suede) http://en.wikipedia.org/wiki/Bernard_Butler

Portishead - "Third" ufff...kad sam bio mladji, mozda bih nekako i podneo. Sad mi je mnogo tesko da slusam ovakvu svirku...a i sve sam to vec cuo odavno...

ostalo nije vredno ni pomena....

Tribal_kg
07-02-2009, 05:13 PM
Kanye West je skroz usrao ovaj novi album. Ne znam sta mu bi da odradi one gluposti.. :wc:

Arthur
07-02-2009, 05:57 PM
mislim jedino da si se ogrešio o Portishead - meni je ono spektakularno ludačka produkcija, a par pesama je totalno rame uz rame sa njihovim prethodnim legendama ;)

InsaneEyes
07-02-2009, 07:17 PM
veliko, siroko,..odlicno!!
Ko ne zna, plocu je producirao i pola pesama napisao Bernard Butler (Suede).

pola pesama napisao !??!? O.o

mega veliki car, koje on ideje covek ima, neverovatno! oma moram da nabavim ovaj album :trchi::bounce2:

zmaj
09-02-2009, 12:02 AM
Sto se Duffy tice,produkcija je stvarno brutalna,ali su mi pesme tuga...a i cini mi se da je ceo fazon malo "wanna be Amy W.", sto me nervira...

InsaneEyes
09-02-2009, 01:27 AM
stvarno nema nesto puno hitova, ali ceoalbum ima onaj nepogresivi butlerovski ranosuedeovski suburban dream fazon, slusao sam ga sinoc razvaljen i lego mi je super! :da:

fipke
09-02-2009, 01:35 AM
ne svidja mi se duffy produkcija. cak mi sem hit singla ni ostatak pesama nije nesto. ne znam mozda to opet steve albini govori iz mene ali je ta prica 'vintage a nije' po meni zesce sranje. niko verovatno nece uspeti ni da prismrdi daptone-u i njihovom zvuku.

808 me ne interesuje. portishead nisam stigao da preslusam.

Maiv
09-02-2009, 07:23 AM
Novi Portishead je odlican, treba izdati album nakon 10 godina i dva vrhunska albuma a da bude dobro prihvacen. Kad sam cuo da izdaju novi album mislio sam da ce biti katastrofa tak da sam ugodno iznenadjen. Jedan od najboljih albuma prosle godine.

Duffy mi je taktak, Butler je davno ispucao kreativnost na Suedeovim prvim albumima. Previse Amy wannabe a suedeovski gudaci i gitare samo u tragovima. Meni je puno veca faca Ed Buller koji je producirao Suedeovih prvih par albuma...

Shot
09-02-2009, 08:57 AM
Meni je jedino zao sto mi Duffy zvuci malo prenapucano u masteru. Da je taj album barem za jeda-dva db tisi u RMSu, onda bi sve puno vise disalo. Inace, izvrsna joj je produkcija i bas su simpa pjesmice...