PDA

View Full Version : Kako snimiti REVERB efekat kao WAV sample?

bleiber
07-02-2009, 03:51 PM
Da li neko moze da mi odgovori, kako mogu samo efekat REVERBA da snimim a pritom da ne snimim i instrument koji reverbujem, dakle samo efekat hocu da snimim u WAV fajl (WAV sample)?

Posto ja radim u Fruity Loops-u, voleo bih da mi neko objasni kako to da uradim u tom programu.

Hvala unapred i pozdrav svima

lesha
07-02-2009, 04:06 PM
najjednostavnije je da na reverbu odvrnes wet do kraja.

kravadinka
07-02-2009, 05:39 PM
Pa na reverbu i treba da stoji uvek wet kad je u vezan na send, prilicno je bzvz stavljati ga kao insert...

Ti verovatno mislis na pravljenje impulsa?!

alfom
07-02-2009, 05:46 PM
Pa na reverbu i treba da stoji uvek wet kad je u vezan na send, prilicno je bzvz stavljati ga kao insert...

:shock: :confused: :cry:

lesha
07-02-2009, 07:51 PM

Ti verovatno mislis na pravljenje impulsa?!

slazem se, samo pretpostavljam da je stavljen kao insert.
mali broj reverba ima odvojene dry i wet funkcije, tako da treba utisati dry do maksimuma.

bleiber
08-02-2009, 01:56 AM
Ovako da budem konkretniji: pogledao sam snimak Steve Angella kako radi u studiju i svidela mi se ta fora kad taj reverb efekat izveze kao wav fajl (bez sinta koji je efektovan) i posle se sa njim igra. Mene to interesuje kako da uradim u Frutiju, sam postupak posto mi nisu jasne te varijante sa SEND-ovima. Ako vas ne mrzi pogledajte ovaj video Steve Angella kako bi vam bilo jasnije o cemu pricam. On to demonstrira na 09:30 minutu

P.S. svestan sam da on koristi LOGIC a ja FL :)

lesha
08-02-2009, 02:47 AM
Ovako da budem konkretniji: pogledao sam snimak Steve Angella kako radi u studiju i svidela mi se ta fora kad taj reverb efekat izveze kao wav fajl (bez sinta koji je efektovan) i posle se sa njim igra. Mene to interesuje kako da uradim u Frutiju, sam postupak posto mi nisu jasne te varijante sa SEND-ovima. Ako vas ne mrzi pogledajte ovaj video Steve Angella kako bi vam bilo jasnije o cemu pricam. On to demonstrira na 09:30 minutu

P.S. svestan sam da on koristi LOGIC a ja FL :)

koji video?

Max
08-02-2009, 12:20 PM
Mislim da covek hoce da snimi samo reverb odredjenog signala ..... to se valjda u Nuendu radi tako sto ides na export doticnog send izlaza i onda on napravi wav samo od efekta a bez dry signala .

Ja sam par puta to radio kad se pevacu jako dopao reverb iz studija gde smo snimali , a ja nisam imao bas taj reverb kod sebe .

Ali onda to sto on radi sa reverbom , mozes i da radis na send kanalu ( sirenje , korusi , ekvalizacija , kompresija .... )

Pozdrav

bleiber
08-02-2009, 12:25 PM
Evo ga link i na 09:30 minutu se objasnjava ono sta ja zelim

http://video.google.com/videoplay?docid=5843531831215827176

Max
08-02-2009, 12:45 PM
Upravo ono sto sam ti napisao ...

Pozdrav

bleiber
08-02-2009, 12:54 PM
Jeste, hvala na odgovoru, razumeli smo se, ali glavni problem je sto sam donekle pocetnik u svetu elektronske produkcije i plus radim u Frutiju pa ne znam sam postupak niti da baratam SEND-ovima, pa ako moze jos malo pomoci :)

bleiber
08-02-2009, 02:39 PM
Hvala ljudi na pomoci i upravo sam provalio kako i sta treba, mnogo sam srecan :grin: USPELO JE

nESbo
23-04-2009, 10:50 AM
najlakse je u sound forge-u. otvoris fajl, primenis reverb totalno na wet i eksportujes.

a onaj matori fazon sa reverbom, kad ucitas sample, odradis mu reverse, na to dodas reverb pa opet na reverse. keva ;D

Sasha Fishter
23-04-2009, 03:24 PM
Evo ga link i na 09:30 minutu se objasnjava ono sta ja zelim

http://video.google.com/videoplay?docid=5843531831215827176

Stavi reverb na send, stavis taj kanal u solo mode, i exportas to kao wav-e