Log in

View Full Version : HP 6820s za daw

BODAL
06-02-2009, 11:44 AM
Bila je na njemu vista i ja sam sa Hiren's boot CD-om izbrisao particije na disku i sad ga ne mogu formatirati... Nemam pojma sta da radim.
Sta od ovog da koristim?
-----------------------------------------------------------------------
Partition Magic Pro 8.05
Best software to partition hard drive
Acronis Disk Director Suite 9.0.554
Popular disk management functions in a single suite
Paragon Partition Manager 7.0.1274
Universal tool for partitions
Partition Commander 9.01
The safe way to partition your hard drive,with undo feature
Ranish Partition Manager 2.44
a boot manager and hard disk partitioner.
The Partition Resizer 1.3.4
move and resize your partitions in one step and more.
Smart Fdisk 2.05
a simple harddisk partition manager
SPecial Fdisk 2000
SPFDISK a partition tool.
eXtended Fdisk 0.9.3
XFDISK allows easy partition creation and edition
GDisk 1.1.1
Complete replacement for the DOS FDISK utility and more.
Super Fdisk 1.0

----------------------------------------------------------------------
I imam XP na CD-u koji nije butabilan pa ne ynam kako to sve da sredim...
Ako neko moze da mi malo pomogne.:banghead:

lesha
06-02-2009, 11:50 AM
ako si ih izbrisao, on bi trebalo i dalje da bude formatiran.

BODAL
06-02-2009, 12:32 PM
Upravo mi je eksplodirao Hiren's boot CD (u ovom racunaru sa kojeg pisem) ! Otisao u sto sitnih komadica.... A puklo je kao petarda.

Bas sam sretnik :cry:

lesha
06-02-2009, 12:45 PM
na kom cd-u si rezao?

BODAL
06-02-2009, 12:58 PM
Nisam rezao, ubacio sam disk da vidim nesto na njemu.

lesha
06-02-2009, 02:46 PM
pa koji ti je cd pukao? :rolleyes:

diviner
06-02-2009, 03:52 PM
Krenimo redom...

Sa hirensom pokreni Paragon Partition Manager i kreiraj particije po zelji (jedna od njih , na kojoj ce biti sistem mora da bude active, imas opciju za to, potrazi). Zatim ti je potreban butabilni winXP (pozajmi od nekoga, mora ga biti u komsiluku) , selektuj da ti je boot device optika (cd ili dvd) i prati upute za instalaciju. Ukoliko se instalacija prekine plavim ekranom, HDD ti radi u AHCI modu (udjes u BIOS i prebacis u standard ili IDE mod).

Toliko za pocetak.

Poz.

awacs
06-02-2009, 08:24 PM
Krenimo redom...

Sa hirensom pokreni Paragon Partition Manager i kreiraj particije po zelji (jedna od njih , na kojoj ce biti sistem mora da bude active, imas opciju za to, potrazi). Zatim ti je potreban butabilni winXP (pozajmi od nekoga, mora ga biti u komsiluku) , selektuj da ti je boot device optika (cd ili dvd) i prati upute za instalaciju. Ukoliko se instalacija prekine plavim ekranom, HDD ti radi u AHCI modu (udjes u BIOS i prebacis u standard ili IDE mod).

Toliko za pocetak.

Poz.

Hm, obzirom na to da je čoveku (doslovno) puk'o Hiren's, izgleda da će morati da zajmi i njega u kom?iluku....

diviner
07-02-2009, 01:35 PM
Hm, obzirom na to da je čoveku (doslovno) puk'o Hiren's, izgleda da će morati da zajmi i njega u kom?iluku....

Cak stavise, nerijetko kada se to desi, strada i sama optika. Mozda ce morati da servisira kompletan laptop.

BODAL
08-02-2009, 11:37 AM
Sva sreca pa se to nije desilo na laptop-u.

Sto se ostalog tice, uspio sam sve srediti. Instalirao sam XP i sve drajvere. Sad me jedino zanima kako da iskljucim nepotrebne stvari tako da omogucim sto brzi rad masine... Znam da je bilo tema oko podesavanja xp-a pa cu malo pretraziti. Ali ako ima nesto sto bi trebao da uradim (posto je laptop u pitanju) molio bih vas da mi napisete.
U task menager-u mi pokazuje da je zauzece ram-a 244MB, bez ikakvih pokrenutih programa... Nekako mi se cini puno.

peruzza
09-02-2009, 09:09 AM
Vidi ovde! (http://www.musicxp.net/index.php)