Log in

View Full Version : Unit 5 jos malo Jazz-a

conn
06-02-2009, 09:20 AM
Kad videh da ima i Jazz-a okurazio sam se da se i ja, posle duzeg vremena pracenja foruma, predstavim i pozdravim sve forumase koji su mi dosta pomogli da shvatim sve novotarije moderne tehnologije.

http://www.zshare.net/audio/5518324517a329f9/ (http://www.zshare.net/audio/5518324517a329f9/)

Voleo bih da cujem kritike i misljenja.

HeatMan
06-02-2009, 01:40 PM
uhh uhh.. fino.. shta je sve zivo ovde?

mix moze bolje da se odradi.. al je i ovako kul..

edit: jel autorska stvar?

conn
06-02-2009, 01:57 PM
Pa, sve je zivo. U pitanju je quitnet.

truba Strahinja Banovic
sax Max Kotchetov
klavir Gruja
bassino Bata Bozanic
bubanj Duca Ivanisevic

HeatMan
06-02-2009, 01:59 PM
uh uh josh bolje.. bubnjevi su mi bili malo tanki.. pa reko ne verujem da su zivi.. poslusham josh jednom pa javljam utiske..

conn
06-02-2009, 02:01 PM
Da, u pitanju je Mayden Voyage Jazz standard.

Bitch
06-02-2009, 02:09 PM
strahinja jes to ti? Reche mi Duca da je snimo nesto sto mu je jako drago kako je ispao drum. A i meni se svidja :) lep roomy sound. Analogni smek :D
daj fotku, koji info sta i kako si snimao, lepo je.

jel svir'o Duca Gretscha ili nesto drugo?

...nego i jazz je muzika, treba toga vishe, dosta vishe elektronike :D:D:D :rafal::andeo:

..i naravno, dobrodosao na forum :)

pozz

conn
06-02-2009, 02:17 PM
bubanj - Gretsch 24 incha, Duca je insistirao da se snima sa tri mic
bassino - direktno sa pick up-a
klavijatura - isto tako direktno
truba - ribon Apex
sax - shure 57

snimacemo posle 20. pa ce biti i koja fotka.

Ja sam Strahinjin otac

Bitch
06-02-2009, 02:36 PM
bubanj - Gretsch 24 incha, Duca je insistirao da se snima sa tri mic
bassino - direktno sa pick up-a
klavijatura - isto tako direktno
truba - ribon Apex
sax - shure 57

snimacemo posle 20. pa ce biti i koja fotka.

Ja sam Strahinjin otac

cool, svaka cast, sorry, malo sam omashio, al bio sam blizu :D

HeatMan
06-02-2009, 02:51 PM
Da, u pitanju je Mayden Voyage Jazz standard.

aham.. nisam znadeo..

elem, ispravka.. dobri su mi bubnjevi.. hatovi su tamo gde treba da budu.. mozda bih ishao na malo dublji i napumpaniji bass bubanj.. ali i ovako je sve kul..

savrshen brass.. klavir je mozda mogao u nekim deonicama da bude glasniji..

veoma dobro odradjeno u svakom sluchaju..

pozdrav..

btw, kako ste postavili ta tri mikrofona na bubnjeve?

conn
06-02-2009, 03:05 PM
Hvala na kritici. Sto se tiche bass bubnja, ovih dana cu probati onu foru sa zvucnikom pretvorenim u mic pa cu javiti rezultate.
Inache sam bubanj je ozvucen klasichno overhead na otprilike 1m iznad chinela i za bass bubanj Stagg mic iz kompleta za bubanj. Overi su Behringer C2. Sam bubanj stoji u "sobi za bubanj" koja je jako mala ali su solidni rezultati. Kako sam ja ovde novajlija kada budem provalio kako da okachim fotku biche i fotki.

Jos jednom, hvala

HeatMan
06-02-2009, 03:17 PM
Hvala na kritici. Sto se tiche bass bubnja, ovih dana cu probati onu foru sa zvucnikom pretvorenim u mic pa cu javiti rezultate.
Inache sam bubanj je ozvucen klasichno overhead na otprilike 1m iznad chinela i za bass bubanj Stagg mic iz kompleta za bubanj. Overi su Behringer C2. Sam bubanj stoji u "sobi za bubanj" koja je jako mala ali su solidni rezultati. Kako sam ja ovde novajlija kada budem provalio kako da okachim fotku biche i fotki.

Jos jednom, hvala

idesh na www.imageshack.us nadjesh fotku koju hocesh da kachish (preko browse) i dobicesh gomilu linkova.. izaberesh hotlink for forums i to iskopirash ovde..

pozdrav

awacs
07-02-2009, 12:56 PM

Jos jednom, hvala

Kada se bubanj snima na taj način (OH + bas bubanj) ponekad nije lo?e okrenuti fazu na micu od bas bubnja. Zna da bude vrlo korisno (ponekad). Mada, meni se i ovako sviđa. Dodu?e, malo bih suzio panorame na overheadima, nekako imam utisak kao da stojim ba? kod bubnja, a prostorna slika (roomy sound ?to ka?e Bitch) sugeri?e potpuno suprotno.

I da, klavir je nekako "svuda". Na momente pomislim da je takav patch, na momente mi se učini da je panovan a da ima neki prostor na drugoj strani, ali generalno bi bolje bilo da ima jasno mesto u panorami. Ustvari, "bolje" ne znači ni?ta, govorim o tome kako bih ga ja tumačio u mixu.

Sve skupa - jako udobno i ugodno za slu?anje. Ustvari - meni se jako sviđa.

Pozdrav

RetroMan
08-02-2009, 08:56 AM
...nego i jazz je muzika
Ako bas nema druge.

... dosta vishe elektronike
Ovo je greska u interpunkciji, to se pise: "dosta, vishe elektronike"

I da, klavir je nekako "svuda". Na momente pomislim da je takav patch
Verovatno i jeste, steta sto i klavir nije pravi, ali i ovako zvuci sasvim zadovoljavajuce.

Sve skupa - jako udobno i ugodno za slušanje.
+1 zbilja osvezavajuce, posebno duvaci, osim sto imaju dobru boju, dobro drze i stim, sto je retkost (bar iz mog iskustva).

RM

voomighty
16-02-2009, 11:48 AM
:thumbsup::thumbsup::thumbsup:

Tiki the Boyler
24-03-2009, 12:19 PM
Sjajno!

Drago mi je da se priča razvija!

Veliki pozdrav iz Banjaluke!

conn
24-03-2009, 01:38 PM
Hvala Tiki,

bio sam u BL ali mi je tvoj kolega rekao da si u Sarajevu tako da mi je zao da se nismo videli. U svakom slucaju drago mi je da si me prepoznao.

Pozdrav

FrankoPanko
24-03-2009, 06:57 PM
Svaka cast! Vrhunska izvedba! Dosta slusam ovakav stil glazbe u zadnje vrijeme. Mozda bi za moj ukus trebalo dodati u miksu malo "rooma" na bubanj (overheads) i na braseve (solo dionice) jer mi zvuce na trenutke previse "close miking", kick bih mrvicu podebljao.
Ostalo je super!

Inovative_kg
24-03-2009, 09:28 PM
Sjajno, zaista sjajno :) .. Ovi C2 uopste nisu loshi.. :)