Log in

View Full Version : Ljudi okrio sam-Sonar!

idvi
04-02-2009, 11:58 AM
Pošto me dosta toga nervira kod SX instalirao sam Sonar 8 i gle čudaaa:D
Otvara se munjevito (naspram SX koji stalno nešo ućitava)
Midi uvućeš ništa ne pita odmah razmjesti kanale..uvućeš karaoke ista stvar.
Midi na mixeru podešavaš kako hoćeš i kad snimiš zapis tako i ostane.
itd..itd ozbiljno sam uzdrman..još ga proućavam..nema mi neke opcije (ili ima?)
koje ima SX ali sve za sad tako pitko radi da je za čuditi.
Audio još nisam ni pokušavao ali izgleda da ću se ozbiljno pozabaviti Sonarom.
Vaša iskustva??:grin:

Everbeatz
04-02-2009, 01:38 PM
Meni Sonar izgleda kao da mu je bomba pala na GUI :D

milos
04-02-2009, 03:54 PM
Obavezno procitaj Sonar Power knjigu(mislim da je zadnja za verziju 6 ali nebitno...) . Najbolji tutorijal, korak po korak da naucis Sonar.
8-ica ima bas lep interfejs, skinuo sam demo pre par dana da probam(150mbyte instalacija) ali su mi Logic i Cubase nekako najpregledniji...

Eyes
04-02-2009, 04:16 PM
Steinberg rules :)

milos
04-02-2009, 05:41 PM
Steinberg rules :)
Sve je to isti andrak samo zavisi koji ti je bio prvi sekvencer kojem si posvetio vreme da naucis sve njegove cake...

psionic
04-02-2009, 08:53 PM
Sve je to isti andrak samo zavisi koji ti je bio prvi sekvencer kojem si posvetio vreme da naucis sve njegove cake...

Istina...

InsaneEyes
04-02-2009, 10:19 PM
Meni Sonar izgleda kao da mu je bomba pala na GUI :D

tako je dok ne naucis sve fore sa folderima, ako si apotekar moze stvarno sve da bude organizovano i pregledno kao u japanskoj kancelariji :da: istina sonar stvarno zahteva minimum 2 monitora za normalan rad jbg

EDIT:

a da je brz, brz je ko rz brzotrz

idvi
05-02-2009, 04:10 PM
Kao ?to rekoh Cubase radim od malih nogu:da: ali neke stvari me ?ivciraju
(ne računajte 4) Govorim samo o midi editu itd..
Primjeri: kod otvaranja Cubase SX3 otvara se 30 sek (-/+) sonar 4 sec.
Otvaranje midi filea makar je pode?eno u SX on ga otvara u jednoj traci i onda
dissolve part(ne sve)....Sonar munjevito otvara "vi?etraćno"
Midi Mixer u Cubaseu volume radi ali panorama nema ?anse..u sonaru sve bez problema....ima jo? toga dosta ..?to mi se ćini stabilniji ?to se tiće MIDI-ja.
Nema ?anse da napustim SX/Nuendo ali samo primjećujem neke priće :D:da:

korenjak
06-02-2009, 10:21 PM

da pricali smo o tome na chat-u

mnogo vremena trosimo na isprobavanja da bi poboljsali neku opciju a pritom neka druga bude bolja u starom sekvenceru....

i gde smo

nigde

:)

kad ce vec da se pojavi taj supersekvencer

:confused::rolleyes:

psionic
07-02-2009, 07:30 AM
:)

kad ce vec da se pojavi taj supersekvencer

:confused::rolleyes:

Jel mislis na cubase 5 ? Pa sad, jos malo...:rotfl::rotfl::rotfl:

kravadinka
07-02-2009, 01:47 PM
I pored obecanja koja su delovala kao navlaka, Pro Tools 8 je daleko otisao od onoga sto je bio, odlican za audio, ali MIDI pomalo zbunjujuci... Napokon pored Logic-a i Steinberg-a predstavlja ravnopravnog rivala, bar kad govorimo o lakoci rada u MIDI sto mu je najvise prigovarano, sta vise sada je po nekim stvarima cak i u prednosti tako da se sada sve svodi na par promila da li levo, ili desno, pitanje je samo odluke i navike, afiniteta i ukusa...
Probas, vidis da li te radi i radis, nema tu filozofije, Sonar 8 je svakako vlo ozbiljan, svako ko kaze suprotno jos uvek je zarobljen nezrelim klanovskim prepucavanjem...

Tolerancija
17-02-2009, 10:37 AM
Sonar je inteligentno rije?en program. ?to se tiče zamjerki za (ne)preglednost, one ne stoje jer Sonar mo?e da se podesi tako da je sve pri ruci i na viđelu. Posebno ako se mudro rasporede kratice u Key Bindings. A midi mu je neprevaziđen, svakako. ;)

Edit: I pitao bih uspud, ako neko zna da mi ka?e: gdje je u Nuendu/Cubaseu opcija da prilikom pokretanja sekvencera ne provjerava VST-bazu? To znatno usporava podizanje programa jer svaki put iznova provjerava... Kod Sonara to provjeravanje odradi? samo jednom, i to kad ga instalira?. On tada pronađe raspolo?ive VST-e, i vi?e nema potrebe da stalno iznova tra?i (dovoljno je dečekirati opciju "skeniraj prilikom podizanja sonara"). Ako se pak instalira neki novi VST, on se mo?e ru;no pokrenuti scan da se nađu novi plugini. Zato se on brzo podi?e. Mo?da i N/C to imaju al ja nisam uspio pronaći tu opciju. Poz.

InsaneEyes
20-02-2009, 06:12 AM
http://www.sonarvstudio.com/360.php?play=console

koja boles' ne verujem sto ranije ovo nisam video, ali uprkos tome dzaba mi i sto sam video :banghead::banghead::banghead:

MNOGO JE LEPO :shock: