Log in

View Full Version : Znanja Nikad dosta izbor mikrofona by Bruce Swedien

AcaHari
02-02-2009, 03:21 PM
Here's my basic inventory of Microphones by Bruce Swedien.....
Of course this does not include the vintage mikes that I keep such as:

(4) Altec 21b Condenser Mikes...
(2) Altec 21b Power supplies...

(4) Altec 21c Condenser Mikes...
(2) Altec 21c Power supplies...

(4) Shure SM7 Mikes... (In various stages of disrepair!!!)

AND this does not include my 25 Heavy Duty Anvil Suitcases for the microphones below.

BRUCIE?S MICROPHONE INVENTORY
_____________________________________________ ____________________

MICROPHONES

(1)- NU-47 - Martin Kantola -
(1)- Martin Kantola Power Supply -
(1) Neumann U-47fet
(1) Neumann U-47fet
(1) Shure SM-57
(1) Shure SM-57
(1) Shure SM-57
(1) Shure SM-57
(1) Electro-Voice RE-20
(1) A.K.G. D-12e
(1) Sennheiser 421

(1) Neumann M-149 - Tube Microphone
(1) Neumann - Tube Microphone Power supply -
(1) Neumann - M-149 Microphone Shock Mount
(1) Neumann M-149 - Tube Microphone
(1) Neumann - Tube Microphone Power supply -
(1) Neumann - M-149 Microphone Shock Mount

(1) Small Windscreen

(1) Royer R-122 -
Active Ribbon-Velocity Microphone
(1) Royer R-122 -
Active Ribbon-Velocity Microphone
(1) Royer SF-12 -
Stereo Ribbon-Velocity Microphone
(1) Royer - Stereo Microphone Cable
(1) Royer R-121 - Ribbon-Velocity Microphone
(1) Royer R-121 - Ribbon-Velocity Microphone
(1) Royer SF-1 - Ribbon-Velocity Microphone
(1) Royer SF-1 - Ribbon-Velocity Microphone
(3) Royer AT84 - Microphone Shock Mounts

(2) Royer AT8410a - Microphone Shock Mounts
(2) Royer - Microphone Stand Mounts

Direct boxes -

(1) Grey Sound "The Direct" (1) Grey Sound "The Direct"
(1) Grey Sound "One For The Rhodes"
(1) Bass Box

Neumann Shock Mounts -

(1) Neumann - U47 Microphone Shock Mount

Wind Screens -

(1) PS101 - Royer Pop Screen with
Gooseneck Attachment
(1) WS 47 - Neumann U47 Tube Mike Windscreen
(Also fits the Shure SM-7)
(1) WS 47 - Neumann U47 Tube Mike Windscreen
(Also fits the Shure SM-7)
(1) Large Windscreen

(1) Neumann U-87
(1) Neumann - U87 Microphone Shock Mount
(1) Neumann U-87
(1) Neumann - U87 Microphone Shock Mount

(1)-DPA 4041-SA
(1)-DPA 4041-SB
(1)-DPA HMA4000 -
Hi-Voltage Microphone Amplifier-2 channels
(1) DPA Microphone Case... (1) DPA Stereo microphone arm...

(1) B & K 4006
(1) B & K 4006
*- Serial number replaced by red dot on capsule ring.
(1) B & K 4011
(1) B & K 4011

(2) B & K ?Nose Cones? For B & K 4006?s...
(2) B & K ?Weislaws? Balls? For B & K 4006?s...
(1) Case of assorted B & K ?Weislaws? Balls? For B & K 4006?s...
(1) B & K Stereo microphone arm...#n/a
(1) Brauner Model VM 1 - Tube Microphone
(1) Brauner Model VM 1 - Tube Microphone Power supply -
(For Above)
(1) Brauner Model VM 1 Microphone Shock Mount
Plus interconnect cables-
(In top cover of Brauner microphone case.)
(1) Mike to power supply cable.
(1) Power supply cable AC cable with ground lifter.

(1) AEA Model 44C - Ribbon Microphone

(1) Neumann - Tube Microphone - U47
(1) Neumann - U47 Tube Microphone Power supply - Model NG(For Above)
(1) Power supply cable AC cable.

(1) Royer SF-24 -
(1) RODE -
Stereo X/Y Microphone - NT4
(1) RODE - K2
Studio Condenser mikcrophone
(1) RODE -
Stereo X/Y Microphone - NT4

(1) RODE - K2
(1) RODE -
K2 - Microphone Power supply -(For Above) # in above...
(1) RODE - K2
(1) RODE -
K2 - Microphone Power supply - (For Above) # in above...

(1) RCA Model 44bx -
Ribbon Microphone
(1) RCA Model 44bx -
Ribbon Microphone
(1) RCA Model 77dx -
Ribbon Microphone
(1) RCA Model 77dx -
Ribbon Microphone
(1) Electro-Voice - RE-15
Dynamic Microphone
(1) Electro-Voice - RE-15
Dynamic Microphone
(1) Royer SF-24 -
(1) Sony Ecm 50 ps -
Condensor Microphone
(1) Sony Ecm 50 psw -
Condensor Microphone
(1) Sony Ecm 50 939T -
Condensor Microphone
(1) Electro-Voice - 666
Dynamic Microphone
(1) Beyerdaynamic M260 N(C)
Dynamic Microphone

Braca
02-02-2009, 08:40 PM
Jel znas sta, ovo sto si postavio je kompletno smece, pa to su prastari modeli, uopste necu da se odvajam od svoje kolekcije behringera koji rade posao sasvim dobro! Ako i ti imas toliko godina koliko i Bruce onda mi je jasno zasto si ovo stavio, a druga stvar ti mikrofoni se ne proizvode, pa sve i da hoce neko da kupi ne moze.

AcaHari
03-02-2009, 12:19 PM
Naravno da su "prastari" kao i autor posta :wink:

Bitch
03-02-2009, 12:22 PM
Aca i Braca :)
evidentno je da se Braca shali, Aco, take it easy.
....he, da ne poverujes, ja imam shumu u Bosni koja je zasadjena na dan kad sam se rodio, i zove se 'shuma Ace i Brace' . Koji trip ! :shock: :):grin:

AcaHari
03-02-2009, 12:24 PM
Ma shvatio sam i obrisao gore napisano iznervirao me covek, (ne Braca on je ok i vise nego ok sjajan lik iskren i otvoren), koji nece da prizna da smo mala i siromasna zemlja i da samo dovijanjem mozemo da dodjemo do knjiga.Spominje dzeparac,pa zamisli da trazis od roditelja 500? da kupis "neku" knjigu,samo zamisljam izraz lica tih roditelja.
A da ni ovde nema tolerancije najbolje sam video po tome sto mi je covek odgovorio (na moju kritiku da bi trebalo da se dozvoli makar knjige da se postuju) i zakljucao temu,bez prava da mu odgovorim.
A sto se tice literature moj mail je svima dostupan i malo mi je zao sto ovde ne mogu da postavim to,no sta je tu je.

Bitch
03-02-2009, 12:46 PM
Ma shvatio sam i obrisao gore napisano iznervirao me covek, (ne Braca on je ok i vise nego ok sjajan lik iskren i otvoren), koji nece da prizna da smo mala i siromasna zemlja i da samo dovijanjem mozemo da dodjemo do knjiga.Spominje dzeparac,pa zamisli da trazis od roditelja 500€ da kupis "neku" knjigu,samo zamisljam izraz lica tih roditelja.
A da ni ovde nema tolerancije najbolje sam video po tome sto mi je covek odgovorio (na moju kritiku da bi trebalo da se dozvoli makar knjige da se postuju) i zakljucao temu,bez prava da mu odgovorim.
A sto se tice literature moj mail je svima dostupan i malo mi je zao sto ovde ne mogu da postavim to,no sta je tu je.

razumem ja tebe, ali razumi i ti administraciju foruma. Zna dosta ljudi sta su ruski sajtovi i ko hoce iskopace bash, ali ovo je cistak mesto od pocetka, i zamisljeno je kao place za razmenu iskustava. Ne kazem da to sto ti zelis nije korektno, samo zelis da pomognes, samo neka to i dalje ostane u domenu mejlinga i sl. Tako je kako je, nadam se da mozes to da razumes. Niko te ne krivi, nego samo ponavlja pravila igre.
Btw, 95% software-a kod mene u firmi je legala, ako ti to nesto znaci... Onaj ko se ozbiljno bavi poslom moci ce da ima originale, a do tad, ha dva o, avaksi, ge ef iksovi, i slicna bratija... :wink: lako je dobiti to sto treba od mekanogware-a, ali ne ovde javno :wink:

pozz i sve najbolje :)

boggy
03-02-2009, 01:56 PM
Ma shvatio sam i obrisao gore napisano iznervirao me covek,........, koji nece da prizna da smo mala i siromasna zemlja i da samo dovijanjem mozemo da dodjemo do knjiga.Spominje dzeparac,pa zamisli da trazis od roditelja 500€ da kupis "neku" knjigu,samo zamisljam izraz lica tih roditelja........

Pa, s obzirom da je ta konkretno knjiga, usko strucna, nema smisla ni kupovati je ako se nece isplatiti u nekom poslu. Ako ne moze da se isplati, onda posla realno ni nema, a samim tim ni para, pa knjiga postaje suvisna.

Recimo, u spomenutoj i slicnim knjigama, citalac ce "nauciti" da studio NE TREBA da se pravi u prostorijama sa plafonom nizim od 4m, te ako zeli da ostane u urbanom naselju, ostaje mu samo da vec poseduje takav prostor, najcesce to moze biti stan (stara gradnja) koji ima tako visok plafon... ako ga nema, onda bi trebao da ga kupi ili otme od nekoga, ako nema para ili ne zeli da plati. Cene takvih prostora predpostavljam da znas u kojim granicama se krecu.

Pretpostavimo da spomenuti prostor poseduje, i zeli da ga sredi po uputstvima iz knjiga, pod uslovom da ima predznanje i da razume sta se opisuje u tim knjigama, za gradjevinsko/stolarski/izolacioni materijal mu treba od recimo 3000 do 20000EUR, ako nema taj novac onda mora neko da mu pokloni materijal ili da pokusa (opet) da ga otme sa stovarista ili iz prodavnice.

Elem, ako je poenta spomenute knjige, da nauci citaoca da je sredjivanje studija skuplje nego sto pretpostavlja, onda SE ISPLATI kupiti knjigu barem da se ne potrosi mnogo vise para uzalud, u odnosu na cenu jedne knjige.

Ponovicu da je ovo usko strucna knjiga, gde za realizaciju onoga sto ona poducava treba mnogo vise novca nego sto kosta knjiga, tako da se (samo) znanje mozda i moze steci, ali ce biti najcesce neupotrebljivo i neprimenljivo, bas u zemlji Srbiji koja jeste napacena i siromasna, sa tim se jedino slazem. Posle te knjige, skoro nista vise realno ne moze biti "besplatno"... jedino preostaje otimanje... bukvalno... a ako se ne otima... onda ima para, a ako ima para,... onda ima i za ovu knjigu.

Uzgred, knjiga ne kosta 500EUR, http://www.amazon.com/Recording-Studio-Design-Philip-Newell/dp/0240519175

pozdrav

bogi

p.s. izvin'te za offtopic

AcaHari
03-02-2009, 04:09 PM
Ok Boggy,i dalje se ne slazem sa tobom u povodu knjuge,ali se slazem, da ako ste tako odlucili, ovo ostane cisto mesto bez piraterije, to su pravila i ona se postuju.Znanje je moc i to je ono sto nas i rukovodi da i dalje ucimo i citamo a posto si dosta mladji od mene, onda i ne znas da smo mi kad smo bili na studijama radili na sapirografu knjige koje nismo mogli da kupimo i to je tada bilo smatrano za bogohuljenje,vrstom piraterije jer se skrnavila knjiga , skripte ni pod razno nisu odlikavala pravu ilustrativnu vrednost knjige, i da vise ne pricam o stvarima iz nekih vremena,kada smo stvarno bili deo Sveta.Postovacu pravila foruma,ali ci sa svog privatnog maila mailovati sve one koji mi se budu obratili za literaturu.

boggy
03-02-2009, 04:43 PM
Ok Boggy,i dalje se ne slazem sa tobom u povodu knjuge,ali se slazem, da ako ste tako odlucili, ovo ostane cisto mesto bez piraterije, to su pravila i ona se postuju.

Normalno je i ljudski ne slagati se sa nekim i u tome ne vidim nikakvo zlo, naprotiv,... ali ... pravila nisam pisao ja, nego onaj koji je morao da uskladjuje pravila Foruma sa zakonima Republike Srbije, za koju se obojica slazemo da je siromasna, ali doticne zakone IMA.

Znanje je moc i to je ono sto nas i rukovodi da i dalje ucimo i citamo a posto si dosta mladji od mene, onda i ne znas da smo mi kad smo bili na studijama radili na sapirografu knjige koje nismo mogli da kupimo i to je tada bilo smatrano za bogohuljenje,vrstom piraterije jer se skrnavila knjiga , skripte ni pod razno nisu odlikavala pravu ilustrativnu vrednost knjige, i da vise ne pricam o stvarima iz nekih vremena,kada smo stvarno bili deo Sveta.

Mislim da si oko desetak godina stariji, znaci, prosao sam delimicno kroz probleme sa knjigama prilikom studiranja, jer kako su godine studija odmicale, i bile strucnije, tako je knjiga bilo sve manje i manje, uglavnom fotokopije fotokopijinih fotokopija, na kojima su se jedva razlikovala slova.

Najveci problem je sto interneta nije bilo ni u masti... tako da... ne brinem se ja preterano za danasnju "omladinu"... kome sta treba, ako STVARNO zeli... naci ce nacin da dodje do toga. Ako ne zeli da se potrudi onda mu knjiga "na tanjiru" ni ne treba...

Mislim da je problem i to, sto si se uhvatio za oblast i knjigu koja inicira vecini nezamislive troskove (za nase prilike prevelike... u najmanju ruku) da bi se znanje iz knige sprovelo u delo... inace je mrtvo slovo na papiru. A znanje jeste moc, ali samo ako se ima sredstava i prostora za primenu tog znanja... u suprotnom... na zalost... postaje i ostaje bezvredno, i to pricam iz svog, licnog, iskustva, ni najmanje ne zelim da "popujem", sto znaci da mi se ne jednom desio slucaj u zivotu... koji izgleda, otprilike... "super je sto ti to sve znas... ali sta ce to nama... (mi smo sirotinja...)". Pri tom da napomenem da pisem iz rodnog Beograda, Republika Srbija, a ne iz neke druge drzave... sve vreme zivim u toj siromasnoj Srbiji... tako da imam ponesto iskustava za sve ovo vreme, iako sam "dosta mladji".

Postovacu pravila foruma,...

HVALA!!! Nista licno protiv tebe nemam i zelim ti sve najbolje!

pozdrav

bogi

lesha
03-02-2009, 06:44 PM
slazem se sa bogijem, onome kome nesto zaista treba, on ce se sam potruditi i to i pronaci.

problem kod danasnje omladine (bar kod vecine), je sto im je sve na dohvat ruke i sve dobijaju na gotovo, tako da to mnogo manje cene od stvari za koje su morali da se pomuce.
gotovana je sve vise i vise, neka se ljute slobodno, ali to je istina.

zato mislim da ne treba previse da se nerviras, kome to zaista treba, sam ce vec pronaci nacin da do pravih informacija i dodje.

pozdrav

Moritz
03-02-2009, 06:54 PM
slazem se sa bogijem, onome kome nesto zaista treba, on ce se sam potruditi i to i pronaci.

problem kod danasnje omladine (bar kod vecine), je sto im je sve na dohvat ruke i sve dobijaju na gotovo, tako da to mnogo manje cene od stvari za koje su morali da se pomuce.
gotovana je sve vise i vise, neka se ljute slobodno, ali to je istina.

zato mislim da ne treba previse da se nerviras, kome to zaista treba, sam ce vec pronaci nacin da do pravih informacija i dodje.

pozdrav

Slazem se 100%, sve hoce sazvakano...bez muke nema nauke :wink:

AcaHari
03-02-2009, 08:46 PM
Apsolutno ali apsolutno sam pristalica da se zakon mora postovati,i 100% se slazem sa leshom jer i ja imam takve probleme sa omladinom.Naravno da postoji i u ovome materijalna strana koja je kod nas od presudnog znacaja,moje je misljenje da se danas mladi edukuju ad-hock i samo putem vec sazvakane literature a da ih osnovi,zasto je nesto nastalo i kako uopste ne zanimaju.
U jednoj studiji UNESKO-a sam procitao da se nasa zemlja nalazi na poslednjem mestu u primenjenom znanju,znaci ne mislim na opste i kulturolosko,i to je stvarno tuzna cinjenica,a ovakvi forumi mislim da treba da sluze da se mi potrudimo da se takva ruzna slika o nama ispravi.
I na kraju imam 55 godina :) znaci nesto sam stariji ;)

p.s.Apsolutno se ne ljutim ni na koga i naprotiv volim kad se misljenja kvalitetno sukobljavaju.

boggy
03-02-2009, 08:59 PM
....i to je stvarno tuzna cinjenica,a ovakvi forumi mislim da treba da sluze da se mi potrudimo da se takva ruzna slika o nama ispravi.

Apsolutno se slazem... evo... vidi... "omladina" pita svasta nesto... :shock:
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=26099 .... ;)

I na kraju imam 55 godina :) znaci nesto sam stariji ;)

Ziv i zdrav bio! :)

p.s.Apsolutno se ne ljutim ni na koga i naprotiv volim kad se misljenja kvalitetno sukobljavaju.

Sjajno! :D

pozdrav

bogi

zmaj
04-02-2009, 01:16 AM
Koliko frke ni zbog cega...neki bas ne znaju sta ce s vremenom...pa ja mislim da ni ljudi iz izdavacke kuce koja je izdala te knjige ne bi toliko pozrtvovano branili svoj honorar,kada bi AcaHari postavio tezgu ispred njihove prodavnice i prodavao fotokopije...i da,ok je braniti pravila foruma,ali ne preterujte sa lekcijama o moralu,pa znamo se:rotfl:

LACKY
04-02-2009, 06:23 AM
:

AcaHari
04-02-2009, 01:07 PM
Apsolutno se slazem... evo... vidi... "omladina" pita svasta nesto... :shock:
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=26099 .... ;)

Ziv i zdrav bio! :)

Sjajno! :D

pozdrav

bogi

Ajoj majko moja ima stvarno svega ajde postovacu nesto okablovim i uvezivanju PC sa ostalim audio uredjajima.