View Full Version : Mom studiju uzete mere !
Patalo
31-01-2009, 01:55 PM
Danas, "Mr Bla?o Guzina, dipl. ing.", preuzeo je mere mog studija i pocinje projekat !!! Srecan sam zbog toga :grin::):D
Arthur
31-01-2009, 02:29 PM
biće da nisi upoznat sa reputacijom i lošim iskustvima ljudi koji su radili sa njim. Bilo je dosta priče na forumu pre par godina o njemu, čak se mislim i lično prijavio, pa je pobegao. No, želim ti puno sreće, i budi na oprezu ;)
Moritz
31-01-2009, 03:02 PM
Moje iskreno saucesce!! :( Zapamtices dan kada si saznao za LEDE konstrukciju :banghead: . Zelim ti puno srece
Braca
31-01-2009, 09:23 PM
Da niste malo preslobodni u ocenama coveka, ipak on ima reference! LEDE dizajn uopste nije los!!!! A moj savet bi bio, ako vec placas ozbiljnog coveka da to radi, onda lepo ugovori uslove, i situaciju da ako ne postigne odredjeni rezultat sta onda!!!! Mnogi skupi projekti nisu doneli ocekivane rezultate, uglavnom niko ne preuzima takav rizik. Zelim ti puno srece, evo ja svoj studio zavrsavam uskoro, i znam kroz sta prolazis...
Arthur
31-01-2009, 09:44 PM
Reference imaju svi profesori na BK Akademiji (gde gle čuda i i g.Guzina predaje, i to audiotehniku), pa ti ljudi uglavnom lupetaju gluposti big time i samo zbunjuju decu i to za velike pare. Been there done that.A konrketno, u slučaju dizajna studia, ima više ljudi osim Moritza na ovom forumu koji su se jako loše i skupo proveli popravljajući njegove radove, a ja sam lično čuo još dosta sličnih priča. Bez popovanja, samo mi je žao što ako već postoji forum, i što se dosta već pričalo o akustici i raznoraznim akustičarima, zašto se ipak nije izvukao zaključak.
Patalo
01-02-2009, 05:18 PM
Hvala na dobronamernim savetima, ali se iskreno nadam da ce u mom slucaju biti sve ok, iz razloga sto smo se precizno dogovorili o svim detaljima. Razlog sto sam bas njega odabrao su naravno reference, ali i savet gospodina Mikija Todorovica, od koga ocekujem svesrdnu pomoc.
silicon science
01-02-2009, 06:23 PM
Pored zivog Bogija ovde ne bih razmisljao o nekom drugom za taj posao..
Patalo
01-02-2009, 08:32 PM
Razmisljao sam se izmedju njih dvojice, stavise, sa Bogijem sam i pisao preko PM u vezi sa time, ali su prenaglili saveti bliskih (starijih) kolega koji rade slicnu muziku i koji u svom studiju imaju radove B. Guzine (Miki Todorovic, Kemis, Cira (bivsi studio London)...), a mislim da je Zeljku Joksimovicu i Vladi Georgievu radio akustiku. (mozda gresim :hm:)...
pa onda idi sa barem jednim uvjetom:
kad zaključi projetiranje i studio da je napravljen do fini?a, neka ti pru?i i garanciju na očekivane akustičke rezultate i mjeritve!!!
Nadam se da sam zna da mjeri ili da se uključi neka uradna institucija te naprave danas dosta jednostavne akustičke analize.
a mo?e? i sam ako bude? samoinicijativan!
Napravite analizu frekvencijske linearnosti kroz čujni spektar, decay time prostora i tako dalje...
Ako nema rezultata u okvirima normativa onda unovči "garancijski zahtjevak"!
Prosto ko pasulj, nadam se da če to tako primiti i akustički dizajner svakako.
Arthur
01-02-2009, 09:17 PM
jebiga patalo, ako ste se dovoljno precizno dogovorili, biće da ti bolje znaš akustiku od njega. Što se referenci tiče, bolje da si poslušao te sobe, nego imena (sa izuzetkom V.Georgijeva, šta se njima sve izdešavalo sa akustičarima, bolje neka sami pričaju ako žele). Meni bi i njegova cena bila u startu sumnjiva (čuvši po gradu koliko je jeftiniji od bilo koga drugog), al dobro, četvoro oči, i nek ti da garanciju na akustičke ciljeve.
Neka bude garancija detaljno dorečena u pogodbi i notarsko ovla?tena svakako!!!
dvuckovic
01-02-2009, 11:43 PM
a mislim da je Zeljku Joksimovicu i Vladi Georgievu radio akustiku. (mozda gresim :hm:)...
Akustiku, tj. ono sto zove akustikom jeste radio, ako se u to racunaju sundjer, plis i manje od 1m3 mineralne vune. Slatko smo je razbucali, pa je nastavio prof. Mijic, a zavrsili BoZo electronics (boggy).
Inace, prof. Guzina i ja smo se vec par puta prepucavali na ovom forumu, najvise oko njegovog sistema rada, marketinga i navodjenja referenci, mozes da potrazis tu diskusiju.
LACKY
01-02-2009, 11:47 PM
E jebi ga, da smo bili dobri sa Blazom mogli smo i mi biti u TIMES-u.
mo?da bi pomogli kakvi linkovi, pod "Guzina" nije ba? ne?to prona?lo...
dvuckovic
01-02-2009, 11:49 PM
Jos kad bi mi rekao sto je TIMES pa da mi bude zao?
LACKY
01-02-2009, 11:50 PM
Prelistaj onu staru temu.
dvuckovic
01-02-2009, 11:51 PM
Mislim da mi je profesor vec dovoljno vremena uzeo, nemam kad.
LACKY
02-02-2009, 12:24 AM
Pazi kada nemogu da nadjem temu?
dvuckovic
02-02-2009, 12:45 AM
Da, ne mogu ni ja. Nema nijednog posta od usera Akustika (ironicnog li nicka).
Ali eto, bice prilike, sad kad zavrsi jos jedan studio, imace o cemu opet da se prica...
LACKY
02-02-2009, 01:08 AM
Mozda je Akustara?
Arthur
02-02-2009, 01:11 AM
da pojasnim za ostatak foruma - rađeno je hvaljenje HillRiver studia u Zemunu od strane izvsnog stranog časopisa čiji je pomenuti magistar saradnik. Ni reči o akustici naravno, već o lokaciji i divoti života na gardošu. Pritom, BoZo ekipa je takođe imala pune ruke posla na toj istoj lokaciji naknadno.
Bitch
02-02-2009, 01:16 AM
...jel neko rekao BoZoEl? :rolleyes:
Braca
02-02-2009, 09:42 AM
Hm ja cu onda toplo preporuciti izvesnog Denisa Marica kao dobrog znalca akustike, i naravno svog majstora Milana. Za razliku od Blaze, vec su mi utrosili oko 40 paketa kamene vune, a bice izgleda i jos kupovine, da ne pominjem drvo, daske i 5000 srafova. Ali ono sto je najvaznije ja sam dobio garanciju da ce to biti uradjeno kako treba, naravno sa ogranicenjima koje ima sam prostor. Za srpske prilike ''fair enough'', Idekius je imao zadovoljstvo da proceni kvalitet izvedenih radova.
Braca, a gdje su ikakve fotografije, planovi, bar ne?to?
Ili je to tajna.
spidermusic
08-02-2009, 06:41 PM
Iskreno, imao sam prilike da saradjujem sa gosp. Guzinom i ne mogu se pohvaliti njegovom poslovnoscu, osim u segmentu da dobro naplati svoju uslugu.
Poduhvat kod mene nije bio veliki, jer je intervenisao samo i jednoj prostoriji, koja i nije mogla da se uredi, zbog male kubature, bolje od onoga sto je on predlozio.
Svakako je to covek koga ne bih mogao da preporucim kao pravog i proverenog akusticara.
Arthur
08-02-2009, 07:46 PM
denis, mlad, ćelav, ljubazan?
Braca
08-02-2009, 08:04 PM
NLP wrotte: Braca, a gdje su ikakve fotografije, planovi, bar ne?to?
Ili je to tajna.
NLP
Nije nikakva tajna to sto radim, jedino sto zbog budzeta sporije radim, ali se nadam da ce uskoro biti slika, za sada su prvi rezultati pristojni i trenutno pokusavam da odradim fine tuning rezije, a onda me ceka soba za snimanje jer i to treba odraditi. Koncept sam postavio u nekom threadu, znaci helmholtz, sidewall-slot absorberi, sirokopjasni absorberi, cloud i tako dalje 8-)
aha dobro, da malo napasemo oči!
darkstar
11-02-2012, 10:21 AM
Patalo, trazeci nesto drugi nabasah na ovo ... kako je proslo, nisam nigde video slike, kako je prosla saradnja?
Arthur
11-02-2012, 05:04 PM
patalo odavno ne zalazi ovde, kolko sam primetio
darkstar
11-02-2012, 05:21 PM
aha, video sam da je bio aktivan, tek sad vidim da je to prodavao na oglasu nesto pre 20ak dana....
Svejedno, mozda nas posmatra :)
Resonator
15-09-2017, 02:48 PM
Pozdrav svima.
Jos jedna sam zrtva "akustike" Blaze Guzine.
Projektovao mi je studio i reziju tipa LEDE. Svi radovi su izvedeni u skladu sa projektom i krajnji rezultat je bio ocajan. Evo jedne od ogromnih gluposti i dokaza diletantizma: Na zadnjem zidu koji se kod LEDE tipa ne obradjuje, projektovao mi je nekakve difuzore koji uopste to nisu i u koje se kune da su najbolji. Prilazem vam sliku crteza tih difuzora iz projektnog dokumenta:
https://ibb.co/kEZAdk
https://thumb.ibb.co/kEZAdk/IMG_20170915_153017.jpg (https://ibb.co/kEZAdk)
Ok, nisi prvi ni zadnji, ne samo oko tog gospodina, nego i kod svjetsko razvikanih stručnjaka :(
To izgleda kao obični 1D MLS difuzor, koliko vidim.
Ali ništa strašno ako je budget u pitanju, kako je sve ostalo "zacrtano"?
... npr. bas tretman?
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.