PDA

View Full Version : good ol' times

Reinhardt
30-01-2009, 07:46 PM
njemu ne trebaju nikakvi posebni produkcijski pristupi
(reamp,ultrasonic mic,di,điđe-miđe,tamo vamo)

http://www.youtube.com/watch?v=ES1RypBww_g&feature=related

Oggy
30-01-2009, 08:46 PM
Pa mozda bi mu trebalo da se bavi muzikom, a ne na "200 m s' preponama"...
Vrhunsko "muzicko dostignuce Pola Gilberta je bilo clanstvo u Mr. Big gde je imao onaj fini solo na akustari u njihovom jedinom hitu "Be with you" (cini mi se da se tako zvala pesma?)
Inace od one njegove prve video skole pocetkom devedesetih, uspeo sam da pogledam do pola, a posle sam expresno zaboravio na njega, ne bih li se detoxikovao od ogromne kolicine nemuzikalnosti...

Da ne ispadne da samo "trujem", mislim da covek ima fantasticnu tehniku prstiju. Sa takvim talentom je mogao da bude i vrhunski daktilograf i niko ne bi bio brzi od njega, kao i na gitari... :)

Evo, unapred se izvinjavam i podsecam da nemam losih namera, osim sto mi se ne dopada Pol Gilbert :)

nenad
31-01-2009, 12:07 AM
@oggy

Ovo pi?e? kao čovek koji svira gitaru ili kao čovek koji je poku?ao da zasvira na gitari ?

Na kraju krajeva probaj, ve?baj, pa baci jedan video na you tube, a onda ćemo svi da tra?imo du?u muzike u notama koje ti sla?e? i da te priupitamo da li se bavi? muzikom ili "trčanjem 200m sa preponama" ?
Da smo načisto puno ljudi ne gotivi takav način svirke, ali tvoja opaska za daktilografa je tupava..... i nije na mestu.

pozz !

HeatMan
31-01-2009, 12:43 AM
....

Tribal_kg
31-01-2009, 01:06 AM
Sto, mislis da je lako biti daktilograf?

Oggy
31-01-2009, 02:55 AM
@oggy

Ovo pi?e? kao čovek koji svira gitaru ili kao čovek koji je poku?ao da zasvira na gitari ?

Na kraju krajeva probaj, ve?baj, pa baci jedan video na you tube, a onda ćemo svi da tra?imo du?u muzike u notama koje ti sla?e? i da te priupitamo da li se bavi? muzikom ili "trčanjem 200m sa preponama" ?
Da smo načisto puno ljudi ne gotivi takav način svirke, ali tvoja opaska za daktilografa je tupava..... i nije na mestu.

pozz !

Nenade... :)
Odmah sam se izjasnio da je to moje misljenje i da nemam jacih ambicija, osim sto sam izgovorio to sto jesam...
Sto se sviranja tice, ne bih bas da ulazim u debatu sa tobom jer ne mozemo bas "na ravne casti o tome", pa bih to izbegao zaista, jer da imam vremena za gubljenje, mogao bih da kazem i "izaberi bilo koji instrument osim harfe i duvackih instrumenata", ali ni tada to ne bih rekao, jer bih to vreme radije proveo sa ljudima koje dugo nisam video, na primer...
OK je biti i muzicar-hobista i loziti se na "sprintere", sve dok ne pocnes da druge prozivas iz te perspektive. Da li je to OK?
Meni se cini da nikoga nisam prozvao i da sam se unapred ogradio od bilo kakvih losih namera, pa ne vidim odakle tebi ideja da se obracas meni licno.
Zamolio bih ostatak ljudi da se ne nadovezuje na ovu "svadju", jer zaista nisam niti imao tu nameru, niti je imam sada, niti sam se bilo kome licno obracao, daleko bilo.
Tebi se Nenade sada licno obracam...
Ako posle ovoga zelis da nastavis ovu besmislenu raspravu, uradi to preko PM, mada zaista ni za to ne vidim potrebu, niti imam volje ili vremena, ali ipak. Nemam losih namera prema tebi, jedino sto ne mogu da ti tolerisem bas takvo ponasanje, a bez ikakvog direktnog razloga... Zato iskuliraj, jer kada budem imao nesto protiv tebe, reci cu to otvoreno i tebi ;)

disco violence
31-01-2009, 07:12 AM
Kao neko ko svira vec jedno 18 godina gitaru,potpuno se slazem sa Oggyem.Nije poenta odsvirati 1000 tonova u minuti,bitno je da to sto sviras ima neku melodiju i nekog smisla.
Nikada nisam voleo gitariste ovog tipa..... daktilografe.
Ne znam da li je na forumu nekada bio otvoren topic ''Najbolji gitarista'' ali ga ne bi bilo lose zapoceti.

disco violence
31-01-2009, 07:21 AM
E sad sam se setio pa Pol gilbert ima tacku na koncertu kad umestu trzalice u desnoj ruci drzi busilicu.Smesno i nepotrebno.Svarno hoce da se dokaze.
Covek je vise stvarno trebao da se bavi nekim zanatom.Uradi sam.
http://www.youtube.com/watch?v=B6yLPoMWunc&feature=related

Reinhardt
31-01-2009, 10:21 AM
kakvih li gluposti sve necu procitat na ovom forumu:shock:
oprostite na izrazu..

ali sprint na 200 m?

mislio sam da smo odavno prevazisli taj nivo dozivljaja muzike,
pa ovo je prvenstveno producentska debata sa osvrtom na vremena
kad je nas posao bio da zapisemo na traku ono sto je umjetnik odsvirao. tocka.

a danas sa bavimo i hrpom stvari samo da bi pomogli polu-dobrim (ponekad je to blago rečeno) muzičarima da se kolko-tolko snimi neki umjetnicki izricaj.

zato se i tread zove good ol' times,
a forum-mjesto za debatu bez diktature:)

Mancha
31-01-2009, 12:03 PM
Mislim da je ovaj video mnogo bolja ilustracija toga:
http://www.youtube.com/watch?v=FCojcP_6AkI&feature=related

Relativno bezveze zvuk, ali mnooogo bolji groove.
Shred se da navezbati, osecaj nikako, a imam utisak da u danasnje vreme sve vise gitarista daje akcenat na ono prvo.

MUzzY
31-01-2009, 03:04 PM
Paul je dobar tehnicar. Mnogima je shreding muzika :)

awacs
31-01-2009, 04:25 PM
Relativno bezveze zvuk, ali mnooogo bolji groove.

Ako je groove dobar, svaki konfekcijski zvuk je dovoljno dobar. Ovakvi tipovi se u okviru "klasične" muzike nazivaju virtuozima, a u okviru R'n'R "atletičarima".

Jbmlg, ja svaku osobu koja ima osećaj za ritam smatram muzikalnom, pa mi se valjda zato čini da je PG neviđeno muzikalan. Nisam mu merio prolazno vreme, ali da imam studio i da mi ovakav atletičar uđe u njega rado bih mu kuvao kafu i dodavao pe?kir.

?to ka?e Reinhardt - pored ovakvih ovakvih muzičara producent nema ba? mnogo posla. Jedino da ka?e: "'ajde ti snimi dupleks dok ja operem d?ezvu".

Nikada se nisam lo?io na ovakvu svirku, ali bih se preturajući po radio ili TV kanalima svakako zadr?ao na ovom.

Reinhardt
31-01-2009, 07:22 PM
Nikada se nisam lo?io na ovakvu svirku, ali bih se preturajući po radio ili TV kanalima svakako zadr?ao na ovom.

pa upravo to!

ni ja nisam ljubitelj, ali je kvalitatnih tehnicara sve manje i manje..
a sve vise "umjetnika"

MUzzY
31-01-2009, 07:56 PM
To sam bas hteo da spomenem. Mozda nije preterano kreativan sto se pesama tice ali je zato sigurno izuzetno upotrebljiv u studiju kao seshn muzicar i to treba ceniti.
Mudro zboris da je malo kvalitetnih thnicara a sve vise "umetnika"...

P.S
Nisam neki fan PG-a :D

awacs
31-01-2009, 09:33 PM
ni ja nisam ljubitelj, ali je kvalitatnih tehnicara sve manje i manje..

Evo, u to ime ću da pomenem Vladu Jankovića - D?eta (ex Crni Biseri, ex Tunel, inicijator i dugogodi?nji voditelj emisije Hit 202 na Radio Beogradu 202) sa kojim sam se u jednoj ?ivotnoj fazi često sretao.

I pitam D?eta: "Dobro bre, lo?i? se na Creedence Clearwateritd, pesme od dva-tri akorda, stondirani osminski feel, za?to javno toliko forsira? HM?". I lepo mi rekao čovek: "Metalci umeju da sviraju, neka ih klinci slu?aju pa nek shvate da postoji zanat. Ako imaju talenta mo?da i naprave neku pesmu, a ako i budu pravili lo?e pesme - bar da ukapiraju da treba da ih dobro sviraju".

Mislim... ko hoće da uči - mo?e, ko neće - taj verovatno već zna sve ?to mu je potrebno.

LAMPASH
02-02-2009, 10:32 PM
Tacno.Secam se da su u jednom broju REX-a pitali bubnjara R.Corbe,Vicka Milatovica,zasto voli HM,izmedju ostalog je rekao;"zbog toga sto ne moze svako to da svira".E,ajde pustite te price o PG-u,pa ko je naj gitarista itd.mislim,ovakav dijalog na forumu 'gitarska produkcija" je zaista bezveze i potpuno je besmislen.O toj temi je takodje u REX-u govorio V.Stefanovski,kao,ko je najbolji gitarista i lepo objasnio novinaru da na takvo pitanje ne postoji odgovor i kraj price.